Tenis 40

Nedelja, 12.10.2008.

17:20

JJ: "Srećna sam i ponosna"

Jelena Janković izjavila je posle trijumfa u Moskvi da uživa u uspesima i na prvom mestu WTA liste.

JJ: "Sreæna sam i ponosna" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

Doki

pre 15 godina

BRAVO JELENA !!! SRECNO !!!!
Cestitke i treneru ! A i mami !!

A RTS -pa ni reprizu nisu otkupili !! SRAMOTA !!! Onolika pretplata !! A program tek program - n.pr. juce Memedovic (sportski novinar ) degustira vina po vinarijama u Banatu !!! Sportski novinar pa promovise alkohol !!! ;((

Milan

pre 15 godina

Pošto nisam baš teniski trener, mada ljubitelj jesam već dugo godina, voleo bih od nekog ko se razume da dobijem odgovor na pitanje:
Ne čini li vam se da Jelena sada višlje baca lopticu prilikom servisa nego ranije?
Jasno je da je popravila kondiciju, jasno je da je mentalno stabilnija, jasno je da je ojačala pa su i forhend i servis jači ali imam utisak da je nešto menjala i u tehnici servisa.

A

pre 15 godina

Cestitam Jelena, hvala ti.
Zao mi je sto se ponavljam, ali zaista ne mogu da verujem da se niko ne moze udostojiti da prenosi zenski tenis. Nije mala stvar imati dve teniserke u prvih pet na svetu. Placamo pretplatu RTS-u i placamo kablovsku televiziju, a ni jedan kanal nema prenos finalnog meca.
Pocinjem da sumnjam da je rec o diskriminaciji.

Predrag

pre 15 godina

"The agreement grants Eurosport exclusive international television rights in Europe, with the Tour and Regency retaining
the right to license international TV rights outside of Europe."

http://www.sonyericssonwtatour.com/3/global/includes/TrackIt.asp?file=http://www.sonyericssonwtatour.com/3/global/pdfs/pressreleases/2006/Eurosport_Regency_Deal.pdf

E sad, Eurosport verovatno ima pravo da preprodaje prava za prenos, mrzelo me da kopam previse, koga ne mrzi nek prouci dokumentaciju i javi nam.
Doduse, cak i ako ima pravo da preprodaje to ne znaci da ce EuroSport to i uciniti, ali definitivno oni imaju EKSKLUZIVNA prava za Evropu ...

Space Jam

pre 15 godina

Ono što je Nadal u muškom tenisu to postaje JJ u ženskom. Zanima me samo ko će od njih dvije duže vladati svetskim tenisom odnosno biti No1.

nancy

pre 15 godina

Gde su sad oni "strucnjaci" koji su cele prosle godine, pa i ove pljuvali Jecu? ("Nece nikad biti prva", "Nikad ne pobedjuje teniserke u prvih 10") Ili su se ucutali ili su se presaltali u navijace? Ili sad pljuju Anu??? :-)

marijana

pre 15 godina

Jeco, i mi smo ponosni iako nismo niko i nista, ali da bi bila tako ponosna i na Mastersu, molim te, otkazi Cirih! Pusti ostale da se bore za preostala mesta, pusti Anu da se malo oznoji, Venus - pobednicu Wimbledona da se kvalifikuje, a ti vezbaj taj novi servis na Floridi i odmori se jer si vec prva narednih 3 meseca. Ili dodji u Beograd da te svi vide.
Ma znam ja da ti ovo ne citas...

nenad

pre 15 godina

Vise nema dileme. Jelenino carstvo je nastalo i trajace.Enan se povukla na vreme jer bi je Jeca pocistila kao i sve ostale.Setite se kako je tesno gubila sve one meceve od Enan...a ona Jela i ova danas ne mogu da se porede.Samo da je povrede zaobidju, jer ovaj ritam koji je sebi nametnula nece moci da izdrzi.Neverovatan je ignorantski odnos medija i javnosti prema Jeleninim uspesima.Sramota...samo dokazujemo kako je nismo ni zasluzili.

branko

pre 15 godina

Јелена Јанковић је данас најбоља тенисерка на свету. То напросто нико нормалан не може довести у питање. А како је то Јелена од играчице чији је сваки меч био трауматичан доспела до тенисерке која преслишава све противнице редом, скоро као недавно Жастин Енан? Ја мислим да је кључ свега у томе што је у неком часу (на срећу-на време) Јелена схватила (или је посаветовао неко паметан) да без озбиљног стручног штаба око себе не може даље напредовати и да се неће дуго задржати у врху светског тениса. Ја и сада мислим да је много већи подвиг било њено прошлогодишње треће место на листи јер је до њега стигла са много шупљина у игри него садашње прво место које је логична последица игре која је скоро беспрекорна. А шта је то ново у њеној садашњој игри? Врло мало, али капитално важно. ЈЕЛЕНА ИМА СЕРВИС. А добар сервис је мелем за самопоуздање, а самопоуздање помаже да се не прави много грешака , а међу најбољих 10 играчица света нема разлике у знању већ побеђује она која најмање греши – и то је читава филозофија. Није Јелена ономад научила да сервира. Видело се и раније да она то зна. Међутим, данас она ВЕРУЈЕ у свој сервис. Данас је њен други сервис за класу бољи од њеног најбољег првог сервиса у претходне две године. Ја сам јој на овом форуму предлагао у вези сервиса неке полуозбиљне а полушаљиве варијанте искрено не верујући да ће то дати било каквог ефекта. Ономе ко јој је помогао да савлада тај проблем треба да буде вечно захвална јер сам потпуно сигуран да сама не би успела. Надам се да ће ова прелепа Јеленина прича трајати још дуго и искрено желим да се у најскорије врема и Ана врати тамо где јој је место а онда би српско финале неког од највећих турнира било реалност.
На крају, није укусно хвалисати се али осећам неку личну сатисфакцију у томе што је Јелена урадила готово све за шта сам се залагао у безброј коментара иако у то нисам превише веровао. Ни не помишљам на то да је она читала моје текстове и ето, слушала моје савете, али сам задовољан што се показало да се по мало разумем у тенис, а ја бих рекао у спорт.

Zkr

pre 15 godina

Nije Eurosport otkupio prava od WTA. To je ordinarna glupost.

Jednostavno niko nije kupio prava za Srbiju i to je to.

Razloga za to je mnogo, od budalastih cena do neinteresovanja.

Što neko reče, još Nadala da odereš i to je to!

wanja!!!

pre 15 godina

E, stwarno je jadno i bedno sto nas mili & dragi RTS ne zna da nam prenosi Jelenine meceve.... Vazno da pustaju porodicno blago i bolji zivot po 555. put.......Ali strasnoooo..... JECO, TEBI SVAKA CAST, KAKVA DOMINACIJA!!!!!!! DO PRE NEKU NEDELJU SAM VEROVALA DA JE ANA I DALJE NAJBOLJA, ALI, TI SI JEDNOSTAVNO THE BEST!!! BRAVO!

Preokret života!

pre 15 godina

Na početku smo oktobra, ali mislim da je već jasno ko je najbolji sportista Srbije za ovu godinu!
Jecika, jednog lepog dana, Bože zdravlja, ćeš uzeti tastaturu pod prste i napisati knjigu o tome kako si ovo izvela!?
Mislim na tvoj neverovatan uspon, nakon što si bila "dotakla dno" i ozbiljno razmišljala o tome da se maneš tenisa i posvetiš studijama!!! Šta je to u tebi "proradilo" pred onaj sudbonosni turnir u Rimu? Gde si našla tu snagu, jer nije reč samo o tvom teniskom umeću već, mnogo važnije, o SNAZI TVOJE LIČNOSTI! A to je već dar koji je Bog dodelio samo odabranima.
Zato mislim da bi stvarno bilo zanimljivo da nekako pretopiš sve to u pisanu reč. Ovde, na Zapadu, svaka šuša piše kojekakve "Self-Help" knjige; za razliku od njih, ti iza sebe imaš stvarne rezultate, stvaran preokret kao malo ko na planeti! Zato mislim da bismo svi mi mogli ponešto da naučimo od tebe, bez obzira čime se bavimo ili koliko godina imamo.
Jeco, koja si ti fantastična priča (sad mi fale oni smajliji, kao, npr., naklon do poda, ili aplauz)!

aaa

pre 15 godina

Ako se ne varam u Cirihu je slobodna prvo pa pobedom ide u cetvrtfinale, sto ce reci da ukoliko ide do finala trebaju jos 3 pobede.

E sad ne kazem da je to malo, znajuci koliko je igrala u poslednje 3 nedelje ali nije ni nerealno da uzme i Cirih jer je u strahovitoj formi a i puca od samopouzdanja.

U svakom slucaju je carica i stvarno fenomenalna devojka.

mile

pre 15 godina

Svaka ti cast na upornosti, i sto nisi dozvolila da uspeh pokvari. Samo veliki mogu da budu skromni - kada je komentator primetio da je Jelena lakse pobedila Veru, na sto je Jelena izjavila da je imala srece sto je pobedile Zvonarevu. Skromno kapa do zemlje.

Zox

pre 15 godina

I mi smo ponosni na tebe!!!!!!

bravo Jelena!

Ali istina je da ne dobija zasluzenu medijsku paznju u Srbiji.

Ona je naj najuspesniji sportista u 2008.


BROJ JEDAN!!!!!
Dominira!!!
Nije to malo stvar.

marija

pre 15 godina

Sve pohvale Jeleni, bilo sta da napisem ponavljacu predhodne komentare...ono sto je takodje ostavilo utisak na mene jeste da RTS ne prenosi pobede nase Jelene, sto je neprihvatljivo, vazno da se prati fudbal na kom smo daleko od najboljih na svetu a ova fantasticna devojka nem asvoj prostor na nacionalnoj televiziji...sramota...

dunda

pre 15 godina

Jelena naj si bolja, sto jest jest. Vjerovatno je to revolt Jece na izjave onog neljeba od trenera Henin. Proradio srpski inat. Samo napred!

vukovar

pre 15 godina

sto se mene tice vise ne mora ni jedan turnir u karijeri da osvoji. tri turnira za tri nedelje. alo ljudi!!! neka sedne u porse sa mladjanom i neka uzivaju u zivotu. svaka ti cast kraljice!

*

pre 15 godina

Ni jedna televizija na svetu ne moze da prenosi WTA turnire jer je prava otkupio Eurosport.
Ovo pitanje je bilo aktuelno i ranije.
Inace o RTS-u sve najgore, placam pretplatu, a uopste ga ne gledam.
I poslednje mada daleko najvaznije : Jeca CARICA !

Baki

pre 15 godina

Bilo bi dobro da završi Cirih sto bolje bude mogla, a onda se nadam da će se neko setiti da joj zaista organizuje doček.

Ako nam je iko ovako razgalio srca i zaslužio da ga dočekamo, onda je to Jelena. Još jednom - svaka joj čast!

Djordje

pre 15 godina

Opet jedna od sramota nasih, nazovimo ih nacionalnih, televizije. Jelena hara po svetu, ali niko to ne prensi. Skandalozno. Ima li neko od nasih sportista ko je postigao ovakve uspehe? Pa zar mi to ne mozemo da gledamo dok nas filoju reprizama repriziranih repriza od pre 20 i 30 godina.
Pa dokle, bre.

Jecika

pre 15 godina

Jelena SILNA!!!Ja sam zenemela,vise ne mogu da nadjem prave reci za njene uspehe,jer sve sto bih rekla ili napisala bilo bi isuvise malo naspram svega onog sto ona nama pruza!!!HOCEMO DOCEK!!!

Aleksandar

pre 15 godina

Jeca sada ima 4660 bodova.
To je 878 bodova više od Safine koja ostaje na 3782 bodova; i 1372 boda više od Ane Ivanovic koja ima 3288 bodova.

Djordje

pre 15 godina

Opet jedna od sramota nasih, nazovimo ih nacionalnih, televizije. Jelena hara po svetu, ali niko to ne prensi. Skandalozno. Ima li neko od nasih sportista ko je postigao ovakve uspehe? Pa zar mi to ne mozemo da gledamo dok nas filoju reprizama repriziranih repriza od pre 20 i 30 godina.
Pa dokle, bre.

*

pre 15 godina

Ni jedna televizija na svetu ne moze da prenosi WTA turnire jer je prava otkupio Eurosport.
Ovo pitanje je bilo aktuelno i ranije.
Inace o RTS-u sve najgore, placam pretplatu, a uopste ga ne gledam.
I poslednje mada daleko najvaznije : Jeca CARICA !

Aleksandar

pre 15 godina

Jeca sada ima 4660 bodova.
To je 878 bodova više od Safine koja ostaje na 3782 bodova; i 1372 boda više od Ane Ivanovic koja ima 3288 bodova.

Jecika

pre 15 godina

Jelena SILNA!!!Ja sam zenemela,vise ne mogu da nadjem prave reci za njene uspehe,jer sve sto bih rekla ili napisala bilo bi isuvise malo naspram svega onog sto ona nama pruza!!!HOCEMO DOCEK!!!

vukovar

pre 15 godina

sto se mene tice vise ne mora ni jedan turnir u karijeri da osvoji. tri turnira za tri nedelje. alo ljudi!!! neka sedne u porse sa mladjanom i neka uzivaju u zivotu. svaka ti cast kraljice!

Zkr

pre 15 godina

Nije Eurosport otkupio prava od WTA. To je ordinarna glupost.

Jednostavno niko nije kupio prava za Srbiju i to je to.

Razloga za to je mnogo, od budalastih cena do neinteresovanja.

Što neko reče, još Nadala da odereš i to je to!

Zox

pre 15 godina

I mi smo ponosni na tebe!!!!!!

bravo Jelena!

Ali istina je da ne dobija zasluzenu medijsku paznju u Srbiji.

Ona je naj najuspesniji sportista u 2008.


BROJ JEDAN!!!!!
Dominira!!!
Nije to malo stvar.

branko

pre 15 godina

Јелена Јанковић је данас најбоља тенисерка на свету. То напросто нико нормалан не може довести у питање. А како је то Јелена од играчице чији је сваки меч био трауматичан доспела до тенисерке која преслишава све противнице редом, скоро као недавно Жастин Енан? Ја мислим да је кључ свега у томе што је у неком часу (на срећу-на време) Јелена схватила (или је посаветовао неко паметан) да без озбиљног стручног штаба око себе не може даље напредовати и да се неће дуго задржати у врху светског тениса. Ја и сада мислим да је много већи подвиг било њено прошлогодишње треће место на листи јер је до њега стигла са много шупљина у игри него садашње прво место које је логична последица игре која је скоро беспрекорна. А шта је то ново у њеној садашњој игри? Врло мало, али капитално важно. ЈЕЛЕНА ИМА СЕРВИС. А добар сервис је мелем за самопоуздање, а самопоуздање помаже да се не прави много грешака , а међу најбољих 10 играчица света нема разлике у знању већ побеђује она која најмање греши – и то је читава филозофија. Није Јелена ономад научила да сервира. Видело се и раније да она то зна. Међутим, данас она ВЕРУЈЕ у свој сервис. Данас је њен други сервис за класу бољи од њеног најбољег првог сервиса у претходне две године. Ја сам јој на овом форуму предлагао у вези сервиса неке полуозбиљне а полушаљиве варијанте искрено не верујући да ће то дати било каквог ефекта. Ономе ко јој је помогао да савлада тај проблем треба да буде вечно захвална јер сам потпуно сигуран да сама не би успела. Надам се да ће ова прелепа Јеленина прича трајати још дуго и искрено желим да се у најскорије врема и Ана врати тамо где јој је место а онда би српско финале неког од највећих турнира било реалност.
На крају, није укусно хвалисати се али осећам неку личну сатисфакцију у томе што је Јелена урадила готово све за шта сам се залагао у безброј коментара иако у то нисам превише веровао. Ни не помишљам на то да је она читала моје текстове и ето, слушала моје савете, али сам задовољан што се показало да се по мало разумем у тенис, а ја бих рекао у спорт.

Baki

pre 15 godina

Bilo bi dobro da završi Cirih sto bolje bude mogla, a onda se nadam da će se neko setiti da joj zaista organizuje doček.

Ako nam je iko ovako razgalio srca i zaslužio da ga dočekamo, onda je to Jelena. Još jednom - svaka joj čast!

dunda

pre 15 godina

Jelena naj si bolja, sto jest jest. Vjerovatno je to revolt Jece na izjave onog neljeba od trenera Henin. Proradio srpski inat. Samo napred!

Preokret života!

pre 15 godina

Na početku smo oktobra, ali mislim da je već jasno ko je najbolji sportista Srbije za ovu godinu!
Jecika, jednog lepog dana, Bože zdravlja, ćeš uzeti tastaturu pod prste i napisati knjigu o tome kako si ovo izvela!?
Mislim na tvoj neverovatan uspon, nakon što si bila "dotakla dno" i ozbiljno razmišljala o tome da se maneš tenisa i posvetiš studijama!!! Šta je to u tebi "proradilo" pred onaj sudbonosni turnir u Rimu? Gde si našla tu snagu, jer nije reč samo o tvom teniskom umeću već, mnogo važnije, o SNAZI TVOJE LIČNOSTI! A to je već dar koji je Bog dodelio samo odabranima.
Zato mislim da bi stvarno bilo zanimljivo da nekako pretopiš sve to u pisanu reč. Ovde, na Zapadu, svaka šuša piše kojekakve "Self-Help" knjige; za razliku od njih, ti iza sebe imaš stvarne rezultate, stvaran preokret kao malo ko na planeti! Zato mislim da bismo svi mi mogli ponešto da naučimo od tebe, bez obzira čime se bavimo ili koliko godina imamo.
Jeco, koja si ti fantastična priča (sad mi fale oni smajliji, kao, npr., naklon do poda, ili aplauz)!

marija

pre 15 godina

Sve pohvale Jeleni, bilo sta da napisem ponavljacu predhodne komentare...ono sto je takodje ostavilo utisak na mene jeste da RTS ne prenosi pobede nase Jelene, sto je neprihvatljivo, vazno da se prati fudbal na kom smo daleko od najboljih na svetu a ova fantasticna devojka nem asvoj prostor na nacionalnoj televiziji...sramota...

aaa

pre 15 godina

Ako se ne varam u Cirihu je slobodna prvo pa pobedom ide u cetvrtfinale, sto ce reci da ukoliko ide do finala trebaju jos 3 pobede.

E sad ne kazem da je to malo, znajuci koliko je igrala u poslednje 3 nedelje ali nije ni nerealno da uzme i Cirih jer je u strahovitoj formi a i puca od samopouzdanja.

U svakom slucaju je carica i stvarno fenomenalna devojka.

mile

pre 15 godina

Svaka ti cast na upornosti, i sto nisi dozvolila da uspeh pokvari. Samo veliki mogu da budu skromni - kada je komentator primetio da je Jelena lakse pobedila Veru, na sto je Jelena izjavila da je imala srece sto je pobedile Zvonarevu. Skromno kapa do zemlje.

wanja!!!

pre 15 godina

E, stwarno je jadno i bedno sto nas mili & dragi RTS ne zna da nam prenosi Jelenine meceve.... Vazno da pustaju porodicno blago i bolji zivot po 555. put.......Ali strasnoooo..... JECO, TEBI SVAKA CAST, KAKVA DOMINACIJA!!!!!!! DO PRE NEKU NEDELJU SAM VEROVALA DA JE ANA I DALJE NAJBOLJA, ALI, TI SI JEDNOSTAVNO THE BEST!!! BRAVO!

marijana

pre 15 godina

Jeco, i mi smo ponosni iako nismo niko i nista, ali da bi bila tako ponosna i na Mastersu, molim te, otkazi Cirih! Pusti ostale da se bore za preostala mesta, pusti Anu da se malo oznoji, Venus - pobednicu Wimbledona da se kvalifikuje, a ti vezbaj taj novi servis na Floridi i odmori se jer si vec prva narednih 3 meseca. Ili dodji u Beograd da te svi vide.
Ma znam ja da ti ovo ne citas...

nancy

pre 15 godina

Gde su sad oni "strucnjaci" koji su cele prosle godine, pa i ove pljuvali Jecu? ("Nece nikad biti prva", "Nikad ne pobedjuje teniserke u prvih 10") Ili su se ucutali ili su se presaltali u navijace? Ili sad pljuju Anu??? :-)

nenad

pre 15 godina

Vise nema dileme. Jelenino carstvo je nastalo i trajace.Enan se povukla na vreme jer bi je Jeca pocistila kao i sve ostale.Setite se kako je tesno gubila sve one meceve od Enan...a ona Jela i ova danas ne mogu da se porede.Samo da je povrede zaobidju, jer ovaj ritam koji je sebi nametnula nece moci da izdrzi.Neverovatan je ignorantski odnos medija i javnosti prema Jeleninim uspesima.Sramota...samo dokazujemo kako je nismo ni zasluzili.

Space Jam

pre 15 godina

Ono što je Nadal u muškom tenisu to postaje JJ u ženskom. Zanima me samo ko će od njih dvije duže vladati svetskim tenisom odnosno biti No1.

Predrag

pre 15 godina

"The agreement grants Eurosport exclusive international television rights in Europe, with the Tour and Regency retaining
the right to license international TV rights outside of Europe."

http://www.sonyericssonwtatour.com/3/global/includes/TrackIt.asp?file=http://www.sonyericssonwtatour.com/3/global/pdfs/pressreleases/2006/Eurosport_Regency_Deal.pdf

E sad, Eurosport verovatno ima pravo da preprodaje prava za prenos, mrzelo me da kopam previse, koga ne mrzi nek prouci dokumentaciju i javi nam.
Doduse, cak i ako ima pravo da preprodaje to ne znaci da ce EuroSport to i uciniti, ali definitivno oni imaju EKSKLUZIVNA prava za Evropu ...

Doki

pre 15 godina

BRAVO JELENA !!! SRECNO !!!!
Cestitke i treneru ! A i mami !!

A RTS -pa ni reprizu nisu otkupili !! SRAMOTA !!! Onolika pretplata !! A program tek program - n.pr. juce Memedovic (sportski novinar ) degustira vina po vinarijama u Banatu !!! Sportski novinar pa promovise alkohol !!! ;((

A

pre 15 godina

Cestitam Jelena, hvala ti.
Zao mi je sto se ponavljam, ali zaista ne mogu da verujem da se niko ne moze udostojiti da prenosi zenski tenis. Nije mala stvar imati dve teniserke u prvih pet na svetu. Placamo pretplatu RTS-u i placamo kablovsku televiziju, a ni jedan kanal nema prenos finalnog meca.
Pocinjem da sumnjam da je rec o diskriminaciji.

Milan

pre 15 godina

Pošto nisam baš teniski trener, mada ljubitelj jesam već dugo godina, voleo bih od nekog ko se razume da dobijem odgovor na pitanje:
Ne čini li vam se da Jelena sada višlje baca lopticu prilikom servisa nego ranije?
Jasno je da je popravila kondiciju, jasno je da je mentalno stabilnija, jasno je da je ojačala pa su i forhend i servis jači ali imam utisak da je nešto menjala i u tehnici servisa.

Djordje

pre 15 godina

Opet jedna od sramota nasih, nazovimo ih nacionalnih, televizije. Jelena hara po svetu, ali niko to ne prensi. Skandalozno. Ima li neko od nasih sportista ko je postigao ovakve uspehe? Pa zar mi to ne mozemo da gledamo dok nas filoju reprizama repriziranih repriza od pre 20 i 30 godina.
Pa dokle, bre.

*

pre 15 godina

Ni jedna televizija na svetu ne moze da prenosi WTA turnire jer je prava otkupio Eurosport.
Ovo pitanje je bilo aktuelno i ranije.
Inace o RTS-u sve najgore, placam pretplatu, a uopste ga ne gledam.
I poslednje mada daleko najvaznije : Jeca CARICA !

Aleksandar

pre 15 godina

Jeca sada ima 4660 bodova.
To je 878 bodova više od Safine koja ostaje na 3782 bodova; i 1372 boda više od Ane Ivanovic koja ima 3288 bodova.

dunda

pre 15 godina

Jelena naj si bolja, sto jest jest. Vjerovatno je to revolt Jece na izjave onog neljeba od trenera Henin. Proradio srpski inat. Samo napred!

Zkr

pre 15 godina

Nije Eurosport otkupio prava od WTA. To je ordinarna glupost.

Jednostavno niko nije kupio prava za Srbiju i to je to.

Razloga za to je mnogo, od budalastih cena do neinteresovanja.

Što neko reče, još Nadala da odereš i to je to!

marija

pre 15 godina

Sve pohvale Jeleni, bilo sta da napisem ponavljacu predhodne komentare...ono sto je takodje ostavilo utisak na mene jeste da RTS ne prenosi pobede nase Jelene, sto je neprihvatljivo, vazno da se prati fudbal na kom smo daleko od najboljih na svetu a ova fantasticna devojka nem asvoj prostor na nacionalnoj televiziji...sramota...

wanja!!!

pre 15 godina

E, stwarno je jadno i bedno sto nas mili & dragi RTS ne zna da nam prenosi Jelenine meceve.... Vazno da pustaju porodicno blago i bolji zivot po 555. put.......Ali strasnoooo..... JECO, TEBI SVAKA CAST, KAKVA DOMINACIJA!!!!!!! DO PRE NEKU NEDELJU SAM VEROVALA DA JE ANA I DALJE NAJBOLJA, ALI, TI SI JEDNOSTAVNO THE BEST!!! BRAVO!

branko

pre 15 godina

Јелена Јанковић је данас најбоља тенисерка на свету. То напросто нико нормалан не може довести у питање. А како је то Јелена од играчице чији је сваки меч био трауматичан доспела до тенисерке која преслишава све противнице редом, скоро као недавно Жастин Енан? Ја мислим да је кључ свега у томе што је у неком часу (на срећу-на време) Јелена схватила (или је посаветовао неко паметан) да без озбиљног стручног штаба око себе не може даље напредовати и да се неће дуго задржати у врху светског тениса. Ја и сада мислим да је много већи подвиг било њено прошлогодишње треће место на листи јер је до њега стигла са много шупљина у игри него садашње прво место које је логична последица игре која је скоро беспрекорна. А шта је то ново у њеној садашњој игри? Врло мало, али капитално важно. ЈЕЛЕНА ИМА СЕРВИС. А добар сервис је мелем за самопоуздање, а самопоуздање помаже да се не прави много грешака , а међу најбољих 10 играчица света нема разлике у знању већ побеђује она која најмање греши – и то је читава филозофија. Није Јелена ономад научила да сервира. Видело се и раније да она то зна. Међутим, данас она ВЕРУЈЕ у свој сервис. Данас је њен други сервис за класу бољи од њеног најбољег првог сервиса у претходне две године. Ја сам јој на овом форуму предлагао у вези сервиса неке полуозбиљне а полушаљиве варијанте искрено не верујући да ће то дати било каквог ефекта. Ономе ко јој је помогао да савлада тај проблем треба да буде вечно захвална јер сам потпуно сигуран да сама не би успела. Надам се да ће ова прелепа Јеленина прича трајати још дуго и искрено желим да се у најскорије врема и Ана врати тамо где јој је место а онда би српско финале неког од највећих турнира било реалност.
На крају, није укусно хвалисати се али осећам неку личну сатисфакцију у томе што је Јелена урадила готово све за шта сам се залагао у безброј коментара иако у то нисам превише веровао. Ни не помишљам на то да је она читала моје текстове и ето, слушала моје савете, али сам задовољан што се показало да се по мало разумем у тенис, а ја бих рекао у спорт.

marijana

pre 15 godina

Jeco, i mi smo ponosni iako nismo niko i nista, ali da bi bila tako ponosna i na Mastersu, molim te, otkazi Cirih! Pusti ostale da se bore za preostala mesta, pusti Anu da se malo oznoji, Venus - pobednicu Wimbledona da se kvalifikuje, a ti vezbaj taj novi servis na Floridi i odmori se jer si vec prva narednih 3 meseca. Ili dodji u Beograd da te svi vide.
Ma znam ja da ti ovo ne citas...

A

pre 15 godina

Cestitam Jelena, hvala ti.
Zao mi je sto se ponavljam, ali zaista ne mogu da verujem da se niko ne moze udostojiti da prenosi zenski tenis. Nije mala stvar imati dve teniserke u prvih pet na svetu. Placamo pretplatu RTS-u i placamo kablovsku televiziju, a ni jedan kanal nema prenos finalnog meca.
Pocinjem da sumnjam da je rec o diskriminaciji.

Doki

pre 15 godina

BRAVO JELENA !!! SRECNO !!!!
Cestitke i treneru ! A i mami !!

A RTS -pa ni reprizu nisu otkupili !! SRAMOTA !!! Onolika pretplata !! A program tek program - n.pr. juce Memedovic (sportski novinar ) degustira vina po vinarijama u Banatu !!! Sportski novinar pa promovise alkohol !!! ;((

Jecika

pre 15 godina

Jelena SILNA!!!Ja sam zenemela,vise ne mogu da nadjem prave reci za njene uspehe,jer sve sto bih rekla ili napisala bilo bi isuvise malo naspram svega onog sto ona nama pruza!!!HOCEMO DOCEK!!!

vukovar

pre 15 godina

sto se mene tice vise ne mora ni jedan turnir u karijeri da osvoji. tri turnira za tri nedelje. alo ljudi!!! neka sedne u porse sa mladjanom i neka uzivaju u zivotu. svaka ti cast kraljice!

Baki

pre 15 godina

Bilo bi dobro da završi Cirih sto bolje bude mogla, a onda se nadam da će se neko setiti da joj zaista organizuje doček.

Ako nam je iko ovako razgalio srca i zaslužio da ga dočekamo, onda je to Jelena. Još jednom - svaka joj čast!

Zox

pre 15 godina

I mi smo ponosni na tebe!!!!!!

bravo Jelena!

Ali istina je da ne dobija zasluzenu medijsku paznju u Srbiji.

Ona je naj najuspesniji sportista u 2008.


BROJ JEDAN!!!!!
Dominira!!!
Nije to malo stvar.

mile

pre 15 godina

Svaka ti cast na upornosti, i sto nisi dozvolila da uspeh pokvari. Samo veliki mogu da budu skromni - kada je komentator primetio da je Jelena lakse pobedila Veru, na sto je Jelena izjavila da je imala srece sto je pobedile Zvonarevu. Skromno kapa do zemlje.

aaa

pre 15 godina

Ako se ne varam u Cirihu je slobodna prvo pa pobedom ide u cetvrtfinale, sto ce reci da ukoliko ide do finala trebaju jos 3 pobede.

E sad ne kazem da je to malo, znajuci koliko je igrala u poslednje 3 nedelje ali nije ni nerealno da uzme i Cirih jer je u strahovitoj formi a i puca od samopouzdanja.

U svakom slucaju je carica i stvarno fenomenalna devojka.

Preokret života!

pre 15 godina

Na početku smo oktobra, ali mislim da je već jasno ko je najbolji sportista Srbije za ovu godinu!
Jecika, jednog lepog dana, Bože zdravlja, ćeš uzeti tastaturu pod prste i napisati knjigu o tome kako si ovo izvela!?
Mislim na tvoj neverovatan uspon, nakon što si bila "dotakla dno" i ozbiljno razmišljala o tome da se maneš tenisa i posvetiš studijama!!! Šta je to u tebi "proradilo" pred onaj sudbonosni turnir u Rimu? Gde si našla tu snagu, jer nije reč samo o tvom teniskom umeću već, mnogo važnije, o SNAZI TVOJE LIČNOSTI! A to je već dar koji je Bog dodelio samo odabranima.
Zato mislim da bi stvarno bilo zanimljivo da nekako pretopiš sve to u pisanu reč. Ovde, na Zapadu, svaka šuša piše kojekakve "Self-Help" knjige; za razliku od njih, ti iza sebe imaš stvarne rezultate, stvaran preokret kao malo ko na planeti! Zato mislim da bismo svi mi mogli ponešto da naučimo od tebe, bez obzira čime se bavimo ili koliko godina imamo.
Jeco, koja si ti fantastična priča (sad mi fale oni smajliji, kao, npr., naklon do poda, ili aplauz)!

nenad

pre 15 godina

Vise nema dileme. Jelenino carstvo je nastalo i trajace.Enan se povukla na vreme jer bi je Jeca pocistila kao i sve ostale.Setite se kako je tesno gubila sve one meceve od Enan...a ona Jela i ova danas ne mogu da se porede.Samo da je povrede zaobidju, jer ovaj ritam koji je sebi nametnula nece moci da izdrzi.Neverovatan je ignorantski odnos medija i javnosti prema Jeleninim uspesima.Sramota...samo dokazujemo kako je nismo ni zasluzili.

nancy

pre 15 godina

Gde su sad oni "strucnjaci" koji su cele prosle godine, pa i ove pljuvali Jecu? ("Nece nikad biti prva", "Nikad ne pobedjuje teniserke u prvih 10") Ili su se ucutali ili su se presaltali u navijace? Ili sad pljuju Anu??? :-)

Space Jam

pre 15 godina

Ono što je Nadal u muškom tenisu to postaje JJ u ženskom. Zanima me samo ko će od njih dvije duže vladati svetskim tenisom odnosno biti No1.

Predrag

pre 15 godina

"The agreement grants Eurosport exclusive international television rights in Europe, with the Tour and Regency retaining
the right to license international TV rights outside of Europe."

http://www.sonyericssonwtatour.com/3/global/includes/TrackIt.asp?file=http://www.sonyericssonwtatour.com/3/global/pdfs/pressreleases/2006/Eurosport_Regency_Deal.pdf

E sad, Eurosport verovatno ima pravo da preprodaje prava za prenos, mrzelo me da kopam previse, koga ne mrzi nek prouci dokumentaciju i javi nam.
Doduse, cak i ako ima pravo da preprodaje to ne znaci da ce EuroSport to i uciniti, ali definitivno oni imaju EKSKLUZIVNA prava za Evropu ...

Milan

pre 15 godina

Pošto nisam baš teniski trener, mada ljubitelj jesam već dugo godina, voleo bih od nekog ko se razume da dobijem odgovor na pitanje:
Ne čini li vam se da Jelena sada višlje baca lopticu prilikom servisa nego ranije?
Jasno je da je popravila kondiciju, jasno je da je mentalno stabilnija, jasno je da je ojačala pa su i forhend i servis jači ali imam utisak da je nešto menjala i u tehnici servisa.