Nova vest
Tenis

Nedelja, 09.03.2014.

03:59

Janković: Mogu do Gren slema

Srpska teniserka Jelena Janković veruje da može da osvoji Gren slem, ali joj je najvažnije da bude konzistentna na što više turnira.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Jankovićeva se plasirala u treću rundu Indijan Velsa, nakon ubedljive igre protiv Ivon Mojsburger.

"Zašto da ne, verujem u sebe. Ključno je čuvati energiju i održavati dobar ritam tokom tih sedam mečeva. Ranije sam do polufinala već bila mnogo umorna, i fizički i psihički. Moram da napravim dodatni korak", rekla je Jankovićeva.

Iako je Gren slem titula san svakog tenisera, Jankovićeva kaže da ne bi menjala svoju konzistentnost tokom godine za jedan trofej, jer želi oboje.

"Gledajući prošlogodišnji Vimbldon, vidi se da neke igračice možda ne osvajaju druge turnire, ali onda igraju sjajno na jednom i osvoje Gren slem. Prošle godine ja sam bila veoma konzistentna, išla sam daleko na najvećim turnirama. Želim da zadržim konzistentnost, ali i dodam tome Gren slem. Baš sam skromna, zar ne?", našalila se Jelena.

Naša teniserka se posebno raduje što će sada da trenira na ličnom terenu u novoj kući u San Dijegu.

"Prelepa je. Završena je. Bila sam sada tamo, tri dana je padala kiša, što je neuobičajeno. Radujem se treniranju na ličnom terenu kod svoje kuće. Trenirala sam dva dana, a onda je počela kiša. Pitala sam se da li je Engleska ili San Dijego? Ali je zaista neverovatno tamo", rekla je Jankovićeva.

Jankovićeva će u trećoj rundi Indijan Velsa igrati protiv Slovakinje Magdalene Ribarikove, koju je do sada pobedila u oba međusobna duela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve