Nova vest
Tenis

Utorak, 08.09.2009.

14:18

Đoković ne igra protiv Uzbekistana

Selektor tenisera Srbije Bogdan Obradović saopštio je spisak reprezentativaca na koje računa za meč Dejvis kupa sa selekcijom Uzbekistana.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Novak Đoković neće igrati za srpsku Dejvis kup reprezentaciju u duelu protiv Uzbekistana, u plej-ofu za popunu Svetske grupe za 2010. godinu. Za duel sa selekcijom Uzbekistana, koji se igra od 18. do 20. septembra 2009. godine u Beogradskoj areni, selektor Obradović računa na Viktora Troickog, Janka Tipsarevića, Iliju Bozoljca i Nenada Zimonjića.

Na spisku selektora Uzbekistana Petra Lebeda našli su se Denis Istomin, Faruk Dustov, Murad Inojatov i Vaja Uzakov.

"Apsolutni smo favoriti u meču protiv Uzbekistana i to je idealna prilika da odmorimo Đokovića, koji je imao dugu i napornu sezonu. Ostali igrači su na Svetskom kupu pokazali da mogu da pobeđuju. Novak igra dobro na Otvorenom prvenstvu SAD i iza njega je naporna i duga sezona, pa je ovo idealna prilika da malo predahne", rekao je Obradović.

Selektor Srbije je istakao da je glavni oslonac Uzbekistana Denis Istjomin, za koga je naglasio da je, ipak, za klasu ispod Troickog i Tipsarevića. Obradović je

"Svakog protivnika treba respektovati, ali mislim da nećemo imati nikakvih problema da savladamo Uzbekistan pred našom publikom", zaključio je Obradović i dodao da smo apsolutni favoriti i u dubl igri.

"Uzbekistanski dubl je potpuno nepoznat, a kombinacija Zimonjića sa bilo kojim našim igračem garantuje uspeh", poručio je Obradović.

U Međunarodnu tenisku Federaciju (ITF) u utorak su stigli spiskovi sa imenima igrača na koje selektori Dejvis kup reprezenatcija Srbije i Uzbekistana računaju, a treneri obe reprezentacije, sve do jedan sat pre početka žreba, koji je zakazan za 17. septembra 2009. godine, imaju pravo da promene dva igrača na koja računaju za meč Srbija-Uzbekistan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu