Nova vest
Tenis

Subota, 22.03.2008.

22:45

IV: Đoković protiv Fiša u finalu

Izvor: Aleksa Gutović

Autor:Aleksa Gutović

Default images

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u finale Masetrsa u Indijan Velsu, pošto je u polufinalu savladao drugog tenisera sveta Španca Rafaela Nadala sa 2:0, po setovima 6:3, 6:2, u meču koji je trajao sat i 27 minuta. Đokovićev protivnik u borbi za novi trofej biće Amerikanac Mardi Fiš koji je za samo 63 minuta savladao Rodžera Federera sa 6:3, 6:2.

Đoković sada u duelima sa Nadalom ima skor od šest poraza i tri pobede, ali čini se da će se taj skor ubrzo promeniti. Najbolji igrač sveta u prva dva meseca 2008. godine nadigrao je Nadala, i potpuno zasluženo se našao u finalu, čime je izjednačio rezultat postignut prošle godine kada ga je u borbi za trofej pobedio upravo Nadal. Srpski teniser još uvek nije izgubio set na ovom turniru.

Meč je počeo sigurnim servisima oba tenisera, ali bilo je vidljivo da je naš teniser nervozniji na startu. To je potvrđeno u trećem gemu kada je Nadal uspeo da napravi brejk i povede sa 2:1. Novak se tada potpuno opustio, i to je odmah urodilo plodom.

Već u narednom gemu naš teniser vraća brejk, i dobija naredni gem za 3:2. U šestom gemu Đoković je posle 0-30 sa četiri neiznuđene greške dozvolio Nadalu da se vrati i izjednači na 3:3. Taj propust nije ostavio traga na Đokoviću pošto je sledeći gem dobio bez izgubljenog poena.

Pri vođstvu od 4:3, činilo se da će Nadal lako izjednačiti pošto je imao 40-15, ali Đoković uspeva da se vrati, iskoristi drugu brejk loptu, povede sa 5:3, a u narednom gemu i potvrdi taj brejk za 6:3 u prvom setu.

U pauzi između dva seta Nadalu je ukazana medicinska pomoć zbog žuljeva, a zanimljivo je da je Novak Špancu predao meč polufinala Vimbldona zbog iste povrede.

Drugi deo počinje bez brejka, a možda i ključni detalj desio se u četvrtom gemu. Novak je imao 40-0, dozvolio je Nadalu da dođe do brejk lopte, ali je i spasao i došao do 2:2. U sledećem gemu Nadal je, vidno nervozan, napravio nekoliko neiznuđenih grešaka i dozvolio Đokoviću da povede sa 3:2.

Beograđanin je taj poklon oberučke prihvatio poveo je sa 4:2, i tada je bilo jasno da Špancu nema povratka u ovaj meč. U naredna dva gema Đoković, uz još jedan brejk, lako završava posao i dolazi do četvrtog finala Mastersa u karijeri.

Turnir u Indijan Velsu igra se za nagradni fond od tri miliona i 589 hiljada dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

200 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu