Nova vest
Tenis

Petak, 03.10.2008.

19:08

Prošle Venus, Petrova i Azarenka

Amerikanka Venus Vilijams savladala je trećeg nosioca Dinaru Safinu rezultatom 6:4, 6:2 u četvrtfinalu turnira u Tokiju.

Izvor: Saša Ozmo

Autor:Saša Ozmo

Default images

U polufinalu igraće sa pobednicom iz duela Jelena Janković – Vera Zvonarjeva. Drugi polufinalni par činiće Nadja Petrova i Viktorija Azarenka. Ruskinja je bez problema eliminisala Li Na sa 6:2, 6:3, dok je Azarenka u uzbudljivom okršaju pobedila Jelenu Dementijevu – 7:6, 3:6, 6:1.

Venus je za 1 sat i 16 minuta nadigrala Safinu, ne dozvolivši joj nijednu brejk loptu. Čini se da je muor stigao Ruskinju, koja je pre dve sedmice slavila u Tokiju, a imala je vrlo naporno i uspešno leto.

Dvoboj Azarenke i Dementijeve trajao je 2 časa i 55 minuta, a ’zlatna’ sa OI u Pekingu napravila je previše grešaka i zasluženo je izgubila. Beloruskinja je, logično, bila srećna, ali i iscrpljena.

„Bila sam konstantno požrtvovana i to se isplatilo. U meču je bilo mnogo zaista dugih nadigravanja sa osnovne linije, pa sada osećam da su mi noge ’mrtve’“, izjavila je trenutno 17. teniserka sveta.

Na Li je posle eliminacije Serene Vilijams odmah poklekla. Petrova je slavila za 66 minuta igre.

„Trudim se da se što više zabavljam na terenu. Promenila sam neke vežbe na treninzima kako bi mi bili zanimljivi i za sada sve funkcioniše kako treba“, rekla je 26-godišnja Petrova, nekada 3. na WTA listi.

Turnir u Štutgartu igra se za nagradni fond od 650 hiljada dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu