Nova vest
Tenis

Nedelja, 28.09.2008.

11:59

Conga bolji od Đokovića u Bangkoku

Novak Đoković nije uspeo da osvoji titulu na turniru u Bangkoku, pošto je izgubio od Francuza Žoa Vilfreda Conge, sa 2:0, po setovima 7:6, 6:4.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Conga, 20 teniser na ATP listi, tako je osvojio prvu titulu u karijeri i revanširao se Đokoviću, koji je dobio jedini prethodni duel ta dva tenisera, u finalu Otvorenog prvenstva Australije. Đoković je, sa druge strane, propustio priliku da osvoji četvrtu titulu u sezoni, a ovo mu je bilo šesto finale sezone.

Meč je trajao sat i 41 minut. Prvu prednost stekao je Đoković, kada je poveo sa 3:1, pa 4:2. Srpski teniser je oduzeo servis rivalu u trećem gemu, ali je prednost sačuvao samo do osmog gema, kada je Conga izjednačio na 4:4. Tome je prethodila lekarska pauza kada je Đoković slučajno udario samog sebe reketom u arkadu prilikom jednog udarca.

Set je ušao u taj-brejk. Conga je, uz jedan mini-brejk poveo sa 3:0, Đoković je uspeo da uzvrati i povede sa 4:3, ali je Francuz u finišu bio bolji, 7:4.

U drugom setu oba tenisera su bila veoma sigurna na svoj servis i sve do finiša nije bilo prilika za brejk. Ipak, Conga je u devetom gemu uspeo da oduzme servis Đokoviću i povede sa 5:4.

Svetski broj 3 je imao priliku da se vrati, ali je propustio tri brejk šanse u sledećem gemu, uključujući i vođstvo od 40:15.

Đoković posle meča nije izgledao preterano razočaran, čestitao je Congi na trijumfu, dok je Francuz izrazio zadovoljstvo pobedom nad srpskim teniserom i priznao da je imao tremu pred finalni duel.

"Ova pobeda je posebna. Ovo sam želeo već dugo. Ispunio mi se san. Srećan sam jer je Novak veliki igrač. Bio sam nervozan pred susret sa njim, naročito zbog moje igre, jer ako jako udarite loptu ka njemu, on će vam je vratiti još jače", rekao je Conga posle osvajanje prve ATP titule.

Nagradni fond turnira u Bangkoku iznosio je 394.000 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve