Nova vest
Tenis

Subota, 04.04.2009.

16:59

Đoković - Mari (18.30h)

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igra u nedelju protiv Britanca Endija Marija u finalu ATP Mastersa kategorije 1000 u Majamiju.

Izvor: B92, Reuters

Autor:B92, Reuters

Default images

Novak Đoković izjavio je da se raduje novom susretu sa Škotom Endijem Marijem. Dva tenisera su se do sada sreli šest puta. Đoković je bio bolji u prva četiri meča, ali je Mari uspeo da ga dobije u oba prošlogodišnja susreta, u Sinsinatiju i Torontu. "Poslednja dva susreta sa Endijem su bila dobra, oba su bili teški mečevi.

Svi naši mečevi su bili napeti, ali je on drastično poboljšao svoju igru u poslednjih godinu dana", rekao je Novak.

"Čini mi se da je kod njega sve dišlo na svoje mesto. Fizički je mnogo jači, i može da izdrži duge mečeve. Iako ne izgleda kao veliki "fizikalac", jasno je da je izuzetno snažan i da može da trči do iznemoglosti", dodao je Đoković.

Srpski teniser je dodao i da je najveći adut Marija činjenica da kombinuje veliki broj poteza na terenu.

"On dobro ume da promeni tok poena. Veoma je pametan kao igrač. Nijedan udarac mu nije istaknuto oružje, ali je zato dobar iz svih uglova", zaključio je Đoković.

Sa druge strane, Mari je dodao da je pun samopouzdanja ove sezone, kao i da očekuje tvrd meč sa svetskim brojem tri.

"Obojica smo u dobroj formi, i biće to težak meč. Siguran sam i da se Novak oseća kao ja i moraću da igram izuzetno ako mislim da trijumfujem. U prethodna dva susreta sam uspeo da nađem način da izađem na kraj sa njim i imao sam dosta uspeha ove sezone, tako da ne želim da se dodatno opterećujem pred finale", rekao je Mari..

Đoković je u polufinalu bio bolji od Rodžera Federera, dok je Mari savladao Huana Martina Del Potra.

Finale Mastersa u Majamiju se igra u nedelju predveče po našem vremenu. Pobedniku će pripasti 1000 ATP bodova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

107 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu