Nova vest
Tenis

Subota, 04.10.2008.

18:51

Jelena Janković u finalu Štutgarta

Jelena Janković plasirala se u finale turnira u Štutgartu pobedom nad Venus Vilijams sa 2:1 po setovima 6:7 (8:10), 7:5, 6:2.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Njena protivnica u borbi za titulu biće Ruskinja Nadja Petrova koja je bila bolja od Viktorije Azarenke rezultatom 6:4, 6:4. Srpska teniserka je još jednom dokazala da je u odličnoj formi i sada ima priliku da osvoji trofej na drugom uzastopnom turniru. Jelena će od ponedeljka ponovo biti na poziciji broj jedan na WTA listi.

Posle početna dva brejka u prvom setu, teniserke su bile sigurne na svoj servis. U taj brejku se vodila velika borba posle koje je Venus Vilijams došla do prednosti od 1:0 u setovima.

U drugom setu Jelena je prva oduzela servis protivnici za vođstvo od 3:1, ali je Amerikanka već u narednom gemu uspela da vrati brejk i potom izjednači 3:3. Jankovićeva je u sedmom gemu sjajnim forhendima uspela da spasi dve brejk lopte. Srpska teniserka je igrala sigurno pokazavši da je napredovala u svim segmentima igre.

Venus je u dvanaestom gemu servirala da ostane u setu. Jelena je najpre imala dve vezane brejk lopte koje nije iskoristila. Posle duže razmene udaraca i novog forhenda dolazi do još jedne prilike da oduzme servis protivnici ali ni tada ne dobija set. Strpljivom igrom Jankovićeva je došla do četvrte brejk šanse koju materijalizuje i izjednačuje rezultat u setovima 1:1.

U narednom setu, srpska teniserka je u potpunosti dominirala i već u drugom gemu oduzela prednost protivnici. Jelena je u nastavku meča bila sigurna na svoj servis i u osmom gemu još jednom oduzela servis protivnici na novi trijumf.

Jelena Janković i Nadja Petrova su se do sada sastale sedam puta, a srpska teniserka vodi 5:2. Poslednji put igrale su u Los Anđelesu ove godine kada je Jankovićeva pobedila rezultatom 2:0.

Finalni meč igra se u nedelju od 13 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

145 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve