Nova vest
Tenis

Nedelja, 16.09.2012.

19:43

DK: Česi čekaju Špance u finalu

Teniska reprezentacija Češke plasirala se u finale Dejvis kupa, pobedom nad Argentinom, i u borbi za titulu biće domaćin Španiji.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Česi su do plasmana u finale došli pobedom u Argentini sa 3:1, dok su Španci nešto ranije slavili protiv Sjedinjenih Država istim rezultatom.

Finale je na programu od 16. do 18. novembra i sigurno će biti odigrano na brzoj podlozi, pošto Česi, kao domaćini, imaju pravo odabira.

Pobedu Česima u duelu sa Argentinom doneo je najbolji češki teniser Tomaš Berdih, koji je slavio protiv Karlosa Berloka sa 6:3, 6:3, 6:4. Prvobitno je bilo planirano da taj meč odigra Huan Martin del Potro, ali se je zbog povrede on morao da odustane, pa je Berlok uskočio umesto njega.

Pred poslednji dan takmičenja u u Buenos Ajresu, Česi su vodili sa 2:1, zahvaljujući pobedi Radeka Štepaneka i Tomaša Berdiha u dublu nad Karlosom Berlokom i Eduardom Švankom. Prethodno je Argentina povela pobedom Huana Martina del Potra nad Štepanekom, dok je Berdih izjednačio, pošto je slavio nad Huanom Monakom.

Više o duelu Španaca i Amerikanaca možete da pročitate na ovom linku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu