Nova vest
Tenis

Petak, 20.03.2015.

19:59

Đoković ponovo pohvalio Iznera

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pohvalio je američkog tenisera Džona Iznera posle njihovog meča u Indijan Velsu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Starsportphoto

Đoković je pobedio Iznera u četvrtom kolu Mastersa iz serije 1000 u Indijan Velsu, rezultatom 6:4, 7:6.

Novak se tako plasirao u četvrtfinale gde mu je Bernard Tomić bez borbe predao meč zbog povrede leđa.

„Bio je u Top 10 na svetu, kvalitetan je igrač. Iako servira ovako dobro, on se sjajno kreće za nekoga te visine. Ima snažan forhend i mislim da je počeo da unapređuje agresivnu igru otkad je počeo da radi sa Džastinom Gimelstobom. Da, promašuje mnogo, ali ono što je njemu dovoljno jeste jedna dupla servis greška protivnika, nekoliko dobrih, agresivnih udaraca i taj brejk je tu. Zahvaljujući svojim servisom, ako mu taj udarac krene, može pobediti svakoga u zavisnosti od podloge na kojoj se igra“, rekao je Đoković.

Novak je svestan da je veoma teško igrati tenis kada je igrač visok 208 centimetara.

„Nije lako biti kostantan, biti zdrav. Ako ste viši od dva metra na terenu morate uložiti više energije nego ostali igrači. Siguran sam da će tek biti bolji, ali mu je potrebno vreme da se oporavi, naročito kada igra na šljaci gde ima mnogo klizanja. Ali, bio je Top 10 igrač – svi su svesni njegovih kvaliteta, a ja sam siguran da ponovo može tamo da se vrati“, zaključio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve