Nova vest
Tenis

Četvrtak, 09.10.2008.

19:04

Jelena u četvrtfinalu Kupa Kremlja

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u četvrtfinale Kupa Kremlja u Moskvi.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Ona je u drugoj rundi bila bolja od domaće teniserke Vere Duševine u tri seta 6:7, 6:3, 6:2. Meč je trajao dva sata i 30 minuta. Njega sledeća protivnica je Flavija Peneta koja je bila bolja od Jekatarine Makarove rezultatom 3:6, 6:4, 6:4. Jankovićeva je u odličnoj formi i u ponedeljak se vratila na prvu poziciju na WTA listi. Ona je na prethodna dva turnira, u Pekingu i Štutgartu, osvojila trofej.

Jelena je odlično počela meč i u petom gemu oduzela protivnici servis. Iako je imala prednost od 5:3, najbolja teniserka sveta je počela da niže greške i dozvolila Duševinoj da preokrene rezultat i dobije set 7:6.

U drugom setu Ruskinja je na startu napravila brejk i povela sa 2:0. Međutim, Jankovićeva podiže nivo igre, dva puta oduzima servis protivnici i dobija taj deo igre 6:3.

Treći i odlučujući set u potpunosti je pripao Jeleni koja je odmah osvojila četiri vezana gema, i tako psihološki dobila bitku protiv Duševine, koja je do kraja uspela da osvoji još samo dva gema.

U borbi za novo polufinale, srpska teniserka će igrati sa 18. igračicom sveta Flavijom Penetom koju je u sva četiri susreta savladala. Dva puta sastale su se ove godine, u Rimu (6:1, 6:4) i Tokiju (6:2, 6:1).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve