Nova vest
Tenis

Nedelja, 14.12.2014.

17:42

Federer: Trudim se da budem skroman

Drugi teniser sveta Rodžer Federer kaže u intervjuu za L’ekip da se trudi da ne ‘poleti’ uprkos tome što je uzor mnogima.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

”Pokušavam da ostanem skroman i govorim sebi: ‘Pazi se, ti si samo teniser’. Ali za neke ljude ja sam i idol – to je veoma važno, moram da poštujem ljude koji su odabrali mene jer se sećam da sam ja kao dete bio inspirisan Edbergom, Bekerom i Samprasom”, rekao je 33-godišnji Švajcarac.

Elegantno je reč koja se veoma često koristi pri opisivanju Federerove igre.

”Efikasnost je prioritet, ali taj stil igre koji gajim omogućuje mi da uštedim mnogo energije. Možda je to i do ljudi koje sam naveo kao uzore – oni su bili vrlo elegantni – možda sam ih zbog toga voleo i nesvesno sam bazirao svoju igru na njihovoj”, kaže Rodžer.

Na pitanje šta voli kod sebe, Federer odgovara:

”Ono što volim jeste što imam veoma normalno telo. Svako može da ima telo kao ja – nemam velike bicepse i velike listove, nisam robustan. Mečevi se zasnivaju na kondiciji, igra se i po četiri-pet sati. Zapravo volim što u tenisu nije prepreka za uspeh ako nisi robustan – Nišikori je primer za to”.

Rodžer je još rekao da voli Zinedina Zidana, da je na njega uticao i Majkl Džordan, kao i da je morao vredno da radi kako bi smirio svoj temperament i postao miran na terenu kakav je u najvećem delu svoje karijere.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve