Nova vest
Tenis

Četvrtak, 19.09.2013.

10:35

Troicki: Nikad mi nije bilo teže

Srpski teniser Viktor Troicki rekao je da mu nikada nije bilo teže nego tokom proteklog vikenda, kada se naš tim plasirao u finale Dejvis kupa.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Trijumf nad Kanadom u „Kombank areni“, cela reprezentacija je posvetila Viktoru, kojem je Međunarodna teniska federacija zabranila prisustvo tom meču.

Razlog za to je što je Troicki trenutno suspendovan zbog kršenja anti-doping pravila. Srpskom teniseru je kazna izrečena krajem jula i to na 18 meseci pošto na Mastersu u Monte Karlu nije dostavio uzorak krvi i on se na nju žalio pred Sudom za arbitražu u sportu.

Ceo tim mi je pružao punu podršku, a Nole, Jankela, Ziki i Boća su davali zaista lepe izjave tokom celog susreta i neizmerno sam im zahvalan na tome. To što su uradili pamtiću do kraja života. To je dokaz da su sjajne osobe i pravi drugovi“, rekao je Troicki za „Sport“, „Gledao sam sve mečeve polufinala Dejvis kupa kod kuće, i posle Jankove pobede u poslednjem duelu, dok je davao intervju i izjavio da pobedu posvećuje meni i da se nada da ću biti sa njima u finalu, krenule su mi suze. Odmah zatim sam čuo kako Nole i cela „Kombank arena” skandiraju moje ime. Bio sam usamljen kod kuće i ne sećam se da sam se teže osećao u životu“.

Na pitanje da li je teže gledati mečeve od kuće iz dvorane, ili igrati na terenu, Troicki je rekao:

Definitivno je najgore gledati preko malih ekrana. Sama činjenica što nisam mogao ni uživo da gledam meč u „Kombank areni” je otežala situaciju, tako da sam bio ekstremno napet tokom svih mečeva. Ne sećam se kad sam poslednji put proveo toliko vremena za tri dana ispred televizora. Bilo je užasno“.

Troicki je prošle nedelje provodio dosta vremena sa drugovima iz nacionalnog tima i ističe da mu je teško padalo što su onda oni morali na na mečeve i treninge, a on išao kući.

Ogromna tuga, nikad veća. Kad god smo sa reprezentacijom, tih sedam dana koliko budemo zajedno pre i za vreme mečeva bude možda najinteresantnije u toku godine. Svi obožavamo da igramo za našu zemlju, i kad god smo na okupu bude zaista sjajno. Zato i imamo dobre razultate u Dejvis kupu, jer se svi slažemo bolje nego bilo koja reprezentacija u svetu. Iako nisam bio sa njima, viđali smo se uveče kod njih u hotelu i često smo se čuli u toku dana. Trudili su se svi da zaboravim na sve ovo što mi se dešava, ali verujte mi nije mi bilo lako“, naglasio je Troicki.

Uprkos tome što ne može da igra, Troicki i dalje normalno trenira i čeka ročište u Lozani.

Treniram naporno, kao da se ništa nije desilo. Jedino tako mogu da ostanem jak u glavi i da spremno dočekam moj novi početak kad god on bio. Verujem da ću se vratiti jači nego što sam bio i da ću ostvariti svoje ciljeve. Nadam se da će se ova noćna mora okončati što pre i da ću moći da radim ono što najviše volim a to je da igram tenis“, istakao je Troicki.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu