Nova vest
Tenis

Utorak, 01.10.2013.

09:50

Troicki pred sudom 9. oktobra

Srpski teniser Viktor Troicki 9. oktobra će se naći pred Sudom za arbitražu u sportu u Lozani, povodom žalbe koju mu je odredila Međunarodna teniska federacija.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Tog dana biće saslušani svi akteri slučaja, a očekuje se da će konačna odluka o kazni za Troickog biti doneta u roku od jedne do tri nedelje.

Troicki je krajem jula kažnjen suspenzijom na 18 meseci zbog kršenja anti-doping pravila.

Podsetimo, Troicki je suspendovan jer na Mastersu u Monte Karlu nije dao traženi uzorak krvi. Prema navodima ITF, Troicki je obavešten da 15. aprila treba da podnese uzorak urina i uzorak krvi na turniru u Kneževini. Viktor je podneo uzorak urina, ali ne i krvi, a nezavisnoj komisiji rekao je da mu je doktor ITF rekao da je u redu da ne podnese uzorak krvi ako se ne oseća dobro.

Pomenuta suspenzija za Troickog traje do 15. januara 2015. godine, a ukoliko njegova žalba bude usvojena, mogla bi da bude značajno umanjena, ali ostaje da se sačeka do samog saslušanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu