Nova vest
Tenis

Utorak, 04.01.2011.

19:17

Pobeda Troickog na startu sezone

Srpski teniser Viktor Troicki trijumfalno je započeo novu sezonu, pošto je u prvom kolu turnira u Dohi savladao Sergeja Stahovskog sa 6:4, 7:5.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

U vrlo tvrdom meču Troicki je po jednim brejkom u oba seta rešio pitanje pobednika, a da pritom suparnik nije stvorio nijednu brejk šansu.

Naredni protivnik srpskom teniseru biće Teimuraz Gabašvili, koji je dobio Rajnera Šutlera sa 6:4, 7:6. Troicki je prošle godine u Dohi eliminisan u polufinalu od Rafaela Nadala.

Viktor je u meču sa Stahovskim igrao impresivno na svoj servis – imao je pet asova bez dvostruke greške, a ukupno je izgubio samo deset poena u svojim servis-gemovima.

Teimuraz Gabašvili, naredni rival Troickog, ima 25 godina, rođen je u prestonici Gruzije Tbilisiju, ali igra pod zastavom Rusije. U karijeri još nije osvojio titulu na ATP nivou, a od turnira je ostvario prihod 1,5 miliona dolara.

Visok je 188cm, poseduje prilično snažan servis, kao jedno od svojih najjačih oružja ističe ritern, a ima i veoma buran temperament. Najviši rang mu je 59. mesto, a trenutno je 80. na ATP listi.

Najbolji rezultat na Grend slem turnirima zabeležio je na prošlogodišnjem Rolan Garosu, kada je prošao kvalifikacije, a zatim izbacio Kelerera, Zemlju i Rodika, pre nego što je u osmini finala izgubio od Jirgena Melcera.

U sva tri dosadašnja međusobna okršaja bolji je bio srpski teniser – 2007. godine u Pekingu bilo je 6:7, 6:3, 6:4, zatim je 2008. u San Marinu rezultat glasio 7:6, 3:6, 7:6, a 2009. u Hamburgu bilo je 3:6, 6:2, 6:4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve