Nova vest
Tenis

Sreda, 27.01.2010.

12:54

AO: Poraz Đokovića od Conge

Srpski teniser Novak Đoković poražen je u četvrtfinalu Australijan Opena od Francuza Žoa Vilfreda Conge sa 3:2 - po setovima 7:6, 6:7, 1:6, 6:3, 6:1.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Francuz je prvi set rešio u svoju korist posle taj-brejka (10:8). U drugom je viđen sličan scenario. Srpski igrač je dugo imao brejk prednosti i kada je trebalo da ga realizuje usledila je serija loših servisa koja je Congu vratila u igru. U taj-brejku opet povratak i na kraju slavlje (7:5).

Tek treći set donosi pravu napadačku igru Đokovića sa osnovne linije i brza realizacija za 37 minuta (6:1). U četvrtom stvari su se okrenule i Francuz je slavio sa 6:3. Ni u petom setu Đoković nije uspeo da se izbori sa stomačnim problemima koji su ga mučili tokom čitavog četvrtog seta, pa je Francuz slavio sa 6:1.

Conga je do ovog duela vodio sa 4:2, a ovo je bila repriza finala iz 2008. godine kada je Đoković slavio i osvojio, do sada jedini, gren slem u karijeri.

Opširniji izveštaj možete pronaći na našem specijalu posvećenom Australijan Openu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve