Nova vest
Tenis

Četvrtak, 18.03.2010.

22:08

IV: Jelena Janković u polufinalu

Teniserka Srbije Jelena Janković plasirala se u polufinale turnira u Indijan Velsu, pošto je savladala Ruskinju Alisu Klejbanovu sa 2:0 u setovima (6:4, 6:4).

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

U prvom setu Jankovićeva, koja je šesti nosilac na turniru, veoma brzo je stigla do prednosti od 3:1, ali je Klejbanova uspela da ostane u igri i da smanji 5:4. Ipak Jankovićeva je dobila ovaj deo igre sa 6:4, ali tek pošto je njena protivnica propustila priliku da osvoji gem.

U drugom setu Klejbanova je bila ubedljivija. Vodila je do 4:2, ali Jelena onda zaigrala sigurnije i sa četiri vezana gema do kraja susreta osvojila i drugi set. Meč je trajao 1 sat i 42 minuta.

Klejbanova je imala šest as udaraca naspram dva Jelene Janković. Najbolja srpska teniserka je imala 71% ubačenih prvih servisa, a bila je vrlo uspešna u realizaciji brejk prilika, 5/6.

Jelena je tako u međusobnim susretima izjednačila rezultat protiv Klejbanove na 2:2. Prethodno je Ruskinja bila bolja na turnirima prošle godine u Torontu i Moskvi, dok je Janković pobedila u meču Fed kupa ove godine u Beogradu.

U narednom kolu Jelena Janković sastaće se sa pobednicom meča izmedju Marije Hose Martines Sančes iz Španije, koja je 33. na WTA listi i Australijanke Samante Stosur, 11. igračice sveta i osmog nosioca na turniru.

Nagradni fond turnira je 4.500.000 dolara, a pobednici će pripasti 700.000 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu