Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 11.01.2010.

14:40

Ruskinje sa "B" timom u Beogradu

Selektor Šamil Tarpiščev saopštio da u Beograd na meč sa Srbijom, Fed kup selekcija Rusije dolazi bez 6 najbolje rangiranih teniserki...

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Ženska teniska reprezentacija Rusije suprotstaviće se selekciji Srbije u prvom kolu Svetske A grupe Fed kupa u Beogradu 6. i 7. februara bez šest najboljih igračica, potvrdio je u ponedeljak selektor ruskog rima Šamil Tarpiščev.

Tarpišcev je naveo da druga teniserka sveta Dinara Safina, trećeplasirana Svetlana Kuznjecova, kao ni Elena Dementijeva, Vera Zvonarjeva, Marija Šarapova i Nadja Petrova neće moći da brane boje Rusije zbog problema sa povredama, odnosno zbog nezgodnog kalendara takmičenja.

"Na žalost, prvo kolo je zakazano u nezgodno vreme, izmedju Australija Opena i serije turnira u SAD", rekao je Tarpiščev.

Sledeće teniserke na WTA listi, koje bi eventualno mogle da budu pozvane u reprezentaciju Rusije, su Alisa Klejbanova (28), Elena Vesnina (29), Anastasija Pavličenkova (38), Vera Duševima (43) i Marija Kirilenko (59).

Rusija, koja je bila pobednik Fed kupa četiri puta -2004, 2005, 2007. i 2008. godine, izgubila je prošle godine u polufinalu od Italije, koja je na kraju osvojila trofej.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu