Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 19.01.2009.

09:17

AO: Sigurni Rodik i Del Potro

Prvi gren slem sezone počeo je bez većih iznenađenja u muškoj konkurenciji.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Jedini nosilac koji je ispao je 27. kosturaš Španac Felisijano Lopes koga je sa turnira izbacio Luksembužanin Žil Miler u verovatno naboljem meču dana. U ostalim mečevima pobede su ostvarili Endi Rodik, Huan Martin Del Potro, Tomaš Berdih, Robin Sederling i Stanislas Vavrinka.

Duel Milera i Lopesa trajao je svih pet setova, a Luksembužanin je u odlučujućem petom trijumfovao sa neverovatnih 16:14. Miler je poveo sa 2:0, ali se Lopes u naredna dva seta vratio i činilo se da će ipak pobediti. Nekada veoma perspektivni Miler na kraju je smogao snage i dobio za prolaz u narednu rundu.

Prvi meč na Rod Lejver areni igrao je sedmi nosioc Endi Rodik koji je Šveđaninu bjornu Renkvistu prepustio samo četiri gema u meču (6:0, 6:2, 6:2).

Laku pobedu ostvario je i osmi favorit Huan Martin Del Potro koji je dobio Nemca Mišu Zvereva sa 6:3, 6:4, 6:2. Čeh tomaš Berdih, 20. nosioc, imao je dosta težak posao u prvoj rundi, ali je u tri seta savladao Amerikanca Robija Đineprija (6:4, 6:4, 6:3)

Pobednik prošlogodišnjeg juniorskog turnira 16-godišnji Bernard Tomić bio je bolji od Potita Staračea i postao najmlađi igrač u istoriji Ozi Opena koji je prošao prvo kolo.

U popodnevnom delu programa nastupiće i Švajcarac Rodžer Federer koji u prvom kolu igra sa Italijanom Andreasom Sepijem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu