Nova vest
Tenis

Nedelja, 31.05.2009.

16:50

RG: Mari u četvrtini finala

Britanski teniser Endi Mari plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa pošto je pobedio Marina Čilića iz Hrvatske sa 3:0, po setovima 7:5, 7:6, 6:1.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Treći teniser sveta će u četvrtfinalu igrati protiv 12. nosioca Čileanca Fernanda Gonzalesa, koji je u osminifinala pobedio Viktora Haneskua iz Rumunije sa 3:0 (6:2, 6:4, 6:2). To će biti prvi put da Mari igra u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Francuske.

Posle nesigurnog početka kada su dvojca tenisera razmenila brejkoven Mari je do ključnog brejka u prvom setu došao u 11 gemu, da bi potom sigurnim servisom rešio prvi deo meča u svoju korist.

Čilić, koji je tokom meča napravio napravio čak 40 neiznuđenih grešaka, naspram samo 14 Marijevih, lošim i nekontrolisanim forhendima je izgubio i drugi set u taj brejku.

Dvadesetogodišnji Hrvat je potom bio prinuđen da traži pomoć medicinskog osoblja zbog problema sa povredom butine. Mari je nakon toga stigao do nedostižne prednosti od 4:0 u trećem setu. Škot je meč završio sa sjajnim udarcem, na koji je Čilić odgovorio sa još jednim nekontrolisanim forhendom.

Nagradni fond drugog grend slema u sezoni, u muškoj konkurenciji, je 7.322.320 evra.

Safina lako do četvrtfinala

Prva teniserka sveta Ruskinja Dinara Safina plasirala se u četvrtfinale Rolan Garosa pošto je pobedila Aravane Rezai iz Francuske sa 2:0, po setovima 6:1, 6:0.

Safina je plasman u četvrtfinale izborila za 53 minuta igre, osvojivši 54 poena, dok je Francuskinja za isto vreme osvojila samo 27 poena. Najbolja svetska teniserka je u meču pet puta oduzela servis protivnici, dok Rezai nije uspela da iskoristi svoje dve šanse za brejk.

Safina će u četvrtfinalu igrati protiv bolje iz duela između, osmog nosioca, Ane Ivanović i devetog Viktorije Azarenke iz Belorusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu