Nova vest
Tenis

Četvrtak, 22.11.2012.

10:51

"Rodžere, nisi dovoljno atraktivan"

Organizatori egzibicionog turnira u Abu Dabiju nisu pozvali Rodžera Federera da učestvuje pod izgovorom da ‘nije dovoljno atraktivan igrač’.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Takmičenje se održava tokom božićnih i novogodišnjih praznika, a interesantno je da je Švajcarac učestvovao na sva prethodna četiri izdanja.

Organizatori su izjavili da su pozvani samo teniseri koji su prethodnih godina osvajali turnire.

“Glavni razlog je što slavimo prethodne šampione, a Rodžer, nažalost, nije osvajao turnir. Mi obožavamo Roždera, ali ovo je konačna odluka”, rekao je zvaničnik turnira Greg Sprol.

Mediji, međutim, navode da se iza ovakve odluke kriju komercijalni razlozi. Naime, jedan od najboljih tenisera svih vremena više ne sarađuje sa kompanijom IMG koja je jedan od finansijera turnira i koja na taj način želi da mu se osveti zbog raskida ugovora.

U Abu Dabiju će se od 27. do 29. decembra takmičiti Novak Đoković, Endi Mari, ukoliko se oporavi, Rafael Nadal, Janko Tipsarević, Tomaš Berdih i David Ferer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu