Nova vest
Tenis

Četvrtak, 06.10.2011.

10:54

Toni Nadal: Novak imao dosta sreće

Trener i stric drugog tenisera planete Toni Nadal "okrivio" je sreću kao uzork šet poraza Rafaela Nadala u šest finala sa Novakom Đokovićem u 2011. godini.

Izvor: B92, Večernje novosti

Autor:B92, Večernje novosti

Default images

"Rafa je izgubio u Majamiju zbog jedne loptice koja za dlaku nije prešla mrežu u odlučujućem gemu trećeg seta. Bili smo na dva poena do pobede. Sve je moglo da bude drugačije. U sportu postoje faktori koji deluju kao nebitni, a zapravo mogu da prelome meč", rekao je Toni Nadal.

Španac objašnjava zašto je susret na Floridi bio prekretnica u međusobnim okršajima Srbina i Španca.

"Ako alaniziramo svih šest poraza, videćemo da je u Indijan Velsu Rafa bio bolji u prvom setu, ali je posle "nestao" iz meča. U Majamiju je bio veoma blizu pobede na brzoj podlozi. Ali, onda se dogodio neuspeh na šljaci Madrida i to je potpuno poremetilo Nadala. Počeo je da gubi živce, što je uticalo na njegove nastupe u finalima Rima, Vimbldona i US opena".

Toni Nadal smatra da je Đoković i u Njujorku imao mnogo sreće. I to protiv Federera, kada je spasao dve meč-lopte!

"Novak je potpuno zasluženo na mestu broj jedan. Najbolji je na svetu, ali je imao i dosta sreće, koja nas nije pratila. Na primer, u polufinalu US opena protiv Federera se vratio posle praktično izgubljenog meča. A Nadal bi, možda, pobedio u finalu da mu je Rodžer bio rival. Ali, ne vredi sad pričati o tome. Sve se svodi na to da moraš imati i dozu sreće".

Nadal će do kraja sezone, verovatno, dobiti barem još jednu priliku da prekine crnu seriju protiv Đokovića.

"Nisam prorok da znam šta će se dalje dešavati, ali jedno je sigurno. Niko nije nepobediv. Još nismo našli rešenje protiv Novaka, ali hajde da vidimo da li će se to promeniti", zaključio je Toni Nadal.

Kada se podvuče crta, trener drugog reketa planete je zadovoljan sezonom svog pulena.

"Stigao je do tri finala grend slema, osvojio je Rolan Garos. Uradili smo dobar posao. Takođe, u Njujorku sam primetio napredak kod Rafe na psihološkom planu. Izgubio je prva dva seta, a onda je odigrao perfektan treći. To mi uliva nadu pred sledeće turnire".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

128 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve