Nova vest
Tenis

Sreda, 14.10.2009.

15:32

Simon ponovo bolji od Troickog

Srpski teniser Viktor Troicki poražen je u drugom kolu Mastersa u Šangaju od Francuza Žila Simona sa 2:0, po setovima 6:3, 6:4.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Troicki tako nije uspeo da se osveti Simonu za poraz u finalu nedavno odigranog turnira u Bangkoku. Protivnik Francuza u narednoj rundi biće Čeh Tomas Berdih koji je u drugoj rundi savladao legendarnog Marata Safina sa 2:1 u setovima.

U prvom setu teniseri su osvajali gemove na svoj servis, ali je Francuz, ipak, u šestom gemu uspeo da napravi brejk i povede sa 4:2, a posle gema na svoj servis stekao je prednost od tri gema.

Nakon toga Troicki je uspeo da osvoji gem, ali je Simon bio siguran prilikom svog servisa i poveo u meču.

Na početku drugog seta, u prvom gemu, Simon je napravio brejk, a zatim i poveo sa 2:0. Posle gemova koje su teniseri osvojili na svoj servis Francuz je stigao do 3:1, a Troicki je, posle dvostruke servis greške Simona u šestom gemu uspeo da izjednači na 3:3.

Kada se činilo da će srpski teniser napraviti preokret, osmi nosilac je odmah vratio brejk, osvojio gem na svoj servis i poveo sa 5:3. Teniseri su nakon toga osvojili po gem na svoj servis, posle čega je Simon za sat i šest minuta igre izborio plasman u osminu finala.

Nagradni fond turnira u Šangaju je 3.240.000 dolara a pobednik će osvojiti 616.500 dolara i 1.000 ATP bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu