Nova vest
Tenis

Subota, 06.06.2009.

21:33

Bozoljac u finalu Notingema

Srpski teniser Ilija Bozoljac plasirao se u finale ’čelindžera’ na travi u Notingemu (42.500 evra), pošto je pobedio kvalifikanta Džošuu Gudala 7:6 (7-5), 6:3.

Izvor: B92, zvanični sajt

Autor:B92, zvanični sajt

Default images

U vetrovitim uslovima Bozoljac je uspeo da odnese pobedu većom koncentracijom u taj brejku prvog i brejkom u šestom gemu drugog seta. U finalu će se sastati sa 159. igračem sveta Brendanom Evansom, koji je dobio Sergeja Bubku 7:6, 6:4.

„Srećan sam, ali uvek slavim na kraju. Ovo je samo još jedna pobeda, moram da ostanem koncentrisan za finale u nedelju i da se ne radujem previše. Biću srećan šta god uradio u finalu, ali za sada moram da ostanem fokusiran“, izjavio je Bozoljac, koji se trenutno nalazi na 131. poziciji na ATP listi.

Bozoljac je poražen u jedina dva dosadašnja meča sa Evansom, suparnikom u finalu. Pre dve godine u Rimuskiju bilo je 6:7, 6:4, 6:4, a prošle u Bingamtonu 4:6, 7:6, 6:4.

„U oba meča sam vodio, ali je on nekako uspevao da preokrene. Nisam bio dovoljno koncentrisan na kraju, nije me dobio zbog kvaliteta tenisa koji je igrao. Pokušaću da pobedim i nadam se da ću iskoristiti šansu“.

Pobedniku turnira u Notingemu 6.150 evra i 75 ATP bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve