Tenis 128

Četvrtak, 06.10.2011.

10:54

Toni Nadal: Novak imao dosta sreće

Trener i stric drugog tenisera planete Toni Nadal "okrivio" je sreću kao uzork šet poraza Rafaela Nadala u šest finala sa Novakom Đokovićem u 2011. godini.

Toni Nadal: Novak imao dosta sreæe IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

128 Komentari

Sortiraj po:

ja

pre 12 godina

Ova izjava ne samo da je strasno glupa i licemerna, nego su Toni Nadal i njegov pulen poslednji koji bi trebali da pricaju o tudjoj sreci.
Hajde da je to izjavio bilo ko drugi, pa da ga i uzmemo za ozbiljno.
Medjutim Rafael Nadal je teniser koji je imao ubedljivo najvise srece u istoriji ovog sporta.
Njgova sreca je bila tolika, da je oborio sve moguce zakon verovatnoce.
Pa covek je u karijeri dobio bar 50 meceva na cistu srecu. Odigrao je bar 20 meceva u kojima je spasavao mec lopte i na kraju ipak pobedjivao.
Da nije imao toliko srece Nadal nikada ne bi ni zavririo medju prvih 10 tenisera, a kamoli bio prvi.
Trebalo bi mi bar deset strana da vam nabrojim i opisem sve njegov meceve koje je potpuno nezasluzeno dobijao na cistu srecu.
Kada bi spojili snimke svih Nadalovih srecnih poena, taj snimak bi trajao bar 10 sati.

On prica o Novakovoj sreci protiv Federera. Pa jeste Novak spasavao mec lopte protiv Federera, ali spasavao ih je dobrom igrom i dobrim udarcima.
Nadal je bar 20 mec i set lopti spasavao samo uz pomoc mreze. U izgubljenim situacijama kada treba da izgubi mec, on na jedvite nacine uspe da vrati loptu protivnika, koja zatim zakaci mrzu i samo propadne u polje protivnika. To mu se desilo bar 10 puta i sada Toni kuka sto mu se nije desilo i jedanasti na tom mecu u IW.
Mozda Nadal i jeste izgubio neki ovogodisnji mec zbog nedostatka srece, ali koliko je on imao srece tokom cele svoje karijere zasluzuje da jos 50 meceva izgubi zbog nedostatka srece.

Pa sta je bilo u polufinalu Olimpijskih igara 2008? Zar nije Nadal izgubljen mec dobio zbog jednog Naovakovog loseg smeca, da ne kazem promasenog zicera?
Sta je bilo u onom polufinalu Madrida 2009.? Zar nije i u tom mecu Nadal spasavao mec lopte i na kraju pobedio na srecu?
Sta je bilo u finalu Vimbldona 2008.? U mecu od 5 setova Nadal je osvojio 33 gema, a Federer 29. Istovremeno odnos u poenima je bio 209:204 za Nadala. Pa kad neko sa 5 poena vise osvoji 4 gema vise onda je to nista drugo do pobeda na srecu. Kada Federer od 13 brejk prilika iskoristi samo jednu kao u tom finalu onda je to znak da nije imao srece.
Sta je bilo u narednom finalu 2009. u Australiji?
Zar nije Federer opet u 5 setova imao na kraju jedan poen vise od Nadala, a ipak izgubio mec u kojem je bio duplo bolji.
Nezasluzeniju pobedu nekog tenisera od te u Australiji ja nikada nisam video. I posle se cudite sto je Federer plakao na dodeli nagrada.
Pa kako da ne place kada je izgubio mec koji je po svemu sto se desavalo na terenu trebao da dobije sa laganih 3:0.
Takav mec se gubi jednom u sto godina, a ovaj glupi Toni jos misli da bi Nadal imao vece sanse da je igrao ovogodisnje finale sa Federerom.
Da je kojim slucajem igrao to final sa Federerom tek bi se tu obrukao, jer bi ga Federer prosto unakazio.
Ovako je jos i dobro prosao sa Djokovicem. Novak mu je prepustio jedan set.
A koliko je Djokovic mocniji od Nadala na betonu videlo se u onom poslednjem setu, kada mu je igrajuci sa povrdom za petnastak minuta zabio petnaest vinera i prepustio mu samo jedan gem.
Da je kojim slucajem Federer bio u tom finalu, on bi zbog svega sto mu se ranije desavalo sa Nadalom, odigrao ceo mec na tom nivou na kome je Novak odigrao poslednji set. U prevodu Nadal u takvom finalu ne bi uzeo ni 3-4 gema.

Ja prosto ne mogu da verujem da ovaj Toni moze da izgovori ovakve gluposti. Umesto da se pokrije usima, on jos prica o nekom nedostatku srece kod Nadala.
Pa to vise nije ni glupost, vec krajnji bezobrazluk i nevidjena drskost.

Ako je neke pravde u ovom sportu, taj puvarak ce brzinom svetlosti sldece godine ispasti iz prvih 10 , pa vise necemo morati da gledamo njegov antitenis niti da slusamo ovog naduvenka od njgovog strica.
Odavno je poznato da su Nadal i njegov stric obicne nule od sportista. Medjutim ovom izjavom su stvarno preterali i presli sve granice.

Fica037

pre 12 godina

Toni, ma moze centrala da pogresi jednom ..ali 2 ili 3 puta.... Ajde lepo ti, Nadal i Roger otvorite klub ...Lako je Noletu kada ga sreca prati dok je tako mlad ...pa tugujte zajedno. Bravo Nole ti samo napred i ne moj zaboraviti da sreca prati hrabre....

MMMK-Chicago

pre 12 godina

Nadal vise nikada nece pobediti Noleta !!!
Novak je toliko mocniji da nema teorije da mu onkl Toni pronadje'slabu stranu'..mogu oni smislajti vecno tacka je stavljena ! Ako se nekada i dogodi bit ce to samo ako se Novak ne oseca dobro ali kada je zdrav i prav nema teorije jer Novak je mocaniji fizicki a mentalno nedostizan za Nadala!
nadal ej fin momak dalo kavalitetnija licnost od federea ali Toni malo smeta sa lupetanjem.

svitlaman

pre 12 godina

realno, Toni je u pravu, jer moras imati srece. Ali prethodnih godina, je i Rafa imao srece, pa niko nije pricao o tome. Stvar je u tome kako se ponasas kad gubis, tad se vidi kakav si covek. Kad pocnes da gubis, a krivis one stvari koje si ti imao dok si bio najbolji, onda si malo omasio :). Tako da Toni, niko nece biti najbolji igrac sveta bez srece. A vidim Nole vam je objasnio malo neke stvari ove godine pa se sve nesto javljate sa nekim razlozima. Drz se ti Rafe i trazi nacin kako da ga pobedis a ovi komentari su glupavi.

Dragan

pre 12 godina

Uzmem ti ja reket i izadjem malo da igram tenis. Uz malo srece pobedim ti jednog, pa drugog, pa... Vidim ti ja u ulici mi nema ravnog pa krenem na turnire. Uz puno srece pobedim prvog, drugog, treceg... I postadoh prvi teniser sveta. Uz dosta srece.
I onda mi je zazvonio sat...

Uzdravlje!!

Nikola at US Open

pre 12 godina

Naravno da o sreci nema govora. Sest uzaztopnih pobeda u finalima 2 GS i 4 Mastersa se ne postizu na srecu, nego na bolju taktiku, tehniku, kretanje po terenu, fizicku cvrstinu i mentalnu dominaciju... Tako da ovu izjavu strika Tonija treba vise shvatiti kao samo-kurazenje, pravdanje poraza i nada da ce mozda nekom "srecom" biti bolje u buducim mecevima i ono najvaznije, da ce ga Rafa ipak zadrzati u svom strucnom stabu i timu. Dakle, vise kao "nije sve tako crno ko sto stvarno izgleda" (cisto samo-kurazenje).

Uzgred budi receno samo je mec u Majamiju bio tesan. Sve ostale meceve je Nole glatko dobio, uopste se nije postavljalo pitanje pobednika, jer je Nole dominirao i kontrolisao ugru u svim tim duelima. Moze se reci da ga je lakse dobio na zemlji (Madrid i Rim) i travi (Wimbeldon) i brzom betonu (US Open) nego sto je to bio slucaj na sporijem betonu u Majamiju. Generalno, svaki sledeci mec bio je sve laksi za Noleta i sve tezi za Rafu. A sto se tice strica Tonija, pa mora i on da pravda pare koje dobija od turnira. Zato je sve ovo samo za internu upotrebu i spansku stampu, te se zato ova izjava nigde u inostranim medijima i ne citira, jer je prosto smesna.

S.Goran

pre 12 godina

Ova vest mi je bas podigla pritisak...
Sitno je to od strane strica,verovatno ce ostati u timu pa sad iznalazi i ovakve izgovore,ma zaista je i suvisno komentarisati ovo.
Ipak eto hocu da istaknem nesto i to kako sam novinar koji ga je intervjuisao nije uvidjajan ili mu ide uz dlaku pa ne postavlja podpitanja koja se namecu samim Tonijevim izjavama,kojima sam sebi uskace u usta.
Stric Toni prvo kaze da je Nole imao srece u nekoliko meceva,i da je ona presudila pobednika,a onda i kaze da nisu jos nasli resenje za Noletovu igru???
Za Noletovu igru ili Noletovu srecu?Prvo po njemu i ne treba nista da trazi vec samo da ceka da se sreca okrene,ne znam da je iko ikada nasao nacin kako da ima srece u bilo cemu,imas je ili nemas,hoce te ili te nece.Na kraju na slican nacin gubio je i Nole meceve od Nadala i Rodzera,pa na to nije gledao tako,nego jos vise trenirao.
Na kraju Nadal je vise puta i rekao da Nole nije znacajno popravio igru,i da je oduvek igrao izuzetno dobro.Nole je otklonio neke stvari koje su ga ometale da pruzi konstantnu igru i jak tempo tokom citavog meca,i svakako da to rezultira,jer jos od 2007 godine Nole je i Rodzeru i Rafi bio kadar da uzme set,pa i zabelezi po neku pobedu,i to u onim periodima godine kada nema polena i kada nisu previsoke temperature.
Kako je na to sada otporniji,pa sled je jasan,uostalom ja od Noleta ocekujem jos bolju igru i siguran sam da ovo nije njegov maksimum.

mili

pre 12 godina

Hahaha pa sta ces Toni u Srbiji ima boljih magova pa prave Novaku bolje madjije.Nije lako Nadalu eto fokusiran je kad obavlja svoje rituale a od srece nista,menjajte maga,hahahahahaaa.

stevancilo

pre 12 godina

Na stranu to sto je Djokovic nas teniser i sto naravno svi navijamo za njega ali ovakva izjava je u najmanju ruku skandalozna, posle sest uzastopnih pobeda Djokovica nad Nadalom kriviti srecu i to sto Federer nije pobedio Noleta u polufinalu US Opena je neverovatna izjava,Djokovic ima samo tri poraza ove sezone pa to je malo mnogo srece,zar ne?Ovakve izjave ne mogu umanjiti fantastican uspeh Djokovica!

Dylan Dog

pre 12 godina

@ VladaR i ostali
Na planeti Zemlji postoje i mesta gde se ne govori samo engleski jezik. Postoje svetska glasila i na drugim jezicima i u drugim zemljama. Šta mislite o npr. Španiji?
Evo http://www.tenisweb.com/toni-nadal-djokovic-esta-donde-se-merece-pero-tambien-ha-tenido-suerte/ gde je ova vest objavljena, i to pre četiri dana.
Bilo kako da bilo, na ovu izjavu Tonija Nadala sam čekao nekoliko godina.
Zašto? Pa zato što je Nadal u mnogim duelima, ne samo sa Đokovićem - bio istinski miljenik sreće (@ja bi o tome mogao da napiše čitave eseje). Tu prevashodno mislim na one detalje koji su presudno uticali na razvoj i konačan ishod tih mečeva.
Naravno, ovim nikako ne sugerišem da je Rafa svoje mečeve dobio samo na sreću. To je nemoguće. Ali kada su u datom meču protivnici izjednačeni, onda i najmanje sitnice imaju ogroman značaj, a sportska sreća je veoma važan faktor. Zato našim teniserima uvek želim puno sportske sreće, jer je katkada bez nje gotovo nemoguće "prelomiti" meč u svoju korist.
Ali, kao što što je Ivan Gundulić još pre više stotina godina napisao, kolo sreće se okreće. Sada je, prema navodima Tonija Nadala - Novak taj ko ima sreće. Nadam se samo da je svestan i da je njegov pulen ne tako davno bio u sličnoj poziciji.
I ne bih se složio samo sa tim da je Novak imao DOSTA sreće. Imao je samo onoliko koliko mu je trebalo u prvim mečevima, a to i nije bilo tako puno. Pre bih bio sklon da kažem da je Rafa u dosadašnjoj karijeri (naravno, pored ostalog) imao i dosta sreće. Ali, kao i svi mi, kada daje izjave - Toni polazi od sebe (i svojih). Međutim, izgleda da je došlo krajnje vreme kada mora da "traži pomoć" od Federera kako bi njegov Rafa osvojio neki turnir.
Priroda je savršena, a princip ravnoteže u prirodi je vrhovni. Koliko uzmeš, toliko moraš da daš. Tako treba posmatrati i sportsku sreću. Jednostavno, sada je došlo Novakovo vreme. Koliko će trajati - videćemo. Sada mu u mečevima sa Rafom i nije previše potrebna.
Nama ostaje da se nadamo da će se "Novakovo kolo" sporo okretati i naravno - uživati do početka novog kruga.
Uzdravlje!

Argus

pre 12 godina

vi cika toni kao da ne znate da ovakve izjave samo inspirisu srbe da gaze svoje protivnike. ned'o ti bog da novak ovo procita!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (ma brazil, 6. oktobar 2011 15:01)
Svaka rec je na mestu.

kika

pre 12 godina

Toni Nadal je zaboravio da spomene u svojoj izjavi kako je i Nadal imao srece ove godine, pa je osvojio jedan GS. Sta bi bilo sa Rafom i njegovim zivcima da organizatori na RG nisu napravili onu rokadu meceva, pa da je Novak igrao prvi mec po danu, kako je i trebalo u polufinalu protiv Federera. Verujem da bi Novak onda dobio mec, a u finalu bi igrao protiv Rafe? Sta bi onda bilo, pa Rafa bi verovatno ostao bez te titule. Dakle imao je i on srece ove godine i to srece sto u finalu RG nije naleteo na Noleta, a ovaj nije igrao Monte Carlo, tako da Rafa ipak ima GS i Masters.

BB

pre 12 godina

Da, Novak je imao sreće jer je igrao sa Rafom !!! E, a da se sastao sa nekim jačim rivalom, ko zna šta bi bilo. Ma ko gubi, ima pravo i da se ljuti ... Pravi šampioni i u porazu su veliki, a Rafa i Federer kada su počeli da gube, zaboravili su na to. I zato je Nole veći šampion od njih !!!

Milan J.

pre 12 godina

Primjetno je da STRIC Toni nije samo poceo da lupa o faktoru srece, nego stalno prica "mogli smo da dobijemo, bili smo blizu pobjede...". Mi? U mnozini? O cemu on prica? Kao jedan su tim? Pa Rafa je taj koji izlazi na teren, cica samo daje "podrsku" iz loze. Nema tu mi i oni. Ima samo Rafa protiv Noleta. Kad se nadju jedan protiv drugog na terenu tu samo igraci realizuju plan iz svlacionice (koji je, u konkretnom slucaju, ili dobar ali nije dobro sproveden, ili je los i.. kraj price). Sve dok oni i dalje ovako razmisljaju i rade nece se nista popraviti u odnosu snaga (sto Noleta naravno ni najmanje ne zabrinjava). Nedavno je Dzon Mekinro rekao da je prije US Open finala bio u svlacionici i da je slusao Tonija kako 15 minuta drzi monolog prije nego sto je Rafa bilo sta rekao. Sam Mekinro je rekao da nista od spanskog nije razumio, ali da to sigurno nije nacin kako se potencijalno najbolji igrac svih vremena treba pripremati za mec. Dok je pobjedivao to je moglo i da radi. Sad kad vise nije najbolji, Rafa ce morati izgleda da napravi rascjep u familiji ako misli da promijeni nesto. Strikan je udario u plafon. A ako ONI i dalje misle da tako treba da rade.. mnogo sam se nasikirao. Uostalom, biti siguran drugi i nije tako los plasman, zar ne?

VladaR

pre 12 godina

Evo šta je Toni Nadal izjavio za vreme US Opena: "Djokovic se bolje kreće, mentalno je jači, promenio je neke stvari u svojoj igri, retko pravi greške, kompaktniji je. I pre je on bio fenomenalan igrač, ali je ponekad pravio greške. Sad je u glavi, veoma, veoma jak. Rafa je svestan da je Djokovic trenutno najbolji igrač na svetu.“

Respectus

pre 12 godina

Treci put i bog pomaze... cccc svi znaju da se u vrhunskom sportu gedaju rezultati, mogao je i muceni Bogomolov da izjavi isto tako da treba da bude prvi, ali da nema srece...

siete, ocho, nuveve, diez, …

pre 12 godina

Kaliko covek treba da bude pun ocaja, da bi igrao na ovako nisku loptu? E moj strikane, bockanje Novaka izaziva Novakov jos veci inat i spremnost da Nadalu vise nikad ne dozvoli da ga pobedi. Nikad.
Uno, dos, tres, cuatro, cinco, seis,

pazarac

pre 12 godina

Samo ti Rafa vredno treniraj,bice to sve u redu jednog dana... A i nemoj da se ljuti ujak Toni,pa da nije Novaka on nebi mogao da jede iz tako kvalitetnih tanjira koje mu je on obezbedio,jos jedan tanijr da dobijes ove godine i moze ujko da jede iz razlicitih tanjira svaki dan 7 dana u nedelji.

Nole No1

pre 12 godina

E, pa ja mislim da je ovo zapravo, odlična vest. To znači da Nadal neće ništa menjati u igri , da će čekati svoju srećnu zvezdu i naravno gubiti i dalje. Ako je Nole zaposlio nutricionistu, Nadal će verovatno, zaposliti astrologa

dzigi

pre 12 godina

Ako je sreća u pitanju, evo nek uplati Nole loto pa da vidimo na javnom izvlačenju. Nadal sigurno crveni zbog ove izjave strica...

ajde bre ne....

pre 12 godina

Pa jeste sreca je kad nekog dobijes 6 puta zaredom. Imao si srece sto je taj imao loseg trenera pa si ga nabio kako si hteo.

Nepravda, pa to ti je!

pre 12 godina

Koja smo mi Kalimero nacija!
Lepo covek kaze najbolji je, ali ponekad ima srece (sto je tacno, al sreca prati hrabre sto svi znamo), vidi se iz teksta da ocajnicki trazi nacin da resi problem, a mi svi udri, pljuj, placi...
Pa sta je trebao da kaze, tolko je Nole bolji, necemo vise da igramo tenis?

VladaR

pre 12 godina

Meni je zanimljivo što se ovakva vest može pročitati samo u srpskim "glasilima". U ostalim zemljama se juče pojavila Tonijeva izjava u kojoj samo kaže da je Rafa bio mnogo nervozan u mečevima protiv Đokovića, sreća se nigde ne spominje. Prijatno vam komentarisanje, lajkovanje i dislajkovanje.

Pjanovic

pre 12 godina

Ovdje si sve rekao:
"Najbolji je na svetu, ali je imao i dosta sreće, koja nas nije pratila. Na primer, u polufinalu US opena protiv Federera se vratio posle praktično izgubljenog meča. A Nadal bi, možda, pobedio u finalu da mu je Rodžer bio rival. Ali, ne vredi sad pričati o tome"
Nedostatak srece za Nadala je kad Federer ne pobijedi Novaka!

Iskreno ti velim

pre 12 godina

Zar vi nemate pametnijeg posla nego da danonocno pratite ko je daleko bilo nesto ruzno izjavio o Noletu? Manite se gluposti, zivite svoje zivote umesto da budete besmisleni cuvari lika i dela druga Noleta.
(nele, 6. oktobar 2011 13:04)
Iskreno da ti kazem nemam pametnija posla!Imam 26 godina,zivim s roditeljima,zavrsio sam drzavni fakultet ali na svakom konkursu zaposle nekoga sa stelom i privatnim fakultetom tako da sam po celi dan prinudjen da ubijam vreme na netu ili negde gluvarim sa drugarima...

Drnda

pre 12 godina

Potpuno je u pravu!
Djokovic je odlican, ali ne toliko, posto neki put citave setove igra ispod svakog nivoa.
Ali Djokovic je imao onu mesavinu srece i bezobrazluka, koja se retko dogadja, ali, eto, neki put se i desi.
On kada misli da mu treba poen tresne iz sve snage, i ove godine te lopte, na neki cudan nacin, ulaze u teren. Ono protiv Federera je bilo nenormalno, i takvi udarci ne bi smeli da ulaze u teren, ako ima sportske pravde.
Prosle godine to ga nikako nije htelo, a dokle ce sreca da prati bezobrazluk ne znamo. Ne moze jako dugo.

Ernando Erdasko

pre 12 godina

U pravu je čovek, sve je moglo biti drugačije. Da se, kojim slučajem, moja baba Danica za dlaku nije mimoišla sa deda Norisom, ja bih danas možda bio Čak Noris. Ok, priznajem da je Čak Noris sasvim zasluženo imao sreću sa babom, ali nijanse su odlučile, jer moja baba nije ništa gora od Norisove, samo nije naletela u pravom trenutku. Tek ove godine sam saznao za tu priču i strašno sam se iznervirao, jer sam ubeđen da bih s nekom drugom babom mogao da mu pariram. To nerviranje oko babske sreće je bilo presudno da ove godine nijednom nisam postao Čak Noris, a bio sam tako blizu, babe mi.

Šalu na stranu, ovakve izjave su najbolji pokazatelj da Nadalu podhitno treba novi trener.

John Smith

pre 12 godina

Novak je sigurno imao i dosta srece ove godine, ali ono sto ga je izdvojilo od ostatka tenisera je VERA u pobedu u svakom mecu...
sa druge strane, ako izjavu T.Nadala pogledamo iz druge perspektive,
ona nam govori da je Rafael psiholoski nestabilan teniser i da je puka sreca sto ga u prethodne dve godine niko nije dobio par puta uzastopno i razbio mu auru!

ŽARKO

pre 12 godina

Nauci Rafu vrhunskom tenisu, ako uopste znas, pa posle neka udare "sreca na srecu" i neka se vidi ko je broj jedan u tenisu. Najbolji, pored toga sto je najbolji, naravno da ima i srecu. Sumnjam da znas znacenje te reci. NO1E je srecan i najbolji.

AleksandarXXXL

pre 12 godina

Da pokusamo realno da sagledamo SRECU:
Znaci Novak je zasluzeno i bez "srece" pobedio Nadala u Indian Welsu,Madridu,Rimu,
Wimbledonu,US Open a imao je srece u Majamiju!Znaci pet buta je pobedio bez srece!
To sto je pobedio mozda srecno Federera u polufinalu US Opena to je posebnana prica!
Takodje smatram da Novak nije imao srece protiv Federera jer je Rodjer igrao fenomenalno u Parizu a on je bio pod velikim priiskom zbog niza i mogucnosti za No.1!Da je bio opusteniji i smireniji mogao je da napravi preokret!
Takodje smatram da Novak nije imao srece protiv Mareja u Sinsinatiju jer se povredio!
Cinjenica je da je i povredjeni Novak razbio Nadala u cetvrtom setu na US Openu a to zaista jako boli verovaatno i Tonija!To sigurno nije bila Novakova sreca!
U ostalom videlo se to i protiv Del Potra!
To je moje vidjenje Novakove "srece"!
Najbolja definicija SRECE je da se ona zasluzuje radom,trudom i verom u sebe!
Pozdrav svim ljubiteljima sporta!

babajko

pre 12 godina

"...A Nadal bi, možda, pobedio u finalu da mu je Rodžer bio rival. Ali, ne vredi sad pričati o tome."

Sjajno, prvo čovek ispriča čitavu istoriju, a na kraju, kao zaključak, kaže da ipak ne vredi pričati o tome. Genijalno.

Cica Maca

pre 12 godina

Potpuno se slazem sa cika Tonijem. i Federer je imao srece 5 godina za redom, ma 'ajte molim vas :STreba biti dostojanstven i u porazima ...

gogen

pre 12 godina

Jadan Nadal! Treba ga žaliti što mu sreća okrenula leđa...Nešto razmišljam i pitam se da li to znači i da Je nadal imao sreće kada je u par mečeva TESNO pobedio Novaka, ili se to ne računa ili se ne naziva tako kada je Nadal u pitanju!
Toni Nadal neka traži igru koja će da parira Novakovoj igri, ne da razloge u porazu nalazi u Novakovoj sreći.

SC

pre 12 godina

Da li vi ljudi uopste imate zivot? Sto se samo bavite Nadalom, Federerom, ovim ili onim... U komentarima im porucujete ovo i ono, kao da to neko od njih cita? Novak nesporno super igra ove godine, najbolji je teniser sto i ATP rang kaze, ali sta vi imate od toga?

Aco

pre 12 godina

A je li Toni, kada je pre 2011. godine Nadal vezao ko zna koliko pobeda protiv Novaka, nikada Nadal nije imao srece? Kao u onom cuvenom polufinalu Madrida kada je Novak imao 3 mec lopte? Ne, ne, to je onda bilo znanje i psiholoska stabilnost Nadala verovatno. Toni kaze kako je Nadal u Majamiju bio na 2 poena od pobede, pa Nole je onda 3 puta bio na poen do pobede, ali to si zaboravio izgleda, neko ne moze da podnese poraz, pre 2011. Nadal se gfrlio na krajy meca sa Noletom, ove godine je to sezona rukovanja preko klinca!

Aleksandar

pre 12 godina

Sinjor Toni je zaboravio finale (cinimi se Madrida), koje se odigralo pre dve godine, kada su takodje odlucivale 2-3 lopte, i tada je "sreća" bila na strani Nadala.
Rafi svaka čast, prava je igračina, ali trenutno zna se ko je bolji!
Uostalom "sreća prati hrabre"

chubby checker

pre 12 godina

apsolutno se slažem! a ja sam inače mnogo bolji teniser i od Nadala i od Đokovića, samo eto, nikad nemam sreće pa nema me ni na ATP listi...

nele

pre 12 godina

Zar vi nemate pametnijeg posla nego da danonocno pratite ko je daleko bilo nesto ruzno izjavio o Noletu? Manite se gluposti, zivite svoje zivote umesto da budete besmisleni cuvari lika i dela druga Noleta.

Dejan Savicevic

pre 12 godina

Toni, i tvom bratu je nedostajalo srece u finalu lige sampiona, kad sam mu "polomio kicmu" i dao gol sa 25 metara, a na kraju je bilo Milan Barca 4-0.
Napred Nole i nastavi malom da "lomis kicmu"

Pigasije

pre 12 godina

Ujka Toni, moguće je da Novak nije izgubio od Rogera,da bi Rafa izgubio od Novaka u finalu Roland Garros-a.Možda je Rafa imao sreću?(sigurno da je imao)!!!

Mladen

pre 12 godina

da ti objasnim, hrabre prati sreca
2.kad je tvoj sestric bio prvi , postovali smo i mislili to je talenat ,rad i of koz sreca i bozja ruka, jer sve je to potrebno da bi bio No 1

mad max

pre 12 godina

Ma da kako da ne, ma sreća je po nadala sto uz onaj set tanjira nije dobio i 15kg krimpira! :) ,ovaj ga cele godine vrti VAMOS-TAMOS,mucenik nezna gde je :)

Sale

pre 12 godina

Rafa je mnogo korektniji od svog strica i jedino zato mi je krivo što i ove godine ne igramo finale DC-a pa da ga ugostimo u Areni i pokažemo kakav odnos imamo prema fer igračima a kakav prema raznim Federerima.

ivan

pre 12 godina

Koja bre sreca hahaahahhah pa gledao sam statistiku eeeeeeeeej a trebalo bi i vi da je pogledate u svakom mecu djokovic ima DUPLO ali DUPLO vise vinera, sto znaci da je nadal ranije pobedjivao djokovica sa defanzivom ali toga vise nema jer djokovic ne gresi moj toni, SRAMOTO, STIDI SE BRE!

Vojvodjanin

pre 12 godina

Toni, to nisam ocekivao od tebe - mislio sam svo vreme da si pravi sportista, kao sto Rafa jeste!?! Ali, ako vec hoces da objasnis 'neobjasnjivo', sta mislis o sledecoj recenici: "Novak je prosto bio bolji. Tacka" Mislim da se slazes da ta recenica najbolje objasnjava sve tvoje enigme!

jablan

pre 12 godina

eh toni,toni,pa svi ljubitelji tenisa gledali su meceve tvog nadala i noleta.pa kako mozes da sejes lazi i da priicas o sreci.toni pa ereca je sastavni de svake igre pa i tenisa.mogu da ti garantujem da jos cetri puta ce tvoj dragi nadal da izgubi od noleta,tako ce biti 10 nula za noleta.a posle ce da vidimo.toliko o sreci toni.jablan

Novak Djokovic

pre 12 godina

Toni, imas pravo, evo priznajem: STVARNO me islo, jbmlg, ne znam sta da kazem. Islo me 6 puta protiv tvog pulena i jos 66 puta protiv ostalih... Mene brate kad krene ono samo pici pici pici!

joca

pre 12 godina

Srecom mozes da nazoves spasavanjem mec lopti, serviranjem za mec, pa neka bude i predost brejka u odlucujucem setu i onda ovaj preokrene, ali nista od toga nadal nije imao, zato toni sram te bilo, pokazali ste i vi ko ste i sta ste ovom izjavom, NOLE posle ovoga jos 6 tacni spancima ja mislim da su zasluzili!

hurricane

pre 12 godina

nemoj tako toni! mi mislimo da je rafa imao srece sto je federer na rolan garosu odigrao mec zivota na sljaci i onemogucio novaka da ovaj pobedi rafu i u trecem finalu gren slema ove godine.

mica

pre 12 godina

A mozemo i ovako Toni:
Da je Novak odigrao nesto bolje, ili Federer nesto slabije polufinale Rolan Garosa, sad bi Nole KAO PRVI IGRAC POSLE RODA LEJVERA imao sva 4 Gran Slema u jednoj godini, a tvoj Rafa (meni, inace, veoma simpatican momak!) tri izgubljena finala! Kad vec pricamo o sreci!

Sreća

pre 12 godina

Čovek sa toliko sreće, kao Nole, treba da batali tenis i igra LOTO, dobiće premiju namanje 6 puta, što da se znoji i umara na terenu, dovoljno je da popuni listić ;-).

Jaganjaccc

pre 12 godina

a lepo vam je bilo kad je nadal bio prvi,niste se bunili.A kakav je nadal covek pokazuje i to sto i sam kaze da od kad je Djokovic prvi vise nisu dobri prijatelji. Ako mu je nadal to ikad i bio...

Marjan

pre 12 godina

"Sreca" da li to postoji? Ili je to hrabrost da se u odlucujucim pojenima odigra najbolje ili nedostatak iste pa se stegne ruka,odigra najlosije i pogodi vrh mreze. Ne znam koji faktor nedostaje Nadalu pa je zbog toga kriv neko drugi ili nesto drugo.

miroslav

pre 12 godina

Ajde da je strina ovako nešto izjavila,još bih razumeo...ali ovako...! Ovakvim izjavama,Nadalov stric, još više nabija i sebi i Rafi kompleks zvani Nole, što je za Novaka i sve nas samo dobro!

veljko

pre 12 godina

"u njujorku je izgubio dva, a potom odigrao sjajan treci set"

i onda ga je protivnik koji je servirao sporije od juniorki, oduvao u cetvrtom!

to je zaboravio da kaze. verovatno zato sto je novak imao mnogo srece u tom poslednjem setu, jer je jedna loptica odlucivala :)

E, toni toni

pre 12 godina

Jeste da mi je 42, ali moraću da se aktiviram i da počnem da igram tenis, možda mi se posreći pa osvojim neki gren slem i rešim sve svoje materijalne probleme.

Bari1991

pre 12 godina

Sta bi bilo kad bi bilo su price za malu decu!Da je Rafa bolje ucio mozda bi bio nuklearni fizicar,ko zna?A cinjenice kazu da Rafa ove godine ne moze ni da se priblizi Noletu.I apsolutno se ne slazem da je Nole imao srece protiv Federera u Njujorku.Za takvu pobedu Nole je imao znanje,hladnokrvnost i ono trece i najvaznije!!!Sreca nema veze sa tom pobedom.

P.S. Opet pitanje za moderatore-moze li kod za verifikaciju da bude kraci???

neđo

pre 12 godina

Koliko je samo Nadal imao sreće do sada. Samo primjer olimpijske igre polufinale, Đoković je bio dominantan, ovaj se samo na defenzivu provukao.

mikica

pre 12 godina

Pa mozda je Toni mislio da je Novak imao srece sto je dobio Federera na US OPENU, pa je Nadal opet morao da igra protiv Novaka od koga ove godine redovno gubi.

Goxi

pre 12 godina

Spanci su najveci foliranti koji postoje!Uvek sam ih mrzeo!U svakom sportu su im sudije navlacile od kad je sveta i veka!I gledaj sad ovoga kakvu glupost izjavi.Sta je Toni muka ti,a?Placi kmeeee,kmeeee...

darko

pre 12 godina

Razbucao ih Nole, izludeo, ne znaju vise sta govore hahahahah znaci ne znam kojom recju da opisem ono sto sam upravo procitao, on decko opisuje setove, poene, gemove, alooo Spanac kako te nije sramota bre!!!

VLADIMIR

pre 12 godina

oVO SE MOŽE KOMENTARISATI SAMO SA JEDNOM REČJU: "SRAMOTA".A "velikog" Roja Emersona posle ovog pitam: Da li je i ovo poštovanje protivnika???

Lokalac

pre 12 godina

Ahahahahaha, sreca, ahahaha. Ajde da je izgubio jednom ili dva puta pa da okrivi srecu, ali Novak ga je otrsio sest puta. I jel to onda znaci da je Nadal ranijih godina pobedjivao zbog srece?

ljubitelj sporta

pre 12 godina

what a load of BS... sto se ne osvrne na meceve u proslosti gde je Nadal imao srece, a kao i kod svakog bilo je dosta takvih momenata... Novak rules!!!

Billy

pre 12 godina

Jeste, imao je sto se tice Fedexa u polufinalu US open-a. ali sto se tice Nadala, on je taj koji nije imao srece sto nalete na Nol'a! :)
E, to bi trebalo da je tvoja izjava.

Utudinovic

pre 12 godina

Aj' da je jednom ili dvaput ali sest puta da ima toliko srece, pa ti ga brate pretera. Sreca je bitan faktor ali ako nemas kvalitet dzabe sve ostalo.

DOBRICA COSIC NOBELOVAC

pre 12 godina

Najbolji smo u svemu,nole, odbojkasice,odbojkasi i sad nas dobrica cosic osvojio nobelovu nagradu, raduj se srbijo!!!!

Realan

pre 12 godina

Ne znam stvarno o cemu prica ovaj covek. Njegov Rafa je svetlosnim godinama daleko od Noleta. Djokovic se prakticno igrao sa Nadalom u svim mecevima ove sezone. Ako neko moze da kaze da je Novak imao srece to je jedino Federer. Pobedio ga je na Roland Garrosu i bio je toliko blizu da ga pobedi na US Openu, dakle jedini je on pokazao neki otpor.

filip

pre 12 godina

Ao,ljudi,kakvi su ovo komentari...Kakav je ovo i clanak???Pocinje sa "Toni Nadal krivi srecu za Novakove uspehe" il tako nesto...U delu kojem se citira Toni lepo kaze da on ne porice da je Novak objektivno najbolji trenutno,ali i da je imao srece...Sta ga napadate odma s komentarima,lesinari...

bobcha

pre 12 godina

Kakav licemer. Da te je sramota takve izjave! Pa nije Novak pobedio jednom, nego sest puta u finalu turnira EEEEEEEEEEEEEEEEJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ.

Kako si imao obraza ovo da izjavis

Ivan

pre 12 godina

Pa stvarno ne znam ko je do sada imao više sreće u međusobnim duelima Novaka i Nadala. Pre ove sezone ja mislim da smo gledali minimum 10 mečeva u kojima Nadal u odlučujućim poenima pogađa ćošak ili ivicu linije bukvalno za milimetar. To jeste znanje ali je i sreća, jer milimetar je ipak milimetar.

kolica

pre 12 godina

Izgleda da ovi stranci ne znaju da gube. Dok su bili prvi nisus se ostvrtali na faktor srece. I Nadal , Federer i njihovi timovi ne zele da prihvate istinu - ako ti izgubis 6 meceava onda nema komentara :sreca, folirnje opovreda...

Siniša

pre 12 godina

Ništa skandalozno nije rekao, čak se i slažem. Federer je u doba svoje najveće dominacije (04'-07') praktički dobivao sve ključne poene koji su odlučivali mečeve a tu je faktor sreće ponekad najbitniji, pogađao je nemoguće ili su protivnici promašivali čiste šanse, sada tako Nole konstantno osvaja sve najbitnije poene u mečevima. Naravno da sreća nije najbitniji faktor ali ponekad u tako izjednačenoj konkurenciji učini prevagu.

bobcha

pre 12 godina

Kakav licemer. Da te je sramota takve izjave! Pa nije Novak pobedio jednom, nego sest puta u finalu turnira EEEEEEEEEEEEEEEEJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ.

Kako si imao obraza ovo da izjavis

Lokalac

pre 12 godina

Ahahahahaha, sreca, ahahaha. Ajde da je izgubio jednom ili dva puta pa da okrivi srecu, ali Novak ga je otrsio sest puta. I jel to onda znaci da je Nadal ranijih godina pobedjivao zbog srece?

veljko

pre 12 godina

"u njujorku je izgubio dva, a potom odigrao sjajan treci set"

i onda ga je protivnik koji je servirao sporije od juniorki, oduvao u cetvrtom!

to je zaboravio da kaze. verovatno zato sto je novak imao mnogo srece u tom poslednjem setu, jer je jedna loptica odlucivala :)

VLADIMIR

pre 12 godina

oVO SE MOŽE KOMENTARISATI SAMO SA JEDNOM REČJU: "SRAMOTA".A "velikog" Roja Emersona posle ovog pitam: Da li je i ovo poštovanje protivnika???

Billy

pre 12 godina

Jeste, imao je sto se tice Fedexa u polufinalu US open-a. ali sto se tice Nadala, on je taj koji nije imao srece sto nalete na Nol'a! :)
E, to bi trebalo da je tvoja izjava.

Utudinovic

pre 12 godina

Aj' da je jednom ili dvaput ali sest puta da ima toliko srece, pa ti ga brate pretera. Sreca je bitan faktor ali ako nemas kvalitet dzabe sve ostalo.

Realan

pre 12 godina

Ne znam stvarno o cemu prica ovaj covek. Njegov Rafa je svetlosnim godinama daleko od Noleta. Djokovic se prakticno igrao sa Nadalom u svim mecevima ove sezone. Ako neko moze da kaze da je Novak imao srece to je jedino Federer. Pobedio ga je na Roland Garrosu i bio je toliko blizu da ga pobedi na US Openu, dakle jedini je on pokazao neki otpor.

neđo

pre 12 godina

Koliko je samo Nadal imao sreće do sada. Samo primjer olimpijske igre polufinale, Đoković je bio dominantan, ovaj se samo na defenzivu provukao.

Ivan

pre 12 godina

Pa stvarno ne znam ko je do sada imao više sreće u međusobnim duelima Novaka i Nadala. Pre ove sezone ja mislim da smo gledali minimum 10 mečeva u kojima Nadal u odlučujućim poenima pogađa ćošak ili ivicu linije bukvalno za milimetar. To jeste znanje ali je i sreća, jer milimetar je ipak milimetar.

E, toni toni

pre 12 godina

Jeste da mi je 42, ali moraću da se aktiviram i da počnem da igram tenis, možda mi se posreći pa osvojim neki gren slem i rešim sve svoje materijalne probleme.

ljubitelj sporta

pre 12 godina

what a load of BS... sto se ne osvrne na meceve u proslosti gde je Nadal imao srece, a kao i kod svakog bilo je dosta takvih momenata... Novak rules!!!

ivan

pre 12 godina

Koja bre sreca hahaahahhah pa gledao sam statistiku eeeeeeeeej a trebalo bi i vi da je pogledate u svakom mecu djokovic ima DUPLO ali DUPLO vise vinera, sto znaci da je nadal ranije pobedjivao djokovica sa defanzivom ali toga vise nema jer djokovic ne gresi moj toni, SRAMOTO, STIDI SE BRE!

Dragan

pre 12 godina

Uzmem ti ja reket i izadjem malo da igram tenis. Uz malo srece pobedim ti jednog, pa drugog, pa... Vidim ti ja u ulici mi nema ravnog pa krenem na turnire. Uz puno srece pobedim prvog, drugog, treceg... I postadoh prvi teniser sveta. Uz dosta srece.
I onda mi je zazvonio sat...

Uzdravlje!!

joca

pre 12 godina

Srecom mozes da nazoves spasavanjem mec lopti, serviranjem za mec, pa neka bude i predost brejka u odlucujucem setu i onda ovaj preokrene, ali nista od toga nadal nije imao, zato toni sram te bilo, pokazali ste i vi ko ste i sta ste ovom izjavom, NOLE posle ovoga jos 6 tacni spancima ja mislim da su zasluzili!

mica

pre 12 godina

A mozemo i ovako Toni:
Da je Novak odigrao nesto bolje, ili Federer nesto slabije polufinale Rolan Garosa, sad bi Nole KAO PRVI IGRAC POSLE RODA LEJVERA imao sva 4 Gran Slema u jednoj godini, a tvoj Rafa (meni, inace, veoma simpatican momak!) tri izgubljena finala! Kad vec pricamo o sreci!

Sale

pre 12 godina

Rafa je mnogo korektniji od svog strica i jedino zato mi je krivo što i ove godine ne igramo finale DC-a pa da ga ugostimo u Areni i pokažemo kakav odnos imamo prema fer igračima a kakav prema raznim Federerima.

Dylan Dog

pre 12 godina

@ VladaR i ostali
Na planeti Zemlji postoje i mesta gde se ne govori samo engleski jezik. Postoje svetska glasila i na drugim jezicima i u drugim zemljama. Šta mislite o npr. Španiji?
Evo http://www.tenisweb.com/toni-nadal-djokovic-esta-donde-se-merece-pero-tambien-ha-tenido-suerte/ gde je ova vest objavljena, i to pre četiri dana.
Bilo kako da bilo, na ovu izjavu Tonija Nadala sam čekao nekoliko godina.
Zašto? Pa zato što je Nadal u mnogim duelima, ne samo sa Đokovićem - bio istinski miljenik sreće (@ja bi o tome mogao da napiše čitave eseje). Tu prevashodno mislim na one detalje koji su presudno uticali na razvoj i konačan ishod tih mečeva.
Naravno, ovim nikako ne sugerišem da je Rafa svoje mečeve dobio samo na sreću. To je nemoguće. Ali kada su u datom meču protivnici izjednačeni, onda i najmanje sitnice imaju ogroman značaj, a sportska sreća je veoma važan faktor. Zato našim teniserima uvek želim puno sportske sreće, jer je katkada bez nje gotovo nemoguće "prelomiti" meč u svoju korist.
Ali, kao što što je Ivan Gundulić još pre više stotina godina napisao, kolo sreće se okreće. Sada je, prema navodima Tonija Nadala - Novak taj ko ima sreće. Nadam se samo da je svestan i da je njegov pulen ne tako davno bio u sličnoj poziciji.
I ne bih se složio samo sa tim da je Novak imao DOSTA sreće. Imao je samo onoliko koliko mu je trebalo u prvim mečevima, a to i nije bilo tako puno. Pre bih bio sklon da kažem da je Rafa u dosadašnjoj karijeri (naravno, pored ostalog) imao i dosta sreće. Ali, kao i svi mi, kada daje izjave - Toni polazi od sebe (i svojih). Međutim, izgleda da je došlo krajnje vreme kada mora da "traži pomoć" od Federera kako bi njegov Rafa osvojio neki turnir.
Priroda je savršena, a princip ravnoteže u prirodi je vrhovni. Koliko uzmeš, toliko moraš da daš. Tako treba posmatrati i sportsku sreću. Jednostavno, sada je došlo Novakovo vreme. Koliko će trajati - videćemo. Sada mu u mečevima sa Rafom i nije previše potrebna.
Nama ostaje da se nadamo da će se "Novakovo kolo" sporo okretati i naravno - uživati do početka novog kruga.
Uzdravlje!

Novak Djokovic

pre 12 godina

Toni, imas pravo, evo priznajem: STVARNO me islo, jbmlg, ne znam sta da kazem. Islo me 6 puta protiv tvog pulena i jos 66 puta protiv ostalih... Mene brate kad krene ono samo pici pici pici!

miroslav

pre 12 godina

Ajde da je strina ovako nešto izjavila,još bih razumeo...ali ovako...! Ovakvim izjavama,Nadalov stric, još više nabija i sebi i Rafi kompleks zvani Nole, što je za Novaka i sve nas samo dobro!

Nikola at US Open

pre 12 godina

Naravno da o sreci nema govora. Sest uzaztopnih pobeda u finalima 2 GS i 4 Mastersa se ne postizu na srecu, nego na bolju taktiku, tehniku, kretanje po terenu, fizicku cvrstinu i mentalnu dominaciju... Tako da ovu izjavu strika Tonija treba vise shvatiti kao samo-kurazenje, pravdanje poraza i nada da ce mozda nekom "srecom" biti bolje u buducim mecevima i ono najvaznije, da ce ga Rafa ipak zadrzati u svom strucnom stabu i timu. Dakle, vise kao "nije sve tako crno ko sto stvarno izgleda" (cisto samo-kurazenje).

Uzgred budi receno samo je mec u Majamiju bio tesan. Sve ostale meceve je Nole glatko dobio, uopste se nije postavljalo pitanje pobednika, jer je Nole dominirao i kontrolisao ugru u svim tim duelima. Moze se reci da ga je lakse dobio na zemlji (Madrid i Rim) i travi (Wimbeldon) i brzom betonu (US Open) nego sto je to bio slucaj na sporijem betonu u Majamiju. Generalno, svaki sledeci mec bio je sve laksi za Noleta i sve tezi za Rafu. A sto se tice strica Tonija, pa mora i on da pravda pare koje dobija od turnira. Zato je sve ovo samo za internu upotrebu i spansku stampu, te se zato ova izjava nigde u inostranim medijima i ne citira, jer je prosto smesna.

mad max

pre 12 godina

Ma da kako da ne, ma sreća je po nadala sto uz onaj set tanjira nije dobio i 15kg krimpira! :) ,ovaj ga cele godine vrti VAMOS-TAMOS,mucenik nezna gde je :)

Bari1991

pre 12 godina

Sta bi bilo kad bi bilo su price za malu decu!Da je Rafa bolje ucio mozda bi bio nuklearni fizicar,ko zna?A cinjenice kazu da Rafa ove godine ne moze ni da se priblizi Noletu.I apsolutno se ne slazem da je Nole imao srece protiv Federera u Njujorku.Za takvu pobedu Nole je imao znanje,hladnokrvnost i ono trece i najvaznije!!!Sreca nema veze sa tom pobedom.

P.S. Opet pitanje za moderatore-moze li kod za verifikaciju da bude kraci???

siete, ocho, nuveve, diez, …

pre 12 godina

Kaliko covek treba da bude pun ocaja, da bi igrao na ovako nisku loptu? E moj strikane, bockanje Novaka izaziva Novakov jos veci inat i spremnost da Nadalu vise nikad ne dozvoli da ga pobedi. Nikad.
Uno, dos, tres, cuatro, cinco, seis,

kolica

pre 12 godina

Izgleda da ovi stranci ne znaju da gube. Dok su bili prvi nisus se ostvrtali na faktor srece. I Nadal , Federer i njihovi timovi ne zele da prihvate istinu - ako ti izgubis 6 meceava onda nema komentara :sreca, folirnje opovreda...

hurricane

pre 12 godina

nemoj tako toni! mi mislimo da je rafa imao srece sto je federer na rolan garosu odigrao mec zivota na sljaci i onemogucio novaka da ovaj pobedi rafu i u trecem finalu gren slema ove godine.

Pjanovic

pre 12 godina

Ovdje si sve rekao:
"Najbolji je na svetu, ali je imao i dosta sreće, koja nas nije pratila. Na primer, u polufinalu US opena protiv Federera se vratio posle praktično izgubljenog meča. A Nadal bi, možda, pobedio u finalu da mu je Rodžer bio rival. Ali, ne vredi sad pričati o tome"
Nedostatak srece za Nadala je kad Federer ne pobijedi Novaka!

Goxi

pre 12 godina

Spanci su najveci foliranti koji postoje!Uvek sam ih mrzeo!U svakom sportu su im sudije navlacile od kad je sveta i veka!I gledaj sad ovoga kakvu glupost izjavi.Sta je Toni muka ti,a?Placi kmeeee,kmeeee...

ja

pre 12 godina

Ova izjava ne samo da je strasno glupa i licemerna, nego su Toni Nadal i njegov pulen poslednji koji bi trebali da pricaju o tudjoj sreci.
Hajde da je to izjavio bilo ko drugi, pa da ga i uzmemo za ozbiljno.
Medjutim Rafael Nadal je teniser koji je imao ubedljivo najvise srece u istoriji ovog sporta.
Njgova sreca je bila tolika, da je oborio sve moguce zakon verovatnoce.
Pa covek je u karijeri dobio bar 50 meceva na cistu srecu. Odigrao je bar 20 meceva u kojima je spasavao mec lopte i na kraju ipak pobedjivao.
Da nije imao toliko srece Nadal nikada ne bi ni zavririo medju prvih 10 tenisera, a kamoli bio prvi.
Trebalo bi mi bar deset strana da vam nabrojim i opisem sve njegov meceve koje je potpuno nezasluzeno dobijao na cistu srecu.
Kada bi spojili snimke svih Nadalovih srecnih poena, taj snimak bi trajao bar 10 sati.

On prica o Novakovoj sreci protiv Federera. Pa jeste Novak spasavao mec lopte protiv Federera, ali spasavao ih je dobrom igrom i dobrim udarcima.
Nadal je bar 20 mec i set lopti spasavao samo uz pomoc mreze. U izgubljenim situacijama kada treba da izgubi mec, on na jedvite nacine uspe da vrati loptu protivnika, koja zatim zakaci mrzu i samo propadne u polje protivnika. To mu se desilo bar 10 puta i sada Toni kuka sto mu se nije desilo i jedanasti na tom mecu u IW.
Mozda Nadal i jeste izgubio neki ovogodisnji mec zbog nedostatka srece, ali koliko je on imao srece tokom cele svoje karijere zasluzuje da jos 50 meceva izgubi zbog nedostatka srece.

Pa sta je bilo u polufinalu Olimpijskih igara 2008? Zar nije Nadal izgubljen mec dobio zbog jednog Naovakovog loseg smeca, da ne kazem promasenog zicera?
Sta je bilo u onom polufinalu Madrida 2009.? Zar nije i u tom mecu Nadal spasavao mec lopte i na kraju pobedio na srecu?
Sta je bilo u finalu Vimbldona 2008.? U mecu od 5 setova Nadal je osvojio 33 gema, a Federer 29. Istovremeno odnos u poenima je bio 209:204 za Nadala. Pa kad neko sa 5 poena vise osvoji 4 gema vise onda je to nista drugo do pobeda na srecu. Kada Federer od 13 brejk prilika iskoristi samo jednu kao u tom finalu onda je to znak da nije imao srece.
Sta je bilo u narednom finalu 2009. u Australiji?
Zar nije Federer opet u 5 setova imao na kraju jedan poen vise od Nadala, a ipak izgubio mec u kojem je bio duplo bolji.
Nezasluzeniju pobedu nekog tenisera od te u Australiji ja nikada nisam video. I posle se cudite sto je Federer plakao na dodeli nagrada.
Pa kako da ne place kada je izgubio mec koji je po svemu sto se desavalo na terenu trebao da dobije sa laganih 3:0.
Takav mec se gubi jednom u sto godina, a ovaj glupi Toni jos misli da bi Nadal imao vece sanse da je igrao ovogodisnje finale sa Federerom.
Da je kojim slucajem igrao to final sa Federerom tek bi se tu obrukao, jer bi ga Federer prosto unakazio.
Ovako je jos i dobro prosao sa Djokovicem. Novak mu je prepustio jedan set.
A koliko je Djokovic mocniji od Nadala na betonu videlo se u onom poslednjem setu, kada mu je igrajuci sa povrdom za petnastak minuta zabio petnaest vinera i prepustio mu samo jedan gem.
Da je kojim slucajem Federer bio u tom finalu, on bi zbog svega sto mu se ranije desavalo sa Nadalom, odigrao ceo mec na tom nivou na kome je Novak odigrao poslednji set. U prevodu Nadal u takvom finalu ne bi uzeo ni 3-4 gema.

Ja prosto ne mogu da verujem da ovaj Toni moze da izgovori ovakve gluposti. Umesto da se pokrije usima, on jos prica o nekom nedostatku srece kod Nadala.
Pa to vise nije ni glupost, vec krajnji bezobrazluk i nevidjena drskost.

Ako je neke pravde u ovom sportu, taj puvarak ce brzinom svetlosti sldece godine ispasti iz prvih 10 , pa vise necemo morati da gledamo njegov antitenis niti da slusamo ovog naduvenka od njgovog strica.
Odavno je poznato da su Nadal i njegov stric obicne nule od sportista. Medjutim ovom izjavom su stvarno preterali i presli sve granice.

Sreća

pre 12 godina

Čovek sa toliko sreće, kao Nole, treba da batali tenis i igra LOTO, dobiće premiju namanje 6 puta, što da se znoji i umara na terenu, dovoljno je da popuni listić ;-).

Aco

pre 12 godina

A je li Toni, kada je pre 2011. godine Nadal vezao ko zna koliko pobeda protiv Novaka, nikada Nadal nije imao srece? Kao u onom cuvenom polufinalu Madrida kada je Novak imao 3 mec lopte? Ne, ne, to je onda bilo znanje i psiholoska stabilnost Nadala verovatno. Toni kaze kako je Nadal u Majamiju bio na 2 poena od pobede, pa Nole je onda 3 puta bio na poen do pobede, ali to si zaboravio izgleda, neko ne moze da podnese poraz, pre 2011. Nadal se gfrlio na krajy meca sa Noletom, ove godine je to sezona rukovanja preko klinca!

pazarac

pre 12 godina

Samo ti Rafa vredno treniraj,bice to sve u redu jednog dana... A i nemoj da se ljuti ujak Toni,pa da nije Novaka on nebi mogao da jede iz tako kvalitetnih tanjira koje mu je on obezbedio,jos jedan tanijr da dobijes ove godine i moze ujko da jede iz razlicitih tanjira svaki dan 7 dana u nedelji.

darko

pre 12 godina

Razbucao ih Nole, izludeo, ne znaju vise sta govore hahahahah znaci ne znam kojom recju da opisem ono sto sam upravo procitao, on decko opisuje setove, poene, gemove, alooo Spanac kako te nije sramota bre!!!

Marjan

pre 12 godina

"Sreca" da li to postoji? Ili je to hrabrost da se u odlucujucim pojenima odigra najbolje ili nedostatak iste pa se stegne ruka,odigra najlosije i pogodi vrh mreze. Ne znam koji faktor nedostaje Nadalu pa je zbog toga kriv neko drugi ili nesto drugo.

Iskreno ti velim

pre 12 godina

Zar vi nemate pametnijeg posla nego da danonocno pratite ko je daleko bilo nesto ruzno izjavio o Noletu? Manite se gluposti, zivite svoje zivote umesto da budete besmisleni cuvari lika i dela druga Noleta.
(nele, 6. oktobar 2011 13:04)
Iskreno da ti kazem nemam pametnija posla!Imam 26 godina,zivim s roditeljima,zavrsio sam drzavni fakultet ali na svakom konkursu zaposle nekoga sa stelom i privatnim fakultetom tako da sam po celi dan prinudjen da ubijam vreme na netu ili negde gluvarim sa drugarima...

Siniša

pre 12 godina

Ništa skandalozno nije rekao, čak se i slažem. Federer je u doba svoje najveće dominacije (04'-07') praktički dobivao sve ključne poene koji su odlučivali mečeve a tu je faktor sreće ponekad najbitniji, pogađao je nemoguće ili su protivnici promašivali čiste šanse, sada tako Nole konstantno osvaja sve najbitnije poene u mečevima. Naravno da sreća nije najbitniji faktor ali ponekad u tako izjednačenoj konkurenciji učini prevagu.

Jaganjaccc

pre 12 godina

a lepo vam je bilo kad je nadal bio prvi,niste se bunili.A kakav je nadal covek pokazuje i to sto i sam kaze da od kad je Djokovic prvi vise nisu dobri prijatelji. Ako mu je nadal to ikad i bio...

S.Goran

pre 12 godina

Ova vest mi je bas podigla pritisak...
Sitno je to od strane strica,verovatno ce ostati u timu pa sad iznalazi i ovakve izgovore,ma zaista je i suvisno komentarisati ovo.
Ipak eto hocu da istaknem nesto i to kako sam novinar koji ga je intervjuisao nije uvidjajan ili mu ide uz dlaku pa ne postavlja podpitanja koja se namecu samim Tonijevim izjavama,kojima sam sebi uskace u usta.
Stric Toni prvo kaze da je Nole imao srece u nekoliko meceva,i da je ona presudila pobednika,a onda i kaze da nisu jos nasli resenje za Noletovu igru???
Za Noletovu igru ili Noletovu srecu?Prvo po njemu i ne treba nista da trazi vec samo da ceka da se sreca okrene,ne znam da je iko ikada nasao nacin kako da ima srece u bilo cemu,imas je ili nemas,hoce te ili te nece.Na kraju na slican nacin gubio je i Nole meceve od Nadala i Rodzera,pa na to nije gledao tako,nego jos vise trenirao.
Na kraju Nadal je vise puta i rekao da Nole nije znacajno popravio igru,i da je oduvek igrao izuzetno dobro.Nole je otklonio neke stvari koje su ga ometale da pruzi konstantnu igru i jak tempo tokom citavog meca,i svakako da to rezultira,jer jos od 2007 godine Nole je i Rodzeru i Rafi bio kadar da uzme set,pa i zabelezi po neku pobedu,i to u onim periodima godine kada nema polena i kada nisu previsoke temperature.
Kako je na to sada otporniji,pa sled je jasan,uostalom ja od Noleta ocekujem jos bolju igru i siguran sam da ovo nije njegov maksimum.

Mladen

pre 12 godina

da ti objasnim, hrabre prati sreca
2.kad je tvoj sestric bio prvi , postovali smo i mislili to je talenat ,rad i of koz sreca i bozja ruka, jer sve je to potrebno da bi bio No 1

kika

pre 12 godina

Toni Nadal je zaboravio da spomene u svojoj izjavi kako je i Nadal imao srece ove godine, pa je osvojio jedan GS. Sta bi bilo sa Rafom i njegovim zivcima da organizatori na RG nisu napravili onu rokadu meceva, pa da je Novak igrao prvi mec po danu, kako je i trebalo u polufinalu protiv Federera. Verujem da bi Novak onda dobio mec, a u finalu bi igrao protiv Rafe? Sta bi onda bilo, pa Rafa bi verovatno ostao bez te titule. Dakle imao je i on srece ove godine i to srece sto u finalu RG nije naleteo na Noleta, a ovaj nije igrao Monte Carlo, tako da Rafa ipak ima GS i Masters.

stevancilo

pre 12 godina

Na stranu to sto je Djokovic nas teniser i sto naravno svi navijamo za njega ali ovakva izjava je u najmanju ruku skandalozna, posle sest uzastopnih pobeda Djokovica nad Nadalom kriviti srecu i to sto Federer nije pobedio Noleta u polufinalu US Opena je neverovatna izjava,Djokovic ima samo tri poraza ove sezone pa to je malo mnogo srece,zar ne?Ovakve izjave ne mogu umanjiti fantastican uspeh Djokovica!

MMMK-Chicago

pre 12 godina

Nadal vise nikada nece pobediti Noleta !!!
Novak je toliko mocniji da nema teorije da mu onkl Toni pronadje'slabu stranu'..mogu oni smislajti vecno tacka je stavljena ! Ako se nekada i dogodi bit ce to samo ako se Novak ne oseca dobro ali kada je zdrav i prav nema teorije jer Novak je mocaniji fizicki a mentalno nedostizan za Nadala!
nadal ej fin momak dalo kavalitetnija licnost od federea ali Toni malo smeta sa lupetanjem.

svitlaman

pre 12 godina

realno, Toni je u pravu, jer moras imati srece. Ali prethodnih godina, je i Rafa imao srece, pa niko nije pricao o tome. Stvar je u tome kako se ponasas kad gubis, tad se vidi kakav si covek. Kad pocnes da gubis, a krivis one stvari koje si ti imao dok si bio najbolji, onda si malo omasio :). Tako da Toni, niko nece biti najbolji igrac sveta bez srece. A vidim Nole vam je objasnio malo neke stvari ove godine pa se sve nesto javljate sa nekim razlozima. Drz se ti Rafe i trazi nacin kako da ga pobedis a ovi komentari su glupavi.

VladaR

pre 12 godina

Meni je zanimljivo što se ovakva vest može pročitati samo u srpskim "glasilima". U ostalim zemljama se juče pojavila Tonijeva izjava u kojoj samo kaže da je Rafa bio mnogo nervozan u mečevima protiv Đokovića, sreća se nigde ne spominje. Prijatno vam komentarisanje, lajkovanje i dislajkovanje.

Ernando Erdasko

pre 12 godina

U pravu je čovek, sve je moglo biti drugačije. Da se, kojim slučajem, moja baba Danica za dlaku nije mimoišla sa deda Norisom, ja bih danas možda bio Čak Noris. Ok, priznajem da je Čak Noris sasvim zasluženo imao sreću sa babom, ali nijanse su odlučile, jer moja baba nije ništa gora od Norisove, samo nije naletela u pravom trenutku. Tek ove godine sam saznao za tu priču i strašno sam se iznervirao, jer sam ubeđen da bih s nekom drugom babom mogao da mu pariram. To nerviranje oko babske sreće je bilo presudno da ove godine nijednom nisam postao Čak Noris, a bio sam tako blizu, babe mi.

Šalu na stranu, ovakve izjave su najbolji pokazatelj da Nadalu podhitno treba novi trener.

Fica037

pre 12 godina

Toni, ma moze centrala da pogresi jednom ..ali 2 ili 3 puta.... Ajde lepo ti, Nadal i Roger otvorite klub ...Lako je Noletu kada ga sreca prati dok je tako mlad ...pa tugujte zajedno. Bravo Nole ti samo napred i ne moj zaboraviti da sreca prati hrabre....

mikica

pre 12 godina

Pa mozda je Toni mislio da je Novak imao srece sto je dobio Federera na US OPENU, pa je Nadal opet morao da igra protiv Novaka od koga ove godine redovno gubi.

AleksandarXXXL

pre 12 godina

Da pokusamo realno da sagledamo SRECU:
Znaci Novak je zasluzeno i bez "srece" pobedio Nadala u Indian Welsu,Madridu,Rimu,
Wimbledonu,US Open a imao je srece u Majamiju!Znaci pet buta je pobedio bez srece!
To sto je pobedio mozda srecno Federera u polufinalu US Opena to je posebnana prica!
Takodje smatram da Novak nije imao srece protiv Federera jer je Rodjer igrao fenomenalno u Parizu a on je bio pod velikim priiskom zbog niza i mogucnosti za No.1!Da je bio opusteniji i smireniji mogao je da napravi preokret!
Takodje smatram da Novak nije imao srece protiv Mareja u Sinsinatiju jer se povredio!
Cinjenica je da je i povredjeni Novak razbio Nadala u cetvrtom setu na US Openu a to zaista jako boli verovaatno i Tonija!To sigurno nije bila Novakova sreca!
U ostalom videlo se to i protiv Del Potra!
To je moje vidjenje Novakove "srece"!
Najbolja definicija SRECE je da se ona zasluzuje radom,trudom i verom u sebe!
Pozdrav svim ljubiteljima sporta!

Cica Maca

pre 12 godina

Potpuno se slazem sa cika Tonijem. i Federer je imao srece 5 godina za redom, ma 'ajte molim vas :STreba biti dostojanstven i u porazima ...

Vojvodjanin

pre 12 godina

Toni, to nisam ocekivao od tebe - mislio sam svo vreme da si pravi sportista, kao sto Rafa jeste!?! Ali, ako vec hoces da objasnis 'neobjasnjivo', sta mislis o sledecoj recenici: "Novak je prosto bio bolji. Tacka" Mislim da se slazes da ta recenica najbolje objasnjava sve tvoje enigme!

chubby checker

pre 12 godina

apsolutno se slažem! a ja sam inače mnogo bolji teniser i od Nadala i od Đokovića, samo eto, nikad nemam sreće pa nema me ni na ATP listi...

Nole No1

pre 12 godina

E, pa ja mislim da je ovo zapravo, odlična vest. To znači da Nadal neće ništa menjati u igri , da će čekati svoju srećnu zvezdu i naravno gubiti i dalje. Ako je Nole zaposlio nutricionistu, Nadal će verovatno, zaposliti astrologa

BB

pre 12 godina

Da, Novak je imao sreće jer je igrao sa Rafom !!! E, a da se sastao sa nekim jačim rivalom, ko zna šta bi bilo. Ma ko gubi, ima pravo i da se ljuti ... Pravi šampioni i u porazu su veliki, a Rafa i Federer kada su počeli da gube, zaboravili su na to. I zato je Nole veći šampion od njih !!!

VladaR

pre 12 godina

Evo šta je Toni Nadal izjavio za vreme US Opena: "Djokovic se bolje kreće, mentalno je jači, promenio je neke stvari u svojoj igri, retko pravi greške, kompaktniji je. I pre je on bio fenomenalan igrač, ali je ponekad pravio greške. Sad je u glavi, veoma, veoma jak. Rafa je svestan da je Djokovic trenutno najbolji igrač na svetu.“

Pigasije

pre 12 godina

Ujka Toni, moguće je da Novak nije izgubio od Rogera,da bi Rafa izgubio od Novaka u finalu Roland Garros-a.Možda je Rafa imao sreću?(sigurno da je imao)!!!

DOBRICA COSIC NOBELOVAC

pre 12 godina

Najbolji smo u svemu,nole, odbojkasice,odbojkasi i sad nas dobrica cosic osvojio nobelovu nagradu, raduj se srbijo!!!!

gogen

pre 12 godina

Jadan Nadal! Treba ga žaliti što mu sreća okrenula leđa...Nešto razmišljam i pitam se da li to znači i da Je nadal imao sreće kada je u par mečeva TESNO pobedio Novaka, ili se to ne računa ili se ne naziva tako kada je Nadal u pitanju!
Toni Nadal neka traži igru koja će da parira Novakovoj igri, ne da razloge u porazu nalazi u Novakovoj sreći.

Dejan Savicevic

pre 12 godina

Toni, i tvom bratu je nedostajalo srece u finalu lige sampiona, kad sam mu "polomio kicmu" i dao gol sa 25 metara, a na kraju je bilo Milan Barca 4-0.
Napred Nole i nastavi malom da "lomis kicmu"

jablan

pre 12 godina

eh toni,toni,pa svi ljubitelji tenisa gledali su meceve tvog nadala i noleta.pa kako mozes da sejes lazi i da priicas o sreci.toni pa ereca je sastavni de svake igre pa i tenisa.mogu da ti garantujem da jos cetri puta ce tvoj dragi nadal da izgubi od noleta,tako ce biti 10 nula za noleta.a posle ce da vidimo.toliko o sreci toni.jablan

Aleksandar

pre 12 godina

Sinjor Toni je zaboravio finale (cinimi se Madrida), koje se odigralo pre dve godine, kada su takodje odlucivale 2-3 lopte, i tada je "sreća" bila na strani Nadala.
Rafi svaka čast, prava je igračina, ali trenutno zna se ko je bolji!
Uostalom "sreća prati hrabre"

mili

pre 12 godina

Hahaha pa sta ces Toni u Srbiji ima boljih magova pa prave Novaku bolje madjije.Nije lako Nadalu eto fokusiran je kad obavlja svoje rituale a od srece nista,menjajte maga,hahahahahaaa.

nele

pre 12 godina

Zar vi nemate pametnijeg posla nego da danonocno pratite ko je daleko bilo nesto ruzno izjavio o Noletu? Manite se gluposti, zivite svoje zivote umesto da budete besmisleni cuvari lika i dela druga Noleta.

Argus

pre 12 godina

vi cika toni kao da ne znate da ovakve izjave samo inspirisu srbe da gaze svoje protivnike. ned'o ti bog da novak ovo procita!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (ma brazil, 6. oktobar 2011 15:01)
Svaka rec je na mestu.

John Smith

pre 12 godina

Novak je sigurno imao i dosta srece ove godine, ali ono sto ga je izdvojilo od ostatka tenisera je VERA u pobedu u svakom mecu...
sa druge strane, ako izjavu T.Nadala pogledamo iz druge perspektive,
ona nam govori da je Rafael psiholoski nestabilan teniser i da je puka sreca sto ga u prethodne dve godine niko nije dobio par puta uzastopno i razbio mu auru!

filip

pre 12 godina

Ao,ljudi,kakvi su ovo komentari...Kakav je ovo i clanak???Pocinje sa "Toni Nadal krivi srecu za Novakove uspehe" il tako nesto...U delu kojem se citira Toni lepo kaze da on ne porice da je Novak objektivno najbolji trenutno,ali i da je imao srece...Sta ga napadate odma s komentarima,lesinari...

dzigi

pre 12 godina

Ako je sreća u pitanju, evo nek uplati Nole loto pa da vidimo na javnom izvlačenju. Nadal sigurno crveni zbog ove izjave strica...

Milan J.

pre 12 godina

Primjetno je da STRIC Toni nije samo poceo da lupa o faktoru srece, nego stalno prica "mogli smo da dobijemo, bili smo blizu pobjede...". Mi? U mnozini? O cemu on prica? Kao jedan su tim? Pa Rafa je taj koji izlazi na teren, cica samo daje "podrsku" iz loze. Nema tu mi i oni. Ima samo Rafa protiv Noleta. Kad se nadju jedan protiv drugog na terenu tu samo igraci realizuju plan iz svlacionice (koji je, u konkretnom slucaju, ili dobar ali nije dobro sproveden, ili je los i.. kraj price). Sve dok oni i dalje ovako razmisljaju i rade nece se nista popraviti u odnosu snaga (sto Noleta naravno ni najmanje ne zabrinjava). Nedavno je Dzon Mekinro rekao da je prije US Open finala bio u svlacionici i da je slusao Tonija kako 15 minuta drzi monolog prije nego sto je Rafa bilo sta rekao. Sam Mekinro je rekao da nista od spanskog nije razumio, ali da to sigurno nije nacin kako se potencijalno najbolji igrac svih vremena treba pripremati za mec. Dok je pobjedivao to je moglo i da radi. Sad kad vise nije najbolji, Rafa ce morati izgleda da napravi rascjep u familiji ako misli da promijeni nesto. Strikan je udario u plafon. A ako ONI i dalje misle da tako treba da rade.. mnogo sam se nasikirao. Uostalom, biti siguran drugi i nije tako los plasman, zar ne?

babajko

pre 12 godina

"...A Nadal bi, možda, pobedio u finalu da mu je Rodžer bio rival. Ali, ne vredi sad pričati o tome."

Sjajno, prvo čovek ispriča čitavu istoriju, a na kraju, kao zaključak, kaže da ipak ne vredi pričati o tome. Genijalno.

ajde bre ne....

pre 12 godina

Pa jeste sreca je kad nekog dobijes 6 puta zaredom. Imao si srece sto je taj imao loseg trenera pa si ga nabio kako si hteo.

ŽARKO

pre 12 godina

Nauci Rafu vrhunskom tenisu, ako uopste znas, pa posle neka udare "sreca na srecu" i neka se vidi ko je broj jedan u tenisu. Najbolji, pored toga sto je najbolji, naravno da ima i srecu. Sumnjam da znas znacenje te reci. NO1E je srecan i najbolji.

Nepravda, pa to ti je!

pre 12 godina

Koja smo mi Kalimero nacija!
Lepo covek kaze najbolji je, ali ponekad ima srece (sto je tacno, al sreca prati hrabre sto svi znamo), vidi se iz teksta da ocajnicki trazi nacin da resi problem, a mi svi udri, pljuj, placi...
Pa sta je trebao da kaze, tolko je Nole bolji, necemo vise da igramo tenis?

SC

pre 12 godina

Da li vi ljudi uopste imate zivot? Sto se samo bavite Nadalom, Federerom, ovim ili onim... U komentarima im porucujete ovo i ono, kao da to neko od njih cita? Novak nesporno super igra ove godine, najbolji je teniser sto i ATP rang kaze, ali sta vi imate od toga?

Respectus

pre 12 godina

Treci put i bog pomaze... cccc svi znaju da se u vrhunskom sportu gedaju rezultati, mogao je i muceni Bogomolov da izjavi isto tako da treba da bude prvi, ali da nema srece...

Drnda

pre 12 godina

Potpuno je u pravu!
Djokovic je odlican, ali ne toliko, posto neki put citave setove igra ispod svakog nivoa.
Ali Djokovic je imao onu mesavinu srece i bezobrazluka, koja se retko dogadja, ali, eto, neki put se i desi.
On kada misli da mu treba poen tresne iz sve snage, i ove godine te lopte, na neki cudan nacin, ulaze u teren. Ono protiv Federera je bilo nenormalno, i takvi udarci ne bi smeli da ulaze u teren, ako ima sportske pravde.
Prosle godine to ga nikako nije htelo, a dokle ce sreca da prati bezobrazluk ne znamo. Ne moze jako dugo.

ja

pre 12 godina

Ova izjava ne samo da je strasno glupa i licemerna, nego su Toni Nadal i njegov pulen poslednji koji bi trebali da pricaju o tudjoj sreci.
Hajde da je to izjavio bilo ko drugi, pa da ga i uzmemo za ozbiljno.
Medjutim Rafael Nadal je teniser koji je imao ubedljivo najvise srece u istoriji ovog sporta.
Njgova sreca je bila tolika, da je oborio sve moguce zakon verovatnoce.
Pa covek je u karijeri dobio bar 50 meceva na cistu srecu. Odigrao je bar 20 meceva u kojima je spasavao mec lopte i na kraju ipak pobedjivao.
Da nije imao toliko srece Nadal nikada ne bi ni zavririo medju prvih 10 tenisera, a kamoli bio prvi.
Trebalo bi mi bar deset strana da vam nabrojim i opisem sve njegov meceve koje je potpuno nezasluzeno dobijao na cistu srecu.
Kada bi spojili snimke svih Nadalovih srecnih poena, taj snimak bi trajao bar 10 sati.

On prica o Novakovoj sreci protiv Federera. Pa jeste Novak spasavao mec lopte protiv Federera, ali spasavao ih je dobrom igrom i dobrim udarcima.
Nadal je bar 20 mec i set lopti spasavao samo uz pomoc mreze. U izgubljenim situacijama kada treba da izgubi mec, on na jedvite nacine uspe da vrati loptu protivnika, koja zatim zakaci mrzu i samo propadne u polje protivnika. To mu se desilo bar 10 puta i sada Toni kuka sto mu se nije desilo i jedanasti na tom mecu u IW.
Mozda Nadal i jeste izgubio neki ovogodisnji mec zbog nedostatka srece, ali koliko je on imao srece tokom cele svoje karijere zasluzuje da jos 50 meceva izgubi zbog nedostatka srece.

Pa sta je bilo u polufinalu Olimpijskih igara 2008? Zar nije Nadal izgubljen mec dobio zbog jednog Naovakovog loseg smeca, da ne kazem promasenog zicera?
Sta je bilo u onom polufinalu Madrida 2009.? Zar nije i u tom mecu Nadal spasavao mec lopte i na kraju pobedio na srecu?
Sta je bilo u finalu Vimbldona 2008.? U mecu od 5 setova Nadal je osvojio 33 gema, a Federer 29. Istovremeno odnos u poenima je bio 209:204 za Nadala. Pa kad neko sa 5 poena vise osvoji 4 gema vise onda je to nista drugo do pobeda na srecu. Kada Federer od 13 brejk prilika iskoristi samo jednu kao u tom finalu onda je to znak da nije imao srece.
Sta je bilo u narednom finalu 2009. u Australiji?
Zar nije Federer opet u 5 setova imao na kraju jedan poen vise od Nadala, a ipak izgubio mec u kojem je bio duplo bolji.
Nezasluzeniju pobedu nekog tenisera od te u Australiji ja nikada nisam video. I posle se cudite sto je Federer plakao na dodeli nagrada.
Pa kako da ne place kada je izgubio mec koji je po svemu sto se desavalo na terenu trebao da dobije sa laganih 3:0.
Takav mec se gubi jednom u sto godina, a ovaj glupi Toni jos misli da bi Nadal imao vece sanse da je igrao ovogodisnje finale sa Federerom.
Da je kojim slucajem igrao to final sa Federerom tek bi se tu obrukao, jer bi ga Federer prosto unakazio.
Ovako je jos i dobro prosao sa Djokovicem. Novak mu je prepustio jedan set.
A koliko je Djokovic mocniji od Nadala na betonu videlo se u onom poslednjem setu, kada mu je igrajuci sa povrdom za petnastak minuta zabio petnaest vinera i prepustio mu samo jedan gem.
Da je kojim slucajem Federer bio u tom finalu, on bi zbog svega sto mu se ranije desavalo sa Nadalom, odigrao ceo mec na tom nivou na kome je Novak odigrao poslednji set. U prevodu Nadal u takvom finalu ne bi uzeo ni 3-4 gema.

Ja prosto ne mogu da verujem da ovaj Toni moze da izgovori ovakve gluposti. Umesto da se pokrije usima, on jos prica o nekom nedostatku srece kod Nadala.
Pa to vise nije ni glupost, vec krajnji bezobrazluk i nevidjena drskost.

Ako je neke pravde u ovom sportu, taj puvarak ce brzinom svetlosti sldece godine ispasti iz prvih 10 , pa vise necemo morati da gledamo njegov antitenis niti da slusamo ovog naduvenka od njgovog strica.
Odavno je poznato da su Nadal i njegov stric obicne nule od sportista. Medjutim ovom izjavom su stvarno preterali i presli sve granice.

Siniša

pre 12 godina

Ništa skandalozno nije rekao, čak se i slažem. Federer je u doba svoje najveće dominacije (04'-07') praktički dobivao sve ključne poene koji su odlučivali mečeve a tu je faktor sreće ponekad najbitniji, pogađao je nemoguće ili su protivnici promašivali čiste šanse, sada tako Nole konstantno osvaja sve najbitnije poene u mečevima. Naravno da sreća nije najbitniji faktor ali ponekad u tako izjednačenoj konkurenciji učini prevagu.

filip

pre 12 godina

Ao,ljudi,kakvi su ovo komentari...Kakav je ovo i clanak???Pocinje sa "Toni Nadal krivi srecu za Novakove uspehe" il tako nesto...U delu kojem se citira Toni lepo kaze da on ne porice da je Novak objektivno najbolji trenutno,ali i da je imao srece...Sta ga napadate odma s komentarima,lesinari...

nele

pre 12 godina

Zar vi nemate pametnijeg posla nego da danonocno pratite ko je daleko bilo nesto ruzno izjavio o Noletu? Manite se gluposti, zivite svoje zivote umesto da budete besmisleni cuvari lika i dela druga Noleta.

Drnda

pre 12 godina

Potpuno je u pravu!
Djokovic je odlican, ali ne toliko, posto neki put citave setove igra ispod svakog nivoa.
Ali Djokovic je imao onu mesavinu srece i bezobrazluka, koja se retko dogadja, ali, eto, neki put se i desi.
On kada misli da mu treba poen tresne iz sve snage, i ove godine te lopte, na neki cudan nacin, ulaze u teren. Ono protiv Federera je bilo nenormalno, i takvi udarci ne bi smeli da ulaze u teren, ako ima sportske pravde.
Prosle godine to ga nikako nije htelo, a dokle ce sreca da prati bezobrazluk ne znamo. Ne moze jako dugo.

SC

pre 12 godina

Da li vi ljudi uopste imate zivot? Sto se samo bavite Nadalom, Federerom, ovim ili onim... U komentarima im porucujete ovo i ono, kao da to neko od njih cita? Novak nesporno super igra ove godine, najbolji je teniser sto i ATP rang kaze, ali sta vi imate od toga?

Nepravda, pa to ti je!

pre 12 godina

Koja smo mi Kalimero nacija!
Lepo covek kaze najbolji je, ali ponekad ima srece (sto je tacno, al sreca prati hrabre sto svi znamo), vidi se iz teksta da ocajnicki trazi nacin da resi problem, a mi svi udri, pljuj, placi...
Pa sta je trebao da kaze, tolko je Nole bolji, necemo vise da igramo tenis?

VladaR

pre 12 godina

Meni je zanimljivo što se ovakva vest može pročitati samo u srpskim "glasilima". U ostalim zemljama se juče pojavila Tonijeva izjava u kojoj samo kaže da je Rafa bio mnogo nervozan u mečevima protiv Đokovića, sreća se nigde ne spominje. Prijatno vam komentarisanje, lajkovanje i dislajkovanje.

Dylan Dog

pre 12 godina

@ VladaR i ostali
Na planeti Zemlji postoje i mesta gde se ne govori samo engleski jezik. Postoje svetska glasila i na drugim jezicima i u drugim zemljama. Šta mislite o npr. Španiji?
Evo http://www.tenisweb.com/toni-nadal-djokovic-esta-donde-se-merece-pero-tambien-ha-tenido-suerte/ gde je ova vest objavljena, i to pre četiri dana.
Bilo kako da bilo, na ovu izjavu Tonija Nadala sam čekao nekoliko godina.
Zašto? Pa zato što je Nadal u mnogim duelima, ne samo sa Đokovićem - bio istinski miljenik sreće (@ja bi o tome mogao da napiše čitave eseje). Tu prevashodno mislim na one detalje koji su presudno uticali na razvoj i konačan ishod tih mečeva.
Naravno, ovim nikako ne sugerišem da je Rafa svoje mečeve dobio samo na sreću. To je nemoguće. Ali kada su u datom meču protivnici izjednačeni, onda i najmanje sitnice imaju ogroman značaj, a sportska sreća je veoma važan faktor. Zato našim teniserima uvek želim puno sportske sreće, jer je katkada bez nje gotovo nemoguće "prelomiti" meč u svoju korist.
Ali, kao što što je Ivan Gundulić još pre više stotina godina napisao, kolo sreće se okreće. Sada je, prema navodima Tonija Nadala - Novak taj ko ima sreće. Nadam se samo da je svestan i da je njegov pulen ne tako davno bio u sličnoj poziciji.
I ne bih se složio samo sa tim da je Novak imao DOSTA sreće. Imao je samo onoliko koliko mu je trebalo u prvim mečevima, a to i nije bilo tako puno. Pre bih bio sklon da kažem da je Rafa u dosadašnjoj karijeri (naravno, pored ostalog) imao i dosta sreće. Ali, kao i svi mi, kada daje izjave - Toni polazi od sebe (i svojih). Međutim, izgleda da je došlo krajnje vreme kada mora da "traži pomoć" od Federera kako bi njegov Rafa osvojio neki turnir.
Priroda je savršena, a princip ravnoteže u prirodi je vrhovni. Koliko uzmeš, toliko moraš da daš. Tako treba posmatrati i sportsku sreću. Jednostavno, sada je došlo Novakovo vreme. Koliko će trajati - videćemo. Sada mu u mečevima sa Rafom i nije previše potrebna.
Nama ostaje da se nadamo da će se "Novakovo kolo" sporo okretati i naravno - uživati do početka novog kruga.
Uzdravlje!

bobcha

pre 12 godina

Kakav licemer. Da te je sramota takve izjave! Pa nije Novak pobedio jednom, nego sest puta u finalu turnira EEEEEEEEEEEEEEEEJJJJJJJJJJJJJJJJJJJ.

Kako si imao obraza ovo da izjavis

DOBRICA COSIC NOBELOVAC

pre 12 godina

Najbolji smo u svemu,nole, odbojkasice,odbojkasi i sad nas dobrica cosic osvojio nobelovu nagradu, raduj se srbijo!!!!

Realan

pre 12 godina

Ne znam stvarno o cemu prica ovaj covek. Njegov Rafa je svetlosnim godinama daleko od Noleta. Djokovic se prakticno igrao sa Nadalom u svim mecevima ove sezone. Ako neko moze da kaze da je Novak imao srece to je jedino Federer. Pobedio ga je na Roland Garrosu i bio je toliko blizu da ga pobedi na US Openu, dakle jedini je on pokazao neki otpor.

MMMK-Chicago

pre 12 godina

Nadal vise nikada nece pobediti Noleta !!!
Novak je toliko mocniji da nema teorije da mu onkl Toni pronadje'slabu stranu'..mogu oni smislajti vecno tacka je stavljena ! Ako se nekada i dogodi bit ce to samo ako se Novak ne oseca dobro ali kada je zdrav i prav nema teorije jer Novak je mocaniji fizicki a mentalno nedostizan za Nadala!
nadal ej fin momak dalo kavalitetnija licnost od federea ali Toni malo smeta sa lupetanjem.

Sale

pre 12 godina

Rafa je mnogo korektniji od svog strica i jedino zato mi je krivo što i ove godine ne igramo finale DC-a pa da ga ugostimo u Areni i pokažemo kakav odnos imamo prema fer igračima a kakav prema raznim Federerima.

S.Goran

pre 12 godina

Ova vest mi je bas podigla pritisak...
Sitno je to od strane strica,verovatno ce ostati u timu pa sad iznalazi i ovakve izgovore,ma zaista je i suvisno komentarisati ovo.
Ipak eto hocu da istaknem nesto i to kako sam novinar koji ga je intervjuisao nije uvidjajan ili mu ide uz dlaku pa ne postavlja podpitanja koja se namecu samim Tonijevim izjavama,kojima sam sebi uskace u usta.
Stric Toni prvo kaze da je Nole imao srece u nekoliko meceva,i da je ona presudila pobednika,a onda i kaze da nisu jos nasli resenje za Noletovu igru???
Za Noletovu igru ili Noletovu srecu?Prvo po njemu i ne treba nista da trazi vec samo da ceka da se sreca okrene,ne znam da je iko ikada nasao nacin kako da ima srece u bilo cemu,imas je ili nemas,hoce te ili te nece.Na kraju na slican nacin gubio je i Nole meceve od Nadala i Rodzera,pa na to nije gledao tako,nego jos vise trenirao.
Na kraju Nadal je vise puta i rekao da Nole nije znacajno popravio igru,i da je oduvek igrao izuzetno dobro.Nole je otklonio neke stvari koje su ga ometale da pruzi konstantnu igru i jak tempo tokom citavog meca,i svakako da to rezultira,jer jos od 2007 godine Nole je i Rodzeru i Rafi bio kadar da uzme set,pa i zabelezi po neku pobedu,i to u onim periodima godine kada nema polena i kada nisu previsoke temperature.
Kako je na to sada otporniji,pa sled je jasan,uostalom ja od Noleta ocekujem jos bolju igru i siguran sam da ovo nije njegov maksimum.

Goxi

pre 12 godina

Spanci su najveci foliranti koji postoje!Uvek sam ih mrzeo!U svakom sportu su im sudije navlacile od kad je sveta i veka!I gledaj sad ovoga kakvu glupost izjavi.Sta je Toni muka ti,a?Placi kmeeee,kmeeee...

stevancilo

pre 12 godina

Na stranu to sto je Djokovic nas teniser i sto naravno svi navijamo za njega ali ovakva izjava je u najmanju ruku skandalozna, posle sest uzastopnih pobeda Djokovica nad Nadalom kriviti srecu i to sto Federer nije pobedio Noleta u polufinalu US Opena je neverovatna izjava,Djokovic ima samo tri poraza ove sezone pa to je malo mnogo srece,zar ne?Ovakve izjave ne mogu umanjiti fantastican uspeh Djokovica!

Dragan

pre 12 godina

Uzmem ti ja reket i izadjem malo da igram tenis. Uz malo srece pobedim ti jednog, pa drugog, pa... Vidim ti ja u ulici mi nema ravnog pa krenem na turnire. Uz puno srece pobedim prvog, drugog, treceg... I postadoh prvi teniser sveta. Uz dosta srece.
I onda mi je zazvonio sat...

Uzdravlje!!

mili

pre 12 godina

Hahaha pa sta ces Toni u Srbiji ima boljih magova pa prave Novaku bolje madjije.Nije lako Nadalu eto fokusiran je kad obavlja svoje rituale a od srece nista,menjajte maga,hahahahahaaa.

Lokalac

pre 12 godina

Ahahahahaha, sreca, ahahaha. Ajde da je izgubio jednom ili dva puta pa da okrivi srecu, ali Novak ga je otrsio sest puta. I jel to onda znaci da je Nadal ranijih godina pobedjivao zbog srece?

Nikola at US Open

pre 12 godina

Naravno da o sreci nema govora. Sest uzaztopnih pobeda u finalima 2 GS i 4 Mastersa se ne postizu na srecu, nego na bolju taktiku, tehniku, kretanje po terenu, fizicku cvrstinu i mentalnu dominaciju... Tako da ovu izjavu strika Tonija treba vise shvatiti kao samo-kurazenje, pravdanje poraza i nada da ce mozda nekom "srecom" biti bolje u buducim mecevima i ono najvaznije, da ce ga Rafa ipak zadrzati u svom strucnom stabu i timu. Dakle, vise kao "nije sve tako crno ko sto stvarno izgleda" (cisto samo-kurazenje).

Uzgred budi receno samo je mec u Majamiju bio tesan. Sve ostale meceve je Nole glatko dobio, uopste se nije postavljalo pitanje pobednika, jer je Nole dominirao i kontrolisao ugru u svim tim duelima. Moze se reci da ga je lakse dobio na zemlji (Madrid i Rim) i travi (Wimbeldon) i brzom betonu (US Open) nego sto je to bio slucaj na sporijem betonu u Majamiju. Generalno, svaki sledeci mec bio je sve laksi za Noleta i sve tezi za Rafu. A sto se tice strica Tonija, pa mora i on da pravda pare koje dobija od turnira. Zato je sve ovo samo za internu upotrebu i spansku stampu, te se zato ova izjava nigde u inostranim medijima i ne citira, jer je prosto smesna.

Fica037

pre 12 godina

Toni, ma moze centrala da pogresi jednom ..ali 2 ili 3 puta.... Ajde lepo ti, Nadal i Roger otvorite klub ...Lako je Noletu kada ga sreca prati dok je tako mlad ...pa tugujte zajedno. Bravo Nole ti samo napred i ne moj zaboraviti da sreca prati hrabre....

Utudinovic

pre 12 godina

Aj' da je jednom ili dvaput ali sest puta da ima toliko srece, pa ti ga brate pretera. Sreca je bitan faktor ali ako nemas kvalitet dzabe sve ostalo.

VLADIMIR

pre 12 godina

oVO SE MOŽE KOMENTARISATI SAMO SA JEDNOM REČJU: "SRAMOTA".A "velikog" Roja Emersona posle ovog pitam: Da li je i ovo poštovanje protivnika???

svitlaman

pre 12 godina

realno, Toni je u pravu, jer moras imati srece. Ali prethodnih godina, je i Rafa imao srece, pa niko nije pricao o tome. Stvar je u tome kako se ponasas kad gubis, tad se vidi kakav si covek. Kad pocnes da gubis, a krivis one stvari koje si ti imao dok si bio najbolji, onda si malo omasio :). Tako da Toni, niko nece biti najbolji igrac sveta bez srece. A vidim Nole vam je objasnio malo neke stvari ove godine pa se sve nesto javljate sa nekim razlozima. Drz se ti Rafe i trazi nacin kako da ga pobedis a ovi komentari su glupavi.

Billy

pre 12 godina

Jeste, imao je sto se tice Fedexa u polufinalu US open-a. ali sto se tice Nadala, on je taj koji nije imao srece sto nalete na Nol'a! :)
E, to bi trebalo da je tvoja izjava.

veljko

pre 12 godina

"u njujorku je izgubio dva, a potom odigrao sjajan treci set"

i onda ga je protivnik koji je servirao sporije od juniorki, oduvao u cetvrtom!

to je zaboravio da kaze. verovatno zato sto je novak imao mnogo srece u tom poslednjem setu, jer je jedna loptica odlucivala :)

siete, ocho, nuveve, diez, …

pre 12 godina

Kaliko covek treba da bude pun ocaja, da bi igrao na ovako nisku loptu? E moj strikane, bockanje Novaka izaziva Novakov jos veci inat i spremnost da Nadalu vise nikad ne dozvoli da ga pobedi. Nikad.
Uno, dos, tres, cuatro, cinco, seis,

pazarac

pre 12 godina

Samo ti Rafa vredno treniraj,bice to sve u redu jednog dana... A i nemoj da se ljuti ujak Toni,pa da nije Novaka on nebi mogao da jede iz tako kvalitetnih tanjira koje mu je on obezbedio,jos jedan tanijr da dobijes ove godine i moze ujko da jede iz razlicitih tanjira svaki dan 7 dana u nedelji.

Marjan

pre 12 godina

"Sreca" da li to postoji? Ili je to hrabrost da se u odlucujucim pojenima odigra najbolje ili nedostatak iste pa se stegne ruka,odigra najlosije i pogodi vrh mreze. Ne znam koji faktor nedostaje Nadalu pa je zbog toga kriv neko drugi ili nesto drugo.

Argus

pre 12 godina

vi cika toni kao da ne znate da ovakve izjave samo inspirisu srbe da gaze svoje protivnike. ned'o ti bog da novak ovo procita!
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (ma brazil, 6. oktobar 2011 15:01)
Svaka rec je na mestu.

Ivan

pre 12 godina

Pa stvarno ne znam ko je do sada imao više sreće u međusobnim duelima Novaka i Nadala. Pre ove sezone ja mislim da smo gledali minimum 10 mečeva u kojima Nadal u odlučujućim poenima pogađa ćošak ili ivicu linije bukvalno za milimetar. To jeste znanje ali je i sreća, jer milimetar je ipak milimetar.

Bari1991

pre 12 godina

Sta bi bilo kad bi bilo su price za malu decu!Da je Rafa bolje ucio mozda bi bio nuklearni fizicar,ko zna?A cinjenice kazu da Rafa ove godine ne moze ni da se priblizi Noletu.I apsolutno se ne slazem da je Nole imao srece protiv Federera u Njujorku.Za takvu pobedu Nole je imao znanje,hladnokrvnost i ono trece i najvaznije!!!Sreca nema veze sa tom pobedom.

P.S. Opet pitanje za moderatore-moze li kod za verifikaciju da bude kraci???

ivan

pre 12 godina

Koja bre sreca hahaahahhah pa gledao sam statistiku eeeeeeeeej a trebalo bi i vi da je pogledate u svakom mecu djokovic ima DUPLO ali DUPLO vise vinera, sto znaci da je nadal ranije pobedjivao djokovica sa defanzivom ali toga vise nema jer djokovic ne gresi moj toni, SRAMOTO, STIDI SE BRE!

Nole No1

pre 12 godina

E, pa ja mislim da je ovo zapravo, odlična vest. To znači da Nadal neće ništa menjati u igri , da će čekati svoju srećnu zvezdu i naravno gubiti i dalje. Ako je Nole zaposlio nutricionistu, Nadal će verovatno, zaposliti astrologa

dzigi

pre 12 godina

Ako je sreća u pitanju, evo nek uplati Nole loto pa da vidimo na javnom izvlačenju. Nadal sigurno crveni zbog ove izjave strica...

BB

pre 12 godina

Da, Novak je imao sreće jer je igrao sa Rafom !!! E, a da se sastao sa nekim jačim rivalom, ko zna šta bi bilo. Ma ko gubi, ima pravo i da se ljuti ... Pravi šampioni i u porazu su veliki, a Rafa i Federer kada su počeli da gube, zaboravili su na to. I zato je Nole veći šampion od njih !!!

neđo

pre 12 godina

Koliko je samo Nadal imao sreće do sada. Samo primjer olimpijske igre polufinale, Đoković je bio dominantan, ovaj se samo na defenzivu provukao.

Iskreno ti velim

pre 12 godina

Zar vi nemate pametnijeg posla nego da danonocno pratite ko je daleko bilo nesto ruzno izjavio o Noletu? Manite se gluposti, zivite svoje zivote umesto da budete besmisleni cuvari lika i dela druga Noleta.
(nele, 6. oktobar 2011 13:04)
Iskreno da ti kazem nemam pametnija posla!Imam 26 godina,zivim s roditeljima,zavrsio sam drzavni fakultet ali na svakom konkursu zaposle nekoga sa stelom i privatnim fakultetom tako da sam po celi dan prinudjen da ubijam vreme na netu ili negde gluvarim sa drugarima...

kika

pre 12 godina

Toni Nadal je zaboravio da spomene u svojoj izjavi kako je i Nadal imao srece ove godine, pa je osvojio jedan GS. Sta bi bilo sa Rafom i njegovim zivcima da organizatori na RG nisu napravili onu rokadu meceva, pa da je Novak igrao prvi mec po danu, kako je i trebalo u polufinalu protiv Federera. Verujem da bi Novak onda dobio mec, a u finalu bi igrao protiv Rafe? Sta bi onda bilo, pa Rafa bi verovatno ostao bez te titule. Dakle imao je i on srece ove godine i to srece sto u finalu RG nije naleteo na Noleta, a ovaj nije igrao Monte Carlo, tako da Rafa ipak ima GS i Masters.

ljubitelj sporta

pre 12 godina

what a load of BS... sto se ne osvrne na meceve u proslosti gde je Nadal imao srece, a kao i kod svakog bilo je dosta takvih momenata... Novak rules!!!

E, toni toni

pre 12 godina

Jeste da mi je 42, ali moraću da se aktiviram i da počnem da igram tenis, možda mi se posreći pa osvojim neki gren slem i rešim sve svoje materijalne probleme.

mad max

pre 12 godina

Ma da kako da ne, ma sreća je po nadala sto uz onaj set tanjira nije dobio i 15kg krimpira! :) ,ovaj ga cele godine vrti VAMOS-TAMOS,mucenik nezna gde je :)

mica

pre 12 godina

A mozemo i ovako Toni:
Da je Novak odigrao nesto bolje, ili Federer nesto slabije polufinale Rolan Garosa, sad bi Nole KAO PRVI IGRAC POSLE RODA LEJVERA imao sva 4 Gran Slema u jednoj godini, a tvoj Rafa (meni, inace, veoma simpatican momak!) tri izgubljena finala! Kad vec pricamo o sreci!

VladaR

pre 12 godina

Evo šta je Toni Nadal izjavio za vreme US Opena: "Djokovic se bolje kreće, mentalno je jači, promenio je neke stvari u svojoj igri, retko pravi greške, kompaktniji je. I pre je on bio fenomenalan igrač, ali je ponekad pravio greške. Sad je u glavi, veoma, veoma jak. Rafa je svestan da je Djokovic trenutno najbolji igrač na svetu.“

miroslav

pre 12 godina

Ajde da je strina ovako nešto izjavila,još bih razumeo...ali ovako...! Ovakvim izjavama,Nadalov stric, još više nabija i sebi i Rafi kompleks zvani Nole, što je za Novaka i sve nas samo dobro!

Mladen

pre 12 godina

da ti objasnim, hrabre prati sreca
2.kad je tvoj sestric bio prvi , postovali smo i mislili to je talenat ,rad i of koz sreca i bozja ruka, jer sve je to potrebno da bi bio No 1

joca

pre 12 godina

Srecom mozes da nazoves spasavanjem mec lopti, serviranjem za mec, pa neka bude i predost brejka u odlucujucem setu i onda ovaj preokrene, ali nista od toga nadal nije imao, zato toni sram te bilo, pokazali ste i vi ko ste i sta ste ovom izjavom, NOLE posle ovoga jos 6 tacni spancima ja mislim da su zasluzili!

Jaganjaccc

pre 12 godina

a lepo vam je bilo kad je nadal bio prvi,niste se bunili.A kakav je nadal covek pokazuje i to sto i sam kaze da od kad je Djokovic prvi vise nisu dobri prijatelji. Ako mu je nadal to ikad i bio...

babajko

pre 12 godina

"...A Nadal bi, možda, pobedio u finalu da mu je Rodžer bio rival. Ali, ne vredi sad pričati o tome."

Sjajno, prvo čovek ispriča čitavu istoriju, a na kraju, kao zaključak, kaže da ipak ne vredi pričati o tome. Genijalno.

ŽARKO

pre 12 godina

Nauci Rafu vrhunskom tenisu, ako uopste znas, pa posle neka udare "sreca na srecu" i neka se vidi ko je broj jedan u tenisu. Najbolji, pored toga sto je najbolji, naravno da ima i srecu. Sumnjam da znas znacenje te reci. NO1E je srecan i najbolji.

Respectus

pre 12 godina

Treci put i bog pomaze... cccc svi znaju da se u vrhunskom sportu gedaju rezultati, mogao je i muceni Bogomolov da izjavi isto tako da treba da bude prvi, ali da nema srece...

Milan J.

pre 12 godina

Primjetno je da STRIC Toni nije samo poceo da lupa o faktoru srece, nego stalno prica "mogli smo da dobijemo, bili smo blizu pobjede...". Mi? U mnozini? O cemu on prica? Kao jedan su tim? Pa Rafa je taj koji izlazi na teren, cica samo daje "podrsku" iz loze. Nema tu mi i oni. Ima samo Rafa protiv Noleta. Kad se nadju jedan protiv drugog na terenu tu samo igraci realizuju plan iz svlacionice (koji je, u konkretnom slucaju, ili dobar ali nije dobro sproveden, ili je los i.. kraj price). Sve dok oni i dalje ovako razmisljaju i rade nece se nista popraviti u odnosu snaga (sto Noleta naravno ni najmanje ne zabrinjava). Nedavno je Dzon Mekinro rekao da je prije US Open finala bio u svlacionici i da je slusao Tonija kako 15 minuta drzi monolog prije nego sto je Rafa bilo sta rekao. Sam Mekinro je rekao da nista od spanskog nije razumio, ali da to sigurno nije nacin kako se potencijalno najbolji igrac svih vremena treba pripremati za mec. Dok je pobjedivao to je moglo i da radi. Sad kad vise nije najbolji, Rafa ce morati izgleda da napravi rascjep u familiji ako misli da promijeni nesto. Strikan je udario u plafon. A ako ONI i dalje misle da tako treba da rade.. mnogo sam se nasikirao. Uostalom, biti siguran drugi i nije tako los plasman, zar ne?

darko

pre 12 godina

Razbucao ih Nole, izludeo, ne znaju vise sta govore hahahahah znaci ne znam kojom recju da opisem ono sto sam upravo procitao, on decko opisuje setove, poene, gemove, alooo Spanac kako te nije sramota bre!!!

kolica

pre 12 godina

Izgleda da ovi stranci ne znaju da gube. Dok su bili prvi nisus se ostvrtali na faktor srece. I Nadal , Federer i njihovi timovi ne zele da prihvate istinu - ako ti izgubis 6 meceava onda nema komentara :sreca, folirnje opovreda...

Vojvodjanin

pre 12 godina

Toni, to nisam ocekivao od tebe - mislio sam svo vreme da si pravi sportista, kao sto Rafa jeste!?! Ali, ako vec hoces da objasnis 'neobjasnjivo', sta mislis o sledecoj recenici: "Novak je prosto bio bolji. Tacka" Mislim da se slazes da ta recenica najbolje objasnjava sve tvoje enigme!

jablan

pre 12 godina

eh toni,toni,pa svi ljubitelji tenisa gledali su meceve tvog nadala i noleta.pa kako mozes da sejes lazi i da priicas o sreci.toni pa ereca je sastavni de svake igre pa i tenisa.mogu da ti garantujem da jos cetri puta ce tvoj dragi nadal da izgubi od noleta,tako ce biti 10 nula za noleta.a posle ce da vidimo.toliko o sreci toni.jablan

hurricane

pre 12 godina

nemoj tako toni! mi mislimo da je rafa imao srece sto je federer na rolan garosu odigrao mec zivota na sljaci i onemogucio novaka da ovaj pobedi rafu i u trecem finalu gren slema ove godine.

Sreća

pre 12 godina

Čovek sa toliko sreće, kao Nole, treba da batali tenis i igra LOTO, dobiće premiju namanje 6 puta, što da se znoji i umara na terenu, dovoljno je da popuni listić ;-).

gogen

pre 12 godina

Jadan Nadal! Treba ga žaliti što mu sreća okrenula leđa...Nešto razmišljam i pitam se da li to znači i da Je nadal imao sreće kada je u par mečeva TESNO pobedio Novaka, ili se to ne računa ili se ne naziva tako kada je Nadal u pitanju!
Toni Nadal neka traži igru koja će da parira Novakovoj igri, ne da razloge u porazu nalazi u Novakovoj sreći.

Cica Maca

pre 12 godina

Potpuno se slazem sa cika Tonijem. i Federer je imao srece 5 godina za redom, ma 'ajte molim vas :STreba biti dostojanstven i u porazima ...

ajde bre ne....

pre 12 godina

Pa jeste sreca je kad nekog dobijes 6 puta zaredom. Imao si srece sto je taj imao loseg trenera pa si ga nabio kako si hteo.

mikica

pre 12 godina

Pa mozda je Toni mislio da je Novak imao srece sto je dobio Federera na US OPENU, pa je Nadal opet morao da igra protiv Novaka od koga ove godine redovno gubi.

Novak Djokovic

pre 12 godina

Toni, imas pravo, evo priznajem: STVARNO me islo, jbmlg, ne znam sta da kazem. Islo me 6 puta protiv tvog pulena i jos 66 puta protiv ostalih... Mene brate kad krene ono samo pici pici pici!

Pigasije

pre 12 godina

Ujka Toni, moguće je da Novak nije izgubio od Rogera,da bi Rafa izgubio od Novaka u finalu Roland Garros-a.Možda je Rafa imao sreću?(sigurno da je imao)!!!

Ernando Erdasko

pre 12 godina

U pravu je čovek, sve je moglo biti drugačije. Da se, kojim slučajem, moja baba Danica za dlaku nije mimoišla sa deda Norisom, ja bih danas možda bio Čak Noris. Ok, priznajem da je Čak Noris sasvim zasluženo imao sreću sa babom, ali nijanse su odlučile, jer moja baba nije ništa gora od Norisove, samo nije naletela u pravom trenutku. Tek ove godine sam saznao za tu priču i strašno sam se iznervirao, jer sam ubeđen da bih s nekom drugom babom mogao da mu pariram. To nerviranje oko babske sreće je bilo presudno da ove godine nijednom nisam postao Čak Noris, a bio sam tako blizu, babe mi.

Šalu na stranu, ovakve izjave su najbolji pokazatelj da Nadalu podhitno treba novi trener.

John Smith

pre 12 godina

Novak je sigurno imao i dosta srece ove godine, ali ono sto ga je izdvojilo od ostatka tenisera je VERA u pobedu u svakom mecu...
sa druge strane, ako izjavu T.Nadala pogledamo iz druge perspektive,
ona nam govori da je Rafael psiholoski nestabilan teniser i da je puka sreca sto ga u prethodne dve godine niko nije dobio par puta uzastopno i razbio mu auru!

Aco

pre 12 godina

A je li Toni, kada je pre 2011. godine Nadal vezao ko zna koliko pobeda protiv Novaka, nikada Nadal nije imao srece? Kao u onom cuvenom polufinalu Madrida kada je Novak imao 3 mec lopte? Ne, ne, to je onda bilo znanje i psiholoska stabilnost Nadala verovatno. Toni kaze kako je Nadal u Majamiju bio na 2 poena od pobede, pa Nole je onda 3 puta bio na poen do pobede, ali to si zaboravio izgleda, neko ne moze da podnese poraz, pre 2011. Nadal se gfrlio na krajy meca sa Noletom, ove godine je to sezona rukovanja preko klinca!

AleksandarXXXL

pre 12 godina

Da pokusamo realno da sagledamo SRECU:
Znaci Novak je zasluzeno i bez "srece" pobedio Nadala u Indian Welsu,Madridu,Rimu,
Wimbledonu,US Open a imao je srece u Majamiju!Znaci pet buta je pobedio bez srece!
To sto je pobedio mozda srecno Federera u polufinalu US Opena to je posebnana prica!
Takodje smatram da Novak nije imao srece protiv Federera jer je Rodjer igrao fenomenalno u Parizu a on je bio pod velikim priiskom zbog niza i mogucnosti za No.1!Da je bio opusteniji i smireniji mogao je da napravi preokret!
Takodje smatram da Novak nije imao srece protiv Mareja u Sinsinatiju jer se povredio!
Cinjenica je da je i povredjeni Novak razbio Nadala u cetvrtom setu na US Openu a to zaista jako boli verovaatno i Tonija!To sigurno nije bila Novakova sreca!
U ostalom videlo se to i protiv Del Potra!
To je moje vidjenje Novakove "srece"!
Najbolja definicija SRECE je da se ona zasluzuje radom,trudom i verom u sebe!
Pozdrav svim ljubiteljima sporta!

Pjanovic

pre 12 godina

Ovdje si sve rekao:
"Najbolji je na svetu, ali je imao i dosta sreće, koja nas nije pratila. Na primer, u polufinalu US opena protiv Federera se vratio posle praktično izgubljenog meča. A Nadal bi, možda, pobedio u finalu da mu je Rodžer bio rival. Ali, ne vredi sad pričati o tome"
Nedostatak srece za Nadala je kad Federer ne pobijedi Novaka!

Aleksandar

pre 12 godina

Sinjor Toni je zaboravio finale (cinimi se Madrida), koje se odigralo pre dve godine, kada su takodje odlucivale 2-3 lopte, i tada je "sreća" bila na strani Nadala.
Rafi svaka čast, prava je igračina, ali trenutno zna se ko je bolji!
Uostalom "sreća prati hrabre"

chubby checker

pre 12 godina

apsolutno se slažem! a ja sam inače mnogo bolji teniser i od Nadala i od Đokovića, samo eto, nikad nemam sreće pa nema me ni na ATP listi...

Dejan Savicevic

pre 12 godina

Toni, i tvom bratu je nedostajalo srece u finalu lige sampiona, kad sam mu "polomio kicmu" i dao gol sa 25 metara, a na kraju je bilo Milan Barca 4-0.
Napred Nole i nastavi malom da "lomis kicmu"