Nova vest
Tenis

Petak, 26.09.2008.

09:51

Poraz Ivanovićeve u Pekingu

Ana Ivanović nije uspela da se plasira u polufinale turnira u Pekingu pošto je izgubila od domaćeg favorita Đie Ženg sa 2:1 (7:6, 2:6, 6:4).

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Srpska teniserka tako nije uspela da se revanšira Kineskinji za poraz na ovogodišnjem Vimbldonu, a Ženg sada vodi u međusobnim susretima sa 2:1.

Prvi set Ivanovićeva je izgubila u taj-brejku, sa 7:4, pošto su prethodno dve teniserke razmenile po dva brejka. U drugom setu Ivanovićeva je zaigrala mnogo bolje, jednom je izgubila servis-gem, ali je tri puta oduzimala servis protivnici za konačnih 6:2.

Kineskinja je u trećem setu došla do brejka i povela sa 3:1. Ivanovićeva je u nastavku seta pokušavala da dođe do izjednačenja, a u osmom gemu propustila je jednu brejk loptu i šansu da se vrati u meč. Ženg je povela sa 5:4 i servirala za meč bez izgubljenog poena.

Kasnije danas u četvrtfinalu Pekinga nastupa i glavni favorit Jelena Janković, koja se sastaje sa Slovakinjom Danijelom Hantuhovom. Pobednica tog meča igraće sa Ruskinjom Verom Zvonarjevom koja je u četvrtfinalu savladala Španjolku Medinu Gariges sa 6:0, 6:1.

Žengova će u polufinalu igrati sa Svetlanom Kuznjecovom. Ruskinja je bila bolja od Slovakinje Dominike Cibulkove - 6:2, 6:4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

111 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu