Tenis 77

Četvrtak, 18.03.2010.

22:08

IV: Jelena Janković u polufinalu

Teniserka Srbije Jelena Janković plasirala se u polufinale turnira u Indijan Velsu, pošto je savladala Ruskinju Alisu Klejbanovu sa 2:0 u setovima (6:4, 6:4).

IV: Jelena Jankoviæ u polufinalu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

77 Komentari

Sortiraj po:

Smejurija

pre 14 godina

"Ana mozda ima RG, ali da se ne lazemo ne bi to osvojila da se Enan nije povukla"

Koliko ti imas godina? Nista gluplje nisam procitao!
Cekaj, cekaj onda je i Roger Federer osvojio RG jer je Rafael Nadal bio povredjen, Rafael Nadal je osvojio Wimbledon jer je Roger Federer izgubio samopouzdanje, Novak Djokovic je osvojio AO jer je Roger Federer bolovao od mononukleoze, Kim Clijsters je osvojila US Open jer je Sereni Williams dosudjen fut-fol...

sasa

pre 14 godina

Ako Stosur bude u tom polufinalu imal svoj dan Jelena ce glatko izgubiti za manje od sat vremena.
Opet ako bude u nekom od svojih izdanja, kada pravi gresku za greskom, onda Jelena ima sanse da prodje u 2 ili 3 seta.
(realista, 19. mart 2010 01:02)
"Ako kanis pobjediti, ne smes izgubiti", Grunf . Izem ti vic , Dule.

Sale

pre 14 godina

Jelena je bolja igracica od Ane....Ne kazem to zato sto vise volim Jelenu vec zato sto je to tako....Jelena se bolje krece i ima bolje udarce,a Ana je imala samo bolji servis od nje,a sada nema ni to....Ana je jako spora,bolje se Klejbanova krece od nje...Ana ima taj RG,ali gde je ona sada,sve vise i vise pada....Jelena je bila 1,pala je na 9 mesto ali je i dalje medju 10 najboljih teniserki sveta i mislim da ce se vratiti u sam vrh i da ce konacno u skorije vreme uzeti taj GS....

branko

pre 14 godina

Искрено, нисам очекивао да ће мој текст о сервису изазвати оволико реаговања.
@Krle и @Slavica
У праву сте. Јелена је изгубила само један гем на свој сервис. То не мења суштину моје приче о сервису а вама хвала што моје текстове читате пажљиво и што сте осетили потребу да ме исправите. То је коректно. Био бих јако задовољан кад би онај коме се у мом тексту нешто не допада мени уписао минус а онда изнео свој став о томе са чиме се не слаже, овако као је то урадио колега @Ja.
@Ja
Уважавам свачије мишљење па и твоје. Ипак остајем при мишљењу да је сервис изузетно значајан елемент тениске игре и у професионалном тенису, са чиме се, као што видиш, слажу и други. Мислим да су колеге @Branko2 и @Ti у праву кад наводе Ђоковића као пример своје тезе која је блиска мом мишљењу.Поздрав свима.

Joka

pre 14 godina

@Loš tenis
Napisala sam i ja da je to bio slab meč. Jedan as i osam vinera, to je Jelenina igra. A Klejbanova je ipak dezorijtisana teniserka. Nisam brojala greške, kad je izašla tabla sa podacima već sam bila na drugom kanalu. Teniserka koja napravi oko pedeset grešaka u dva seta nije za priču. Počelo je pisanje pesama, pevanje uz gusle, koje se ne mogu čitati toliko su otužne, u slavu Carice. Pročitaj obavezno "Odu Carici". Tuga.

Ti

pre 14 godina

Napisao sam da je tenis najvažniji udarac u tenisu. Ne znam kako sam ovo odvalio, ali svako dobronameran zna da je Novak rekao, a ja ga citirao - "Servis je najvažniji udarac u tenisu."

Kuku, majko, realnosti

pre 14 godina

@realista

Ovo je deo tvog komrntara:
"Opet ako bude u nekom od svojih izdanja, kada pravi gresku za greskom, onda Jelena ima sanse da prodje u 2 ili 3 seta."

Ja mislim, jarane, da bi Stosur mogla da prodje sa JEDNIM ili, "realno", CETIRI seta! Slazes li se?

Branko2

pre 14 godina

Mala ispravka. Moj komentar

http://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=418742#k3830506

predstavlja reakciju na komentar:


(ja, 19. mart 2010 00:53)

Toliko

pre 14 godina

@JJ

Finale Roland Garros-a, polufinale Wimbledon-a, finale Australian Open-a, titula Roland Garros.
Rezultati govore ko je NAJBOLJA SRPSKA TENISERKA!

Ako osvoji Indian Wells to ce joj biti najveca titula/uspeh u karijeri pored finala US Open-a, a napunila je 25 godina. Sta je radila do 25 godine? Osvajala turnire II, III kategorije ( Marbella, Stuttgart, Budapest, Auckland... ) Ova cetri turnira zajedno ne vrede kao jedno GS finale. Nikada nije prosla dalje od 4 kola u singlu na travi u Wimbledon-u.

Milka

pre 14 godina

Jelena je daleko bolja i "pametnija" teniserka od Klejbanove i samo kad nema dan može da izgubi od nje, jer ova Ruskinja udara ravno i bez razmišljanja. Nema kod Alise nikakve zadrške ni finesa, nego um caruje, snaga klade valja. Gledam noćas Stosur: kad odličnim servisom pripremi napad za drugi udarac, ona ne udara nasumice, nego dobijaš utisak da za trenutak osmotri gde je "slobodno mesto" za završetak poena. Klejbanova jeste snažna, ali teniserka oskudne tehnike i taktike. Vođstvo od 4:2 proćerdala je kao pijani pokeraš (u Beogradu je vodila sa 4:1, servirala i na kraju izgubila set i gem). Stosur je kompletna teniserka - servis, forhend, izlasci na mrežu. Od 1:4 lako je stigla do 4:4 i na kraju dobila set i meč.. To govori da ima samopouzdanja. Jelena igra mnogo bolje nego proteklih meseci i ako ne bude grešila, može da pobedi. Dobro je što Stosur ume da ima loš dan, tada pravi mnogo grešaka. Sve četiri teniserke koje je Jelena dosad pobedila takve su da bi ih poželela svakoj teniserki za koju navijam. Čudan je ovaj IW: iispale su najbolje još u ranoj fazi, a slično je i kod muškaraca. Ostao je samo Nadal. Mari nije igrač zbog koga bih platila kartu da ga gledam. Zašto je ovaj stadion izgrađen u pustinji? Čini mi se da je to Sahara.

Ti

pre 14 godina

@Ja
Novak Đoković, čuo si za njega, izjavio je od reči do reči: "Tenis je najvažniji udarac u tenisu." Jedino što ne znam to je da li je Đoković profesionalni igrač tenisa ili igra čelindžere? Zašto pišeš koješta? Rođeni kontraš? E onda samo nastavi.

Horvat

pre 14 godina

Predo, vrsni ste znalac tenisa i pravo vas je uzivanje citati.

Stosur ce biti tvrd orah za Jelenu ali svakako je dobro odigrala ovaj mec i polufinale IW je solidan rezultat.

Sarma

pre 14 godina

@ja, 19. mart 2010 00:53

Ne bih se bas slozio sa time da je servis najmanje vazan element. Dokaz za to je upravo JJ (takodje i Nole u zadnje vreme), koja fantasticno igra na servis protivnice, a muku muci sa svojim servisom, pa se zbog toga mecevi oduze i budu vrlo dramaticni. Kad servis nije bitan, kako su onda npr. Sampras, Mc Enroe, pa i Federer, a kod dama Navratilova, Graf, Venus i Serena tako dugo bili na samom vrhu? Zar nije upravo servis oruzje na koje se Fed oslanja kad nesto drugo zataji, kao i kada igra protiv "tobdzija" tipa Karlovic, Isner, Tsonga... i ceka momenat kad slabije odserviraju, ili tie break, gde ih hvata na kvalitet? Seti se Noleta sa pocetka karijere, gde se skoro sa 100% sigurnoscu moglo da kaze da tie break dobija Nole, ili Ane dok je bila na putu ka br.1 - kako su oni tada servirali, a uporedi danas. A tek JJ, gde smo svi vise voleli da protivnica servira ceo mec.. :)
Da se ja pitam, sve bih ja njih lepo na casove servisa kod Zikija. :)
Pozdrav

Max

pre 14 godina

Jelena UVEK igra najbolje što može u tom trenutku i gura do kraja - ne prenemaže se i ne folira. E sad što nema dovoljno snage/veštine/znanja da bude br. 1, to je sasvim druga priča!
Mislim da će osvojiti ovaj turnir.

JJ

pre 14 godina

Poslednjih nekoliko godina najbolja srpska teniserka jeste JJ,a inace je to Monika Seles. Ana mozda ima RG, ali da se ne lazemo ne bi to osvojila da se Enan nije povukla... Po igri koju pokazuje i po broju osvojenih titula Jelena Jankovic je najbolja srpska teniserka.Toliko. :)

JJ

pre 14 godina

RTS ne sme da prenosi zenske meceve, ima neka fora sa Eurosportom, kao kad oni prenose neki zenski turnir nijedna druga televizija to ne sme ili tako nesto, tako da mislim da nije uvek do RTS-a...

Branko2

pre 14 godina

Izvini ali odavno nisam pročitao ovakvo lupetanje. Servis nije bitan u prof. tenisu? Svašta.
Možda ti svodiš dobar servis na as udarce ali to nije isto. Dobar servis obuhvata i servis vinere, tera protivnika na spor i kratak ritern posle koga se otvara polje za napad itd. dakle nije samo napucavanje aseva u stilu Ive Karlovića. Jedan od najboljih ako ne i najbolji server na touru je upravo Rodžer Federer. On nije naravno klasičan as pucač nego servise koristi u najtežim trenucima kada se lomi meč i kada je protivnik isuviše umoran da bi dobro reternirao. Takvih njegovih završnica ima koliko hoćeš.
Dobar servis je osnova napadačkog stila igre. Onaj ko nema servis može da igra jedino defanzivno jer mu to jedino preostaje. Primer za to je Nadal. Obrnuti primer je doskoro bio i naš Novak Djoković. Sa svojim servisima je kao sa čekićem razbijao protivnika od početka meča a drugim servisom je rešavao kritične situacije. Pogledaj našta mu liči igra sada kad je izgubio servis i kako se muči sa slabim protivnicima i videćeš da si se zaleteo sa tom konstatacijom.

GM 71

pre 14 godina

Ovako se bori za Srbiju. Ne smeta ni decko, ni Kvaka 22, ni los servis. Jelena, imas podrsku, pa i u kvalifikacijama ako ispadnes, daleko bilo.

Slavica

pre 14 godina

Za Branka:
Jelena nije izgubila gem na svoj servis u prvom setu, izgubila je samo jedan u drugom i odmah ga je vratila. Ne znam koji meč si gledao.

wlado

pre 14 godina

nemojte da mislite da ruzim Jelenu, samo zelim da kazem da sam uveren da je povecala misicnu masu, ali se bojim ne prirodnim putem, pre samo 3 meseca nije uopste ovako izgledala, a sad BOOM.
no svakako je opste poznato da ni jedan profesionalni sportista nije "cist"

Makovo zrno

pre 14 godina

Obe baše najbolje teniserke su u krizi (JJ i AI). Ipak, Jelena je već duže vremena ispred Ane, i kada se o sportu piše to treba imati u vidu. Kada je radi o rubrici razbibriga (šta rade poznati, ko je s kim itd), nemam ništa protiv da Ani posvećujete veću pažnju. Ali to su dve odvojene stvari.

Sonja lukic

pre 14 godina

Pozitivna energija koristi Jeleni a u ovom mecu je imala i dosta srece, U svakom slucaju ima prostora za bolji ucinak a i samopouzdenje kao i mentalni sklop su joj dosta jaki, sto je spasava. Bolji servis samo donosi dobar ucinak i to je vrlo vazno. U svakom slucaju KRENULA JE DOBRO I SVE CESTITKE.

BaneNis

pre 14 godina

Igrace protiv Samante i nimalo se ne plasim tog meca, jako sam siguran u prolaz u finale, znam da je preoptimisticno, ali Jelena to itekako moze! Kako mi je drago kada nas javni servis otkupi meceve Novaka, a ne i ostalih tenisera, sta ce sada oni ljudi koji ne mogu pratiti na kablovskim kanalima, poruka RTS-u imamo mi i drugih tenisera, sram vas bilo na podcenjivanju!

Marko

pre 14 godina

Diskriminacija zena, kako je mec Novaka DJ. prenosen na RTS2 a kad je u pitanju zenski tenis nista... i zasto mi da placamo prplatu za 150 put reprizirane serije... eh javni servise...

Kroka

pre 14 godina

Nisam pročitao nijedno jedino "pljuvanje". Zašto da crknu pljuvači? Nek' crknu oni koji pljuvačima (čak i da ih ima), žele da crknu. To su morbidne poruke, zato, zapanjem, koristim rečnik koji nije dobar ali oni ga zaslužuju. Neka ne crkne komšiji krava. Obožavam ova divna i blaga stvorenja.

Krle

pre 14 godina

@branko

JJ nije izgubila po jedan gem na svoj servis, izgubila je samo jedan u drugom setu

Vrlo dobar mec za JJ, uspela je da zadrzi brejk prednosti u prvo setu. U drugom je ipak Klejbanova napravila brejk, a posle toga neobicno pala u igri, umesto veceg samopouzdanja prakticno se "smrzla" i izgubila 2 svoja servisa,sto smatram i galvnim razlogom za neigranje 3. seta.


Sve u svemu solidno izdanje JJ:)))

Nadam se nastavku dobre igre i novim pobedama.

Pozdrav i za sve zlirade komentatore uz poruku: URADITE I VI NESTO U SVOM ZIVOTU :P

Nista od titule

pre 14 godina

Ako Jelenu ne pobedi Samantha Stosur u polufinalu odlicnom agresivnom igrom i odlicnim servisom (Stosur je do polufinala stigla bez izgubljenog seta) pobedice je Carolina Wozniacki u finalu odlicnom defanzivom (vodi Jelena u medjusobnim mecevima protiv Caroline sa 3:0 ali dve tesne pobede je ostvarila 2008 kada je Carolina imala 17,18 godina, a jednu 2009 kada je Carolina igrala povredjena)

realista

pre 14 godina

@Dermendzijev
Ne bih rekao da je najteze proslo za Jelenu.
Sem Stosur je mnogo nezgodnija igracica od Alise. Kako stvari sada stoje verovatno ce australijanka biti Jelenina sledeca protivnica.
Odavno nisam video ni jednu teniserku sa onakvim udarcima. Udara lopticu bolje i jace od polovine muskaraca.
Ako Stosur bude u tom polufinalu imal svoj dan Jelena ce glatko izgubiti za manje od sat vremena.
Opet ako bude u nekom od svojih izdanja, kada pravi gresku za greskom, onda Jelena ima sanse da prodje u 2 ili 3 seta.
Dakle mislim da u tom polufinalu nista nije u Jeleninim rukama, vec je gotovo sve u rukama Sem Stosur.
Ja cu navijati za Jelenu, ali realno je australijanka blagi favorit u tom mecu.

Sale

pre 14 godina

Bravo za Jelenu!!!!!Uz nju sam bio i kada je gubila,jer sam znao da ce se vratiti,a ovim mi je to i pokazala....Po meni je Klejba opasnija od Samante,ali se danas nije nesto pokazala...Bojao sam se nj,a sada mislim da ce Jeca osvojiti titulu jer od ove 4 sto su ostale ni jedna je nije pobedila do sada,a Jelena je svaku...Zelim joj puno srece,i naravno da dodje do titule,a da posle Majamija popravi svoj plasman na listi posto ni tamo nista ne brani jer je ispala u 2 kolu...

ja

pre 14 godina

@branko
"Сервис је невероватно битан елемент тениске игре..."

Ova konstatacija mozda vazi za celendzer turnire.
U profesionalnom tenisu je potpuno obrnuto i servis je jedan od najmanje vaznih elemenata teniske igre.
Svi ti igraci koji imaju dobar servis, obicno neamju nista drugo sem tog servisa.
A samo sa servisom se ne mogu dobijati mecevi.
Servis je jedna obicna lutrija. U jednom mecu ce igrac pogoditi 20 aseva, a u sledecem ce 20 lopti poslati par centimetara u aut.
I sta se desava izgubice sa nulom samo zato sto ga nije sluzio servis.
Dobar servis je samo jedna olaksavajuca stvar da se lakse osvajaju poeni na svoj servis. Medjutim postoji milion drugih nacina da se dodje do poena na svoj servis.
Sem toga mnogo vaznija je igra na servis svog protivnika, nego na svoj servis. Ako lose igrate na servis protivnika, dzaba vam najbolji servis na svetu. Mucite se sat vremena, dodjete do tai-brejka i zbog jedne greske izgubite i set i ceo mec.
Ni jedan igrac koji je bio na prvom mestu nije imao servis kao najjace oruzje.
Servis ne mora uopste da bude preterano dobar. Dovoljno je samo da ne bude toliko los, da njime u startu dajete prednost protivniku.
Vidis Jelenin servis i nije toliko los. Ima prilicno dobar procenat ubacenog prvog servisa, pravi malo duplih gresaka. Medjutim kod Jelene je drugi problem, ona je navikla da igra defanzivno i nije navikla da osvaja poene iz 2-3 udarca.
Pogledaj malo njene meceve i obrati paznju na servis. Preko pola poena na svoj servis izgubi posle dobrog servisa, samo zato sto je primorana da pokusa da poentira vec iz drugog udarca. Jelena je navikla da igra duge poene, da gradi poen i na kraju poentira ili primora protivnicu na gresku.
Situacije u kojima treba da osvoji poen iz drugog-treceg udarca su jednostavno situacije u kojima se ona ne snalazi. Na svoj servis osvaja poene ili iz prvog udarca (as,servis viner ) ili iz duze igre.
Poene od 3-4 udarca po pravilu gubi.
To je jednostavno njen stil igre i on ne zavisi previse od servisa.

Slobo

pre 14 godina

Najvažnija je pobeda. Igra nije bila dobra, a Klejbanova je nešto što nisam mogao da shvatim. Ništa od Jelenine ofanzive i to je bila dobra odluka. Inače bi izgubila čak i od ovakve nedefinisane teniserke, koja nije znala šta igra. Upropastila je bezbroj zicera ali me je bar nasmejala.
(Još čekam, 18. mart 2010 22:56)

Pa ako pogledas igru u prvih 6 gemova, Jelena je odigrala odlicno , pa i ofanzivno, sa dugim loptama oko osnovne linije, i malim brojem gresaka.Tad je Klejbanova vidjela da ne moze doci do pravog ritma , da mec ide nizbrdo,i pocela da forsira, gotovo svaku lopticu sa osnovne linije iz sve snage, pa sta bude.Promasivala je sto je normalno, ali je time i Jelenu izbacila iz ritma.Ovo je vec ustaljena taktika koja se igra protiv Jelene,a to posebno rade nize-rangirane teniserke.Ne znam kako je Jelena u takvoj igri danas mogla biti ofanzivnija.Jelena - sto je u tenisu normalno, napada prvu kracu loptu protivnika, i pokusa ofanzivu, i to je bilo vrlo dobro do 4-2 u prvom setu.Ovo sto je radila Klejbanova danas, mogu i ja, RASPALI PA STA BUDE.Mislim da se Jelena polako, ali sigurno vraca u formu iz 2007 i 2008.Servis varira ali i on ide na bolje.Posebno je dobro servirala u Beogradu, a i danas na pocetku meca.Kleybanova je iako 29ta na WTA listi, vrlo neugodan protivnik.Da podsetim osvojila je turnir u Kuala Lumpuru, i u finalu savladala Dementijevu 6:3 6:2.Na AO je prilicno namucila Justin Enan. 6:3 i 4:2 u drugom setu, ali je na kraju ipak porazena.Na ovom turniru eliminisala je Kim Clysters.Tek toliko onima koji su pricali da je U BG igrao ko zna koji Ruski tim.

Djoksa

pre 14 godina

E Jelena,Jelena kako si ti lukava.Sakrila si zeku,a jadna Alisa je usplahireno ceo mec trazila ulaz u Zemlju Cuda.Nije joj pomoglo i to sto je pre meca Kim zacin izgustirala.

Maja

pre 14 godina

Bravo Jelena, cestitam na pobedi, srecno i hrabro sutra!
Jelena sutra igra u 20 h? To mi je malo nelogicno jer je prvi polufinalni par igrao juce, zar nije logicno da igraju one prve? Mada sta koga briga sta je meni logicno :)))) Pozdrav svima koji navijaju iskreno za Jelenu!

Nikola

pre 14 godina

Neverovatno da neko misli kako je ovo bio slab mec smesno, Jelena kad igra sa ovom dozom agresije moze svagog da odere bez problema samo to joj ponekad nedostaje. Tek onaj ko pomisli da je Stosur bolja od Klejbanove pojma nema sa ovom Jeleninom igrom Stosur nema sta da trazi.

Ceca

pre 14 godina

Bravo Jelena. Tvoji fanovi lakse disu sada. Ipak, cuvaj se Sam i budi oprezna. Ona je izbacila Zvoncicu. Zelim ti uspeh, a nadam se i ...

Dermendzijev

pre 14 godina

Mislim da je "najtezi" protivnik pobedjen i zato vrlo ozbiljno,bez posebnog opustanja ,pametno("savet isti kao juce" )nastaviti.Vise bih voleo za protivnicu Sancez.Samanta je odlican dubl igrac,mislim da ide dalje i u paru,odlicna je na mrezi.S druge strane bice manje odmorna.Znaci sve je u Jeleninim rukama i sanse treba dalje koristiti.Idemo za sada samo jos korak napred.Za dalje prvo zdravje,pa ostalo...

Neca

pre 14 godina

Gledajući ovaj mlitavi meč, prvo što sam pomislio bilo je - samo da je ne dočeka Stosur. Ta ume da bude nemilosrdna, za razliku od Klejbanove, koja je komična s onim svojim promašajima.

branko

pre 14 godina

У овом мечу Јелена је изгубила по 1 гем на свој сервис у сваком сету. Кад би то постао њен стандард, мислим да би добила 80% мечева. На жалост има случајева нпр. против Саваи у Сиднеју на почетку године, кад изгуби у мечу 10 (десет) гемова на свој сервис. Ово је увод у причу о сервису. Сервис је невероватно битан елемент тениске игре. Ако ти бог није подарио физичке предиспозиције као. нпр. Карловићу, Изнеру и још по неком, будући да за добро сервирање није потребан неки нарочити таленат, шта преостаје? Једна једина могућност: рад, вежба, па опет рад и вежба, па опет..... Потпуно ми је јасно да је то страшно заморно и бескрајно досадно. А хоће ли се томе подврћи неко ко је млад, леп, богат, славан, неко има могућности да оствари све што зажели? Како ко, неко хоће, неко неће. То је питање карактера, амбиција, васпитања, зрелости , утицаја окружења итд. Има ово везе и са Јеленом али и са свим осталим тенисерима и тенисеркама. Што се тиче Јелене, она не мора да осваја поене сервисима али не треба ни да их поклања. То би већ био велики помак напред.

haiyuu

pre 14 godina

1. Nek crknu pljuvači; 2. Nek crkne i "javni servis evropske Srbije - naše pravo da znamo sve" (!?); 3. Jelena, srećno! Smej se, uživaj, razvali! Štagod da uradiš, mnoge si već obradovala!; 4. Neka se i Ana što pre (tipa, već u Majamiju) vrati u dobru formu!; 5. Srećno i Zimonjiću i Nestoru!; 6. Svaka čast svim našim teniserima!

Slobodan

pre 14 godina

Bravo Jeco, bila si i ostala naš srpski ponos! Uz tebe sam i sad u pobedi, kao što sam bio i u porazu, i uvek verujem u tebe! PS: Jeca je među deset kandidata za nagradu "Najveće srce" koja se dodeljuje za hrabrost i posvećenost nacionalnoj selekciji. Glasajte za nju na zvaničnoj stranici FedCup-a www.fedcup.com

Ivan

pre 14 godina

Mecevi Fed Cup-a, ulaze u zvanicni H2H. Informisite se malo pre nego sto lupite gluposti. Svaka cast, Jelena. Ja bih vise voleo da igra protiv MJMS u polufinalu.

Djoksa

pre 14 godina

BRAVO JELENA!Treba iskoristi ovaj zreb i ne samo uci u finale,nego i uzeti titulu. Pre neki dan se neko sav vazan javio i rekao da Fed kup mecevi ne ulaze u WTA statistiku.A DA LI OVAJ MEC ULAZI U STATISTIKU!!?Jelena mnogo moze,samo treba da veruje u to!

Neutron

pre 14 godina

BRAAAVO JELENA!! Ispao Nole, ali evo Jece da nas obraduje. Da vidimo sta ce Zimonja da uradi. On i Nestor, iako prvi na svetskojrang listi, ce vec sada da povecaju vodjstvo u odnosu na bracu Bryant, jer su ovi rano pukli a branili tu mnogo bodova. Sve u svemu, ne bismo smeli da se nesto zalimo.

POZZ

pre 14 godina

Ne razumem ljude.Svi su uz nju kada pobedjuje a kad gubi svi imaju negativne komentare.Treba verovati u njih,kao i u Anu.Steta sto RTS nije prenosio mec.

FanKLub

pre 14 godina

Na ovom sajtu se vecito izbegava da se pored Jeleninog imena napise NJJBOLJA SRPSKA TENISERKA..Vecito je ili naJJbolje rangirana, ili ovo sada..
Ne razumem zasto valjda cete kada bude pored Jelinog imena videli broj 7 ili 8 na listi a pored Aninog 58.shvatiti neke stvari.
nije to ni toliko bitno obe su nase.
BRavo Jelena. Svaka cast nije ovo savrsesnstvo mozes ti to jos bolje, ali mi s edopada sto si izgubila smao jedan servis gem u mecu protiv ovakve teniserke.ZElim ti svu srecu i titulu naravno, vreme je za povratak u vrh, a to ce ti nadam se titula i doneti. I da napokon kao igras dobro u kontinuitetu, bez osilacija, da se nizu samo tilule , finala i tako.
Mozes ti to. Svaka cast jos jednom, meni omiljena SRpkinjo.

Aprilililili!

pre 14 godina

Bravo Jeco, idemo dalje, do trofeja!
Ali najdraze mi je sto je RTS prenosio na I kanalu direktno ovaj mec a sto je direktor ove vulkanizerske radnje, poznate kao "nacionalni tv servis" zajedno sa autolakirerom,, pardon, sportskim urednikom, dao uvodnu rec o znacaju srpskih vrhunskih sportista u Srbiji...

Wogy

pre 14 godina

Jelena,Jelena...tako igra samo Teniserka koja ima kvalitet u svim elementima igre a to je ovoga puta izvanredno demonstrirala.Ne treba gubiti iz vida da je Ruskinja uzela skalpove i trenutno bolje rangiranim Teniserkama od Jelene zato ovaj uspeh jos vise raduje i daje nade za osvajanje ovog prestiznog Turnira.Puno srece sa zeljom da udje u Finale.

gordan

pre 14 godina

iskreno receno, ni sanjao nisam da JJ moze da dodje do 1/2 finala (u kome ima dobre sanse da pobedi), hvala joj na ovom prijatnom iznenadjenju, i nadam se da ovo nece biti jedini dobar rezultat ove sezone.

Jeca pereca!

pre 14 godina

Ajmo sad, 1-2-3... "Gde ste pljuvači? HA!"

A sad, ozbiljno: Jeca je odigrala jedan od najboljih mečeva u karijeri. Mislim da ne preterujem. Ova "mala" Klejbanova je mnoooogo opasan igrač! Medju ženama, jače udarce od nje (i to onako, "flat" reketom) ima samo Serena. Jedan trivia podatak: ona ima drugi najjači servis na WATP!
Kao i protiv Shahar, JJ je zaigrala ofanzivno od početka i TO je upravo ono što joj je nedostajalo! Samo da se još više opusti i da postane još agresivnija, pošto stvarno ima sve predispozicije za takvu igru. Ona zaista nema potrebe da i dalje bazira svoju strategiju isključivo na odbrani.

U pauzi joj kaže trener, "Nemoj da se dvoumiš kad izlaziš na mrežu! Hrabro do kraja!"

A ja ne mogu da se setim kad je to uopšte Jeca "izlazila na mrežu"! Koja promena! Danas je nekoliko puta izgubila baš takve poene, ali, bez obzira, mislim da joj je trener dao pravi savet. Samo napred, JJ, TI si ta koja treba da kontroliše poen, TI si ta koja ima "all-around" igru! Sjajno pokrivaš teren, imaš odličan i forehand i b/h, u returnu si nenadmašna... dakle, samo još da dodaš malo agresivnosti i biće svašta!

Predo

pre 14 godina

Jos jedna potvrda teorije da kvalitetni igraci uvjek nadju nacin da se izvuku iz krize. Odavno nisam vidio Jelenu da ovako igra, takticki zrelo, odlicno se kretala i tjerala protivnicu na greske, jer protiv Klejbanove (ja je od milja zovem "Klepanova") ne mozete drugacije ni igrati. Ono sto je posebno zanimljivo je odlicna Jelenina igra na svoj servis. Tu se malo osjeca rad i uticaj Sanceza. I kad tome dodamo da se ponovo krece gotovo kao nekada, dobijamo vrlo opasnu igracicu. Nisam ljubitelj zensko tenisa, ali ovo je dobar mec, pogotovo u taktickom smislu.

Neven KGB

pre 14 godina

Bravo za Jecu i plasman u polufinale IW,ako ponovi opet ovakvu igru,eto je u finalu. Steta sto ponekad ima jako losa resenja,kao na brejk lopticu u prvom gemu drugog seta,gde je imala cistu paralelu,a odigrala je po sredini. I jos jedanput je odigrala bezveze drop shot,iako je mogla da bira gde da je posalje. Vidi se da opet Jeca uziva u tenisu,a kad je tako eto opet serije dobrih rezultata. Bravo jos jednom za odlicnu igru.

Nela

pre 14 godina

Izvanredna taktika, Jelena!

Potpuno je blokirala igru Klejbanove i onemogucila bilo kakvu inicijativu. Tako se obezbedjuju pobede.
Intiligentno i mudro.

TENNISFAN

pre 14 godina

nije bilo bog zna kakvog tenisa, ali pobeda je pobeda. poeni su se uglavnom zavrsavali posle gresaka kleybanove. konacno da je jednom pobedi u dva seta. dosad su odigrale nenormalno teske meceve. bitno da je ona u SF, a to znachi dosta novih bodova.sledeca protivnica je bolja iz duela stosur/martinez sanchez. nece biti lako ko god da pobedi.

Još čekam

pre 14 godina

Najvažnija je pobeda. Igra nije bila dobra, a Klejbanova je nešto što nisam mogao da shvatim. Ništa od Jelenine ofanzive i to je bila dobra odluka. Inače bi izgubila čak i od ovakve nedefinisane teniserke, koja nije znala šta igra. Upropastila je bezbroj zicera ali me je bar nasmejala.

Vanja

pre 14 godina

Jaaao ne mogu da verujem . Bas mi je drago : )Iznenadila sam se prijatno . Kad niko ne ocekuje ona pobedi. Ja mislim da ona ima sada realno najvise sanse za titulu . Pozdrav !

3. fizicar srbije , a uskoro 1.

pre 14 godina

Napred Jeco...Igra nije bila mnogo blistava,ali dovoljna za pobedu protiv veoma neugodne Klejbanove...Drago mi je sto si je pobedila u 2 seta i na taj nacin lisila i sebe i nas iscrpljivanja...Srecno protiv Samante ili Marije!!!

kkkk

pre 14 godina

perfektno,sjajno. Ovo je prvi mec na IW da sam gledao i odusevljen sam jeleninom igrom. Iskreno, sumnjao sam u pobedu. Klejbanova je takodje igrala odlicno,snazno je udarala ali j ejelena uspevala da nadje odgovore na sve njene udarce. Jeco svaka cast. Nadam se da ces stisi do finala pa sto da ne i titulu da uzmes.

Nela

pre 14 godina

Izvanredna taktika, Jelena!

Potpuno je blokirala igru Klejbanove i onemogucila bilo kakvu inicijativu. Tako se obezbedjuju pobede.
Intiligentno i mudro.

Djoksa

pre 14 godina

BRAVO JELENA!Treba iskoristi ovaj zreb i ne samo uci u finale,nego i uzeti titulu. Pre neki dan se neko sav vazan javio i rekao da Fed kup mecevi ne ulaze u WTA statistiku.A DA LI OVAJ MEC ULAZI U STATISTIKU!!?Jelena mnogo moze,samo treba da veruje u to!

Neven KGB

pre 14 godina

Bravo za Jecu i plasman u polufinale IW,ako ponovi opet ovakvu igru,eto je u finalu. Steta sto ponekad ima jako losa resenja,kao na brejk lopticu u prvom gemu drugog seta,gde je imala cistu paralelu,a odigrala je po sredini. I jos jedanput je odigrala bezveze drop shot,iako je mogla da bira gde da je posalje. Vidi se da opet Jeca uziva u tenisu,a kad je tako eto opet serije dobrih rezultata. Bravo jos jednom za odlicnu igru.

3. fizicar srbije , a uskoro 1.

pre 14 godina

Napred Jeco...Igra nije bila mnogo blistava,ali dovoljna za pobedu protiv veoma neugodne Klejbanove...Drago mi je sto si je pobedila u 2 seta i na taj nacin lisila i sebe i nas iscrpljivanja...Srecno protiv Samante ili Marije!!!

Predo

pre 14 godina

Jos jedna potvrda teorije da kvalitetni igraci uvjek nadju nacin da se izvuku iz krize. Odavno nisam vidio Jelenu da ovako igra, takticki zrelo, odlicno se kretala i tjerala protivnicu na greske, jer protiv Klejbanove (ja je od milja zovem "Klepanova") ne mozete drugacije ni igrati. Ono sto je posebno zanimljivo je odlicna Jelenina igra na svoj servis. Tu se malo osjeca rad i uticaj Sanceza. I kad tome dodamo da se ponovo krece gotovo kao nekada, dobijamo vrlo opasnu igracicu. Nisam ljubitelj zensko tenisa, ali ovo je dobar mec, pogotovo u taktickom smislu.

Vanja

pre 14 godina

Jaaao ne mogu da verujem . Bas mi je drago : )Iznenadila sam se prijatno . Kad niko ne ocekuje ona pobedi. Ja mislim da ona ima sada realno najvise sanse za titulu . Pozdrav !

kkkk

pre 14 godina

perfektno,sjajno. Ovo je prvi mec na IW da sam gledao i odusevljen sam jeleninom igrom. Iskreno, sumnjao sam u pobedu. Klejbanova je takodje igrala odlicno,snazno je udarala ali j ejelena uspevala da nadje odgovore na sve njene udarce. Jeco svaka cast. Nadam se da ces stisi do finala pa sto da ne i titulu da uzmes.

Neutron

pre 14 godina

BRAAAVO JELENA!! Ispao Nole, ali evo Jece da nas obraduje. Da vidimo sta ce Zimonja da uradi. On i Nestor, iako prvi na svetskojrang listi, ce vec sada da povecaju vodjstvo u odnosu na bracu Bryant, jer su ovi rano pukli a branili tu mnogo bodova. Sve u svemu, ne bismo smeli da se nesto zalimo.

haiyuu

pre 14 godina

1. Nek crknu pljuvači; 2. Nek crkne i "javni servis evropske Srbije - naše pravo da znamo sve" (!?); 3. Jelena, srećno! Smej se, uživaj, razvali! Štagod da uradiš, mnoge si već obradovala!; 4. Neka se i Ana što pre (tipa, već u Majamiju) vrati u dobru formu!; 5. Srećno i Zimonjiću i Nestoru!; 6. Svaka čast svim našim teniserima!

TENNISFAN

pre 14 godina

nije bilo bog zna kakvog tenisa, ali pobeda je pobeda. poeni su se uglavnom zavrsavali posle gresaka kleybanove. konacno da je jednom pobedi u dva seta. dosad su odigrale nenormalno teske meceve. bitno da je ona u SF, a to znachi dosta novih bodova.sledeca protivnica je bolja iz duela stosur/martinez sanchez. nece biti lako ko god da pobedi.

Ceca

pre 14 godina

Bravo Jelena. Tvoji fanovi lakse disu sada. Ipak, cuvaj se Sam i budi oprezna. Ona je izbacila Zvoncicu. Zelim ti uspeh, a nadam se i ...

Jeca pereca!

pre 14 godina

Ajmo sad, 1-2-3... "Gde ste pljuvači? HA!"

A sad, ozbiljno: Jeca je odigrala jedan od najboljih mečeva u karijeri. Mislim da ne preterujem. Ova "mala" Klejbanova je mnoooogo opasan igrač! Medju ženama, jače udarce od nje (i to onako, "flat" reketom) ima samo Serena. Jedan trivia podatak: ona ima drugi najjači servis na WATP!
Kao i protiv Shahar, JJ je zaigrala ofanzivno od početka i TO je upravo ono što joj je nedostajalo! Samo da se još više opusti i da postane još agresivnija, pošto stvarno ima sve predispozicije za takvu igru. Ona zaista nema potrebe da i dalje bazira svoju strategiju isključivo na odbrani.

U pauzi joj kaže trener, "Nemoj da se dvoumiš kad izlaziš na mrežu! Hrabro do kraja!"

A ja ne mogu da se setim kad je to uopšte Jeca "izlazila na mrežu"! Koja promena! Danas je nekoliko puta izgubila baš takve poene, ali, bez obzira, mislim da joj je trener dao pravi savet. Samo napred, JJ, TI si ta koja treba da kontroliše poen, TI si ta koja ima "all-around" igru! Sjajno pokrivaš teren, imaš odličan i forehand i b/h, u returnu si nenadmašna... dakle, samo još da dodaš malo agresivnosti i biće svašta!

FanKLub

pre 14 godina

Na ovom sajtu se vecito izbegava da se pored Jeleninog imena napise NJJBOLJA SRPSKA TENISERKA..Vecito je ili naJJbolje rangirana, ili ovo sada..
Ne razumem zasto valjda cete kada bude pored Jelinog imena videli broj 7 ili 8 na listi a pored Aninog 58.shvatiti neke stvari.
nije to ni toliko bitno obe su nase.
BRavo Jelena. Svaka cast nije ovo savrsesnstvo mozes ti to jos bolje, ali mi s edopada sto si izgubila smao jedan servis gem u mecu protiv ovakve teniserke.ZElim ti svu srecu i titulu naravno, vreme je za povratak u vrh, a to ce ti nadam se titula i doneti. I da napokon kao igras dobro u kontinuitetu, bez osilacija, da se nizu samo tilule , finala i tako.
Mozes ti to. Svaka cast jos jednom, meni omiljena SRpkinjo.

Wogy

pre 14 godina

Jelena,Jelena...tako igra samo Teniserka koja ima kvalitet u svim elementima igre a to je ovoga puta izvanredno demonstrirala.Ne treba gubiti iz vida da je Ruskinja uzela skalpove i trenutno bolje rangiranim Teniserkama od Jelene zato ovaj uspeh jos vise raduje i daje nade za osvajanje ovog prestiznog Turnira.Puno srece sa zeljom da udje u Finale.

Slobodan

pre 14 godina

Bravo Jeco, bila si i ostala naš srpski ponos! Uz tebe sam i sad u pobedi, kao što sam bio i u porazu, i uvek verujem u tebe! PS: Jeca je među deset kandidata za nagradu "Najveće srce" koja se dodeljuje za hrabrost i posvećenost nacionalnoj selekciji. Glasajte za nju na zvaničnoj stranici FedCup-a www.fedcup.com

Dermendzijev

pre 14 godina

Mislim da je "najtezi" protivnik pobedjen i zato vrlo ozbiljno,bez posebnog opustanja ,pametno("savet isti kao juce" )nastaviti.Vise bih voleo za protivnicu Sancez.Samanta je odlican dubl igrac,mislim da ide dalje i u paru,odlicna je na mrezi.S druge strane bice manje odmorna.Znaci sve je u Jeleninim rukama i sanse treba dalje koristiti.Idemo za sada samo jos korak napred.Za dalje prvo zdravje,pa ostalo...

Ivan

pre 14 godina

Mecevi Fed Cup-a, ulaze u zvanicni H2H. Informisite se malo pre nego sto lupite gluposti. Svaka cast, Jelena. Ja bih vise voleo da igra protiv MJMS u polufinalu.

POZZ

pre 14 godina

Ne razumem ljude.Svi su uz nju kada pobedjuje a kad gubi svi imaju negativne komentare.Treba verovati u njih,kao i u Anu.Steta sto RTS nije prenosio mec.

Aprilililili!

pre 14 godina

Bravo Jeco, idemo dalje, do trofeja!
Ali najdraze mi je sto je RTS prenosio na I kanalu direktno ovaj mec a sto je direktor ove vulkanizerske radnje, poznate kao "nacionalni tv servis" zajedno sa autolakirerom,, pardon, sportskim urednikom, dao uvodnu rec o znacaju srpskih vrhunskih sportista u Srbiji...

branko

pre 14 godina

У овом мечу Јелена је изгубила по 1 гем на свој сервис у сваком сету. Кад би то постао њен стандард, мислим да би добила 80% мечева. На жалост има случајева нпр. против Саваи у Сиднеју на почетку године, кад изгуби у мечу 10 (десет) гемова на свој сервис. Ово је увод у причу о сервису. Сервис је невероватно битан елемент тениске игре. Ако ти бог није подарио физичке предиспозиције као. нпр. Карловићу, Изнеру и још по неком, будући да за добро сервирање није потребан неки нарочити таленат, шта преостаје? Једна једина могућност: рад, вежба, па опет рад и вежба, па опет..... Потпуно ми је јасно да је то страшно заморно и бескрајно досадно. А хоће ли се томе подврћи неко ко је млад, леп, богат, славан, неко има могућности да оствари све што зажели? Како ко, неко хоће, неко неће. То је питање карактера, амбиција, васпитања, зрелости , утицаја окружења итд. Има ово везе и са Јеленом али и са свим осталим тенисерима и тенисеркама. Што се тиче Јелене, она не мора да осваја поене сервисима али не треба ни да их поклања. То би већ био велики помак напред.

gordan

pre 14 godina

iskreno receno, ni sanjao nisam da JJ moze da dodje do 1/2 finala (u kome ima dobre sanse da pobedi), hvala joj na ovom prijatnom iznenadjenju, i nadam se da ovo nece biti jedini dobar rezultat ove sezone.

Krle

pre 14 godina

@branko

JJ nije izgubila po jedan gem na svoj servis, izgubila je samo jedan u drugom setu

Vrlo dobar mec za JJ, uspela je da zadrzi brejk prednosti u prvo setu. U drugom je ipak Klejbanova napravila brejk, a posle toga neobicno pala u igri, umesto veceg samopouzdanja prakticno se "smrzla" i izgubila 2 svoja servisa,sto smatram i galvnim razlogom za neigranje 3. seta.


Sve u svemu solidno izdanje JJ:)))

Nadam se nastavku dobre igre i novim pobedama.

Pozdrav i za sve zlirade komentatore uz poruku: URADITE I VI NESTO U SVOM ZIVOTU :P

Maja

pre 14 godina

Bravo Jelena, cestitam na pobedi, srecno i hrabro sutra!
Jelena sutra igra u 20 h? To mi je malo nelogicno jer je prvi polufinalni par igrao juce, zar nije logicno da igraju one prve? Mada sta koga briga sta je meni logicno :)))) Pozdrav svima koji navijaju iskreno za Jelenu!

Slobo

pre 14 godina

Najvažnija je pobeda. Igra nije bila dobra, a Klejbanova je nešto što nisam mogao da shvatim. Ništa od Jelenine ofanzive i to je bila dobra odluka. Inače bi izgubila čak i od ovakve nedefinisane teniserke, koja nije znala šta igra. Upropastila je bezbroj zicera ali me je bar nasmejala.
(Još čekam, 18. mart 2010 22:56)

Pa ako pogledas igru u prvih 6 gemova, Jelena je odigrala odlicno , pa i ofanzivno, sa dugim loptama oko osnovne linije, i malim brojem gresaka.Tad je Klejbanova vidjela da ne moze doci do pravog ritma , da mec ide nizbrdo,i pocela da forsira, gotovo svaku lopticu sa osnovne linije iz sve snage, pa sta bude.Promasivala je sto je normalno, ali je time i Jelenu izbacila iz ritma.Ovo je vec ustaljena taktika koja se igra protiv Jelene,a to posebno rade nize-rangirane teniserke.Ne znam kako je Jelena u takvoj igri danas mogla biti ofanzivnija.Jelena - sto je u tenisu normalno, napada prvu kracu loptu protivnika, i pokusa ofanzivu, i to je bilo vrlo dobro do 4-2 u prvom setu.Ovo sto je radila Klejbanova danas, mogu i ja, RASPALI PA STA BUDE.Mislim da se Jelena polako, ali sigurno vraca u formu iz 2007 i 2008.Servis varira ali i on ide na bolje.Posebno je dobro servirala u Beogradu, a i danas na pocetku meca.Kleybanova je iako 29ta na WTA listi, vrlo neugodan protivnik.Da podsetim osvojila je turnir u Kuala Lumpuru, i u finalu savladala Dementijevu 6:3 6:2.Na AO je prilicno namucila Justin Enan. 6:3 i 4:2 u drugom setu, ali je na kraju ipak porazena.Na ovom turniru eliminisala je Kim Clysters.Tek toliko onima koji su pricali da je U BG igrao ko zna koji Ruski tim.

Nikola

pre 14 godina

Neverovatno da neko misli kako je ovo bio slab mec smesno, Jelena kad igra sa ovom dozom agresije moze svagog da odere bez problema samo to joj ponekad nedostaje. Tek onaj ko pomisli da je Stosur bolja od Klejbanove pojma nema sa ovom Jeleninom igrom Stosur nema sta da trazi.

Sale

pre 14 godina

Bravo za Jelenu!!!!!Uz nju sam bio i kada je gubila,jer sam znao da ce se vratiti,a ovim mi je to i pokazala....Po meni je Klejba opasnija od Samante,ali se danas nije nesto pokazala...Bojao sam se nj,a sada mislim da ce Jeca osvojiti titulu jer od ove 4 sto su ostale ni jedna je nije pobedila do sada,a Jelena je svaku...Zelim joj puno srece,i naravno da dodje do titule,a da posle Majamija popravi svoj plasman na listi posto ni tamo nista ne brani jer je ispala u 2 kolu...

BaneNis

pre 14 godina

Igrace protiv Samante i nimalo se ne plasim tog meca, jako sam siguran u prolaz u finale, znam da je preoptimisticno, ali Jelena to itekako moze! Kako mi je drago kada nas javni servis otkupi meceve Novaka, a ne i ostalih tenisera, sta ce sada oni ljudi koji ne mogu pratiti na kablovskim kanalima, poruka RTS-u imamo mi i drugih tenisera, sram vas bilo na podcenjivanju!

JJ

pre 14 godina

Poslednjih nekoliko godina najbolja srpska teniserka jeste JJ,a inace je to Monika Seles. Ana mozda ima RG, ali da se ne lazemo ne bi to osvojila da se Enan nije povukla... Po igri koju pokazuje i po broju osvojenih titula Jelena Jankovic je najbolja srpska teniserka.Toliko. :)

Slavica

pre 14 godina

Za Branka:
Jelena nije izgubila gem na svoj servis u prvom setu, izgubila je samo jedan u drugom i odmah ga je vratila. Ne znam koji meč si gledao.

GM 71

pre 14 godina

Ovako se bori za Srbiju. Ne smeta ni decko, ni Kvaka 22, ni los servis. Jelena, imas podrsku, pa i u kvalifikacijama ako ispadnes, daleko bilo.

Makovo zrno

pre 14 godina

Obe baše najbolje teniserke su u krizi (JJ i AI). Ipak, Jelena je već duže vremena ispred Ane, i kada se o sportu piše to treba imati u vidu. Kada je radi o rubrici razbibriga (šta rade poznati, ko je s kim itd), nemam ništa protiv da Ani posvećujete veću pažnju. Ali to su dve odvojene stvari.

Marko

pre 14 godina

Diskriminacija zena, kako je mec Novaka DJ. prenosen na RTS2 a kad je u pitanju zenski tenis nista... i zasto mi da placamo prplatu za 150 put reprizirane serije... eh javni servise...

Djoksa

pre 14 godina

E Jelena,Jelena kako si ti lukava.Sakrila si zeku,a jadna Alisa je usplahireno ceo mec trazila ulaz u Zemlju Cuda.Nije joj pomoglo i to sto je pre meca Kim zacin izgustirala.

Sonja lukic

pre 14 godina

Pozitivna energija koristi Jeleni a u ovom mecu je imala i dosta srece, U svakom slucaju ima prostora za bolji ucinak a i samopouzdenje kao i mentalni sklop su joj dosta jaki, sto je spasava. Bolji servis samo donosi dobar ucinak i to je vrlo vazno. U svakom slucaju KRENULA JE DOBRO I SVE CESTITKE.

JJ

pre 14 godina

RTS ne sme da prenosi zenske meceve, ima neka fora sa Eurosportom, kao kad oni prenose neki zenski turnir nijedna druga televizija to ne sme ili tako nesto, tako da mislim da nije uvek do RTS-a...

ja

pre 14 godina

@branko
"Сервис је невероватно битан елемент тениске игре..."

Ova konstatacija mozda vazi za celendzer turnire.
U profesionalnom tenisu je potpuno obrnuto i servis je jedan od najmanje vaznih elemenata teniske igre.
Svi ti igraci koji imaju dobar servis, obicno neamju nista drugo sem tog servisa.
A samo sa servisom se ne mogu dobijati mecevi.
Servis je jedna obicna lutrija. U jednom mecu ce igrac pogoditi 20 aseva, a u sledecem ce 20 lopti poslati par centimetara u aut.
I sta se desava izgubice sa nulom samo zato sto ga nije sluzio servis.
Dobar servis je samo jedna olaksavajuca stvar da se lakse osvajaju poeni na svoj servis. Medjutim postoji milion drugih nacina da se dodje do poena na svoj servis.
Sem toga mnogo vaznija je igra na servis svog protivnika, nego na svoj servis. Ako lose igrate na servis protivnika, dzaba vam najbolji servis na svetu. Mucite se sat vremena, dodjete do tai-brejka i zbog jedne greske izgubite i set i ceo mec.
Ni jedan igrac koji je bio na prvom mestu nije imao servis kao najjace oruzje.
Servis ne mora uopste da bude preterano dobar. Dovoljno je samo da ne bude toliko los, da njime u startu dajete prednost protivniku.
Vidis Jelenin servis i nije toliko los. Ima prilicno dobar procenat ubacenog prvog servisa, pravi malo duplih gresaka. Medjutim kod Jelene je drugi problem, ona je navikla da igra defanzivno i nije navikla da osvaja poene iz 2-3 udarca.
Pogledaj malo njene meceve i obrati paznju na servis. Preko pola poena na svoj servis izgubi posle dobrog servisa, samo zato sto je primorana da pokusa da poentira vec iz drugog udarca. Jelena je navikla da igra duge poene, da gradi poen i na kraju poentira ili primora protivnicu na gresku.
Situacije u kojima treba da osvoji poen iz drugog-treceg udarca su jednostavno situacije u kojima se ona ne snalazi. Na svoj servis osvaja poene ili iz prvog udarca (as,servis viner ) ili iz duze igre.
Poene od 3-4 udarca po pravilu gubi.
To je jednostavno njen stil igre i on ne zavisi previse od servisa.

Sale

pre 14 godina

Jelena je bolja igracica od Ane....Ne kazem to zato sto vise volim Jelenu vec zato sto je to tako....Jelena se bolje krece i ima bolje udarce,a Ana je imala samo bolji servis od nje,a sada nema ni to....Ana je jako spora,bolje se Klejbanova krece od nje...Ana ima taj RG,ali gde je ona sada,sve vise i vise pada....Jelena je bila 1,pala je na 9 mesto ali je i dalje medju 10 najboljih teniserki sveta i mislim da ce se vratiti u sam vrh i da ce konacno u skorije vreme uzeti taj GS....

Branko2

pre 14 godina

Izvini ali odavno nisam pročitao ovakvo lupetanje. Servis nije bitan u prof. tenisu? Svašta.
Možda ti svodiš dobar servis na as udarce ali to nije isto. Dobar servis obuhvata i servis vinere, tera protivnika na spor i kratak ritern posle koga se otvara polje za napad itd. dakle nije samo napucavanje aseva u stilu Ive Karlovića. Jedan od najboljih ako ne i najbolji server na touru je upravo Rodžer Federer. On nije naravno klasičan as pucač nego servise koristi u najtežim trenucima kada se lomi meč i kada je protivnik isuviše umoran da bi dobro reternirao. Takvih njegovih završnica ima koliko hoćeš.
Dobar servis je osnova napadačkog stila igre. Onaj ko nema servis može da igra jedino defanzivno jer mu to jedino preostaje. Primer za to je Nadal. Obrnuti primer je doskoro bio i naš Novak Djoković. Sa svojim servisima je kao sa čekićem razbijao protivnika od početka meča a drugim servisom je rešavao kritične situacije. Pogledaj našta mu liči igra sada kad je izgubio servis i kako se muči sa slabim protivnicima i videćeš da si se zaleteo sa tom konstatacijom.

Max

pre 14 godina

Jelena UVEK igra najbolje što može u tom trenutku i gura do kraja - ne prenemaže se i ne folira. E sad što nema dovoljno snage/veštine/znanja da bude br. 1, to je sasvim druga priča!
Mislim da će osvojiti ovaj turnir.

Neca

pre 14 godina

Gledajući ovaj mlitavi meč, prvo što sam pomislio bilo je - samo da je ne dočeka Stosur. Ta ume da bude nemilosrdna, za razliku od Klejbanove, koja je komična s onim svojim promašajima.

Horvat

pre 14 godina

Predo, vrsni ste znalac tenisa i pravo vas je uzivanje citati.

Stosur ce biti tvrd orah za Jelenu ali svakako je dobro odigrala ovaj mec i polufinale IW je solidan rezultat.

Sarma

pre 14 godina

@ja, 19. mart 2010 00:53

Ne bih se bas slozio sa time da je servis najmanje vazan element. Dokaz za to je upravo JJ (takodje i Nole u zadnje vreme), koja fantasticno igra na servis protivnice, a muku muci sa svojim servisom, pa se zbog toga mecevi oduze i budu vrlo dramaticni. Kad servis nije bitan, kako su onda npr. Sampras, Mc Enroe, pa i Federer, a kod dama Navratilova, Graf, Venus i Serena tako dugo bili na samom vrhu? Zar nije upravo servis oruzje na koje se Fed oslanja kad nesto drugo zataji, kao i kada igra protiv "tobdzija" tipa Karlovic, Isner, Tsonga... i ceka momenat kad slabije odserviraju, ili tie break, gde ih hvata na kvalitet? Seti se Noleta sa pocetka karijere, gde se skoro sa 100% sigurnoscu moglo da kaze da tie break dobija Nole, ili Ane dok je bila na putu ka br.1 - kako su oni tada servirali, a uporedi danas. A tek JJ, gde smo svi vise voleli da protivnica servira ceo mec.. :)
Da se ja pitam, sve bih ja njih lepo na casove servisa kod Zikija. :)
Pozdrav

Milka

pre 14 godina

Jelena je daleko bolja i "pametnija" teniserka od Klejbanove i samo kad nema dan može da izgubi od nje, jer ova Ruskinja udara ravno i bez razmišljanja. Nema kod Alise nikakve zadrške ni finesa, nego um caruje, snaga klade valja. Gledam noćas Stosur: kad odličnim servisom pripremi napad za drugi udarac, ona ne udara nasumice, nego dobijaš utisak da za trenutak osmotri gde je "slobodno mesto" za završetak poena. Klejbanova jeste snažna, ali teniserka oskudne tehnike i taktike. Vođstvo od 4:2 proćerdala je kao pijani pokeraš (u Beogradu je vodila sa 4:1, servirala i na kraju izgubila set i gem). Stosur je kompletna teniserka - servis, forhend, izlasci na mrežu. Od 1:4 lako je stigla do 4:4 i na kraju dobila set i meč.. To govori da ima samopouzdanja. Jelena igra mnogo bolje nego proteklih meseci i ako ne bude grešila, može da pobedi. Dobro je što Stosur ume da ima loš dan, tada pravi mnogo grešaka. Sve četiri teniserke koje je Jelena dosad pobedila takve su da bi ih poželela svakoj teniserki za koju navijam. Čudan je ovaj IW: iispale su najbolje još u ranoj fazi, a slično je i kod muškaraca. Ostao je samo Nadal. Mari nije igrač zbog koga bih platila kartu da ga gledam. Zašto je ovaj stadion izgrađen u pustinji? Čini mi se da je to Sahara.

Još čekam

pre 14 godina

Najvažnija je pobeda. Igra nije bila dobra, a Klejbanova je nešto što nisam mogao da shvatim. Ništa od Jelenine ofanzive i to je bila dobra odluka. Inače bi izgubila čak i od ovakve nedefinisane teniserke, koja nije znala šta igra. Upropastila je bezbroj zicera ali me je bar nasmejala.

Kroka

pre 14 godina

Nisam pročitao nijedno jedino "pljuvanje". Zašto da crknu pljuvači? Nek' crknu oni koji pljuvačima (čak i da ih ima), žele da crknu. To su morbidne poruke, zato, zapanjem, koristim rečnik koji nije dobar ali oni ga zaslužuju. Neka ne crkne komšiji krava. Obožavam ova divna i blaga stvorenja.

Nista od titule

pre 14 godina

Ako Jelenu ne pobedi Samantha Stosur u polufinalu odlicnom agresivnom igrom i odlicnim servisom (Stosur je do polufinala stigla bez izgubljenog seta) pobedice je Carolina Wozniacki u finalu odlicnom defanzivom (vodi Jelena u medjusobnim mecevima protiv Caroline sa 3:0 ali dve tesne pobede je ostvarila 2008 kada je Carolina imala 17,18 godina, a jednu 2009 kada je Carolina igrala povredjena)

Kuku, majko, realnosti

pre 14 godina

@realista

Ovo je deo tvog komrntara:
"Opet ako bude u nekom od svojih izdanja, kada pravi gresku za greskom, onda Jelena ima sanse da prodje u 2 ili 3 seta."

Ja mislim, jarane, da bi Stosur mogla da prodje sa JEDNIM ili, "realno", CETIRI seta! Slazes li se?

Ti

pre 14 godina

Napisao sam da je tenis najvažniji udarac u tenisu. Ne znam kako sam ovo odvalio, ali svako dobronameran zna da je Novak rekao, a ja ga citirao - "Servis je najvažniji udarac u tenisu."

Smejurija

pre 14 godina

"Ana mozda ima RG, ali da se ne lazemo ne bi to osvojila da se Enan nije povukla"

Koliko ti imas godina? Nista gluplje nisam procitao!
Cekaj, cekaj onda je i Roger Federer osvojio RG jer je Rafael Nadal bio povredjen, Rafael Nadal je osvojio Wimbledon jer je Roger Federer izgubio samopouzdanje, Novak Djokovic je osvojio AO jer je Roger Federer bolovao od mononukleoze, Kim Clijsters je osvojila US Open jer je Sereni Williams dosudjen fut-fol...

Ti

pre 14 godina

@Ja
Novak Đoković, čuo si za njega, izjavio je od reči do reči: "Tenis je najvažniji udarac u tenisu." Jedino što ne znam to je da li je Đoković profesionalni igrač tenisa ili igra čelindžere? Zašto pišeš koješta? Rođeni kontraš? E onda samo nastavi.

sasa

pre 14 godina

Ako Stosur bude u tom polufinalu imal svoj dan Jelena ce glatko izgubiti za manje od sat vremena.
Opet ako bude u nekom od svojih izdanja, kada pravi gresku za greskom, onda Jelena ima sanse da prodje u 2 ili 3 seta.
(realista, 19. mart 2010 01:02)
"Ako kanis pobjediti, ne smes izgubiti", Grunf . Izem ti vic , Dule.

realista

pre 14 godina

@Dermendzijev
Ne bih rekao da je najteze proslo za Jelenu.
Sem Stosur je mnogo nezgodnija igracica od Alise. Kako stvari sada stoje verovatno ce australijanka biti Jelenina sledeca protivnica.
Odavno nisam video ni jednu teniserku sa onakvim udarcima. Udara lopticu bolje i jace od polovine muskaraca.
Ako Stosur bude u tom polufinalu imal svoj dan Jelena ce glatko izgubiti za manje od sat vremena.
Opet ako bude u nekom od svojih izdanja, kada pravi gresku za greskom, onda Jelena ima sanse da prodje u 2 ili 3 seta.
Dakle mislim da u tom polufinalu nista nije u Jeleninim rukama, vec je gotovo sve u rukama Sem Stosur.
Ja cu navijati za Jelenu, ali realno je australijanka blagi favorit u tom mecu.

Toliko

pre 14 godina

@JJ

Finale Roland Garros-a, polufinale Wimbledon-a, finale Australian Open-a, titula Roland Garros.
Rezultati govore ko je NAJBOLJA SRPSKA TENISERKA!

Ako osvoji Indian Wells to ce joj biti najveca titula/uspeh u karijeri pored finala US Open-a, a napunila je 25 godina. Sta je radila do 25 godine? Osvajala turnire II, III kategorije ( Marbella, Stuttgart, Budapest, Auckland... ) Ova cetri turnira zajedno ne vrede kao jedno GS finale. Nikada nije prosla dalje od 4 kola u singlu na travi u Wimbledon-u.

branko

pre 14 godina

Искрено, нисам очекивао да ће мој текст о сервису изазвати оволико реаговања.
@Krle и @Slavica
У праву сте. Јелена је изгубила само један гем на свој сервис. То не мења суштину моје приче о сервису а вама хвала што моје текстове читате пажљиво и што сте осетили потребу да ме исправите. То је коректно. Био бих јако задовољан кад би онај коме се у мом тексту нешто не допада мени уписао минус а онда изнео свој став о томе са чиме се не слаже, овако као је то урадио колега @Ja.
@Ja
Уважавам свачије мишљење па и твоје. Ипак остајем при мишљењу да је сервис изузетно значајан елемент тениске игре и у професионалном тенису, са чиме се, као што видиш, слажу и други. Мислим да су колеге @Branko2 и @Ti у праву кад наводе Ђоковића као пример своје тезе која је блиска мом мишљењу.Поздрав свима.

wlado

pre 14 godina

nemojte da mislite da ruzim Jelenu, samo zelim da kazem da sam uveren da je povecala misicnu masu, ali se bojim ne prirodnim putem, pre samo 3 meseca nije uopste ovako izgledala, a sad BOOM.
no svakako je opste poznato da ni jedan profesionalni sportista nije "cist"

Joka

pre 14 godina

@Loš tenis
Napisala sam i ja da je to bio slab meč. Jedan as i osam vinera, to je Jelenina igra. A Klejbanova je ipak dezorijtisana teniserka. Nisam brojala greške, kad je izašla tabla sa podacima već sam bila na drugom kanalu. Teniserka koja napravi oko pedeset grešaka u dva seta nije za priču. Počelo je pisanje pesama, pevanje uz gusle, koje se ne mogu čitati toliko su otužne, u slavu Carice. Pročitaj obavezno "Odu Carici". Tuga.

Branko2

pre 14 godina

Mala ispravka. Moj komentar

http://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=418742#k3830506

predstavlja reakciju na komentar:


(ja, 19. mart 2010 00:53)

Neca

pre 14 godina

Gledajući ovaj mlitavi meč, prvo što sam pomislio bilo je - samo da je ne dočeka Stosur. Ta ume da bude nemilosrdna, za razliku od Klejbanove, koja je komična s onim svojim promašajima.

Nista od titule

pre 14 godina

Ako Jelenu ne pobedi Samantha Stosur u polufinalu odlicnom agresivnom igrom i odlicnim servisom (Stosur je do polufinala stigla bez izgubljenog seta) pobedice je Carolina Wozniacki u finalu odlicnom defanzivom (vodi Jelena u medjusobnim mecevima protiv Caroline sa 3:0 ali dve tesne pobede je ostvarila 2008 kada je Carolina imala 17,18 godina, a jednu 2009 kada je Carolina igrala povredjena)

wlado

pre 14 godina

nemojte da mislite da ruzim Jelenu, samo zelim da kazem da sam uveren da je povecala misicnu masu, ali se bojim ne prirodnim putem, pre samo 3 meseca nije uopste ovako izgledala, a sad BOOM.
no svakako je opste poznato da ni jedan profesionalni sportista nije "cist"

Još čekam

pre 14 godina

Najvažnija je pobeda. Igra nije bila dobra, a Klejbanova je nešto što nisam mogao da shvatim. Ništa od Jelenine ofanzive i to je bila dobra odluka. Inače bi izgubila čak i od ovakve nedefinisane teniserke, koja nije znala šta igra. Upropastila je bezbroj zicera ali me je bar nasmejala.

3. fizicar srbije , a uskoro 1.

pre 14 godina

Napred Jeco...Igra nije bila mnogo blistava,ali dovoljna za pobedu protiv veoma neugodne Klejbanove...Drago mi je sto si je pobedila u 2 seta i na taj nacin lisila i sebe i nas iscrpljivanja...Srecno protiv Samante ili Marije!!!

TENNISFAN

pre 14 godina

nije bilo bog zna kakvog tenisa, ali pobeda je pobeda. poeni su se uglavnom zavrsavali posle gresaka kleybanove. konacno da je jednom pobedi u dva seta. dosad su odigrale nenormalno teske meceve. bitno da je ona u SF, a to znachi dosta novih bodova.sledeca protivnica je bolja iz duela stosur/martinez sanchez. nece biti lako ko god da pobedi.

realista

pre 14 godina

@Dermendzijev
Ne bih rekao da je najteze proslo za Jelenu.
Sem Stosur je mnogo nezgodnija igracica od Alise. Kako stvari sada stoje verovatno ce australijanka biti Jelenina sledeca protivnica.
Odavno nisam video ni jednu teniserku sa onakvim udarcima. Udara lopticu bolje i jace od polovine muskaraca.
Ako Stosur bude u tom polufinalu imal svoj dan Jelena ce glatko izgubiti za manje od sat vremena.
Opet ako bude u nekom od svojih izdanja, kada pravi gresku za greskom, onda Jelena ima sanse da prodje u 2 ili 3 seta.
Dakle mislim da u tom polufinalu nista nije u Jeleninim rukama, vec je gotovo sve u rukama Sem Stosur.
Ja cu navijati za Jelenu, ali realno je australijanka blagi favorit u tom mecu.

Toliko

pre 14 godina

@JJ

Finale Roland Garros-a, polufinale Wimbledon-a, finale Australian Open-a, titula Roland Garros.
Rezultati govore ko je NAJBOLJA SRPSKA TENISERKA!

Ako osvoji Indian Wells to ce joj biti najveca titula/uspeh u karijeri pored finala US Open-a, a napunila je 25 godina. Sta je radila do 25 godine? Osvajala turnire II, III kategorije ( Marbella, Stuttgart, Budapest, Auckland... ) Ova cetri turnira zajedno ne vrede kao jedno GS finale. Nikada nije prosla dalje od 4 kola u singlu na travi u Wimbledon-u.

Kroka

pre 14 godina

Nisam pročitao nijedno jedino "pljuvanje". Zašto da crknu pljuvači? Nek' crknu oni koji pljuvačima (čak i da ih ima), žele da crknu. To su morbidne poruke, zato, zapanjem, koristim rečnik koji nije dobar ali oni ga zaslužuju. Neka ne crkne komšiji krava. Obožavam ova divna i blaga stvorenja.

Joka

pre 14 godina

@Loš tenis
Napisala sam i ja da je to bio slab meč. Jedan as i osam vinera, to je Jelenina igra. A Klejbanova je ipak dezorijtisana teniserka. Nisam brojala greške, kad je izašla tabla sa podacima već sam bila na drugom kanalu. Teniserka koja napravi oko pedeset grešaka u dva seta nije za priču. Počelo je pisanje pesama, pevanje uz gusle, koje se ne mogu čitati toliko su otužne, u slavu Carice. Pročitaj obavezno "Odu Carici". Tuga.

Predo

pre 14 godina

Jos jedna potvrda teorije da kvalitetni igraci uvjek nadju nacin da se izvuku iz krize. Odavno nisam vidio Jelenu da ovako igra, takticki zrelo, odlicno se kretala i tjerala protivnicu na greske, jer protiv Klejbanove (ja je od milja zovem "Klepanova") ne mozete drugacije ni igrati. Ono sto je posebno zanimljivo je odlicna Jelenina igra na svoj servis. Tu se malo osjeca rad i uticaj Sanceza. I kad tome dodamo da se ponovo krece gotovo kao nekada, dobijamo vrlo opasnu igracicu. Nisam ljubitelj zensko tenisa, ali ovo je dobar mec, pogotovo u taktickom smislu.

Nela

pre 14 godina

Izvanredna taktika, Jelena!

Potpuno je blokirala igru Klejbanove i onemogucila bilo kakvu inicijativu. Tako se obezbedjuju pobede.
Intiligentno i mudro.

Djoksa

pre 14 godina

BRAVO JELENA!Treba iskoristi ovaj zreb i ne samo uci u finale,nego i uzeti titulu. Pre neki dan se neko sav vazan javio i rekao da Fed kup mecevi ne ulaze u WTA statistiku.A DA LI OVAJ MEC ULAZI U STATISTIKU!!?Jelena mnogo moze,samo treba da veruje u to!

Neven KGB

pre 14 godina

Bravo za Jecu i plasman u polufinale IW,ako ponovi opet ovakvu igru,eto je u finalu. Steta sto ponekad ima jako losa resenja,kao na brejk lopticu u prvom gemu drugog seta,gde je imala cistu paralelu,a odigrala je po sredini. I jos jedanput je odigrala bezveze drop shot,iako je mogla da bira gde da je posalje. Vidi se da opet Jeca uziva u tenisu,a kad je tako eto opet serije dobrih rezultata. Bravo jos jednom za odlicnu igru.

Smejurija

pre 14 godina

"Ana mozda ima RG, ali da se ne lazemo ne bi to osvojila da se Enan nije povukla"

Koliko ti imas godina? Nista gluplje nisam procitao!
Cekaj, cekaj onda je i Roger Federer osvojio RG jer je Rafael Nadal bio povredjen, Rafael Nadal je osvojio Wimbledon jer je Roger Federer izgubio samopouzdanje, Novak Djokovic je osvojio AO jer je Roger Federer bolovao od mononukleoze, Kim Clijsters je osvojila US Open jer je Sereni Williams dosudjen fut-fol...

GM 71

pre 14 godina

Ovako se bori za Srbiju. Ne smeta ni decko, ni Kvaka 22, ni los servis. Jelena, imas podrsku, pa i u kvalifikacijama ako ispadnes, daleko bilo.

Aprilililili!

pre 14 godina

Bravo Jeco, idemo dalje, do trofeja!
Ali najdraze mi je sto je RTS prenosio na I kanalu direktno ovaj mec a sto je direktor ove vulkanizerske radnje, poznate kao "nacionalni tv servis" zajedno sa autolakirerom,, pardon, sportskim urednikom, dao uvodnu rec o znacaju srpskih vrhunskih sportista u Srbiji...

branko

pre 14 godina

У овом мечу Јелена је изгубила по 1 гем на свој сервис у сваком сету. Кад би то постао њен стандард, мислим да би добила 80% мечева. На жалост има случајева нпр. против Саваи у Сиднеју на почетку године, кад изгуби у мечу 10 (десет) гемова на свој сервис. Ово је увод у причу о сервису. Сервис је невероватно битан елемент тениске игре. Ако ти бог није подарио физичке предиспозиције као. нпр. Карловићу, Изнеру и још по неком, будући да за добро сервирање није потребан неки нарочити таленат, шта преостаје? Једна једина могућност: рад, вежба, па опет рад и вежба, па опет..... Потпуно ми је јасно да је то страшно заморно и бескрајно досадно. А хоће ли се томе подврћи неко ко је млад, леп, богат, славан, неко има могућности да оствари све што зажели? Како ко, неко хоће, неко неће. То је питање карактера, амбиција, васпитања, зрелости , утицаја окружења итд. Има ово везе и са Јеленом али и са свим осталим тенисерима и тенисеркама. Што се тиче Јелене, она не мора да осваја поене сервисима али не треба ни да их поклања. То би већ био велики помак напред.

FanKLub

pre 14 godina

Na ovom sajtu se vecito izbegava da se pored Jeleninog imena napise NJJBOLJA SRPSKA TENISERKA..Vecito je ili naJJbolje rangirana, ili ovo sada..
Ne razumem zasto valjda cete kada bude pored Jelinog imena videli broj 7 ili 8 na listi a pored Aninog 58.shvatiti neke stvari.
nije to ni toliko bitno obe su nase.
BRavo Jelena. Svaka cast nije ovo savrsesnstvo mozes ti to jos bolje, ali mi s edopada sto si izgubila smao jedan servis gem u mecu protiv ovakve teniserke.ZElim ti svu srecu i titulu naravno, vreme je za povratak u vrh, a to ce ti nadam se titula i doneti. I da napokon kao igras dobro u kontinuitetu, bez osilacija, da se nizu samo tilule , finala i tako.
Mozes ti to. Svaka cast jos jednom, meni omiljena SRpkinjo.

JJ

pre 14 godina

Poslednjih nekoliko godina najbolja srpska teniserka jeste JJ,a inace je to Monika Seles. Ana mozda ima RG, ali da se ne lazemo ne bi to osvojila da se Enan nije povukla... Po igri koju pokazuje i po broju osvojenih titula Jelena Jankovic je najbolja srpska teniserka.Toliko. :)

Vanja

pre 14 godina

Jaaao ne mogu da verujem . Bas mi je drago : )Iznenadila sam se prijatno . Kad niko ne ocekuje ona pobedi. Ja mislim da ona ima sada realno najvise sanse za titulu . Pozdrav !

gordan

pre 14 godina

iskreno receno, ni sanjao nisam da JJ moze da dodje do 1/2 finala (u kome ima dobre sanse da pobedi), hvala joj na ovom prijatnom iznenadjenju, i nadam se da ovo nece biti jedini dobar rezultat ove sezone.

Marko

pre 14 godina

Diskriminacija zena, kako je mec Novaka DJ. prenosen na RTS2 a kad je u pitanju zenski tenis nista... i zasto mi da placamo prplatu za 150 put reprizirane serije... eh javni servise...

Makovo zrno

pre 14 godina

Obe baše najbolje teniserke su u krizi (JJ i AI). Ipak, Jelena je već duže vremena ispred Ane, i kada se o sportu piše to treba imati u vidu. Kada je radi o rubrici razbibriga (šta rade poznati, ko je s kim itd), nemam ništa protiv da Ani posvećujete veću pažnju. Ali to su dve odvojene stvari.

Jeca pereca!

pre 14 godina

Ajmo sad, 1-2-3... "Gde ste pljuvači? HA!"

A sad, ozbiljno: Jeca je odigrala jedan od najboljih mečeva u karijeri. Mislim da ne preterujem. Ova "mala" Klejbanova je mnoooogo opasan igrač! Medju ženama, jače udarce od nje (i to onako, "flat" reketom) ima samo Serena. Jedan trivia podatak: ona ima drugi najjači servis na WATP!
Kao i protiv Shahar, JJ je zaigrala ofanzivno od početka i TO je upravo ono što joj je nedostajalo! Samo da se još više opusti i da postane još agresivnija, pošto stvarno ima sve predispozicije za takvu igru. Ona zaista nema potrebe da i dalje bazira svoju strategiju isključivo na odbrani.

U pauzi joj kaže trener, "Nemoj da se dvoumiš kad izlaziš na mrežu! Hrabro do kraja!"

A ja ne mogu da se setim kad je to uopšte Jeca "izlazila na mrežu"! Koja promena! Danas je nekoliko puta izgubila baš takve poene, ali, bez obzira, mislim da joj je trener dao pravi savet. Samo napred, JJ, TI si ta koja treba da kontroliše poen, TI si ta koja ima "all-around" igru! Sjajno pokrivaš teren, imaš odličan i forehand i b/h, u returnu si nenadmašna... dakle, samo još da dodaš malo agresivnosti i biće svašta!

JJ

pre 14 godina

RTS ne sme da prenosi zenske meceve, ima neka fora sa Eurosportom, kao kad oni prenose neki zenski turnir nijedna druga televizija to ne sme ili tako nesto, tako da mislim da nije uvek do RTS-a...

sasa

pre 14 godina

Ako Stosur bude u tom polufinalu imal svoj dan Jelena ce glatko izgubiti za manje od sat vremena.
Opet ako bude u nekom od svojih izdanja, kada pravi gresku za greskom, onda Jelena ima sanse da prodje u 2 ili 3 seta.
(realista, 19. mart 2010 01:02)
"Ako kanis pobjediti, ne smes izgubiti", Grunf . Izem ti vic , Dule.

Sale

pre 14 godina

Jelena je bolja igracica od Ane....Ne kazem to zato sto vise volim Jelenu vec zato sto je to tako....Jelena se bolje krece i ima bolje udarce,a Ana je imala samo bolji servis od nje,a sada nema ni to....Ana je jako spora,bolje se Klejbanova krece od nje...Ana ima taj RG,ali gde je ona sada,sve vise i vise pada....Jelena je bila 1,pala je na 9 mesto ali je i dalje medju 10 najboljih teniserki sveta i mislim da ce se vratiti u sam vrh i da ce konacno u skorije vreme uzeti taj GS....

Neutron

pre 14 godina

BRAAAVO JELENA!! Ispao Nole, ali evo Jece da nas obraduje. Da vidimo sta ce Zimonja da uradi. On i Nestor, iako prvi na svetskojrang listi, ce vec sada da povecaju vodjstvo u odnosu na bracu Bryant, jer su ovi rano pukli a branili tu mnogo bodova. Sve u svemu, ne bismo smeli da se nesto zalimo.

kkkk

pre 14 godina

perfektno,sjajno. Ovo je prvi mec na IW da sam gledao i odusevljen sam jeleninom igrom. Iskreno, sumnjao sam u pobedu. Klejbanova je takodje igrala odlicno,snazno je udarala ali j ejelena uspevala da nadje odgovore na sve njene udarce. Jeco svaka cast. Nadam se da ces stisi do finala pa sto da ne i titulu da uzmes.

Wogy

pre 14 godina

Jelena,Jelena...tako igra samo Teniserka koja ima kvalitet u svim elementima igre a to je ovoga puta izvanredno demonstrirala.Ne treba gubiti iz vida da je Ruskinja uzela skalpove i trenutno bolje rangiranim Teniserkama od Jelene zato ovaj uspeh jos vise raduje i daje nade za osvajanje ovog prestiznog Turnira.Puno srece sa zeljom da udje u Finale.

haiyuu

pre 14 godina

1. Nek crknu pljuvači; 2. Nek crkne i "javni servis evropske Srbije - naše pravo da znamo sve" (!?); 3. Jelena, srećno! Smej se, uživaj, razvali! Štagod da uradiš, mnoge si već obradovala!; 4. Neka se i Ana što pre (tipa, već u Majamiju) vrati u dobru formu!; 5. Srećno i Zimonjiću i Nestoru!; 6. Svaka čast svim našim teniserima!

Nikola

pre 14 godina

Neverovatno da neko misli kako je ovo bio slab mec smesno, Jelena kad igra sa ovom dozom agresije moze svagog da odere bez problema samo to joj ponekad nedostaje. Tek onaj ko pomisli da je Stosur bolja od Klejbanove pojma nema sa ovom Jeleninom igrom Stosur nema sta da trazi.

Max

pre 14 godina

Jelena UVEK igra najbolje što može u tom trenutku i gura do kraja - ne prenemaže se i ne folira. E sad što nema dovoljno snage/veštine/znanja da bude br. 1, to je sasvim druga priča!
Mislim da će osvojiti ovaj turnir.

Kuku, majko, realnosti

pre 14 godina

@realista

Ovo je deo tvog komrntara:
"Opet ako bude u nekom od svojih izdanja, kada pravi gresku za greskom, onda Jelena ima sanse da prodje u 2 ili 3 seta."

Ja mislim, jarane, da bi Stosur mogla da prodje sa JEDNIM ili, "realno", CETIRI seta! Slazes li se?

Slobodan

pre 14 godina

Bravo Jeco, bila si i ostala naš srpski ponos! Uz tebe sam i sad u pobedi, kao što sam bio i u porazu, i uvek verujem u tebe! PS: Jeca je među deset kandidata za nagradu "Najveće srce" koja se dodeljuje za hrabrost i posvećenost nacionalnoj selekciji. Glasajte za nju na zvaničnoj stranici FedCup-a www.fedcup.com

ja

pre 14 godina

@branko
"Сервис је невероватно битан елемент тениске игре..."

Ova konstatacija mozda vazi za celendzer turnire.
U profesionalnom tenisu je potpuno obrnuto i servis je jedan od najmanje vaznih elemenata teniske igre.
Svi ti igraci koji imaju dobar servis, obicno neamju nista drugo sem tog servisa.
A samo sa servisom se ne mogu dobijati mecevi.
Servis je jedna obicna lutrija. U jednom mecu ce igrac pogoditi 20 aseva, a u sledecem ce 20 lopti poslati par centimetara u aut.
I sta se desava izgubice sa nulom samo zato sto ga nije sluzio servis.
Dobar servis je samo jedna olaksavajuca stvar da se lakse osvajaju poeni na svoj servis. Medjutim postoji milion drugih nacina da se dodje do poena na svoj servis.
Sem toga mnogo vaznija je igra na servis svog protivnika, nego na svoj servis. Ako lose igrate na servis protivnika, dzaba vam najbolji servis na svetu. Mucite se sat vremena, dodjete do tai-brejka i zbog jedne greske izgubite i set i ceo mec.
Ni jedan igrac koji je bio na prvom mestu nije imao servis kao najjace oruzje.
Servis ne mora uopste da bude preterano dobar. Dovoljno je samo da ne bude toliko los, da njime u startu dajete prednost protivniku.
Vidis Jelenin servis i nije toliko los. Ima prilicno dobar procenat ubacenog prvog servisa, pravi malo duplih gresaka. Medjutim kod Jelene je drugi problem, ona je navikla da igra defanzivno i nije navikla da osvaja poene iz 2-3 udarca.
Pogledaj malo njene meceve i obrati paznju na servis. Preko pola poena na svoj servis izgubi posle dobrog servisa, samo zato sto je primorana da pokusa da poentira vec iz drugog udarca. Jelena je navikla da igra duge poene, da gradi poen i na kraju poentira ili primora protivnicu na gresku.
Situacije u kojima treba da osvoji poen iz drugog-treceg udarca su jednostavno situacije u kojima se ona ne snalazi. Na svoj servis osvaja poene ili iz prvog udarca (as,servis viner ) ili iz duze igre.
Poene od 3-4 udarca po pravilu gubi.
To je jednostavno njen stil igre i on ne zavisi previse od servisa.

Slobo

pre 14 godina

Najvažnija je pobeda. Igra nije bila dobra, a Klejbanova je nešto što nisam mogao da shvatim. Ništa od Jelenine ofanzive i to je bila dobra odluka. Inače bi izgubila čak i od ovakve nedefinisane teniserke, koja nije znala šta igra. Upropastila je bezbroj zicera ali me je bar nasmejala.
(Još čekam, 18. mart 2010 22:56)

Pa ako pogledas igru u prvih 6 gemova, Jelena je odigrala odlicno , pa i ofanzivno, sa dugim loptama oko osnovne linije, i malim brojem gresaka.Tad je Klejbanova vidjela da ne moze doci do pravog ritma , da mec ide nizbrdo,i pocela da forsira, gotovo svaku lopticu sa osnovne linije iz sve snage, pa sta bude.Promasivala je sto je normalno, ali je time i Jelenu izbacila iz ritma.Ovo je vec ustaljena taktika koja se igra protiv Jelene,a to posebno rade nize-rangirane teniserke.Ne znam kako je Jelena u takvoj igri danas mogla biti ofanzivnija.Jelena - sto je u tenisu normalno, napada prvu kracu loptu protivnika, i pokusa ofanzivu, i to je bilo vrlo dobro do 4-2 u prvom setu.Ovo sto je radila Klejbanova danas, mogu i ja, RASPALI PA STA BUDE.Mislim da se Jelena polako, ali sigurno vraca u formu iz 2007 i 2008.Servis varira ali i on ide na bolje.Posebno je dobro servirala u Beogradu, a i danas na pocetku meca.Kleybanova je iako 29ta na WTA listi, vrlo neugodan protivnik.Da podsetim osvojila je turnir u Kuala Lumpuru, i u finalu savladala Dementijevu 6:3 6:2.Na AO je prilicno namucila Justin Enan. 6:3 i 4:2 u drugom setu, ali je na kraju ipak porazena.Na ovom turniru eliminisala je Kim Clysters.Tek toliko onima koji su pricali da je U BG igrao ko zna koji Ruski tim.

BaneNis

pre 14 godina

Igrace protiv Samante i nimalo se ne plasim tog meca, jako sam siguran u prolaz u finale, znam da je preoptimisticno, ali Jelena to itekako moze! Kako mi je drago kada nas javni servis otkupi meceve Novaka, a ne i ostalih tenisera, sta ce sada oni ljudi koji ne mogu pratiti na kablovskim kanalima, poruka RTS-u imamo mi i drugih tenisera, sram vas bilo na podcenjivanju!

Sonja lukic

pre 14 godina

Pozitivna energija koristi Jeleni a u ovom mecu je imala i dosta srece, U svakom slucaju ima prostora za bolji ucinak a i samopouzdenje kao i mentalni sklop su joj dosta jaki, sto je spasava. Bolji servis samo donosi dobar ucinak i to je vrlo vazno. U svakom slucaju KRENULA JE DOBRO I SVE CESTITKE.

Ti

pre 14 godina

@Ja
Novak Đoković, čuo si za njega, izjavio je od reči do reči: "Tenis je najvažniji udarac u tenisu." Jedino što ne znam to je da li je Đoković profesionalni igrač tenisa ili igra čelindžere? Zašto pišeš koješta? Rođeni kontraš? E onda samo nastavi.

POZZ

pre 14 godina

Ne razumem ljude.Svi su uz nju kada pobedjuje a kad gubi svi imaju negativne komentare.Treba verovati u njih,kao i u Anu.Steta sto RTS nije prenosio mec.

Ivan

pre 14 godina

Mecevi Fed Cup-a, ulaze u zvanicni H2H. Informisite se malo pre nego sto lupite gluposti. Svaka cast, Jelena. Ja bih vise voleo da igra protiv MJMS u polufinalu.

Djoksa

pre 14 godina

E Jelena,Jelena kako si ti lukava.Sakrila si zeku,a jadna Alisa je usplahireno ceo mec trazila ulaz u Zemlju Cuda.Nije joj pomoglo i to sto je pre meca Kim zacin izgustirala.

Sarma

pre 14 godina

@ja, 19. mart 2010 00:53

Ne bih se bas slozio sa time da je servis najmanje vazan element. Dokaz za to je upravo JJ (takodje i Nole u zadnje vreme), koja fantasticno igra na servis protivnice, a muku muci sa svojim servisom, pa se zbog toga mecevi oduze i budu vrlo dramaticni. Kad servis nije bitan, kako su onda npr. Sampras, Mc Enroe, pa i Federer, a kod dama Navratilova, Graf, Venus i Serena tako dugo bili na samom vrhu? Zar nije upravo servis oruzje na koje se Fed oslanja kad nesto drugo zataji, kao i kada igra protiv "tobdzija" tipa Karlovic, Isner, Tsonga... i ceka momenat kad slabije odserviraju, ili tie break, gde ih hvata na kvalitet? Seti se Noleta sa pocetka karijere, gde se skoro sa 100% sigurnoscu moglo da kaze da tie break dobija Nole, ili Ane dok je bila na putu ka br.1 - kako su oni tada servirali, a uporedi danas. A tek JJ, gde smo svi vise voleli da protivnica servira ceo mec.. :)
Da se ja pitam, sve bih ja njih lepo na casove servisa kod Zikija. :)
Pozdrav

Milka

pre 14 godina

Jelena je daleko bolja i "pametnija" teniserka od Klejbanove i samo kad nema dan može da izgubi od nje, jer ova Ruskinja udara ravno i bez razmišljanja. Nema kod Alise nikakve zadrške ni finesa, nego um caruje, snaga klade valja. Gledam noćas Stosur: kad odličnim servisom pripremi napad za drugi udarac, ona ne udara nasumice, nego dobijaš utisak da za trenutak osmotri gde je "slobodno mesto" za završetak poena. Klejbanova jeste snažna, ali teniserka oskudne tehnike i taktike. Vođstvo od 4:2 proćerdala je kao pijani pokeraš (u Beogradu je vodila sa 4:1, servirala i na kraju izgubila set i gem). Stosur je kompletna teniserka - servis, forhend, izlasci na mrežu. Od 1:4 lako je stigla do 4:4 i na kraju dobila set i meč.. To govori da ima samopouzdanja. Jelena igra mnogo bolje nego proteklih meseci i ako ne bude grešila, može da pobedi. Dobro je što Stosur ume da ima loš dan, tada pravi mnogo grešaka. Sve četiri teniserke koje je Jelena dosad pobedila takve su da bi ih poželela svakoj teniserki za koju navijam. Čudan je ovaj IW: iispale su najbolje još u ranoj fazi, a slično je i kod muškaraca. Ostao je samo Nadal. Mari nije igrač zbog koga bih platila kartu da ga gledam. Zašto je ovaj stadion izgrađen u pustinji? Čini mi se da je to Sahara.

Ti

pre 14 godina

Napisao sam da je tenis najvažniji udarac u tenisu. Ne znam kako sam ovo odvalio, ali svako dobronameran zna da je Novak rekao, a ja ga citirao - "Servis je najvažniji udarac u tenisu."

branko

pre 14 godina

Искрено, нисам очекивао да ће мој текст о сервису изазвати оволико реаговања.
@Krle и @Slavica
У праву сте. Јелена је изгубила само један гем на свој сервис. То не мења суштину моје приче о сервису а вама хвала што моје текстове читате пажљиво и што сте осетили потребу да ме исправите. То је коректно. Био бих јако задовољан кад би онај коме се у мом тексту нешто не допада мени уписао минус а онда изнео свој став о томе са чиме се не слаже, овако као је то урадио колега @Ja.
@Ja
Уважавам свачије мишљење па и твоје. Ипак остајем при мишљењу да је сервис изузетно значајан елемент тениске игре и у професионалном тенису, са чиме се, као што видиш, слажу и други. Мислим да су колеге @Branko2 и @Ti у праву кад наводе Ђоковића као пример своје тезе која је блиска мом мишљењу.Поздрав свима.

Dermendzijev

pre 14 godina

Mislim da je "najtezi" protivnik pobedjen i zato vrlo ozbiljno,bez posebnog opustanja ,pametno("savet isti kao juce" )nastaviti.Vise bih voleo za protivnicu Sancez.Samanta je odlican dubl igrac,mislim da ide dalje i u paru,odlicna je na mrezi.S druge strane bice manje odmorna.Znaci sve je u Jeleninim rukama i sanse treba dalje koristiti.Idemo za sada samo jos korak napred.Za dalje prvo zdravje,pa ostalo...

Slavica

pre 14 godina

Za Branka:
Jelena nije izgubila gem na svoj servis u prvom setu, izgubila je samo jedan u drugom i odmah ga je vratila. Ne znam koji meč si gledao.

Branko2

pre 14 godina

Izvini ali odavno nisam pročitao ovakvo lupetanje. Servis nije bitan u prof. tenisu? Svašta.
Možda ti svodiš dobar servis na as udarce ali to nije isto. Dobar servis obuhvata i servis vinere, tera protivnika na spor i kratak ritern posle koga se otvara polje za napad itd. dakle nije samo napucavanje aseva u stilu Ive Karlovića. Jedan od najboljih ako ne i najbolji server na touru je upravo Rodžer Federer. On nije naravno klasičan as pucač nego servise koristi u najtežim trenucima kada se lomi meč i kada je protivnik isuviše umoran da bi dobro reternirao. Takvih njegovih završnica ima koliko hoćeš.
Dobar servis je osnova napadačkog stila igre. Onaj ko nema servis može da igra jedino defanzivno jer mu to jedino preostaje. Primer za to je Nadal. Obrnuti primer je doskoro bio i naš Novak Djoković. Sa svojim servisima je kao sa čekićem razbijao protivnika od početka meča a drugim servisom je rešavao kritične situacije. Pogledaj našta mu liči igra sada kad je izgubio servis i kako se muči sa slabim protivnicima i videćeš da si se zaleteo sa tom konstatacijom.

Horvat

pre 14 godina

Predo, vrsni ste znalac tenisa i pravo vas je uzivanje citati.

Stosur ce biti tvrd orah za Jelenu ali svakako je dobro odigrala ovaj mec i polufinale IW je solidan rezultat.

Ceca

pre 14 godina

Bravo Jelena. Tvoji fanovi lakse disu sada. Ipak, cuvaj se Sam i budi oprezna. Ona je izbacila Zvoncicu. Zelim ti uspeh, a nadam se i ...

Maja

pre 14 godina

Bravo Jelena, cestitam na pobedi, srecno i hrabro sutra!
Jelena sutra igra u 20 h? To mi je malo nelogicno jer je prvi polufinalni par igrao juce, zar nije logicno da igraju one prve? Mada sta koga briga sta je meni logicno :)))) Pozdrav svima koji navijaju iskreno za Jelenu!

Sale

pre 14 godina

Bravo za Jelenu!!!!!Uz nju sam bio i kada je gubila,jer sam znao da ce se vratiti,a ovim mi je to i pokazala....Po meni je Klejba opasnija od Samante,ali se danas nije nesto pokazala...Bojao sam se nj,a sada mislim da ce Jeca osvojiti titulu jer od ove 4 sto su ostale ni jedna je nije pobedila do sada,a Jelena je svaku...Zelim joj puno srece,i naravno da dodje do titule,a da posle Majamija popravi svoj plasman na listi posto ni tamo nista ne brani jer je ispala u 2 kolu...

Krle

pre 14 godina

@branko

JJ nije izgubila po jedan gem na svoj servis, izgubila je samo jedan u drugom setu

Vrlo dobar mec za JJ, uspela je da zadrzi brejk prednosti u prvo setu. U drugom je ipak Klejbanova napravila brejk, a posle toga neobicno pala u igri, umesto veceg samopouzdanja prakticno se "smrzla" i izgubila 2 svoja servisa,sto smatram i galvnim razlogom za neigranje 3. seta.


Sve u svemu solidno izdanje JJ:)))

Nadam se nastavku dobre igre i novim pobedama.

Pozdrav i za sve zlirade komentatore uz poruku: URADITE I VI NESTO U SVOM ZIVOTU :P

Branko2

pre 14 godina

Mala ispravka. Moj komentar

http://www.b92.net/sport/komentari.php?nav_id=418742#k3830506

predstavlja reakciju na komentar:


(ja, 19. mart 2010 00:53)