Nova vest
Tenis

Nedelja, 12.10.2008.

17:20

JJ: "Srećna sam i ponosna"

Jelena Janković izjavila je posle trijumfa u Moskvi da uživa u uspesima i na prvom mestu WTA liste.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Srpska teniserka potvrdila je totalno superiornost u ženskom tenisu serijom od tri osvojena turnira i sa čak 12 vezanih pobeda, od kojih je većinu zabeležila protiv igračica smštenih među 20 najboljih na svetu. Jelena je na 19 od poslednjih turnira stizala najmanje do četvrtfinala.

"Vrlo sam dirnuta što sam pobedila ovde i osvojila svoj treći uzastopni trofej. Sjajno se osećam kao svetski 'broj jedan' i zaista uživam u tome", rekla je Jankovićeva pošto je pobedila Veru Zvonarjevu sa 2:0 i osvojila Kup Kremlja.

"Nije lako uzastopno igrati protiv najjačih teniserki sveta, ali sam se trudila da pokažem najbolji tenis. Veoma sam blizu da završim godinu kao prvi reket sveta, to je ogromno dostignuće i ponosna sam".

Jankovićevoj je to bio treći uzastopni trofej, četvrti osvojeni turnir u sezoni, i deveti u karijeri. Ove sezone ona je igrala šest finala, uključujući i završni meč US Opena.

"Bilo je teško u finalu jer se Vera nikada ne predaje. Naterala me je da igram najbolje što mogu da bih pobedila. Ova nedelja mi je bila jako zabavna i verovatno ću se vratiti sledeće godine da branim titulu", rekla je Jankovićeva Moskovljanima.

Jankovićeva je izjavila da su je protivnice iz Rusije primorale da pokaže svoju "najbolju igru". Pre Zvonarjeve ona je igrala i sa Verom Duševinom i Jelenom Dementjevom.

"One se ne mogu porediti. Uopšte, protiv Ruskinja je teško igrati i za svaki meč treba se dobro pripremiti. Sve su one dobre teniserke i svaka od njih naterala me je da pokažem svoju najbolju igru".

Srpska teniserka je dodala da je ovo njena treća uzastopna pobeda na turnirima i ocenila to kao "izvanredan rezultat".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve