Nova vest
Tenis

Subota, 16.06.2012.

10:32

Ana: Namestila sam servis

Srpska teniserka Ana Ivanović poslednju proveru pred Vimbldon imaće u Istbornu, koji čeka sa velikim optimizmom.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Ivanovićeva je poslednji put osvojila trofej u Baliju prošle godine, a iako sada pred sebe ne stavlja rokove i pritisak, veruje da njena igra sigurno dolazi na svoje mesto.

Možda sam najznačaniji napredak, u odnosu na prošlu godinu, ostvarila upravo na servisu, što će biti važan elemenat na travi. Dobro serviranje i nizak stav tokom poena su dva ključna faktora za uspeh na ovoj podlozi. Bitno je i da ostanete strpljivi, jer morate da se suočavate sa dosta prekida zbog kiše, kao što nam se dešavalo u Birmingemu prošle godine”, naglasila je Ana.

Najbolja srpska teniserka je sa velikim očekivanjima čekala Rolan Garos, koji je na kraju bio prilično frustrirajuće iskustvo za nju.

Igrala sam odličan tenis tokom dva i po meča, ali osećam se kao da sam propustila veliku šansu. Dobra stvar je, međutim, to što sam stekla samopouzdanje posle dobrih partija. Samim tim, mislim da nisam previše daleko od sklapanja kockica u pravi mozaik, što će mi pomoći da stižem do završnica na narednim takmičenjima”, istakla je Ivanovićeva.

Ana je pre nekoliko dana stigla na Ostrvo kako bi se privikla na promenljive klimatske uslove u Britaniji.

Stigla sam u London i teško je reći da je sad leto. Ljudi mi govore da je proteklih dana u Engleskoj bilo loše vreme. Nadam se da će da se popravi za sezonu na travi, ali oblaci ne obećavaju mnogo. Ipak, ova zemlja i ne bi bila to što jeste da je svaki dan vedro i sunčano. Navikla sam na ovakvo vreme još od juniorskih dana i putovanja na Ostrvo”, rekla je Ivanovićeva.

Posle Istborna, Ivanovićevu čekaju dva takmičenja na istoj adresi u jugozapadnom delu prestonice.

Leto će biti veoma čudno, jer ćemo biti u situaciji da igramo dva puta na Vimbldonu u istom mesecu. Iskreno, ne znam šta mogu da očekujem od Olimpijskih igara. Rekli su mi da će kompleks biti znatno drugačiji od onog na Gren slemu. Videćemo. Tek, iskreno se radujem svim tim izazovima, verujem da idem u dobrom pravicu i nadam se odličnim rezultatima”, zaključila je Ana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu