Tenis 200

Subota, 22.03.2008.

22:45

IV: Đoković protiv Fiša u finalu

IV: Ðokoviæ protiv Fiša u finalu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

200 Komentari

Sortiraj po:

Andra

pre 16 godina

@Smena 2008:
Mislim da nacin na koji rezonujes da Roger nije najbolji svih vremena nije dobar. Sve je jako prosto, teniseri su igrali u razlicitim erama, ali je cinjenica da su danas teniseri pre svega fizicki superiorniji. Nijedan od onih koje si nabrojao tesko da bi nesto znacajnije napravio u danasnjoj konkurenciji. Isto mislim da je samo prividno da Roger nekoliko godina nije imao pravu konkurenciju, pre ce biti da su Rafael i on bili tokliko superiorni u odnosu na ostale pa se to tako cinilo. Steta je sto ne postoje parametri pomocu kojih mozemo da izmerimo ko je najbolji ikada, ali mislim da je najpriblizniji primer atletika i plivanje. Sreca da mozemo da merimo vreme, inace bi za neke Mark Spic i dalje bio najbolji plivac svih vremena, a Karl Luis najbolji sprinter, a prava istina je da bi danas bili prosecni u najbolju ruku. Slicno je i sa tenisom. Pozz

plastikboy

pre 16 godina

To Care,Kralje,Majstore!!!
Jeste da je SRBIJA DO KOSOVA ali tvoje pobede su razlog za slavlje!!!
Kad se igra po pravilima mecevi se dobijaju-a bas o tome najvise treba da razmisle svi srpski politicari!!!!

marko

pre 16 godina

federer,sampras su misaona imenica za sve tenisere,a i ostale sportiste,muka mi je od vasih komentara kako omalozavate federera,kad se zna ko je i sta je on,takodje nemojte slati komentare kad se ne razumete u ovaj sport jel se on igra mnogo pre novaka,on dosta mora da uci da bi stigao federera,ipak je on najveci teniser svih vremena

straja

pre 16 godina

NOLE,izvini se Nadalu,jer nije bilo lepo to sto si uradio...moras pustiti i druge da igraju tenis...a ne ti sve poene da uzmes!!!NOLE SRBINE!!!

Uvek je to slicno

pre 16 godina

@smena,
Ja nisam neki tenis strucnjak, ali pratim i analiziram to onako kako ja vidim.
Pokusacu biti nepristrasan.
Novak ima raznovrsniji teniski reportoar od Federera i Nadala.
Federer ima sjajan sklad i koncentraciju i to ga je odvojilo od generacije u kojoj je izbio na vrh.
Nadal igra na sve ili nista i tempom je stigao do br.2.
Novak je bolji i od njega, ali samo ako ne dozvoli da igra u njegovom ritmu.
To se vec dogadja(Novak igra svoju igru) i u duelima sa Nadalom i Federerom.
Ko ima bolju paralelu od Novaka?
Ko prima bolje servis od Novaka?
Ko napravi inteligentniju improvizaciju?
Servis?
Cini mi se da su negde tu(kad je Nole koncentrisan).

Dakle,
njihove prednosti bih predstavio ovako:

Federer najbolji bekend, strpljenje u gradnji poena, solidan u ostalim elementima, Najmanje neiznudjenih gresaka(ovo mu je kljuc). Zato on retko gubi od onih ispod 5 mesta.
Nadal, tempo igrac i ko udje u njegov ritam nema sansu. Ko to izbegne od prvih 7-8 sa liste moze da igra sa Nadalo ravnopravno.
Novak, ima najbolji prijem servisa, najraznovrsniji je, izuzetno inteligentan, tehnicki odlicno spremljen i koristi i improvizciju fantasticno. Kad i ako pocne shvatati tenis kao Federer od 10 meceva sa njim i Nadalom Novak dobija po 8.
Hteo sam reci kad odrzi koncentraciju i izbegne nepotrebne neiznudjene greske.
Zbog pada koncentracije on izgubi od onih znatno nize rangiranih. No on ovde izraziti napreduje.
Ujedno ovaj elemenat je cesto odlucujuci u borbi za br 1 izmedju prvih 5.

Ono sto im nije prednost:

Federer je vec malo u strahu, posebno od Novaka. Ne moze dalje da napreduje i polako silazi sa scene. Ko god primeni strpljenje protiv njega od prvih deset ima sansu 50%. Tu on i psihicki pada.
Nadal, moze jos napredovati, ali ne mnogo. Sljaka je njegovo carstvo, jer je sve manje onih koji se specijalizuju za sljaku. Njegov nedostatak je sto nema snagu na tvrdim podlogama kao na sljaci.
Novak jos napreduje, ali i oscilira od turnira do turnira. Najveci nedostatak je koncentracija i cini mi se povremeni stres od odgovornosti. Pad koncentracije je uzrokovan stresom i mladoscu. Kod njega je i jedno i drugo.
Novak nema onaj Federerov bekend i jos zeru strpljenja u gradjenju poena.
Ima jos puno neiznudjenih gresaka samo zbog nedostatka strpljenja.
Neznam stanje njgovog bronhitisa.
Gledao sam ga na onoj emisiji sad u Americi. Briljantan je, ali u stresu. Hvata vazduh. Svi mi iz malih sredina imamo taj problem.
Na kraju Novaka vidim, veoma brzo, kao br. 1.

nataly

pre 16 godina

U dosta stvari se slazem sa smena 2008ali i sa goran SD....
U pravu je smena kad kaze konkurenciju u vreme Lendla,Bekera,Samprasa,Agasija bila ostra i da bi Fedexu bilo mnogo teze da osvaja toliki br.granslemova u takvoj konkurenciji.Prosto ne mogu da verujem da bi cifra bila tolika.Ostaje da Fedex ima leprsav stil i tehniku.
Poenta i nije ko je najbolji...sto rekao Goran SD,igra se drugaciji tenis,drugaciji su reketi...Osim toga ,mislim da bi jedino realno bilo da uporedjivanje da su bili igracki savrmenici,i da bi to na jedini nacin bila validna procena ko je najbolji?
Mada mislim.s druge strane...nekako Fedex vise nije dominantan (bar sto se tice pocetka godine)...videcemo nastavak sezone.Ali,ono sto mislim je da Nole ima potencijala da mu se priblizi ove godine...Ko se ikad bavio sportom moze da vidi da Nole ima onu zicu koja je potrebna za vrhunske sportiste.Nole je mnogo vise ucinio za svoje godine(u mnogo jacoj konkurenciji )nego Federer u njegovim godinama.Ali,opet cemo sacekati bar desetak godina da vidimo ko je ko!Nadam se da ce Nole uspeti u trofejima nadmasiti i Samprasa i Federera.Obzirom na godine i na vec osvojeno to mi daje za pravo.Ali,s druge strane,cekajmo...mozda se pojavi neki novi vrhunski majstor koji ce ih sve nadmasiti.U svakom slucaju,ove godine(do sad) sto je pokazao--Nole ubedljivo vodi (nije stvar u osvojenim bodovima)..nego kad gledate,ima najvise sigurnosti.
I jos jedna mla opaska.A,mozda je Fedex namerno izgubio..da bi mu sledece godine bilo lakse da brani poene!!!!Znate...morace i on da se muci da osvaja(pa ko veli covek...lakse braniti polufinale nego finale..a i zaradi bodove).
Ajde Nole...mislim da je ova godina tvoja

marko

pre 16 godina

Kao sto je vec napisao GoranSD, Federer se smatra za najveceg zato sto je (bio:)) najkompletniji igrac. A to nema veze ni sa mojim pamcenjem ni sa konkurencijom pa ni sa brojem osvojenih titula. Kvalitet njegove igre bi bio isto ovako impresivan i da je igrao u jacoj konkurenciji (mozda cak i bolji zbog motivacije). Verovatno bi osvoji nekoliko titula manje ali to ne bi promenilo cinjenicu da igra najbolje. Zaista mi nije jasno otkud ovoliko omalovazavanje njegovog tenisa?

Rebel

pre 16 godina

E lepo mu je pokazao kako stoje stvari-ubedljivo.Pre meca Nadal je rekao da Nole nije tako talentovan kao npr. Federer-e vala bas-lepo ga je ucutkao

Flame

pre 16 godina

Sto cu uzivati gledajuci Noleta.Razbice onog Fisa.Taman da osveti sve one nesportske servise u dublu kad su on i serena igrali protiv Zikija i POVREDJENE Jelene.Seljak joj je servirao najjace sto je mogao.Neka, sve ce to doci na svoje.

Zikson

pre 16 godina

Nole, neka te Bog čuva i sreća prati na svakom koraku !
Budi uvek to što jesi:kulturan, fin, normalan i pre svega ČOVEK.
Valjda će neko i naučiti nešto od tebe, a ima mnogo toga da se nauči. SAMO NAPRED, LJUDINO !!!

Monteiko

pre 16 godina

Nole,pravi si predator, lukav i brz, instinktivan, prava ZVER...Kad uzmes turnir, pokazi se u majici sa licem kosova i srbije..

Petar-Beograd :)

pre 16 godina

Nole svaka cast...ipak najbitnije je da osvojis turnira....steta sto nije prosao svajcarac,uplasio se :)...samo visoko TRI prsta :)

50% izbegao porazom Noleta

pre 16 godina

Rodzer je eskivirao jos jedan poraz od Novaka.
Ovo je moguca opcija, jer Nole gazi kao na Australija openu.
Rodzer je kontao da je bolje izgubiti od zahuktalog Fisa, nego drugi put uzastopno od Novaka.
To bi bio konacan dokaz da je Novak bolji.
Federer to jos ne zeli priznati.
Ide Svicarac da se sprema za sledeci turnir(Frenc open) i da tamo pokusa da ga izbegne ili da uradi sve sto je u njegovoj moci da ga dobije.
Ovako razmisljanje je verovatno. Rodzer odavno zazire od Novaka.
Daj boze da uzme ovaj turnir i evo 500 bodova plus 275 koji se oduzimaju Nadalu i on ce biti tik iza Nadala(Sadasnja razlika je 850 bodova). Razlika bi se svela na 75 bodova i prilika da se na sledecem turniru popne na br 2.
Novaku, u voom mecu, zelim dobru koncentraciju i ostalo je stvar rutine.
Fis je iskusan(puno straiji) i ima snazan i precizan servis.
Sve ostalo je na strani Novaka.

GoranSD

pre 16 godina

@ smena 2008

Slažem se da je izraz "najbolji svih vremena¡relativna stvar i izraz potrebe medija da uvek prave nove heroje.Titule i brojke ne pokazuju koliko je realno neko bio bolji.Zbog konkurencije a i tenis se menjao,način igranja,pa i reketi i sl.Činjenica je takođe da su možda Lendlovi uspesi sa najvećom težinom jer su bili u vremenu kad su nastajali i već bili zreli igrači Beker i Edberg dok još Mekinro nije bio za staro gvožđe a već su se pojavili Agasi i Sampras.Već je Sampras svoje rekorde postizao u nešto slabijoj konkurenciji.Samo nemojmo potcenjivati ni Federerove uspehe.Hjuit a pogotovu Safin su igrači šampionskog formata..Nadal koga Federer drži iza leđa već tri godine bi u bilo kojoj konkurenciji bio prvi igrač sa svojom snagom i neverovatnim stilom.Upravo to vreme provedeno iza leđa Federeru je negde ubilo Nadalovo samopouzdanje i možda formiralo Nadala kao večito drugog igrača.Pojava Đokovića je definitivno ugrozila Federera i sad je pitanje koliko Novak može i koiko Federer ima snage i motiva da opstane na mestu br.1.Sem eventualno Mareja još nema igrača koji su u stanju da ugroze prvu trojicu.
Jedno je sigurno.Federer je verovatno najkopletniji igrač svih vremena sa najlepšim stilom.I u tome se razlikuje od većine koji pretnduju na titulu "najbolji svih vremena".Možda je upravo to a i lakoća i elegancija sa kojom je ostvarivao svoje pobede razlog zbog kojeg se on razlikuje od ostalih.Novak,recimo,će možda biti uspešniji(nadam se) teniser ali ovo što sam rekao za Federera ostaje.
Uostalom ja bih ipak malo sačekao sa EX-FedEx.

Mr As

pre 16 godina

Zovem se Novak,
zovu me Nole,
gde si sada druže Rafa,
Ole, Ole,
da vidiš zašto
zbog mene ljudi
Srbiju vole.

Zovem se Novak
dete od pliša
danas ću ljudi
da preslišam Fish-a

Dusan

pre 16 godina

To je to. Novak je Nadalu pokazao ko je gazda na tvrdim terenima. Sigurno, skoncentrisano do samog kraja, moze se reci cak i rutinska pobeda. A sada otprilike repriza iz Australije. Umesto ocekivanog obracuna sa Federerom, stize najvece iznenadjenje turnira Fis. Igrali su vrlo tezak mec u Pertu, koliko po statistikama vidim Fisu servis bas ide, domaca publika, bice vrlo tesko. Dobra stvar je sto je Novak favorit i sto pocinje da oseca polako pritisak velikih meceva kada se od njega ocekuje pobeda. U Melburnu je odlicno polozio ispit, verujem da ce i sutra. Srecno u finalu.

Smena 2008

pre 16 godina

Nadal - Federer 8:6

Federer - Hewitt 13:7 gde je Hewitt dobio 7 od prvih 9 duela. Hewitt se iz meni nepoznatih razloga neko vreme "izgubio". Hewitt je stariji 6 meseci. Nesto o talentu.

Canas - Federer 3:2

Federer - Agassi 8:3 (Agassi dobija prva tri meca a zatim gubi 8 zaredom. Prvi od tih 8, gubi 2003, kada vec ima 33 godine).


Federer - Djokovic 5:2 (od poslednja tri meca, Nole dobija 2. Prva 4 gubi kao 18-19ogodisnjak. Bilo bi CUDO da Djokovic ne napravi pozitivan skor. Veoma brzo.)

Federer - Davidenko 11:0 (Jedan od onih zbog kojih je Federer najbolji na svetu. Solidan, borben, strpljiv ali nedovoljno kvalitetan da ikada ugrozi ikoga na poziciji br.1. Vrsnjaci)


Federer - Nalbandian 8:8 (Nalbandian dobija prvih 5 meceva. Inace je oko 6 meseci mladji od Federera. Poslednja dva meca takodje dobija Nalbandian.)

Murray - Federer 2:1 (Verovatno ce Murray ukupno imati bolji skor, s obzirom da ima nepunih 21)

Federer - Roddick 15:1 (Jos jedan od onih, uz Davidenka, cijim je deranjem zasluzio titulu "najboljeg igraca u istoriji tenisa". Roddick je mladji godinu dana od ExFeda).


Federer - Gonzalez 10-1 (Jos jedna zrtva slicna ovoj dvojici gore i veoma prosecan (top 15) igrac.). Kao i Davidenko, i Gonzalez moze biti prvi jedino ako svi ispred stradaju od smrtonosnog virusa. Ova dvojica su tipican primer KONKURENCIJE koju je ExFed imao u poslednjih 4-5 godina)


I tako redom. Ako se brojevi malo pazljivije prouce, uocice se sledece:

1. U pocetku karijere (do 22. godine zivota), Federer je bio daleko od nekoga ko je obecavao neprikosnovenost. Poredjenja radi, svi danasnji mladi lavovi, imaju bolje rezultate ako se uzmu u obzir godine zivota u kojima ih postizu.

2.Pozitivan skor u mecevima protiv odlazecih superzvezda (Sampras,Agassi, Ivanisevic), kada su ti igraci vec bili u poodmaklim teniskim godinama. Ivanisevic oko 30, Agassi 33, Sampras 30.). Inace oderan u 3 prva meca od Agassija, sto je jos jedan dokaz da nije bio nista posebno do neke 22. godine. U prilog tome ide i negativan skor sa Hewittom 7 poraza od prvih 9 meceva. Slicno je i sa Nalbandianom koji dobija prvih 5, a bogami, poceo je opet...poslednja dva takodje :).

3. Definitivno je ovo pocetak Rogerovog kraja. Vec sada treba da drhti na pomisao da ce se sastati sa Noletom, Murrayom, Tsongom, Canasom (iako je Canas vec u godinama), Nalbijem, Nadalom (necu spominjati Fisha). Ima tu jos mladih lavova ali neka ovde bude kraj. I na kraju, neshvatljivo je proglasiti nekoga za najboljeg tenisera u istoriji te igre, a da je tek na sredini karijere. Neka iga kao i Agassi do 35. pa da vidimo :).

Federer jeste najbolji igrac danasnjice, ali samo zbog vec pobrojanih razloga. Jednostavno je imao srecu da sazri u vreme kada su stari odlazili a novih nije bilo. Sada su dosli. Pocinju lepa vremena :)

P.S. Igrac koji nema trenera, mora da je jako prepotentan, ili misli da nema sta vise da nauci na taktickom i tehnickom planu. Uvek se moze uciti i napredovati.

@marko, @smena

pre 16 godina

Marko, u pravu je komentator sa nickom "smena" - jer, on jednostavno pamti vise od tebe! Ti se pozivas na "teniske strucnjake", valjda one koji su stasali kao strucnjaci zajedno sa Federerom! Ali, kao sto tacno kaze "Smena", zamisli paklenu konkurenciju kad su istovrmeno igrali i Beker, i Edberg, i Lendl, i toliki drugi! Federer je imao srece da vlada u jednom vakuumu - sad ga opasno ugrozavaju igraci koji su tek nekoliko godina mladji od njega! Time zelim potvrditi i drugu tezu "Smene": zaista je cudno da se neko kome je 26 godina, kao Federeru, vec smatra "veteranom"! Ne, on je u punoj snazi, mladji su u punom naletu, i sad se zaista vrsi provera stvarnog kvaliteta, i Federerovog, i ostalih aspiranata za vrh. To su jednostavno cinjenice, a ti prigovaras "Smeni" povodom necega sto on ocito mnogo bolje poznaje nego ti!

Smena 2008

pre 16 godina

Potpuno se slazem s tobom, ExFed je najkompletniji igrac na svetu u KONKURENCIJI u kojoj je mogao igrati, dakle katastrofalno losoj, ili makar za klasu slabijoj od prethodnih perioda. Sta znaci kompletan igrac? Znaci li to da ima SVE udarce, dakle sve zna? OK, ako na to mislis onda nekoliko pitanja:

Prvo: Zasto se ExFed "izvlaci" na forhand?
Drugo: Ima li ExFed bolji servis-volej (izlazak na mrezu) nego sto je to bio Edbergov, Beckerov ili Samprasov?
Trece: Servira li ExFed bolje od te trojice pomenutih plus od Roddicka danas?

U svoje vreme je Steffi Graf bila broj jedan, a da je imala bedan backhand. Igracice koje su bile dovoljno strpljive i hrabre, bi forsiranjem samo backhanda pobedjivale. Primer je finale Roland Garrosa i pobeda A.Sanchez. Steffi Graf je imala MONSTRUOZNO DOBAR I JAK forhand, plus odlican servis, bas kao i ExFed danas.

Sta znaci najkompletniji? Ima najbolje udarce u konkurenciji u kojoj je nastupao ili najbolje udarce u istoriji tenisa? Ovo drugo ne moze biti tacno, osim ako se tenis pocinje gledati od 2004 ( a ni tada). Cinjenica je, da igrac koji ima 26-27 godina, mora biti jos daleko od vrhunca karijere, jer ovaj nas ExFed i nije poceo karijeru obecavajace. Niko i nista, ili makar nezapazaen do nekih zrelijih godina (22+). Dakle, samo zahvaljujuci slaboj konkurenciji, ExFed je postao to sto je danas. Pa samo dvojica na celu (gde jedan uzima skoro sve hard court titule, a drugi sve na zemlji), pre dolaska Noleta, a iza njih provalija. Kada se to desilo poslednji put? I treba znati da kad je ExFed dosao na celo ATP liste, imao je manje poena nego Nole sada i to podosta manje. Vreme ce uskoro pokazati ko je u pravu. Iskreno, ovaj poraz od Fisha mi lici malo na bezanje od Noleta. Nesto slicno su konstatovali i danski komentatori, rekavsi: "Federer izgleda nezainteresovano danas".
Skoro sam siguran da ce vec ove godine neko drugi zasesti na celo ATP liste. Nadal je bio istorijski blizu pre Indian Wellsa, ali ne zahvaljujuci svojoj dobroj igri, vec NOLETU koji mu je (ExFedu) obrijao onih 1000 poena u zamenu za polufinalne (poene).

Carski sluga

pre 16 godina

Nole care! Hvala. Samo opusteno i deri. Psihicki si (ste) jaci za jedno bombardovanje. A sta je jedno tenisko finale prema bombardovanju. P.... dim.

lemi

pre 16 godina

Brvo Novace, car si!!!
A da li neko sem mene ima utisak da je Federer namerno izgubio? I oupste me ne bi iznenadilo da se ne pojavi na sledecem mastersu gde Nole brani titulu...

mudri

pre 16 godina

Nole, ne moras majicu Kosovo je Srbija, ali mozes Milorad Cavic.
Onda bi mogli da ti pljunu pod prozor, a mi bi znali. Hvala, kako god!

sale_bcn

pre 16 godina

Novak Djokovic: Predsednik
Ana Ivanovi:Premijer vlade
Tipsarevic:Ministar Inostranih Poslova
Jelena Jankovic:Predsednik Skupstine
Zimonjic-Santoro:Ministri za kapitalne investicije
Milorad Cavic:Ministar za KOSOVO i metohiju......

Marko

pre 16 godina

Evo jedan klip za kratki predah i opustanje pred danasnje duele:
http://sports.espn.go.com/broadband/video/videopage?videoId=3202538&categoryId=2491545&n8pe6c=1

Rebirth of Serbia

marko

pre 16 godina

@ smena 2008

Vecina teniskih strucnjaka smatra da je Federerova igra najkompletnija u istoriji ali ti ocigledno iz ko zna kojih razloga mislis da si kompetentniji. Federer ima pozitivan skor protiv vecine igraca koje si pobrojao da su mu pretnja. Prosle godine je u toj istoj konkurenciji uzeo TRI Grend slema ali to ocigledno selektivno zaboravljas. Normalno je da kvalitet njegove igre pocne da opada. Ali nikako nije uredu da se zbog toga sav njegov dosadasnji uspeh omalovazi.

Irena

pre 16 godina

Čini se da je Federeru bilo loše za vreme meča sa Fišom. Da nije zbog toga što je znao ko ga čeka u finalu? :)
Ako nije gledao meč, čuo je rezultat, a 6:3, 6:2 protiv igrača kao što je Nadal, sve govori. Ko veli, "ma bolje da izgubim sad od Fiša, nego da me Novak opet ponizi u finalu".
Pametna odluka. :)

Pr Kl

pre 16 godina

Pisem u polu snu jer nam ne date sa spavamo vi teniseri!
Da li se nama ovo pricinjava ili je to stvarnost. Da Nole uzme 60% poena Nadalu. Je li to uopste moguce?. Sta to znaci?.Ipak je mnogo. Mozda i nije?. Ko bi ga znao.Koliko nas to ceka neprespavanih noci u slijedecih 10-15 godina. Sta je sa produktivnoscu rada sa Srbiju, Republiku Srpsku, Crnu Goru. Da li neko moze sve to da izmjeri?. Neka vrag nosi tu produktivnost.
Ipak ovo je samo sport, potvrda naseg duha, sposobnosti, dara, teskog i pametnog rada Noleta i njegove familije i trenera. "Imao se rasta i roditi" Sto bi rekao Vladi Rade.Zato hvala ti Nole za neprespavane noci, za odsustva sa posla, za radost koju donese u nase domove, za ponos, za samopuzdanje, koje sa tobom dobijamo. Hvala i Ani, Jeleni, Janku, Zimonji.Vi ste nase perjanice. Vi ste mongo vise od sporta. Vi nam dajete nadu. Vi vise ne igrate samo za sebe.Vi radite mnogo vazan posao. Nastavite i dalje, sve ce vam biti vraceno. Mnogo vise od novca koji, uzgred receno , zaradjijete posteno.

zoki

pre 16 godina

Nole majstore svaka cast! I rafa je odlicno igrao, ali se definitivno vidi da u tebi ima jos mnogo potencijala, i da si i dalje od svog maximuma. A sto se Federera tice, zlozicu se sa vecinom da je namerno izgubio jer mu je lakse da se vadi da ga je iznenadio neki Fish, nego da pukne u finalu sramotno.
Bravo Nole Srbija je uz tebe!

crnogorac

pre 16 godina

ljudi, kolko god to glupo izgledalo siguran sam da se federer prepao od meca sa noletom, jer je jasno bilo da nakon onakvog meca sa nadalom nema nikakve sanse, a da je opet izgubio nabio bi mu komplekse za sva vremena..znam da glupo zvuci ali sam nekako siguran da je onaj kompleksas bas tako i razmisljao

Zox

pre 16 godina

Nadal je igrao dobro, ali Nole je igrao jos bolje. Svaka cast. Mislim da je i pokazao da je bolji igrac na tvrdoj podlozi i da sa razlogom ulazi u medjusobne duele kao favorit.

Zanimljivo bice jedino na sljaci

BRAVO NOLE!!!! PUNO SRECE TEBI I ANI U FINALU SUTRA

Sladjan

pre 16 godina

Istina je da je Rozer pratio Noletov mec i posto je posle zadnjeg poraza od Noleta rekao svim medijima da mu je to samo slab dan i da nema kompleks od njega resio je da "pametno"izgubi da bi mogao da se pravda na slabiju formu umesto na to sto jednostavno nema resenje za Novaka.

Novak mora da se pazi ovakvi mecevi su najtezi ne sme da se opusti i pomisli da je favorit inace bi Fish mogao to da kazni.Mislim da ce u finalu Novak igrati slabije ali da ce i dalje biti dovoljno za pobedu.

Tanja

pre 16 godina

Stvarno je bilo uzivanje gledati pogotovo prva 4 gema- savrsenstvo znanja,zelje,lepote ove igre ali pre svega upornosti oba igraca.Svaka cast Novaku i svu srecu sutra,a mislim da svakako nece olako shvatiti sutrasnjeg protivnika.SRECNO!!!

johny5

pre 16 godina

Stari kralj je u ovom momentu pao u polufinalu od Fish-a.(6-3 6-2)Steta sto nece zaigrati u finalu sutra i da licno preda krunu novom!

ma idi

pre 16 godina

@ aligator

tragedija u kom si ti fazonu...

VAMOS NOLE! GO NOLE! AVANTI NOLE!

P.S. Ne znam na nemackom to da kazem, da se obratim na svim zvanicnim jezicima u Svajcarskoj :)

Stefan

pre 16 godina

Sad ce vjerovatno pokusati da Noleta suspenzuju jer je nosio bijele patike a to je boja sa srpske zastave!!! Nole imas srce kao Rusija! Republika Srpska je uz tebe! Stefan Cajnice

mira

pre 16 godina

Nole, Cestitam od srca, svaka cast.
Federer je prosle nedelje u vise navrata kroz svoje glasilo koje se zove New York Times proturao pricu o bolesti kao razlogu za neslavan pocetak
ove godine, takodje je nemusto
pokusavao da nabaci deo karizme
koja je Novaku urodjena, pa kaze:"Dobro je ponekad izgubiti, to je ono sto mi u stvari nedostaje."
Dragi navijaci, sta mislite o tome da je Federeru bilo lakse da danas izgubi od Fisa nego sutra ponovo od Noleta?

Stefan

pre 16 godina

Ne nadajte se Federeru.
Evo Gubi 6 3 5 2, mislim da je ova godina polako pocetak kraja njegove karijere. Zivi bili pa videli.
Nista osim vise sila sada ne mogu da zaustave Noleta da bude broj 1, uz duzno postovanje prema svemu sto je Federer do sada postigao.

Goran_FRA

pre 16 godina

hehehehe...Federer izgubio...
ssteta...pobeda protiv njega bi Novaku donela samo joss visse samopouzdanja.ok, ako ne sad onda uskoro poccinje poslednji ccin Federerovog pada. Ne znam sta je vece uzzivanje za mene - Noletov uspon ili Federerov pad...

wanja!!!

pre 16 godina

RODJA SE VRACA KUCI, RODJA SE VRACA KUCI.... (opet)... :)
Eeee moj Nole, posle ovakvog demoliranja, WELLS JE TVOJ...(I ANIN) ... ;-))

salens

pre 16 godina

Prosle godine su se javljali neki koji su govorili kako je tesko braniti bodove i kako Noleta tek ceka tezak period, a ja sam odmah rekao da se vrhunski igrac poznaje od samog starta!
Bravo Nole!! Ti si najbolji i najpoznatiji sportista na zemaljskoj kugli!!! Samo tako nastavi i do Vimbldona si No#1!!!

aligator

pre 16 godina

Pa dobro,nek se malo i on raduje.Dosta je Rafa pobedjivao njega.ALi njih dvoje nikad nemogu da se uporedjuju jer je RAFA ZAKON!VAMOS RAFA!!!!!

finale

pre 16 godina

fish je potukao federera i Novaku bi savetovala da se dobro spremi za njega. Fish je dotukao i Nalbandiana i bice jako motivisan - jos na domacem terenu. Neka ne misli da ce ga lako upecati, zato Nole spremi se maksimalno - i bez milosti - dok ne potuces ovu surprise ajkulu koja oce da ispliva na povrsinu. Vrati ga duboko na dno Pacifika. Neka sva sreca i pribranost budu na tvojoj strani - sve do pobede!

Ana

pre 16 godina

Super,Nole je sampion!Uzece mu drugo mesto. Al Rafa ode na prvo mesto sto mu ustupa Federer.To sto volite Noleta je normalno al sto tolko mrzite Rafu? Pa i da nije prvi u tenisu drugi je ili treci. Al zato ostaje najlepsi ATP muskarac. To mu prvo mesto niko ne moze uzeti sledecih 10 godina! Vamos Rafa!

Слобо'дан

pre 16 godina

Марди Фиш је управо добио Федерера. У ствари, није га добио Фиш него је Федерер добио самог себе.
Сада је већ потпуно извесно да у његовој каријери нешто (озбиљно) не штима.
Једино што ми није јасно је зашто Федерер, који је изузетан нападач, толико мало користи волеј игру. На овом мечу је имао равно НУЛА покушаја изласка на мрежу. С овом игром коју је приказао ноћас тешко да би и мене добио...

milan

pre 16 godina

Novak je buduci broj 1...njemu se ne moze desiti da izgubi od Fisha u finalu pa cak ovaj bio u zivotnoj formi kao i Tsonga u Australiji..nije moglo ni Rogeru nekada ali...vrijeme prolazi..ne volim da prognoziram ali Djokovic je najkvalitetniji,najvise pokazuje i sada je vec pitanje dana kada ce doci do smjene...A protiv Nadala je odigrao maestralno..ne tako davno je on bio onaj koji se bori za castan poraz...sad mi se cini ni da na sljaci Rafael ne moze biti siguran u pobjedu...Novace volimo te...

trebalo je poslije finala ovaj komentar da napisem ali rizikovacu..:)

marko pantelic

pre 16 godina

"a tri prsta na kraju? naravno , sad ce holandski teniski savez zajedno sa kosovskim teniserima koji su zaduzili svetski tenis traziti Noletovu diskvalifikaciju."

Pa Nole je kosovski teniser, i Kosovo je Srbija. Pazite sta pricate!

Nole Federer je izgubio od ovog amatera jer ne zna ni sam kako bi podneo da ga odvalis u jos jednom finalu.

Smena 2008

pre 16 godina

Ako je neko, za koga kazu da je najbolji teniser u istoriji (sto je suluda tvrdnja), na zalasku karijere sa samo 26-27 godina, onda se godine dominacije moraju staviti malo pod lupu. Istina je, ma sta ExFedovi navijaci mislili, da je konkurencija do pojave Nadala, posle Noleta i ostalih, bila katastrofalno losa. Podseca malo na ulazak dvanaestogodisnjaka u vrtic gde su predskolska deca, i naravno, mlati ih sve dok neko od njih ne poraste. Razmislite, ko su bili konkurenti ExFeda do pojave mladjih snaga? Hewitt? Pa i s njim ili ima neresen ili losiji skor. Hewitt ga je ubijao u pocetku karijere, a vrsnjaci su. Davidenko? Odlican, strpljiv, uporan igrac, ali nista vise od toga. Tek pojavom Nadala, ExFed pocinje da zaradjuje svoj teniski hleb nesto teze. Danas ga deru skoro svi. Pamtim vremena Borga, Connorsa, McEnroea, Beckera, Edberga ,Lendla, Wilandera, Samprasa...i mnogih drugih super igraca. Zamislite konkurenciju gde u isto vreme igraju jedan Edberg, Lendl, Agassi, Becker, McEnroe...i vreme ExFedove dominacije gde osim...Samprasa na kraju karijere, nema skoro nikoga. Tacno, tu su Roddick, Hewitt, ali...mogu li se uporediti sa gore pobrojanim velicinama? Danas ExFeda ceka mnogo nocnih mora, koje se vremenom samo umnozavaju. Do pre godinu dve, mogao je samo da strahuje od Nadala, a danas su tu dvadesetak igraca koji ka mogu obrisati sa terena. Da ih ne nabrajam sad. Pogledajte, jer mene mrzi da i to dokazujem, gde je ExFEd bio od 18-21. godine zivota? Onda nastupa crna rupa i desava se ono sto pise gore. Osim Nadala, Djokovica, Canasa, Nalbandiana, sada ni Tsonga, Murray i evo danas Fish, nemaju ni trunke straha kada s druge strane mreze ugledaju "najboljeg tenisera svih vremena". Fish ga je ponizio danas. I jos nesto - izlazeci sa stadiona u I.V., cekala ga je gomila decice zbog autograma. Izasao je taj veliki sportista a da nikoga nije ni pogledao. Verovali ili ne, da nema navijaca ni gledalaca, ne bi bilo ni Federera.

Ljubitelj sporta

pre 16 godina

Tako ga je rutinski pocistio sa terena da pocinjem da mislim ako je Federer ovo gledao da je namerno izgubio, mnogo mu je lakse prihvatiti da izgubi od Fisa nego da Nole i njega lagano pocisti sa terena. Nisam sklon teorijama zavere ali tako izgleda, kako je Novak igrao danas i kako Federer igra ove godine on nema sta da trazi protiv sledeceg broja 1.

wlado

pre 16 godina

napred nole, sad si vec favorit protiv svih tenisera, secam se kad si igrao protiv nadala prosle godine, pa si na patike napisao vamos nole, i nadal te izbusio taj mec, ali cini se sad kao da te vise nikkad nece dobiti...heh

samo napred...

Marko

pre 16 godina

Ako pobedi u finalu razlika izmedju Noleta i rafe se smanjuje za jos 275 poena, time spusta razliku na manje od 600 bodova sto je smejurija, sa obzirom kako dobro igra trenutno.
Federer jo ipak jos daleko, oko 1200 bodova. Ali sve je moguce....
Napred Nole!!

Filip

pre 16 godina

Bravo Nole majstore, posle Vimbldona bicec prvi reket sveta. Steta sto je Federer puko od Fisa inace bi ga odrao u finalu, ovako moras pobediti ovog Amerikanca.
Bez opustanja i sigurna pobeda od 2-0,osvojen turnir bez izgubljenog seta.

Dragan

pre 16 godina

11:34pm
Federer upravo gubi od Fisha 4:1 u prvom setu. Izgleda se uplasio da izadje na megdan Noletu. Sto kaze, bolje izgubiti od Fisha nego da ga Nole rastrgne.
Videcemo kako ce se stvari razvijati do kraja.

HR

pre 16 godina

Nole je majstorski nadigrao Nadala. Zanimljivo da hrvatski mediji, osim "www.salatara.com" ne posvećuju preveliku pažnju srpskim rezultatima. Usprkos tome da se radi o najjačem turniru nakon Grand Slama i da bi trebalo ozbiljnije pratiti polufinalne mečeve!

Vladan

pre 16 godina

LJUDI POGLEDAJTE OVO.ZNACI KOJI JE TO CAR.NEVIDJEN KRALJ..

http://www.novak-djokovic.com/srb/fotogallery/2008/IndianWells2008/16th%20March%20(Practicing%20with%20Kuerten)/16_03_no_22.jpg

Monika

pre 16 godina

Ne samo sto nam donose radost novim pobedama, nego su i najbolja reklama za ovu nasu Srbiju. Domovina se brani tenisom;) Na glavnoj strani pogledajte "Spotlight on Serbian tennis" => http://www.pacificlifeopen.com/1/home/default.asp

Slavisa

pre 16 godina

Svaka cast SRBINE....
Idemo do krajea-svi smo uz tebe i Anu....Pokazali ste da imate S R C E... Sve najbolje u finalu pa se vidimo na balkonu skupstine...

СРПСКИ ВИЈЕРИ

pre 16 godina

Браво мајсторе, докторе, легендо, Србине!
А на крају ТРИ ПРСТА, нек се зна кад СРБИН разбија!

komandant mark

pre 16 godina

Nole sutra pobedjuje, bilo ko da mu je protivnik.Jedino mu mogu parirati jos Nadal u Parizu i Federer na Wimbldonu.Steta sto sad jos neigraju,-i to kao u svojim najboljim danima-Lendl,Beker,Sampras i Agassi pa da vidimo ko je najbolji

Boske

pre 16 godina

Bravo NOLE!!!Pokazi svetu ko su SRBI!!!A kada pokoris Ameriku i osvojis Indian vels obuci i ti majcu sa natpisom "Kosovo je srbija" i pokazi im sta znaci biti Srbin i imati dzakcice!!!!!!

extalker

pre 16 godina

rafi je sada najlakše....prvo više ga ne žulja ni prst ni šorc...a drugo...on je svoje odradio, i polako počinje da se navikava na ovakva trpanja...biće toga još....

ne smarajte više sa kosovom... posao tenisera je da svoj talenat demonstrira na terenu. za taj infantilni egzibicionizam - dosta je jedan đani.
pitajte čavića da li planira sličnu egzibiciju i za olimpijadu...

uros

pre 16 godina

predlazem da se ovaj Nadal ubuduce preziva Tarabic
(krf, 22. mart 2008 22:58)
zasto tarabic, iskreno me zanima, nikakve zadnje namere, jer ne razumem a zanimljivo mi je, pozz

Dragan

pre 16 godina

11:55pm
Prvi set dobio Fish sa 6:3 i ima break up u drugom setu. Ko sto rekoh Rodzer je u panici od moguceg susreta sa Djokovicem. Kako mu je brzo nabio komplex, pa to nije za verovati... hehehe...

Toni

pre 16 godina

Nadal je kao izduvani balon. To se vidi iz aviona. Ono što se takođe vidi iz aviona je predstojeća smena na mestu broj 2. Pitanje je meseca kada će se to desiti. Moja procena je nakon sezone šljake, jer ne verujem da Nadal može da ponovi baš onakve rezultate, a posle Wimbldona svakako. Međutim, ono što je potpuno neizvesno je pitanje broja 1. Federer sutra igra najvažniji meč u poslednjih nekoliko godina. Načet je, Nole je u velikom naletu, i ceo svet se pita da li je to početak kraja velikog kralja, ili samo prolazna kriza. Ja ne znam odgovor, a sumnjam da bilo ko zna. Sutra je veliki meč. Sigurno je samo da je Federer sada pod pritiskom koji nije osetio godinama, kada su mu se svi pratioci sklanjali sa puta i predavali se bez borbe.Smena na broju jedan je takođe sasvim izvesna, a sutra ćemo videti da li je ona pitanje meseci ili godina.

sashka

pre 16 godina

Bravo care,najbolji si na svetu!!! Oduvao si Nadala,tj. počistio si ga sa terena,a sad još i Federera...Ljudi moji,i Novak i Ana i Ziki u finalu,pa gde to još ima...!!Pa zato nas i mrze,naročito Ameri;pazi Nole digao si tri prsta možda i tebe "suspenduju" kao Čavića...A zabranili srpskim TV stanicama da prenose Anin meč,bruka i sramota,to je tako u tzv. "demokratskoj" Americi,"kolevci demokratije"...ma muka mi je više od tzv. demokrata. Nole,Ana,Jelena,Ziki,Čaviću,ma najbolji ste i niko vam ništa ne može...SRBIJA RULES FOREVER! KOSOVO IS SERBIA FOREVER!

zoki

pre 16 godina

prvih pet gemova je verovatno najbolji tenis koji sam ikad gledao, svaak cast na tome i Novaku i Rafi, sve ostalo posle toga bio je one man show u reziji Noleta..alal vera momak

обичан Србин

pre 16 godina

СВАКА ЧАСТ!!! Сутра два финала, једно за другим! Прво Ана, па Ноле! + Зикијево финале..помало смо досадни :-)) зар не..

F#07

pre 16 godina

Brate,koji si ti car!Srce mi je lupalo k'o ludo ceo prvi set,posle sam samo uzivao :)
Hvala ti sto nam pruzas skoro svake nedelje ovakav dozivljaj!
Samo napred ja sam uz tebe zauvek,a mislim da je i Srbija jer onaj potez na kraju meca(3 prsta nasim navijacima na vrhu tribina) govori vise od svega...

Ranko

pre 16 godina

"Beograđanin je taj poklon oberučke prihvatio poveo je sa 4:2, i tada je bilo jasno da Špancu nema povratka u ovaj meč. U naredna dva gema Đoković, uz još jedan brejk, lako završava posao i dolazi do četvrtog finala Mastersa u karijeri."
Kako vas nije sramota? Dečko je iz KOSOVSKE MITROVICE!

caki_sd

pre 16 godina

Uh,strasno. Poceo je i Nadala da tuce,ajde da ne kazem lagano, vec rutinski.Ipolako smanjuje bodovnu razliku u odnosu na Nadala jer je Rafa prosle godine osvojio turnir,tako da sada gubi dosta bodova.
SVAKA CAST NOLE.
Sad je na redu Rodzer. Za Australiju se vadio na mononukleozu,da vidimo sta ce sad da izmisli kad izgubi.

vasa stepanovic

pre 16 godina

Samo je pitanje vremena, kada ce Novak Djokovic biti krunisan, ne samo kao najbolji teniser Sveta, nego i najbolji srpski sportista svih vremena. Samo dosadsnji uspeh, karakter, besprekorno ponasanje, pobednicki mentalitet, patriotizam i ostale pozitivne osobine mladog coveka, dovoljne su da ga proglasimo za Nacionalno Blago (National Treasure). Opsirnije o samom statusu te titule, kasnije! Za sada da glasamo za 'za' i 'protiv'

Nikola

pre 16 godina

Majstor ostaje majstor!!!!!!!!!!

Usput dodjite na utakmicu NLB lige Partizan - Split da pozdravite Milorada Cavica koji ce se obratiti publici.

Vladan

pre 16 godina

Prisetio bih se jednog od legendarnih komentara posle pobede Novaka nad Rodzerom u polufinalu AO.U ovom slucaju glasio bi ovako

RN: Dobar dan.
NDj: dobar dan, izvolite

RN: Hteo bih da uzmem nekoliko casova tenisa.
NDj.Da moze naravno,dogovoricemo se.

RN: cena nije problem.Koliko ce trajati?
NDj: Dva seta.

neko iz maseee

pre 16 godina

Nole...

Covece, navikavas nas. STa reci sada, osim veliko hvala. NIsam bio u prilici da pratim mec (HOlandija???!!!), mozda i mojom greskom - ali rezultat je stvarno ubedljiv!!!

Da se usudim: Ako mislis o finalu i cirilicnom tekstu na majci - mozda je bolje ne ljutiti rogate stvorove u mordoru. A mi Srbi, da se lepo okrenemo uspehu po zapadnim merilima (kao sto ti i Cavic) uspesno obojica radite.

Da ih potucemo na njihovom terenu. Ali, ne samo na sportu, vec pre svega u ekopnomiji, kako bi svi ljudi u Srbiji mogli dostojanstveno ziveti. I jednom za uvek, ako je ikako moguce da posaljemo radikale u istoriju a u Srbiju da pocnu cesce da svracaju ljudi poput tebe, Ane, Jelene, Cavica, Kosarkasa, Atleticara sa osmesima na licu. Da se radujemo zajedno u umivenoj i sredjenoj Srbiji, bez te proklete korupcije, kriminala, krimosa, dzipova.

Nole, hvala jos jednom, volimo te!

ivana

pre 16 godina

Zivim u Spaniji i gledla sam intervj sa Nadalom pre meca. Bio je toliko nervozan i zabrinut da sam bila odmah sigurna u Noletovu neprikosnovenu pobedu. Kakva sigurnost, kakva koncentracija i hladnokrvnost. BRAAVOOO!!! Majstore.

Mihailo Kostov

pre 16 godina

Verovatno je frustrirajuce za Nadala kada je toliko ugo vec drugi, a kako stvari stoje nikad ni nece postati prvi, jer je danas igrao sa buducim no 1 !!!

Maja

pre 16 godina

R U T I N S K I ! ! !

Nole nemam reci za tvoju igru danas, postao si novi Federer, nadam se da ce tvoja era trajati duze od njegove! Do polufinala nisi pruzao bogzna kakve partije, pobedjivao si sa onoliko snage koliko je potrebno proci dalje, ali u polufinalu si pokazao svu svoju snagu! Nadal nije imao nikakvu sansu!!!

INDIJAN VELS JE SRPSKI OVE GODINE!

Jeca

pre 16 godina

Bravo Nole care!
Svaka ti cast za ovako ubedljivu pobedu!
Srecno sutra u finalu!
NOLE MAJSTORE PA TI SI BOG!:D

PS.Sada nema vise polemike ko je bolji.-Nole,naravno!:)

Ognjen

pre 16 godina

Svaka cast Djokovicu, ocekivana pobeda ali ovoga puta je nesto drugo bilo mnogo uocljivije. Veci bezobrazluk od strane publike odavno nisam video, a teniska publika se smatra kao najkorektnija sportska publika.... Nemam reci. Nole se extra poneo. Svaka cast!

bx kg

pre 16 godina

Šteta što je i ovaj Noletov duel izgubio draž i rezultatsku neizvesnost. Šta će nam za koji mesec dizati adrenalin!? Vanzemaljci, dolazite smesta...!!

dragan

pre 16 godina

a tri prsta na kraju? naravno , sad ce holandski teniski savez zajedno sa kosovskim teniserima koji su zaduzili svetski tenis traziti Noletovu diskvalifikaciju.

hunteR

pre 16 godina

Човече,скоро да ми је било жао Надала :)!
Онаквих урагана нема у Шпанији,јел да???
Ноле,Ноле...КРАЉУ!!!

mlbrnsrb

pre 16 godina

ako su pametni razjarenom srpskom panteru nek daju fisha, dobice samilost u protivnom federi ce biti potrgana utroba izvadjeno srce i ostatak prepusten shakalima.....

dusan

pre 16 godina

ma kakve su ovo vesti. vest treba da je nesto sto je novo,neobicno a da NOLE pobedjuje sve redom sa ovakvom lakocom-to bas i nije neka vest. SALIM SE, BRAVO NOLE, SAMPIONE !!!

Milan

pre 16 godina

Bravo Nole majstore.Gledao sam mec bez nerviranja i sada mogu mirno da legnem da spavam :)samo tako nastavi.Svi smo uz tebe legendo!!!

hehe

pre 16 godina

Kako si ga ponizio...

Nemam ništa protiv Rafe, on je korektan sportista, ali da ovako gladijatorski igraš i sutra protiv exFeda

Care!

Mare

pre 16 godina

Naslov:Ja sam fer
Zanr:Drama u uzem smislu

Nadal:Hocu da prekinem igru (smrc)!
Sudija:To nije fer.
Nadal:Ti ces da mi kazez sta je fer!
Nekoliko minuta kasnije…
Supervizor:Pa sta je Rafa?
Nadal:Ja sam fer igrac!Ko je onaj covek da mi kaze da nisam fer?!Previjte mi prstice.
Mnogo minuta kasnije...
Nadal:Sto me mrzi da pakujem kofere.

Kraj

Sikander

pre 16 godina

Bas ga je bilo zadovoljstvo gledati za razliku od juce kad se mnogo mucio. Nadam se da ce Federer u finale pa da i njega propisno isprasi.

dragan

pre 16 godina

a tri prsta na kraju? naravno , sad ce holandski teniski savez zajedno sa kosovskim teniserima koji su zaduzili svetski tenis traziti Noletovu diskvalifikaciju.

Vladan

pre 16 godina

Prisetio bih se jednog od legendarnih komentara posle pobede Novaka nad Rodzerom u polufinalu AO.U ovom slucaju glasio bi ovako

RN: Dobar dan.
NDj: dobar dan, izvolite

RN: Hteo bih da uzmem nekoliko casova tenisa.
NDj.Da moze naravno,dogovoricemo se.

RN: cena nije problem.Koliko ce trajati?
NDj: Dva seta.

Mare

pre 16 godina

Naslov:Ja sam fer
Zanr:Drama u uzem smislu

Nadal:Hocu da prekinem igru (smrc)!
Sudija:To nije fer.
Nadal:Ti ces da mi kazez sta je fer!
Nekoliko minuta kasnije…
Supervizor:Pa sta je Rafa?
Nadal:Ja sam fer igrac!Ko je onaj covek da mi kaze da nisam fer?!Previjte mi prstice.
Mnogo minuta kasnije...
Nadal:Sto me mrzi da pakujem kofere.

Kraj

neko iz maseee

pre 16 godina

Nole...

Covece, navikavas nas. STa reci sada, osim veliko hvala. NIsam bio u prilici da pratim mec (HOlandija???!!!), mozda i mojom greskom - ali rezultat je stvarno ubedljiv!!!

Da se usudim: Ako mislis o finalu i cirilicnom tekstu na majci - mozda je bolje ne ljutiti rogate stvorove u mordoru. A mi Srbi, da se lepo okrenemo uspehu po zapadnim merilima (kao sto ti i Cavic) uspesno obojica radite.

Da ih potucemo na njihovom terenu. Ali, ne samo na sportu, vec pre svega u ekopnomiji, kako bi svi ljudi u Srbiji mogli dostojanstveno ziveti. I jednom za uvek, ako je ikako moguce da posaljemo radikale u istoriju a u Srbiju da pocnu cesce da svracaju ljudi poput tebe, Ane, Jelene, Cavica, Kosarkasa, Atleticara sa osmesima na licu. Da se radujemo zajedno u umivenoj i sredjenoj Srbiji, bez te proklete korupcije, kriminala, krimosa, dzipova.

Nole, hvala jos jednom, volimo te!

Smena 2008

pre 16 godina

Ako je neko, za koga kazu da je najbolji teniser u istoriji (sto je suluda tvrdnja), na zalasku karijere sa samo 26-27 godina, onda se godine dominacije moraju staviti malo pod lupu. Istina je, ma sta ExFedovi navijaci mislili, da je konkurencija do pojave Nadala, posle Noleta i ostalih, bila katastrofalno losa. Podseca malo na ulazak dvanaestogodisnjaka u vrtic gde su predskolska deca, i naravno, mlati ih sve dok neko od njih ne poraste. Razmislite, ko su bili konkurenti ExFeda do pojave mladjih snaga? Hewitt? Pa i s njim ili ima neresen ili losiji skor. Hewitt ga je ubijao u pocetku karijere, a vrsnjaci su. Davidenko? Odlican, strpljiv, uporan igrac, ali nista vise od toga. Tek pojavom Nadala, ExFed pocinje da zaradjuje svoj teniski hleb nesto teze. Danas ga deru skoro svi. Pamtim vremena Borga, Connorsa, McEnroea, Beckera, Edberga ,Lendla, Wilandera, Samprasa...i mnogih drugih super igraca. Zamislite konkurenciju gde u isto vreme igraju jedan Edberg, Lendl, Agassi, Becker, McEnroe...i vreme ExFedove dominacije gde osim...Samprasa na kraju karijere, nema skoro nikoga. Tacno, tu su Roddick, Hewitt, ali...mogu li se uporediti sa gore pobrojanim velicinama? Danas ExFeda ceka mnogo nocnih mora, koje se vremenom samo umnozavaju. Do pre godinu dve, mogao je samo da strahuje od Nadala, a danas su tu dvadesetak igraca koji ka mogu obrisati sa terena. Da ih ne nabrajam sad. Pogledajte, jer mene mrzi da i to dokazujem, gde je ExFEd bio od 18-21. godine zivota? Onda nastupa crna rupa i desava se ono sto pise gore. Osim Nadala, Djokovica, Canasa, Nalbandiana, sada ni Tsonga, Murray i evo danas Fish, nemaju ni trunke straha kada s druge strane mreze ugledaju "najboljeg tenisera svih vremena". Fish ga je ponizio danas. I jos nesto - izlazeci sa stadiona u I.V., cekala ga je gomila decice zbog autograma. Izasao je taj veliki sportista a da nikoga nije ni pogledao. Verovali ili ne, da nema navijaca ni gledalaca, ne bi bilo ni Federera.

hunteR

pre 16 godina

Човече,скоро да ми је било жао Надала :)!
Онаквих урагана нема у Шпанији,јел да???
Ноле,Ноле...КРАЉУ!!!

bx kg

pre 16 godina

Šteta što je i ovaj Noletov duel izgubio draž i rezultatsku neizvesnost. Šta će nam za koji mesec dizati adrenalin!? Vanzemaljci, dolazite smesta...!!

mlbrnsrb

pre 16 godina

ako su pametni razjarenom srpskom panteru nek daju fisha, dobice samilost u protivnom federi ce biti potrgana utroba izvadjeno srce i ostatak prepusten shakalima.....

sashka

pre 16 godina

Bravo care,najbolji si na svetu!!! Oduvao si Nadala,tj. počistio si ga sa terena,a sad još i Federera...Ljudi moji,i Novak i Ana i Ziki u finalu,pa gde to još ima...!!Pa zato nas i mrze,naročito Ameri;pazi Nole digao si tri prsta možda i tebe "suspenduju" kao Čavića...A zabranili srpskim TV stanicama da prenose Anin meč,bruka i sramota,to je tako u tzv. "demokratskoj" Americi,"kolevci demokratije"...ma muka mi je više od tzv. demokrata. Nole,Ana,Jelena,Ziki,Čaviću,ma najbolji ste i niko vam ništa ne može...SRBIJA RULES FOREVER! KOSOVO IS SERBIA FOREVER!

hehe

pre 16 godina

Kako si ga ponizio...

Nemam ništa protiv Rafe, on je korektan sportista, ali da ovako gladijatorski igraš i sutra protiv exFeda

Care!

F#07

pre 16 godina

Brate,koji si ti car!Srce mi je lupalo k'o ludo ceo prvi set,posle sam samo uzivao :)
Hvala ti sto nam pruzas skoro svake nedelje ovakav dozivljaj!
Samo napred ja sam uz tebe zauvek,a mislim da je i Srbija jer onaj potez na kraju meca(3 prsta nasim navijacima na vrhu tribina) govori vise od svega...

Nikola

pre 16 godina

Majstor ostaje majstor!!!!!!!!!!

Usput dodjite na utakmicu NLB lige Partizan - Split da pozdravite Milorada Cavica koji ce se obratiti publici.

milan

pre 16 godina

Novak je buduci broj 1...njemu se ne moze desiti da izgubi od Fisha u finalu pa cak ovaj bio u zivotnoj formi kao i Tsonga u Australiji..nije moglo ni Rogeru nekada ali...vrijeme prolazi..ne volim da prognoziram ali Djokovic je najkvalitetniji,najvise pokazuje i sada je vec pitanje dana kada ce doci do smjene...A protiv Nadala je odigrao maestralno..ne tako davno je on bio onaj koji se bori za castan poraz...sad mi se cini ni da na sljaci Rafael ne moze biti siguran u pobjedu...Novace volimo te...

trebalo je poslije finala ovaj komentar da napisem ali rizikovacu..:)

Ranko

pre 16 godina

"Beograđanin je taj poklon oberučke prihvatio poveo je sa 4:2, i tada je bilo jasno da Špancu nema povratka u ovaj meč. U naredna dva gema Đoković, uz još jedan brejk, lako završava posao i dolazi do četvrtog finala Mastersa u karijeri."
Kako vas nije sramota? Dečko je iz KOSOVSKE MITROVICE!

Milan

pre 16 godina

Bravo Nole majstore.Gledao sam mec bez nerviranja i sada mogu mirno da legnem da spavam :)samo tako nastavi.Svi smo uz tebe legendo!!!

Ognjen

pre 16 godina

Svaka cast Djokovicu, ocekivana pobeda ali ovoga puta je nesto drugo bilo mnogo uocljivije. Veci bezobrazluk od strane publike odavno nisam video, a teniska publika se smatra kao najkorektnija sportska publika.... Nemam reci. Nole se extra poneo. Svaka cast!

finale

pre 16 godina

fish je potukao federera i Novaku bi savetovala da se dobro spremi za njega. Fish je dotukao i Nalbandiana i bice jako motivisan - jos na domacem terenu. Neka ne misli da ce ga lako upecati, zato Nole spremi se maksimalno - i bez milosti - dok ne potuces ovu surprise ajkulu koja oce da ispliva na povrsinu. Vrati ga duboko na dno Pacifika. Neka sva sreca i pribranost budu na tvojoj strani - sve do pobede!

ivana

pre 16 godina

Zivim u Spaniji i gledla sam intervj sa Nadalom pre meca. Bio je toliko nervozan i zabrinut da sam bila odmah sigurna u Noletovu neprikosnovenu pobedu. Kakva sigurnost, kakva koncentracija i hladnokrvnost. BRAAVOOO!!! Majstore.

Toni

pre 16 godina

Nadal je kao izduvani balon. To se vidi iz aviona. Ono što se takođe vidi iz aviona je predstojeća smena na mestu broj 2. Pitanje je meseca kada će se to desiti. Moja procena je nakon sezone šljake, jer ne verujem da Nadal može da ponovi baš onakve rezultate, a posle Wimbldona svakako. Međutim, ono što je potpuno neizvesno je pitanje broja 1. Federer sutra igra najvažniji meč u poslednjih nekoliko godina. Načet je, Nole je u velikom naletu, i ceo svet se pita da li je to početak kraja velikog kralja, ili samo prolazna kriza. Ja ne znam odgovor, a sumnjam da bilo ko zna. Sutra je veliki meč. Sigurno je samo da je Federer sada pod pritiskom koji nije osetio godinama, kada su mu se svi pratioci sklanjali sa puta i predavali se bez borbe.Smena na broju jedan je takođe sasvim izvesna, a sutra ćemo videti da li je ona pitanje meseci ili godina.

mudri

pre 16 godina

Nole, ne moras majicu Kosovo je Srbija, ali mozes Milorad Cavic.
Onda bi mogli da ti pljunu pod prozor, a mi bi znali. Hvala, kako god!

mira

pre 16 godina

Nole, Cestitam od srca, svaka cast.
Federer je prosle nedelje u vise navrata kroz svoje glasilo koje se zove New York Times proturao pricu o bolesti kao razlogu za neslavan pocetak
ove godine, takodje je nemusto
pokusavao da nabaci deo karizme
koja je Novaku urodjena, pa kaze:"Dobro je ponekad izgubiti, to je ono sto mi u stvari nedostaje."
Dragi navijaci, sta mislite o tome da je Federeru bilo lakse da danas izgubi od Fisa nego sutra ponovo od Noleta?

marko

pre 16 godina

@ smena 2008

Vecina teniskih strucnjaka smatra da je Federerova igra najkompletnija u istoriji ali ti ocigledno iz ko zna kojih razloga mislis da si kompetentniji. Federer ima pozitivan skor protiv vecine igraca koje si pobrojao da su mu pretnja. Prosle godine je u toj istoj konkurenciji uzeo TRI Grend slema ali to ocigledno selektivno zaboravljas. Normalno je da kvalitet njegove igre pocne da opada. Ali nikako nije uredu da se zbog toga sav njegov dosadasnji uspeh omalovazi.

Mihailo Kostov

pre 16 godina

Verovatno je frustrirajuce za Nadala kada je toliko ugo vec drugi, a kako stvari stoje nikad ni nece postati prvi, jer je danas igrao sa buducim no 1 !!!

vasa stepanovic

pre 16 godina

Samo je pitanje vremena, kada ce Novak Djokovic biti krunisan, ne samo kao najbolji teniser Sveta, nego i najbolji srpski sportista svih vremena. Samo dosadsnji uspeh, karakter, besprekorno ponasanje, pobednicki mentalitet, patriotizam i ostale pozitivne osobine mladog coveka, dovoljne su da ga proglasimo za Nacionalno Blago (National Treasure). Opsirnije o samom statusu te titule, kasnije! Za sada da glasamo za 'za' i 'protiv'

extalker

pre 16 godina

rafi je sada najlakše....prvo više ga ne žulja ni prst ni šorc...a drugo...on je svoje odradio, i polako počinje da se navikava na ovakva trpanja...biće toga još....

ne smarajte više sa kosovom... posao tenisera je da svoj talenat demonstrira na terenu. za taj infantilni egzibicionizam - dosta je jedan đani.
pitajte čavića da li planira sličnu egzibiciju i za olimpijadu...

Слобо'дан

pre 16 godina

Марди Фиш је управо добио Федерера. У ствари, није га добио Фиш него је Федерер добио самог себе.
Сада је већ потпуно извесно да у његовој каријери нешто (озбиљно) не штима.
Једино што ми није јасно је зашто Федерер, који је изузетан нападач, толико мало користи волеј игру. На овом мечу је имао равно НУЛА покушаја изласка на мрежу. С овом игром коју је приказао ноћас тешко да би и мене добио...

marko pantelic

pre 16 godina

"a tri prsta na kraju? naravno , sad ce holandski teniski savez zajedno sa kosovskim teniserima koji su zaduzili svetski tenis traziti Noletovu diskvalifikaciju."

Pa Nole je kosovski teniser, i Kosovo je Srbija. Pazite sta pricate!

Nole Federer je izgubio od ovog amatera jer ne zna ni sam kako bi podneo da ga odvalis u jos jednom finalu.

Boske

pre 16 godina

Bravo NOLE!!!Pokazi svetu ko su SRBI!!!A kada pokoris Ameriku i osvojis Indian vels obuci i ti majcu sa natpisom "Kosovo je srbija" i pokazi im sta znaci biti Srbin i imati dzakcice!!!!!!

zoki

pre 16 godina

prvih pet gemova je verovatno najbolji tenis koji sam ikad gledao, svaak cast na tome i Novaku i Rafi, sve ostalo posle toga bio je one man show u reziji Noleta..alal vera momak

Dragan

pre 16 godina

11:34pm
Federer upravo gubi od Fisha 4:1 u prvom setu. Izgleda se uplasio da izadje na megdan Noletu. Sto kaze, bolje izgubiti od Fisha nego da ga Nole rastrgne.
Videcemo kako ce se stvari razvijati do kraja.

komandant mark

pre 16 godina

Nole sutra pobedjuje, bilo ko da mu je protivnik.Jedino mu mogu parirati jos Nadal u Parizu i Federer na Wimbldonu.Steta sto sad jos neigraju,-i to kao u svojim najboljim danima-Lendl,Beker,Sampras i Agassi pa da vidimo ko je najbolji

обичан Србин

pre 16 godina

СВАКА ЧАСТ!!! Сутра два финала, једно за другим! Прво Ана, па Ноле! + Зикијево финале..помало смо досадни :-)) зар не..

Smena 2008

pre 16 godina

Nadal - Federer 8:6

Federer - Hewitt 13:7 gde je Hewitt dobio 7 od prvih 9 duela. Hewitt se iz meni nepoznatih razloga neko vreme "izgubio". Hewitt je stariji 6 meseci. Nesto o talentu.

Canas - Federer 3:2

Federer - Agassi 8:3 (Agassi dobija prva tri meca a zatim gubi 8 zaredom. Prvi od tih 8, gubi 2003, kada vec ima 33 godine).


Federer - Djokovic 5:2 (od poslednja tri meca, Nole dobija 2. Prva 4 gubi kao 18-19ogodisnjak. Bilo bi CUDO da Djokovic ne napravi pozitivan skor. Veoma brzo.)

Federer - Davidenko 11:0 (Jedan od onih zbog kojih je Federer najbolji na svetu. Solidan, borben, strpljiv ali nedovoljno kvalitetan da ikada ugrozi ikoga na poziciji br.1. Vrsnjaci)


Federer - Nalbandian 8:8 (Nalbandian dobija prvih 5 meceva. Inace je oko 6 meseci mladji od Federera. Poslednja dva meca takodje dobija Nalbandian.)

Murray - Federer 2:1 (Verovatno ce Murray ukupno imati bolji skor, s obzirom da ima nepunih 21)

Federer - Roddick 15:1 (Jos jedan od onih, uz Davidenka, cijim je deranjem zasluzio titulu "najboljeg igraca u istoriji tenisa". Roddick je mladji godinu dana od ExFeda).


Federer - Gonzalez 10-1 (Jos jedna zrtva slicna ovoj dvojici gore i veoma prosecan (top 15) igrac.). Kao i Davidenko, i Gonzalez moze biti prvi jedino ako svi ispred stradaju od smrtonosnog virusa. Ova dvojica su tipican primer KONKURENCIJE koju je ExFed imao u poslednjih 4-5 godina)


I tako redom. Ako se brojevi malo pazljivije prouce, uocice se sledece:

1. U pocetku karijere (do 22. godine zivota), Federer je bio daleko od nekoga ko je obecavao neprikosnovenost. Poredjenja radi, svi danasnji mladi lavovi, imaju bolje rezultate ako se uzmu u obzir godine zivota u kojima ih postizu.

2.Pozitivan skor u mecevima protiv odlazecih superzvezda (Sampras,Agassi, Ivanisevic), kada su ti igraci vec bili u poodmaklim teniskim godinama. Ivanisevic oko 30, Agassi 33, Sampras 30.). Inace oderan u 3 prva meca od Agassija, sto je jos jedan dokaz da nije bio nista posebno do neke 22. godine. U prilog tome ide i negativan skor sa Hewittom 7 poraza od prvih 9 meceva. Slicno je i sa Nalbandianom koji dobija prvih 5, a bogami, poceo je opet...poslednja dva takodje :).

3. Definitivno je ovo pocetak Rogerovog kraja. Vec sada treba da drhti na pomisao da ce se sastati sa Noletom, Murrayom, Tsongom, Canasom (iako je Canas vec u godinama), Nalbijem, Nadalom (necu spominjati Fisha). Ima tu jos mladih lavova ali neka ovde bude kraj. I na kraju, neshvatljivo je proglasiti nekoga za najboljeg tenisera u istoriji te igre, a da je tek na sredini karijere. Neka iga kao i Agassi do 35. pa da vidimo :).

Federer jeste najbolji igrac danasnjice, ali samo zbog vec pobrojanih razloga. Jednostavno je imao srecu da sazri u vreme kada su stari odlazili a novih nije bilo. Sada su dosli. Pocinju lepa vremena :)

P.S. Igrac koji nema trenera, mora da je jako prepotentan, ili misli da nema sta vise da nauci na taktickom i tehnickom planu. Uvek se moze uciti i napredovati.

caki_sd

pre 16 godina

Uh,strasno. Poceo je i Nadala da tuce,ajde da ne kazem lagano, vec rutinski.Ipolako smanjuje bodovnu razliku u odnosu na Nadala jer je Rafa prosle godine osvojio turnir,tako da sada gubi dosta bodova.
SVAKA CAST NOLE.
Sad je na redu Rodzer. Za Australiju se vadio na mononukleozu,da vidimo sta ce sad da izmisli kad izgubi.

Ljubitelj sporta

pre 16 godina

Tako ga je rutinski pocistio sa terena da pocinjem da mislim ako je Federer ovo gledao da je namerno izgubio, mnogo mu je lakse prihvatiti da izgubi od Fisa nego da Nole i njega lagano pocisti sa terena. Nisam sklon teorijama zavere ali tako izgleda, kako je Novak igrao danas i kako Federer igra ove godine on nema sta da trazi protiv sledeceg broja 1.

СРПСКИ ВИЈЕРИ

pre 16 godina

Браво мајсторе, докторе, легендо, Србине!
А на крају ТРИ ПРСТА, нек се зна кад СРБИН разбија!

Stefan

pre 16 godina

Ne nadajte se Federeru.
Evo Gubi 6 3 5 2, mislim da je ova godina polako pocetak kraja njegove karijere. Zivi bili pa videli.
Nista osim vise sila sada ne mogu da zaustave Noleta da bude broj 1, uz duzno postovanje prema svemu sto je Federer do sada postigao.

Sladjan

pre 16 godina

Istina je da je Rozer pratio Noletov mec i posto je posle zadnjeg poraza od Noleta rekao svim medijima da mu je to samo slab dan i da nema kompleks od njega resio je da "pametno"izgubi da bi mogao da se pravda na slabiju formu umesto na to sto jednostavno nema resenje za Novaka.

Novak mora da se pazi ovakvi mecevi su najtezi ne sme da se opusti i pomisli da je favorit inace bi Fish mogao to da kazni.Mislim da ce u finalu Novak igrati slabije ali da ce i dalje biti dovoljno za pobedu.

Jeca

pre 16 godina

Bravo Nole care!
Svaka ti cast za ovako ubedljivu pobedu!
Srecno sutra u finalu!
NOLE MAJSTORE PA TI SI BOG!:D

PS.Sada nema vise polemike ko je bolji.-Nole,naravno!:)

Dragan

pre 16 godina

11:55pm
Prvi set dobio Fish sa 6:3 i ima break up u drugom setu. Ko sto rekoh Rodzer je u panici od moguceg susreta sa Djokovicem. Kako mu je brzo nabio komplex, pa to nije za verovati... hehehe...

dusan

pre 16 godina

ma kakve su ovo vesti. vest treba da je nesto sto je novo,neobicno a da NOLE pobedjuje sve redom sa ovakvom lakocom-to bas i nije neka vest. SALIM SE, BRAVO NOLE, SAMPIONE !!!

johny5

pre 16 godina

Stari kralj je u ovom momentu pao u polufinalu od Fish-a.(6-3 6-2)Steta sto nece zaigrati u finalu sutra i da licno preda krunu novom!

Pr Kl

pre 16 godina

Pisem u polu snu jer nam ne date sa spavamo vi teniseri!
Da li se nama ovo pricinjava ili je to stvarnost. Da Nole uzme 60% poena Nadalu. Je li to uopste moguce?. Sta to znaci?.Ipak je mnogo. Mozda i nije?. Ko bi ga znao.Koliko nas to ceka neprespavanih noci u slijedecih 10-15 godina. Sta je sa produktivnoscu rada sa Srbiju, Republiku Srpsku, Crnu Goru. Da li neko moze sve to da izmjeri?. Neka vrag nosi tu produktivnost.
Ipak ovo je samo sport, potvrda naseg duha, sposobnosti, dara, teskog i pametnog rada Noleta i njegove familije i trenera. "Imao se rasta i roditi" Sto bi rekao Vladi Rade.Zato hvala ti Nole za neprespavane noci, za odsustva sa posla, za radost koju donese u nase domove, za ponos, za samopuzdanje, koje sa tobom dobijamo. Hvala i Ani, Jeleni, Janku, Zimonji.Vi ste nase perjanice. Vi ste mongo vise od sporta. Vi nam dajete nadu. Vi vise ne igrate samo za sebe.Vi radite mnogo vazan posao. Nastavite i dalje, sve ce vam biti vraceno. Mnogo vise od novca koji, uzgred receno , zaradjijete posteno.

Sikander

pre 16 godina

Bas ga je bilo zadovoljstvo gledati za razliku od juce kad se mnogo mucio. Nadam se da ce Federer u finale pa da i njega propisno isprasi.

Slavisa

pre 16 godina

Svaka cast SRBINE....
Idemo do krajea-svi smo uz tebe i Anu....Pokazali ste da imate S R C E... Sve najbolje u finalu pa se vidimo na balkonu skupstine...

salens

pre 16 godina

Prosle godine su se javljali neki koji su govorili kako je tesko braniti bodove i kako Noleta tek ceka tezak period, a ja sam odmah rekao da se vrhunski igrac poznaje od samog starta!
Bravo Nole!! Ti si najbolji i najpoznatiji sportista na zemaljskoj kugli!!! Samo tako nastavi i do Vimbldona si No#1!!!

wlado

pre 16 godina

napred nole, sad si vec favorit protiv svih tenisera, secam se kad si igrao protiv nadala prosle godine, pa si na patike napisao vamos nole, i nadal te izbusio taj mec, ali cini se sad kao da te vise nikkad nece dobiti...heh

samo napred...

Stefan

pre 16 godina

Sad ce vjerovatno pokusati da Noleta suspenzuju jer je nosio bijele patike a to je boja sa srpske zastave!!! Nole imas srce kao Rusija! Republika Srpska je uz tebe! Stefan Cajnice

Maja

pre 16 godina

R U T I N S K I ! ! !

Nole nemam reci za tvoju igru danas, postao si novi Federer, nadam se da ce tvoja era trajati duze od njegove! Do polufinala nisi pruzao bogzna kakve partije, pobedjivao si sa onoliko snage koliko je potrebno proci dalje, ali u polufinalu si pokazao svu svoju snagu! Nadal nije imao nikakvu sansu!!!

INDIJAN VELS JE SRPSKI OVE GODINE!

ma idi

pre 16 godina

@ aligator

tragedija u kom si ti fazonu...

VAMOS NOLE! GO NOLE! AVANTI NOLE!

P.S. Ne znam na nemackom to da kazem, da se obratim na svim zvanicnim jezicima u Svajcarskoj :)

crnogorac

pre 16 godina

ljudi, kolko god to glupo izgledalo siguran sam da se federer prepao od meca sa noletom, jer je jasno bilo da nakon onakvog meca sa nadalom nema nikakve sanse, a da je opet izgubio nabio bi mu komplekse za sva vremena..znam da glupo zvuci ali sam nekako siguran da je onaj kompleksas bas tako i razmisljao

Irena

pre 16 godina

Čini se da je Federeru bilo loše za vreme meča sa Fišom. Da nije zbog toga što je znao ko ga čeka u finalu? :)
Ako nije gledao meč, čuo je rezultat, a 6:3, 6:2 protiv igrača kao što je Nadal, sve govori. Ko veli, "ma bolje da izgubim sad od Fiša, nego da me Novak opet ponizi u finalu".
Pametna odluka. :)

Mr As

pre 16 godina

Zovem se Novak,
zovu me Nole,
gde si sada druže Rafa,
Ole, Ole,
da vidiš zašto
zbog mene ljudi
Srbiju vole.

Zovem se Novak
dete od pliša
danas ću ljudi
da preslišam Fish-a

@marko, @smena

pre 16 godina

Marko, u pravu je komentator sa nickom "smena" - jer, on jednostavno pamti vise od tebe! Ti se pozivas na "teniske strucnjake", valjda one koji su stasali kao strucnjaci zajedno sa Federerom! Ali, kao sto tacno kaze "Smena", zamisli paklenu konkurenciju kad su istovrmeno igrali i Beker, i Edberg, i Lendl, i toliki drugi! Federer je imao srece da vlada u jednom vakuumu - sad ga opasno ugrozavaju igraci koji su tek nekoliko godina mladji od njega! Time zelim potvrditi i drugu tezu "Smene": zaista je cudno da se neko kome je 26 godina, kao Federeru, vec smatra "veteranom"! Ne, on je u punoj snazi, mladji su u punom naletu, i sad se zaista vrsi provera stvarnog kvaliteta, i Federerovog, i ostalih aspiranata za vrh. To su jednostavno cinjenice, a ti prigovaras "Smeni" povodom necega sto on ocito mnogo bolje poznaje nego ti!

Monika

pre 16 godina

Ne samo sto nam donose radost novim pobedama, nego su i najbolja reklama za ovu nasu Srbiju. Domovina se brani tenisom;) Na glavnoj strani pogledajte "Spotlight on Serbian tennis" => http://www.pacificlifeopen.com/1/home/default.asp

Goran_FRA

pre 16 godina

hehehehe...Federer izgubio...
ssteta...pobeda protiv njega bi Novaku donela samo joss visse samopouzdanja.ok, ako ne sad onda uskoro poccinje poslednji ccin Federerovog pada. Ne znam sta je vece uzzivanje za mene - Noletov uspon ili Federerov pad...

Ana

pre 16 godina

Super,Nole je sampion!Uzece mu drugo mesto. Al Rafa ode na prvo mesto sto mu ustupa Federer.To sto volite Noleta je normalno al sto tolko mrzite Rafu? Pa i da nije prvi u tenisu drugi je ili treci. Al zato ostaje najlepsi ATP muskarac. To mu prvo mesto niko ne moze uzeti sledecih 10 godina! Vamos Rafa!

GoranSD

pre 16 godina

@ smena 2008

Slažem se da je izraz "najbolji svih vremena¡relativna stvar i izraz potrebe medija da uvek prave nove heroje.Titule i brojke ne pokazuju koliko je realno neko bio bolji.Zbog konkurencije a i tenis se menjao,način igranja,pa i reketi i sl.Činjenica je takođe da su možda Lendlovi uspesi sa najvećom težinom jer su bili u vremenu kad su nastajali i već bili zreli igrači Beker i Edberg dok još Mekinro nije bio za staro gvožđe a već su se pojavili Agasi i Sampras.Već je Sampras svoje rekorde postizao u nešto slabijoj konkurenciji.Samo nemojmo potcenjivati ni Federerove uspehe.Hjuit a pogotovu Safin su igrači šampionskog formata..Nadal koga Federer drži iza leđa već tri godine bi u bilo kojoj konkurenciji bio prvi igrač sa svojom snagom i neverovatnim stilom.Upravo to vreme provedeno iza leđa Federeru je negde ubilo Nadalovo samopouzdanje i možda formiralo Nadala kao večito drugog igrača.Pojava Đokovića je definitivno ugrozila Federera i sad je pitanje koliko Novak može i koiko Federer ima snage i motiva da opstane na mestu br.1.Sem eventualno Mareja još nema igrača koji su u stanju da ugroze prvu trojicu.
Jedno je sigurno.Federer je verovatno najkopletniji igrač svih vremena sa najlepšim stilom.I u tome se razlikuje od većine koji pretnduju na titulu "najbolji svih vremena".Možda je upravo to a i lakoća i elegancija sa kojom je ostvarivao svoje pobede razlog zbog kojeg se on razlikuje od ostalih.Novak,recimo,će možda biti uspešniji(nadam se) teniser ali ovo što sam rekao za Federera ostaje.
Uostalom ja bih ipak malo sačekao sa EX-FedEx.

uros

pre 16 godina

predlazem da se ovaj Nadal ubuduce preziva Tarabic
(krf, 22. mart 2008 22:58)
zasto tarabic, iskreno me zanima, nikakve zadnje namere, jer ne razumem a zanimljivo mi je, pozz

wanja!!!

pre 16 godina

RODJA SE VRACA KUCI, RODJA SE VRACA KUCI.... (opet)... :)
Eeee moj Nole, posle ovakvog demoliranja, WELLS JE TVOJ...(I ANIN) ... ;-))

Tanja

pre 16 godina

Stvarno je bilo uzivanje gledati pogotovo prva 4 gema- savrsenstvo znanja,zelje,lepote ove igre ali pre svega upornosti oba igraca.Svaka cast Novaku i svu srecu sutra,a mislim da svakako nece olako shvatiti sutrasnjeg protivnika.SRECNO!!!

HR

pre 16 godina

Nole je majstorski nadigrao Nadala. Zanimljivo da hrvatski mediji, osim "www.salatara.com" ne posvećuju preveliku pažnju srpskim rezultatima. Usprkos tome da se radi o najjačem turniru nakon Grand Slama i da bi trebalo ozbiljnije pratiti polufinalne mečeve!

Filip

pre 16 godina

Bravo Nole majstore, posle Vimbldona bicec prvi reket sveta. Steta sto je Federer puko od Fisa inace bi ga odrao u finalu, ovako moras pobediti ovog Amerikanca.
Bez opustanja i sigurna pobeda od 2-0,osvojen turnir bez izgubljenog seta.

Zox

pre 16 godina

Nadal je igrao dobro, ali Nole je igrao jos bolje. Svaka cast. Mislim da je i pokazao da je bolji igrac na tvrdoj podlozi i da sa razlogom ulazi u medjusobne duele kao favorit.

Zanimljivo bice jedino na sljaci

BRAVO NOLE!!!! PUNO SRECE TEBI I ANI U FINALU SUTRA

Marko

pre 16 godina

Evo jedan klip za kratki predah i opustanje pred danasnje duele:
http://sports.espn.go.com/broadband/video/videopage?videoId=3202538&categoryId=2491545&n8pe6c=1

Rebirth of Serbia

Uvek je to slicno

pre 16 godina

@smena,
Ja nisam neki tenis strucnjak, ali pratim i analiziram to onako kako ja vidim.
Pokusacu biti nepristrasan.
Novak ima raznovrsniji teniski reportoar od Federera i Nadala.
Federer ima sjajan sklad i koncentraciju i to ga je odvojilo od generacije u kojoj je izbio na vrh.
Nadal igra na sve ili nista i tempom je stigao do br.2.
Novak je bolji i od njega, ali samo ako ne dozvoli da igra u njegovom ritmu.
To se vec dogadja(Novak igra svoju igru) i u duelima sa Nadalom i Federerom.
Ko ima bolju paralelu od Novaka?
Ko prima bolje servis od Novaka?
Ko napravi inteligentniju improvizaciju?
Servis?
Cini mi se da su negde tu(kad je Nole koncentrisan).

Dakle,
njihove prednosti bih predstavio ovako:

Federer najbolji bekend, strpljenje u gradnji poena, solidan u ostalim elementima, Najmanje neiznudjenih gresaka(ovo mu je kljuc). Zato on retko gubi od onih ispod 5 mesta.
Nadal, tempo igrac i ko udje u njegov ritam nema sansu. Ko to izbegne od prvih 7-8 sa liste moze da igra sa Nadalo ravnopravno.
Novak, ima najbolji prijem servisa, najraznovrsniji je, izuzetno inteligentan, tehnicki odlicno spremljen i koristi i improvizciju fantasticno. Kad i ako pocne shvatati tenis kao Federer od 10 meceva sa njim i Nadalom Novak dobija po 8.
Hteo sam reci kad odrzi koncentraciju i izbegne nepotrebne neiznudjene greske.
Zbog pada koncentracije on izgubi od onih znatno nize rangiranih. No on ovde izraziti napreduje.
Ujedno ovaj elemenat je cesto odlucujuci u borbi za br 1 izmedju prvih 5.

Ono sto im nije prednost:

Federer je vec malo u strahu, posebno od Novaka. Ne moze dalje da napreduje i polako silazi sa scene. Ko god primeni strpljenje protiv njega od prvih deset ima sansu 50%. Tu on i psihicki pada.
Nadal, moze jos napredovati, ali ne mnogo. Sljaka je njegovo carstvo, jer je sve manje onih koji se specijalizuju za sljaku. Njegov nedostatak je sto nema snagu na tvrdim podlogama kao na sljaci.
Novak jos napreduje, ali i oscilira od turnira do turnira. Najveci nedostatak je koncentracija i cini mi se povremeni stres od odgovornosti. Pad koncentracije je uzrokovan stresom i mladoscu. Kod njega je i jedno i drugo.
Novak nema onaj Federerov bekend i jos zeru strpljenja u gradjenju poena.
Ima jos puno neiznudjenih gresaka samo zbog nedostatka strpljenja.
Neznam stanje njgovog bronhitisa.
Gledao sam ga na onoj emisiji sad u Americi. Briljantan je, ali u stresu. Hvata vazduh. Svi mi iz malih sredina imamo taj problem.
Na kraju Novaka vidim, veoma brzo, kao br. 1.

sale_bcn

pre 16 godina

Novak Djokovic: Predsednik
Ana Ivanovi:Premijer vlade
Tipsarevic:Ministar Inostranih Poslova
Jelena Jankovic:Predsednik Skupstine
Zimonjic-Santoro:Ministri za kapitalne investicije
Milorad Cavic:Ministar za KOSOVO i metohiju......

Petar-Beograd :)

pre 16 godina

Nole svaka cast...ipak najbitnije je da osvojis turnira....steta sto nije prosao svajcarac,uplasio se :)...samo visoko TRI prsta :)

nataly

pre 16 godina

U dosta stvari se slazem sa smena 2008ali i sa goran SD....
U pravu je smena kad kaze konkurenciju u vreme Lendla,Bekera,Samprasa,Agasija bila ostra i da bi Fedexu bilo mnogo teze da osvaja toliki br.granslemova u takvoj konkurenciji.Prosto ne mogu da verujem da bi cifra bila tolika.Ostaje da Fedex ima leprsav stil i tehniku.
Poenta i nije ko je najbolji...sto rekao Goran SD,igra se drugaciji tenis,drugaciji su reketi...Osim toga ,mislim da bi jedino realno bilo da uporedjivanje da su bili igracki savrmenici,i da bi to na jedini nacin bila validna procena ko je najbolji?
Mada mislim.s druge strane...nekako Fedex vise nije dominantan (bar sto se tice pocetka godine)...videcemo nastavak sezone.Ali,ono sto mislim je da Nole ima potencijala da mu se priblizi ove godine...Ko se ikad bavio sportom moze da vidi da Nole ima onu zicu koja je potrebna za vrhunske sportiste.Nole je mnogo vise ucinio za svoje godine(u mnogo jacoj konkurenciji )nego Federer u njegovim godinama.Ali,opet cemo sacekati bar desetak godina da vidimo ko je ko!Nadam se da ce Nole uspeti u trofejima nadmasiti i Samprasa i Federera.Obzirom na godine i na vec osvojeno to mi daje za pravo.Ali,s druge strane,cekajmo...mozda se pojavi neki novi vrhunski majstor koji ce ih sve nadmasiti.U svakom slucaju,ove godine(do sad) sto je pokazao--Nole ubedljivo vodi (nije stvar u osvojenim bodovima)..nego kad gledate,ima najvise sigurnosti.
I jos jedna mla opaska.A,mozda je Fedex namerno izgubio..da bi mu sledece godine bilo lakse da brani poene!!!!Znate...morace i on da se muci da osvaja(pa ko veli covek...lakse braniti polufinale nego finale..a i zaradi bodove).
Ajde Nole...mislim da je ova godina tvoja

Rebel

pre 16 godina

E lepo mu je pokazao kako stoje stvari-ubedljivo.Pre meca Nadal je rekao da Nole nije tako talentovan kao npr. Federer-e vala bas-lepo ga je ucutkao

Zikson

pre 16 godina

Nole, neka te Bog čuva i sreća prati na svakom koraku !
Budi uvek to što jesi:kulturan, fin, normalan i pre svega ČOVEK.
Valjda će neko i naučiti nešto od tebe, a ima mnogo toga da se nauči. SAMO NAPRED, LJUDINO !!!

Marko

pre 16 godina

Ako pobedi u finalu razlika izmedju Noleta i rafe se smanjuje za jos 275 poena, time spusta razliku na manje od 600 bodova sto je smejurija, sa obzirom kako dobro igra trenutno.
Federer jo ipak jos daleko, oko 1200 bodova. Ali sve je moguce....
Napred Nole!!

marko

pre 16 godina

federer,sampras su misaona imenica za sve tenisere,a i ostale sportiste,muka mi je od vasih komentara kako omalozavate federera,kad se zna ko je i sta je on,takodje nemojte slati komentare kad se ne razumete u ovaj sport jel se on igra mnogo pre novaka,on dosta mora da uci da bi stigao federera,ipak je on najveci teniser svih vremena

Monteiko

pre 16 godina

Nole,pravi si predator, lukav i brz, instinktivan, prava ZVER...Kad uzmes turnir, pokazi se u majici sa licem kosova i srbije..

Flame

pre 16 godina

Sto cu uzivati gledajuci Noleta.Razbice onog Fisa.Taman da osveti sve one nesportske servise u dublu kad su on i serena igrali protiv Zikija i POVREDJENE Jelene.Seljak joj je servirao najjace sto je mogao.Neka, sve ce to doci na svoje.

plastikboy

pre 16 godina

To Care,Kralje,Majstore!!!
Jeste da je SRBIJA DO KOSOVA ali tvoje pobede su razlog za slavlje!!!
Kad se igra po pravilima mecevi se dobijaju-a bas o tome najvise treba da razmisle svi srpski politicari!!!!

Smena 2008

pre 16 godina

Potpuno se slazem s tobom, ExFed je najkompletniji igrac na svetu u KONKURENCIJI u kojoj je mogao igrati, dakle katastrofalno losoj, ili makar za klasu slabijoj od prethodnih perioda. Sta znaci kompletan igrac? Znaci li to da ima SVE udarce, dakle sve zna? OK, ako na to mislis onda nekoliko pitanja:

Prvo: Zasto se ExFed "izvlaci" na forhand?
Drugo: Ima li ExFed bolji servis-volej (izlazak na mrezu) nego sto je to bio Edbergov, Beckerov ili Samprasov?
Trece: Servira li ExFed bolje od te trojice pomenutih plus od Roddicka danas?

U svoje vreme je Steffi Graf bila broj jedan, a da je imala bedan backhand. Igracice koje su bile dovoljno strpljive i hrabre, bi forsiranjem samo backhanda pobedjivale. Primer je finale Roland Garrosa i pobeda A.Sanchez. Steffi Graf je imala MONSTRUOZNO DOBAR I JAK forhand, plus odlican servis, bas kao i ExFed danas.

Sta znaci najkompletniji? Ima najbolje udarce u konkurenciji u kojoj je nastupao ili najbolje udarce u istoriji tenisa? Ovo drugo ne moze biti tacno, osim ako se tenis pocinje gledati od 2004 ( a ni tada). Cinjenica je, da igrac koji ima 26-27 godina, mora biti jos daleko od vrhunca karijere, jer ovaj nas ExFed i nije poceo karijeru obecavajace. Niko i nista, ili makar nezapazaen do nekih zrelijih godina (22+). Dakle, samo zahvaljujuci slaboj konkurenciji, ExFed je postao to sto je danas. Pa samo dvojica na celu (gde jedan uzima skoro sve hard court titule, a drugi sve na zemlji), pre dolaska Noleta, a iza njih provalija. Kada se to desilo poslednji put? I treba znati da kad je ExFed dosao na celo ATP liste, imao je manje poena nego Nole sada i to podosta manje. Vreme ce uskoro pokazati ko je u pravu. Iskreno, ovaj poraz od Fisha mi lici malo na bezanje od Noleta. Nesto slicno su konstatovali i danski komentatori, rekavsi: "Federer izgleda nezainteresovano danas".
Skoro sam siguran da ce vec ove godine neko drugi zasesti na celo ATP liste. Nadal je bio istorijski blizu pre Indian Wellsa, ali ne zahvaljujuci svojoj dobroj igri, vec NOLETU koji mu je (ExFedu) obrijao onih 1000 poena u zamenu za polufinalne (poene).

50% izbegao porazom Noleta

pre 16 godina

Rodzer je eskivirao jos jedan poraz od Novaka.
Ovo je moguca opcija, jer Nole gazi kao na Australija openu.
Rodzer je kontao da je bolje izgubiti od zahuktalog Fisa, nego drugi put uzastopno od Novaka.
To bi bio konacan dokaz da je Novak bolji.
Federer to jos ne zeli priznati.
Ide Svicarac da se sprema za sledeci turnir(Frenc open) i da tamo pokusa da ga izbegne ili da uradi sve sto je u njegovoj moci da ga dobije.
Ovako razmisljanje je verovatno. Rodzer odavno zazire od Novaka.
Daj boze da uzme ovaj turnir i evo 500 bodova plus 275 koji se oduzimaju Nadalu i on ce biti tik iza Nadala(Sadasnja razlika je 850 bodova). Razlika bi se svela na 75 bodova i prilika da se na sledecem turniru popne na br 2.
Novaku, u voom mecu, zelim dobru koncentraciju i ostalo je stvar rutine.
Fis je iskusan(puno straiji) i ima snazan i precizan servis.
Sve ostalo je na strani Novaka.

marko

pre 16 godina

Kao sto je vec napisao GoranSD, Federer se smatra za najveceg zato sto je (bio:)) najkompletniji igrac. A to nema veze ni sa mojim pamcenjem ni sa konkurencijom pa ni sa brojem osvojenih titula. Kvalitet njegove igre bi bio isto ovako impresivan i da je igrao u jacoj konkurenciji (mozda cak i bolji zbog motivacije). Verovatno bi osvoji nekoliko titula manje ali to ne bi promenilo cinjenicu da igra najbolje. Zaista mi nije jasno otkud ovoliko omalovazavanje njegovog tenisa?

straja

pre 16 godina

NOLE,izvini se Nadalu,jer nije bilo lepo to sto si uradio...moras pustiti i druge da igraju tenis...a ne ti sve poene da uzmes!!!NOLE SRBINE!!!

aligator

pre 16 godina

Pa dobro,nek se malo i on raduje.Dosta je Rafa pobedjivao njega.ALi njih dvoje nikad nemogu da se uporedjuju jer je RAFA ZAKON!VAMOS RAFA!!!!!

zoki

pre 16 godina

Nole majstore svaka cast! I rafa je odlicno igrao, ali se definitivno vidi da u tebi ima jos mnogo potencijala, i da si i dalje od svog maximuma. A sto se Federera tice, zlozicu se sa vecinom da je namerno izgubio jer mu je lakse da se vadi da ga je iznenadio neki Fish, nego da pukne u finalu sramotno.
Bravo Nole Srbija je uz tebe!

Andra

pre 16 godina

@Smena 2008:
Mislim da nacin na koji rezonujes da Roger nije najbolji svih vremena nije dobar. Sve je jako prosto, teniseri su igrali u razlicitim erama, ali je cinjenica da su danas teniseri pre svega fizicki superiorniji. Nijedan od onih koje si nabrojao tesko da bi nesto znacajnije napravio u danasnjoj konkurenciji. Isto mislim da je samo prividno da Roger nekoliko godina nije imao pravu konkurenciju, pre ce biti da su Rafael i on bili tokliko superiorni u odnosu na ostale pa se to tako cinilo. Steta je sto ne postoje parametri pomocu kojih mozemo da izmerimo ko je najbolji ikada, ali mislim da je najpriblizniji primer atletika i plivanje. Sreca da mozemo da merimo vreme, inace bi za neke Mark Spic i dalje bio najbolji plivac svih vremena, a Karl Luis najbolji sprinter, a prava istina je da bi danas bili prosecni u najbolju ruku. Slicno je i sa tenisom. Pozz

Vladan

pre 16 godina

LJUDI POGLEDAJTE OVO.ZNACI KOJI JE TO CAR.NEVIDJEN KRALJ..

http://www.novak-djokovic.com/srb/fotogallery/2008/IndianWells2008/16th%20March%20(Practicing%20with%20Kuerten)/16_03_no_22.jpg

Dusan

pre 16 godina

To je to. Novak je Nadalu pokazao ko je gazda na tvrdim terenima. Sigurno, skoncentrisano do samog kraja, moze se reci cak i rutinska pobeda. A sada otprilike repriza iz Australije. Umesto ocekivanog obracuna sa Federerom, stize najvece iznenadjenje turnira Fis. Igrali su vrlo tezak mec u Pertu, koliko po statistikama vidim Fisu servis bas ide, domaca publika, bice vrlo tesko. Dobra stvar je sto je Novak favorit i sto pocinje da oseca polako pritisak velikih meceva kada se od njega ocekuje pobeda. U Melburnu je odlicno polozio ispit, verujem da ce i sutra. Srecno u finalu.

Carski sluga

pre 16 godina

Nole care! Hvala. Samo opusteno i deri. Psihicki si (ste) jaci za jedno bombardovanje. A sta je jedno tenisko finale prema bombardovanju. P.... dim.

lemi

pre 16 godina

Brvo Novace, car si!!!
A da li neko sem mene ima utisak da je Federer namerno izgubio? I oupste me ne bi iznenadilo da se ne pojavi na sledecem mastersu gde Nole brani titulu...

aligator

pre 16 godina

Pa dobro,nek se malo i on raduje.Dosta je Rafa pobedjivao njega.ALi njih dvoje nikad nemogu da se uporedjuju jer je RAFA ZAKON!VAMOS RAFA!!!!!

Mare

pre 16 godina

Naslov:Ja sam fer
Zanr:Drama u uzem smislu

Nadal:Hocu da prekinem igru (smrc)!
Sudija:To nije fer.
Nadal:Ti ces da mi kazez sta je fer!
Nekoliko minuta kasnije…
Supervizor:Pa sta je Rafa?
Nadal:Ja sam fer igrac!Ko je onaj covek da mi kaze da nisam fer?!Previjte mi prstice.
Mnogo minuta kasnije...
Nadal:Sto me mrzi da pakujem kofere.

Kraj

neko iz maseee

pre 16 godina

Nole...

Covece, navikavas nas. STa reci sada, osim veliko hvala. NIsam bio u prilici da pratim mec (HOlandija???!!!), mozda i mojom greskom - ali rezultat je stvarno ubedljiv!!!

Da se usudim: Ako mislis o finalu i cirilicnom tekstu na majci - mozda je bolje ne ljutiti rogate stvorove u mordoru. A mi Srbi, da se lepo okrenemo uspehu po zapadnim merilima (kao sto ti i Cavic) uspesno obojica radite.

Da ih potucemo na njihovom terenu. Ali, ne samo na sportu, vec pre svega u ekopnomiji, kako bi svi ljudi u Srbiji mogli dostojanstveno ziveti. I jednom za uvek, ako je ikako moguce da posaljemo radikale u istoriju a u Srbiju da pocnu cesce da svracaju ljudi poput tebe, Ane, Jelene, Cavica, Kosarkasa, Atleticara sa osmesima na licu. Da se radujemo zajedno u umivenoj i sredjenoj Srbiji, bez te proklete korupcije, kriminala, krimosa, dzipova.

Nole, hvala jos jednom, volimo te!

Ana

pre 16 godina

Super,Nole je sampion!Uzece mu drugo mesto. Al Rafa ode na prvo mesto sto mu ustupa Federer.To sto volite Noleta je normalno al sto tolko mrzite Rafu? Pa i da nije prvi u tenisu drugi je ili treci. Al zato ostaje najlepsi ATP muskarac. To mu prvo mesto niko ne moze uzeti sledecih 10 godina! Vamos Rafa!

dragan

pre 16 godina

a tri prsta na kraju? naravno , sad ce holandski teniski savez zajedno sa kosovskim teniserima koji su zaduzili svetski tenis traziti Noletovu diskvalifikaciju.

sashka

pre 16 godina

Bravo care,najbolji si na svetu!!! Oduvao si Nadala,tj. počistio si ga sa terena,a sad još i Federera...Ljudi moji,i Novak i Ana i Ziki u finalu,pa gde to još ima...!!Pa zato nas i mrze,naročito Ameri;pazi Nole digao si tri prsta možda i tebe "suspenduju" kao Čavića...A zabranili srpskim TV stanicama da prenose Anin meč,bruka i sramota,to je tako u tzv. "demokratskoj" Americi,"kolevci demokratije"...ma muka mi je više od tzv. demokrata. Nole,Ana,Jelena,Ziki,Čaviću,ma najbolji ste i niko vam ništa ne može...SRBIJA RULES FOREVER! KOSOVO IS SERBIA FOREVER!

Ranko

pre 16 godina

"Beograđanin je taj poklon oberučke prihvatio poveo je sa 4:2, i tada je bilo jasno da Špancu nema povratka u ovaj meč. U naredna dva gema Đoković, uz još jedan brejk, lako završava posao i dolazi do četvrtog finala Mastersa u karijeri."
Kako vas nije sramota? Dečko je iz KOSOVSKE MITROVICE!

Boske

pre 16 godina

Bravo NOLE!!!Pokazi svetu ko su SRBI!!!A kada pokoris Ameriku i osvojis Indian vels obuci i ti majcu sa natpisom "Kosovo je srbija" i pokazi im sta znaci biti Srbin i imati dzakcice!!!!!!

marko

pre 16 godina

federer,sampras su misaona imenica za sve tenisere,a i ostale sportiste,muka mi je od vasih komentara kako omalozavate federera,kad se zna ko je i sta je on,takodje nemojte slati komentare kad se ne razumete u ovaj sport jel se on igra mnogo pre novaka,on dosta mora da uci da bi stigao federera,ipak je on najveci teniser svih vremena

Vladan

pre 16 godina

Prisetio bih se jednog od legendarnih komentara posle pobede Novaka nad Rodzerom u polufinalu AO.U ovom slucaju glasio bi ovako

RN: Dobar dan.
NDj: dobar dan, izvolite

RN: Hteo bih da uzmem nekoliko casova tenisa.
NDj.Da moze naravno,dogovoricemo se.

RN: cena nije problem.Koliko ce trajati?
NDj: Dva seta.

extalker

pre 16 godina

rafi je sada najlakše....prvo više ga ne žulja ni prst ni šorc...a drugo...on je svoje odradio, i polako počinje da se navikava na ovakva trpanja...biće toga još....

ne smarajte više sa kosovom... posao tenisera je da svoj talenat demonstrira na terenu. za taj infantilni egzibicionizam - dosta je jedan đani.
pitajte čavića da li planira sličnu egzibiciju i za olimpijadu...

Smena 2008

pre 16 godina

Ako je neko, za koga kazu da je najbolji teniser u istoriji (sto je suluda tvrdnja), na zalasku karijere sa samo 26-27 godina, onda se godine dominacije moraju staviti malo pod lupu. Istina je, ma sta ExFedovi navijaci mislili, da je konkurencija do pojave Nadala, posle Noleta i ostalih, bila katastrofalno losa. Podseca malo na ulazak dvanaestogodisnjaka u vrtic gde su predskolska deca, i naravno, mlati ih sve dok neko od njih ne poraste. Razmislite, ko su bili konkurenti ExFeda do pojave mladjih snaga? Hewitt? Pa i s njim ili ima neresen ili losiji skor. Hewitt ga je ubijao u pocetku karijere, a vrsnjaci su. Davidenko? Odlican, strpljiv, uporan igrac, ali nista vise od toga. Tek pojavom Nadala, ExFed pocinje da zaradjuje svoj teniski hleb nesto teze. Danas ga deru skoro svi. Pamtim vremena Borga, Connorsa, McEnroea, Beckera, Edberga ,Lendla, Wilandera, Samprasa...i mnogih drugih super igraca. Zamislite konkurenciju gde u isto vreme igraju jedan Edberg, Lendl, Agassi, Becker, McEnroe...i vreme ExFedove dominacije gde osim...Samprasa na kraju karijere, nema skoro nikoga. Tacno, tu su Roddick, Hewitt, ali...mogu li se uporediti sa gore pobrojanim velicinama? Danas ExFeda ceka mnogo nocnih mora, koje se vremenom samo umnozavaju. Do pre godinu dve, mogao je samo da strahuje od Nadala, a danas su tu dvadesetak igraca koji ka mogu obrisati sa terena. Da ih ne nabrajam sad. Pogledajte, jer mene mrzi da i to dokazujem, gde je ExFEd bio od 18-21. godine zivota? Onda nastupa crna rupa i desava se ono sto pise gore. Osim Nadala, Djokovica, Canasa, Nalbandiana, sada ni Tsonga, Murray i evo danas Fish, nemaju ni trunke straha kada s druge strane mreze ugledaju "najboljeg tenisera svih vremena". Fish ga je ponizio danas. I jos nesto - izlazeci sa stadiona u I.V., cekala ga je gomila decice zbog autograma. Izasao je taj veliki sportista a da nikoga nije ni pogledao. Verovali ili ne, da nema navijaca ni gledalaca, ne bi bilo ni Federera.

Toni

pre 16 godina

Nadal je kao izduvani balon. To se vidi iz aviona. Ono što se takođe vidi iz aviona je predstojeća smena na mestu broj 2. Pitanje je meseca kada će se to desiti. Moja procena je nakon sezone šljake, jer ne verujem da Nadal može da ponovi baš onakve rezultate, a posle Wimbldona svakako. Međutim, ono što je potpuno neizvesno je pitanje broja 1. Federer sutra igra najvažniji meč u poslednjih nekoliko godina. Načet je, Nole je u velikom naletu, i ceo svet se pita da li je to početak kraja velikog kralja, ili samo prolazna kriza. Ja ne znam odgovor, a sumnjam da bilo ko zna. Sutra je veliki meč. Sigurno je samo da je Federer sada pod pritiskom koji nije osetio godinama, kada su mu se svi pratioci sklanjali sa puta i predavali se bez borbe.Smena na broju jedan je takođe sasvim izvesna, a sutra ćemo videti da li je ona pitanje meseci ili godina.

hehe

pre 16 godina

Kako si ga ponizio...

Nemam ništa protiv Rafe, on je korektan sportista, ali da ovako gladijatorski igraš i sutra protiv exFeda

Care!

marko

pre 16 godina

@ smena 2008

Vecina teniskih strucnjaka smatra da je Federerova igra najkompletnija u istoriji ali ti ocigledno iz ko zna kojih razloga mislis da si kompetentniji. Federer ima pozitivan skor protiv vecine igraca koje si pobrojao da su mu pretnja. Prosle godine je u toj istoj konkurenciji uzeo TRI Grend slema ali to ocigledno selektivno zaboravljas. Normalno je da kvalitet njegove igre pocne da opada. Ali nikako nije uredu da se zbog toga sav njegov dosadasnji uspeh omalovazi.

komandant mark

pre 16 godina

Nole sutra pobedjuje, bilo ko da mu je protivnik.Jedino mu mogu parirati jos Nadal u Parizu i Federer na Wimbldonu.Steta sto sad jos neigraju,-i to kao u svojim najboljim danima-Lendl,Beker,Sampras i Agassi pa da vidimo ko je najbolji

Mihailo Kostov

pre 16 godina

Verovatno je frustrirajuce za Nadala kada je toliko ugo vec drugi, a kako stvari stoje nikad ni nece postati prvi, jer je danas igrao sa buducim no 1 !!!

milan

pre 16 godina

Novak je buduci broj 1...njemu se ne moze desiti da izgubi od Fisha u finalu pa cak ovaj bio u zivotnoj formi kao i Tsonga u Australiji..nije moglo ni Rogeru nekada ali...vrijeme prolazi..ne volim da prognoziram ali Djokovic je najkvalitetniji,najvise pokazuje i sada je vec pitanje dana kada ce doci do smjene...A protiv Nadala je odigrao maestralno..ne tako davno je on bio onaj koji se bori za castan poraz...sad mi se cini ni da na sljaci Rafael ne moze biti siguran u pobjedu...Novace volimo te...

trebalo je poslije finala ovaj komentar da napisem ali rizikovacu..:)

Stefan

pre 16 godina

Sad ce vjerovatno pokusati da Noleta suspenzuju jer je nosio bijele patike a to je boja sa srpske zastave!!! Nole imas srce kao Rusija! Republika Srpska je uz tebe! Stefan Cajnice

marko pantelic

pre 16 godina

"a tri prsta na kraju? naravno , sad ce holandski teniski savez zajedno sa kosovskim teniserima koji su zaduzili svetski tenis traziti Noletovu diskvalifikaciju."

Pa Nole je kosovski teniser, i Kosovo je Srbija. Pazite sta pricate!

Nole Federer je izgubio od ovog amatera jer ne zna ni sam kako bi podneo da ga odvalis u jos jednom finalu.

sale_bcn

pre 16 godina

Novak Djokovic: Predsednik
Ana Ivanovi:Premijer vlade
Tipsarevic:Ministar Inostranih Poslova
Jelena Jankovic:Predsednik Skupstine
Zimonjic-Santoro:Ministri za kapitalne investicije
Milorad Cavic:Ministar za KOSOVO i metohiju......

Smena 2008

pre 16 godina

Potpuno se slazem s tobom, ExFed je najkompletniji igrac na svetu u KONKURENCIJI u kojoj je mogao igrati, dakle katastrofalno losoj, ili makar za klasu slabijoj od prethodnih perioda. Sta znaci kompletan igrac? Znaci li to da ima SVE udarce, dakle sve zna? OK, ako na to mislis onda nekoliko pitanja:

Prvo: Zasto se ExFed "izvlaci" na forhand?
Drugo: Ima li ExFed bolji servis-volej (izlazak na mrezu) nego sto je to bio Edbergov, Beckerov ili Samprasov?
Trece: Servira li ExFed bolje od te trojice pomenutih plus od Roddicka danas?

U svoje vreme je Steffi Graf bila broj jedan, a da je imala bedan backhand. Igracice koje su bile dovoljno strpljive i hrabre, bi forsiranjem samo backhanda pobedjivale. Primer je finale Roland Garrosa i pobeda A.Sanchez. Steffi Graf je imala MONSTRUOZNO DOBAR I JAK forhand, plus odlican servis, bas kao i ExFed danas.

Sta znaci najkompletniji? Ima najbolje udarce u konkurenciji u kojoj je nastupao ili najbolje udarce u istoriji tenisa? Ovo drugo ne moze biti tacno, osim ako se tenis pocinje gledati od 2004 ( a ni tada). Cinjenica je, da igrac koji ima 26-27 godina, mora biti jos daleko od vrhunca karijere, jer ovaj nas ExFed i nije poceo karijeru obecavajace. Niko i nista, ili makar nezapazaen do nekih zrelijih godina (22+). Dakle, samo zahvaljujuci slaboj konkurenciji, ExFed je postao to sto je danas. Pa samo dvojica na celu (gde jedan uzima skoro sve hard court titule, a drugi sve na zemlji), pre dolaska Noleta, a iza njih provalija. Kada se to desilo poslednji put? I treba znati da kad je ExFed dosao na celo ATP liste, imao je manje poena nego Nole sada i to podosta manje. Vreme ce uskoro pokazati ko je u pravu. Iskreno, ovaj poraz od Fisha mi lici malo na bezanje od Noleta. Nesto slicno su konstatovali i danski komentatori, rekavsi: "Federer izgleda nezainteresovano danas".
Skoro sam siguran da ce vec ove godine neko drugi zasesti na celo ATP liste. Nadal je bio istorijski blizu pre Indian Wellsa, ali ne zahvaljujuci svojoj dobroj igri, vec NOLETU koji mu je (ExFedu) obrijao onih 1000 poena u zamenu za polufinalne (poene).

50% izbegao porazom Noleta

pre 16 godina

Rodzer je eskivirao jos jedan poraz od Novaka.
Ovo je moguca opcija, jer Nole gazi kao na Australija openu.
Rodzer je kontao da je bolje izgubiti od zahuktalog Fisa, nego drugi put uzastopno od Novaka.
To bi bio konacan dokaz da je Novak bolji.
Federer to jos ne zeli priznati.
Ide Svicarac da se sprema za sledeci turnir(Frenc open) i da tamo pokusa da ga izbegne ili da uradi sve sto je u njegovoj moci da ga dobije.
Ovako razmisljanje je verovatno. Rodzer odavno zazire od Novaka.
Daj boze da uzme ovaj turnir i evo 500 bodova plus 275 koji se oduzimaju Nadalu i on ce biti tik iza Nadala(Sadasnja razlika je 850 bodova). Razlika bi se svela na 75 bodova i prilika da se na sledecem turniru popne na br 2.
Novaku, u voom mecu, zelim dobru koncentraciju i ostalo je stvar rutine.
Fis je iskusan(puno straiji) i ima snazan i precizan servis.
Sve ostalo je na strani Novaka.

Uvek je to slicno

pre 16 godina

@smena,
Ja nisam neki tenis strucnjak, ali pratim i analiziram to onako kako ja vidim.
Pokusacu biti nepristrasan.
Novak ima raznovrsniji teniski reportoar od Federera i Nadala.
Federer ima sjajan sklad i koncentraciju i to ga je odvojilo od generacije u kojoj je izbio na vrh.
Nadal igra na sve ili nista i tempom je stigao do br.2.
Novak je bolji i od njega, ali samo ako ne dozvoli da igra u njegovom ritmu.
To se vec dogadja(Novak igra svoju igru) i u duelima sa Nadalom i Federerom.
Ko ima bolju paralelu od Novaka?
Ko prima bolje servis od Novaka?
Ko napravi inteligentniju improvizaciju?
Servis?
Cini mi se da su negde tu(kad je Nole koncentrisan).

Dakle,
njihove prednosti bih predstavio ovako:

Federer najbolji bekend, strpljenje u gradnji poena, solidan u ostalim elementima, Najmanje neiznudjenih gresaka(ovo mu je kljuc). Zato on retko gubi od onih ispod 5 mesta.
Nadal, tempo igrac i ko udje u njegov ritam nema sansu. Ko to izbegne od prvih 7-8 sa liste moze da igra sa Nadalo ravnopravno.
Novak, ima najbolji prijem servisa, najraznovrsniji je, izuzetno inteligentan, tehnicki odlicno spremljen i koristi i improvizciju fantasticno. Kad i ako pocne shvatati tenis kao Federer od 10 meceva sa njim i Nadalom Novak dobija po 8.
Hteo sam reci kad odrzi koncentraciju i izbegne nepotrebne neiznudjene greske.
Zbog pada koncentracije on izgubi od onih znatno nize rangiranih. No on ovde izraziti napreduje.
Ujedno ovaj elemenat je cesto odlucujuci u borbi za br 1 izmedju prvih 5.

Ono sto im nije prednost:

Federer je vec malo u strahu, posebno od Novaka. Ne moze dalje da napreduje i polako silazi sa scene. Ko god primeni strpljenje protiv njega od prvih deset ima sansu 50%. Tu on i psihicki pada.
Nadal, moze jos napredovati, ali ne mnogo. Sljaka je njegovo carstvo, jer je sve manje onih koji se specijalizuju za sljaku. Njegov nedostatak je sto nema snagu na tvrdim podlogama kao na sljaci.
Novak jos napreduje, ali i oscilira od turnira do turnira. Najveci nedostatak je koncentracija i cini mi se povremeni stres od odgovornosti. Pad koncentracije je uzrokovan stresom i mladoscu. Kod njega je i jedno i drugo.
Novak nema onaj Federerov bekend i jos zeru strpljenja u gradjenju poena.
Ima jos puno neiznudjenih gresaka samo zbog nedostatka strpljenja.
Neznam stanje njgovog bronhitisa.
Gledao sam ga na onoj emisiji sad u Americi. Briljantan je, ali u stresu. Hvata vazduh. Svi mi iz malih sredina imamo taj problem.
Na kraju Novaka vidim, veoma brzo, kao br. 1.

plastikboy

pre 16 godina

To Care,Kralje,Majstore!!!
Jeste da je SRBIJA DO KOSOVA ali tvoje pobede su razlog za slavlje!!!
Kad se igra po pravilima mecevi se dobijaju-a bas o tome najvise treba da razmisle svi srpski politicari!!!!

mlbrnsrb

pre 16 godina

ako su pametni razjarenom srpskom panteru nek daju fisha, dobice samilost u protivnom federi ce biti potrgana utroba izvadjeno srce i ostatak prepusten shakalima.....

bx kg

pre 16 godina

Šteta što je i ovaj Noletov duel izgubio draž i rezultatsku neizvesnost. Šta će nam za koji mesec dizati adrenalin!? Vanzemaljci, dolazite smesta...!!

Milan

pre 16 godina

Bravo Nole majstore.Gledao sam mec bez nerviranja i sada mogu mirno da legnem da spavam :)samo tako nastavi.Svi smo uz tebe legendo!!!

Ognjen

pre 16 godina

Svaka cast Djokovicu, ocekivana pobeda ali ovoga puta je nesto drugo bilo mnogo uocljivije. Veci bezobrazluk od strane publike odavno nisam video, a teniska publika se smatra kao najkorektnija sportska publika.... Nemam reci. Nole se extra poneo. Svaka cast!

Sikander

pre 16 godina

Bas ga je bilo zadovoljstvo gledati za razliku od juce kad se mnogo mucio. Nadam se da ce Federer u finale pa da i njega propisno isprasi.

dusan

pre 16 godina

ma kakve su ovo vesti. vest treba da je nesto sto je novo,neobicno a da NOLE pobedjuje sve redom sa ovakvom lakocom-to bas i nije neka vest. SALIM SE, BRAVO NOLE, SAMPIONE !!!

hunteR

pre 16 godina

Човече,скоро да ми је било жао Надала :)!
Онаквих урагана нема у Шпанији,јел да???
Ноле,Ноле...КРАЉУ!!!

Jeca

pre 16 godina

Bravo Nole care!
Svaka ti cast za ovako ubedljivu pobedu!
Srecno sutra u finalu!
NOLE MAJSTORE PA TI SI BOG!:D

PS.Sada nema vise polemike ko je bolji.-Nole,naravno!:)

F#07

pre 16 godina

Brate,koji si ti car!Srce mi je lupalo k'o ludo ceo prvi set,posle sam samo uzivao :)
Hvala ti sto nam pruzas skoro svake nedelje ovakav dozivljaj!
Samo napred ja sam uz tebe zauvek,a mislim da je i Srbija jer onaj potez na kraju meca(3 prsta nasim navijacima na vrhu tribina) govori vise od svega...

caki_sd

pre 16 godina

Uh,strasno. Poceo je i Nadala da tuce,ajde da ne kazem lagano, vec rutinski.Ipolako smanjuje bodovnu razliku u odnosu na Nadala jer je Rafa prosle godine osvojio turnir,tako da sada gubi dosta bodova.
SVAKA CAST NOLE.
Sad je na redu Rodzer. Za Australiju se vadio na mononukleozu,da vidimo sta ce sad da izmisli kad izgubi.

обичан Србин

pre 16 godina

СВАКА ЧАСТ!!! Сутра два финала, једно за другим! Прво Ана, па Ноле! + Зикијево финале..помало смо досадни :-)) зар не..

Slavisa

pre 16 godina

Svaka cast SRBINE....
Idemo do krajea-svi smo uz tebe i Anu....Pokazali ste da imate S R C E... Sve najbolje u finalu pa se vidimo na balkonu skupstine...

vasa stepanovic

pre 16 godina

Samo je pitanje vremena, kada ce Novak Djokovic biti krunisan, ne samo kao najbolji teniser Sveta, nego i najbolji srpski sportista svih vremena. Samo dosadsnji uspeh, karakter, besprekorno ponasanje, pobednicki mentalitet, patriotizam i ostale pozitivne osobine mladog coveka, dovoljne su da ga proglasimo za Nacionalno Blago (National Treasure). Opsirnije o samom statusu te titule, kasnije! Za sada da glasamo za 'za' i 'protiv'

СРПСКИ ВИЈЕРИ

pre 16 godina

Браво мајсторе, докторе, легендо, Србине!
А на крају ТРИ ПРСТА, нек се зна кад СРБИН разбија!

Maja

pre 16 godina

R U T I N S K I ! ! !

Nole nemam reci za tvoju igru danas, postao si novi Federer, nadam se da ce tvoja era trajati duze od njegove! Do polufinala nisi pruzao bogzna kakve partije, pobedjivao si sa onoliko snage koliko je potrebno proci dalje, ali u polufinalu si pokazao svu svoju snagu! Nadal nije imao nikakvu sansu!!!

INDIJAN VELS JE SRPSKI OVE GODINE!

Nikola

pre 16 godina

Majstor ostaje majstor!!!!!!!!!!

Usput dodjite na utakmicu NLB lige Partizan - Split da pozdravite Milorada Cavica koji ce se obratiti publici.

zoki

pre 16 godina

prvih pet gemova je verovatno najbolji tenis koji sam ikad gledao, svaak cast na tome i Novaku i Rafi, sve ostalo posle toga bio je one man show u reziji Noleta..alal vera momak

ivana

pre 16 godina

Zivim u Spaniji i gledla sam intervj sa Nadalom pre meca. Bio je toliko nervozan i zabrinut da sam bila odmah sigurna u Noletovu neprikosnovenu pobedu. Kakva sigurnost, kakva koncentracija i hladnokrvnost. BRAAVOOO!!! Majstore.

Dragan

pre 16 godina

11:34pm
Federer upravo gubi od Fisha 4:1 u prvom setu. Izgleda se uplasio da izadje na megdan Noletu. Sto kaze, bolje izgubiti od Fisha nego da ga Nole rastrgne.
Videcemo kako ce se stvari razvijati do kraja.

uros

pre 16 godina

predlazem da se ovaj Nadal ubuduce preziva Tarabic
(krf, 22. mart 2008 22:58)
zasto tarabic, iskreno me zanima, nikakve zadnje namere, jer ne razumem a zanimljivo mi je, pozz

Monika

pre 16 godina

Ne samo sto nam donose radost novim pobedama, nego su i najbolja reklama za ovu nasu Srbiju. Domovina se brani tenisom;) Na glavnoj strani pogledajte "Spotlight on Serbian tennis" => http://www.pacificlifeopen.com/1/home/default.asp

Vladan

pre 16 godina

LJUDI POGLEDAJTE OVO.ZNACI KOJI JE TO CAR.NEVIDJEN KRALJ..

http://www.novak-djokovic.com/srb/fotogallery/2008/IndianWells2008/16th%20March%20(Practicing%20with%20Kuerten)/16_03_no_22.jpg

Dragan

pre 16 godina

11:55pm
Prvi set dobio Fish sa 6:3 i ima break up u drugom setu. Ko sto rekoh Rodzer je u panici od moguceg susreta sa Djokovicem. Kako mu je brzo nabio komplex, pa to nije za verovati... hehehe...

HR

pre 16 godina

Nole je majstorski nadigrao Nadala. Zanimljivo da hrvatski mediji, osim "www.salatara.com" ne posvećuju preveliku pažnju srpskim rezultatima. Usprkos tome da se radi o najjačem turniru nakon Grand Slama i da bi trebalo ozbiljnije pratiti polufinalne mečeve!

Stefan

pre 16 godina

Ne nadajte se Federeru.
Evo Gubi 6 3 5 2, mislim da je ova godina polako pocetak kraja njegove karijere. Zivi bili pa videli.
Nista osim vise sila sada ne mogu da zaustave Noleta da bude broj 1, uz duzno postovanje prema svemu sto je Federer do sada postigao.

johny5

pre 16 godina

Stari kralj je u ovom momentu pao u polufinalu od Fish-a.(6-3 6-2)Steta sto nece zaigrati u finalu sutra i da licno preda krunu novom!

Goran_FRA

pre 16 godina

hehehehe...Federer izgubio...
ssteta...pobeda protiv njega bi Novaku donela samo joss visse samopouzdanja.ok, ako ne sad onda uskoro poccinje poslednji ccin Federerovog pada. Ne znam sta je vece uzzivanje za mene - Noletov uspon ili Federerov pad...

finale

pre 16 godina

fish je potukao federera i Novaku bi savetovala da se dobro spremi za njega. Fish je dotukao i Nalbandiana i bice jako motivisan - jos na domacem terenu. Neka ne misli da ce ga lako upecati, zato Nole spremi se maksimalno - i bez milosti - dok ne potuces ovu surprise ajkulu koja oce da ispliva na povrsinu. Vrati ga duboko na dno Pacifika. Neka sva sreca i pribranost budu na tvojoj strani - sve do pobede!

salens

pre 16 godina

Prosle godine su se javljali neki koji su govorili kako je tesko braniti bodove i kako Noleta tek ceka tezak period, a ja sam odmah rekao da se vrhunski igrac poznaje od samog starta!
Bravo Nole!! Ti si najbolji i najpoznatiji sportista na zemaljskoj kugli!!! Samo tako nastavi i do Vimbldona si No#1!!!

wanja!!!

pre 16 godina

RODJA SE VRACA KUCI, RODJA SE VRACA KUCI.... (opet)... :)
Eeee moj Nole, posle ovakvog demoliranja, WELLS JE TVOJ...(I ANIN) ... ;-))

wlado

pre 16 godina

napred nole, sad si vec favorit protiv svih tenisera, secam se kad si igrao protiv nadala prosle godine, pa si na patike napisao vamos nole, i nadal te izbusio taj mec, ali cini se sad kao da te vise nikkad nece dobiti...heh

samo napred...

Filip

pre 16 godina

Bravo Nole majstore, posle Vimbldona bicec prvi reket sveta. Steta sto je Federer puko od Fisa inace bi ga odrao u finalu, ovako moras pobediti ovog Amerikanca.
Bez opustanja i sigurna pobeda od 2-0,osvojen turnir bez izgubljenog seta.

Ljubitelj sporta

pre 16 godina

Tako ga je rutinski pocistio sa terena da pocinjem da mislim ako je Federer ovo gledao da je namerno izgubio, mnogo mu je lakse prihvatiti da izgubi od Fisa nego da Nole i njega lagano pocisti sa terena. Nisam sklon teorijama zavere ali tako izgleda, kako je Novak igrao danas i kako Federer igra ove godine on nema sta da trazi protiv sledeceg broja 1.

Слобо'дан

pre 16 godina

Марди Фиш је управо добио Федерера. У ствари, није га добио Фиш него је Федерер добио самог себе.
Сада је већ потпуно извесно да у његовој каријери нешто (озбиљно) не штима.
Једино што ми није јасно је зашто Федерер, који је изузетан нападач, толико мало користи волеј игру. На овом мечу је имао равно НУЛА покушаја изласка на мрежу. С овом игром коју је приказао ноћас тешко да би и мене добио...

mira

pre 16 godina

Nole, Cestitam od srca, svaka cast.
Federer je prosle nedelje u vise navrata kroz svoje glasilo koje se zove New York Times proturao pricu o bolesti kao razlogu za neslavan pocetak
ove godine, takodje je nemusto
pokusavao da nabaci deo karizme
koja je Novaku urodjena, pa kaze:"Dobro je ponekad izgubiti, to je ono sto mi u stvari nedostaje."
Dragi navijaci, sta mislite o tome da je Federeru bilo lakse da danas izgubi od Fisa nego sutra ponovo od Noleta?

Marko

pre 16 godina

Ako pobedi u finalu razlika izmedju Noleta i rafe se smanjuje za jos 275 poena, time spusta razliku na manje od 600 bodova sto je smejurija, sa obzirom kako dobro igra trenutno.
Federer jo ipak jos daleko, oko 1200 bodova. Ali sve je moguce....
Napred Nole!!

ma idi

pre 16 godina

@ aligator

tragedija u kom si ti fazonu...

VAMOS NOLE! GO NOLE! AVANTI NOLE!

P.S. Ne znam na nemackom to da kazem, da se obratim na svim zvanicnim jezicima u Svajcarskoj :)

Sladjan

pre 16 godina

Istina je da je Rozer pratio Noletov mec i posto je posle zadnjeg poraza od Noleta rekao svim medijima da mu je to samo slab dan i da nema kompleks od njega resio je da "pametno"izgubi da bi mogao da se pravda na slabiju formu umesto na to sto jednostavno nema resenje za Novaka.

Novak mora da se pazi ovakvi mecevi su najtezi ne sme da se opusti i pomisli da je favorit inace bi Fish mogao to da kazni.Mislim da ce u finalu Novak igrati slabije ali da ce i dalje biti dovoljno za pobedu.

Zox

pre 16 godina

Nadal je igrao dobro, ali Nole je igrao jos bolje. Svaka cast. Mislim da je i pokazao da je bolji igrac na tvrdoj podlozi i da sa razlogom ulazi u medjusobne duele kao favorit.

Zanimljivo bice jedino na sljaci

BRAVO NOLE!!!! PUNO SRECE TEBI I ANI U FINALU SUTRA

Tanja

pre 16 godina

Stvarno je bilo uzivanje gledati pogotovo prva 4 gema- savrsenstvo znanja,zelje,lepote ove igre ali pre svega upornosti oba igraca.Svaka cast Novaku i svu srecu sutra,a mislim da svakako nece olako shvatiti sutrasnjeg protivnika.SRECNO!!!

crnogorac

pre 16 godina

ljudi, kolko god to glupo izgledalo siguran sam da se federer prepao od meca sa noletom, jer je jasno bilo da nakon onakvog meca sa nadalom nema nikakve sanse, a da je opet izgubio nabio bi mu komplekse za sva vremena..znam da glupo zvuci ali sam nekako siguran da je onaj kompleksas bas tako i razmisljao

Irena

pre 16 godina

Čini se da je Federeru bilo loše za vreme meča sa Fišom. Da nije zbog toga što je znao ko ga čeka u finalu? :)
Ako nije gledao meč, čuo je rezultat, a 6:3, 6:2 protiv igrača kao što je Nadal, sve govori. Ko veli, "ma bolje da izgubim sad od Fiša, nego da me Novak opet ponizi u finalu".
Pametna odluka. :)

Marko

pre 16 godina

Evo jedan klip za kratki predah i opustanje pred danasnje duele:
http://sports.espn.go.com/broadband/video/videopage?videoId=3202538&categoryId=2491545&n8pe6c=1

Rebirth of Serbia

zoki

pre 16 godina

Nole majstore svaka cast! I rafa je odlicno igrao, ali se definitivno vidi da u tebi ima jos mnogo potencijala, i da si i dalje od svog maximuma. A sto se Federera tice, zlozicu se sa vecinom da je namerno izgubio jer mu je lakse da se vadi da ga je iznenadio neki Fish, nego da pukne u finalu sramotno.
Bravo Nole Srbija je uz tebe!

Pr Kl

pre 16 godina

Pisem u polu snu jer nam ne date sa spavamo vi teniseri!
Da li se nama ovo pricinjava ili je to stvarnost. Da Nole uzme 60% poena Nadalu. Je li to uopste moguce?. Sta to znaci?.Ipak je mnogo. Mozda i nije?. Ko bi ga znao.Koliko nas to ceka neprespavanih noci u slijedecih 10-15 godina. Sta je sa produktivnoscu rada sa Srbiju, Republiku Srpsku, Crnu Goru. Da li neko moze sve to da izmjeri?. Neka vrag nosi tu produktivnost.
Ipak ovo je samo sport, potvrda naseg duha, sposobnosti, dara, teskog i pametnog rada Noleta i njegove familije i trenera. "Imao se rasta i roditi" Sto bi rekao Vladi Rade.Zato hvala ti Nole za neprespavane noci, za odsustva sa posla, za radost koju donese u nase domove, za ponos, za samopuzdanje, koje sa tobom dobijamo. Hvala i Ani, Jeleni, Janku, Zimonji.Vi ste nase perjanice. Vi ste mongo vise od sporta. Vi nam dajete nadu. Vi vise ne igrate samo za sebe.Vi radite mnogo vazan posao. Nastavite i dalje, sve ce vam biti vraceno. Mnogo vise od novca koji, uzgred receno , zaradjijete posteno.

mudri

pre 16 godina

Nole, ne moras majicu Kosovo je Srbija, ali mozes Milorad Cavic.
Onda bi mogli da ti pljunu pod prozor, a mi bi znali. Hvala, kako god!

Carski sluga

pre 16 godina

Nole care! Hvala. Samo opusteno i deri. Psihicki si (ste) jaci za jedno bombardovanje. A sta je jedno tenisko finale prema bombardovanju. P.... dim.

lemi

pre 16 godina

Brvo Novace, car si!!!
A da li neko sem mene ima utisak da je Federer namerno izgubio? I oupste me ne bi iznenadilo da se ne pojavi na sledecem mastersu gde Nole brani titulu...

Dusan

pre 16 godina

To je to. Novak je Nadalu pokazao ko je gazda na tvrdim terenima. Sigurno, skoncentrisano do samog kraja, moze se reci cak i rutinska pobeda. A sada otprilike repriza iz Australije. Umesto ocekivanog obracuna sa Federerom, stize najvece iznenadjenje turnira Fis. Igrali su vrlo tezak mec u Pertu, koliko po statistikama vidim Fisu servis bas ide, domaca publika, bice vrlo tesko. Dobra stvar je sto je Novak favorit i sto pocinje da oseca polako pritisak velikih meceva kada se od njega ocekuje pobeda. U Melburnu je odlicno polozio ispit, verujem da ce i sutra. Srecno u finalu.

@marko, @smena

pre 16 godina

Marko, u pravu je komentator sa nickom "smena" - jer, on jednostavno pamti vise od tebe! Ti se pozivas na "teniske strucnjake", valjda one koji su stasali kao strucnjaci zajedno sa Federerom! Ali, kao sto tacno kaze "Smena", zamisli paklenu konkurenciju kad su istovrmeno igrali i Beker, i Edberg, i Lendl, i toliki drugi! Federer je imao srece da vlada u jednom vakuumu - sad ga opasno ugrozavaju igraci koji su tek nekoliko godina mladji od njega! Time zelim potvrditi i drugu tezu "Smene": zaista je cudno da se neko kome je 26 godina, kao Federeru, vec smatra "veteranom"! Ne, on je u punoj snazi, mladji su u punom naletu, i sad se zaista vrsi provera stvarnog kvaliteta, i Federerovog, i ostalih aspiranata za vrh. To su jednostavno cinjenice, a ti prigovaras "Smeni" povodom necega sto on ocito mnogo bolje poznaje nego ti!

Smena 2008

pre 16 godina

Nadal - Federer 8:6

Federer - Hewitt 13:7 gde je Hewitt dobio 7 od prvih 9 duela. Hewitt se iz meni nepoznatih razloga neko vreme "izgubio". Hewitt je stariji 6 meseci. Nesto o talentu.

Canas - Federer 3:2

Federer - Agassi 8:3 (Agassi dobija prva tri meca a zatim gubi 8 zaredom. Prvi od tih 8, gubi 2003, kada vec ima 33 godine).


Federer - Djokovic 5:2 (od poslednja tri meca, Nole dobija 2. Prva 4 gubi kao 18-19ogodisnjak. Bilo bi CUDO da Djokovic ne napravi pozitivan skor. Veoma brzo.)

Federer - Davidenko 11:0 (Jedan od onih zbog kojih je Federer najbolji na svetu. Solidan, borben, strpljiv ali nedovoljno kvalitetan da ikada ugrozi ikoga na poziciji br.1. Vrsnjaci)


Federer - Nalbandian 8:8 (Nalbandian dobija prvih 5 meceva. Inace je oko 6 meseci mladji od Federera. Poslednja dva meca takodje dobija Nalbandian.)

Murray - Federer 2:1 (Verovatno ce Murray ukupno imati bolji skor, s obzirom da ima nepunih 21)

Federer - Roddick 15:1 (Jos jedan od onih, uz Davidenka, cijim je deranjem zasluzio titulu "najboljeg igraca u istoriji tenisa". Roddick je mladji godinu dana od ExFeda).


Federer - Gonzalez 10-1 (Jos jedna zrtva slicna ovoj dvojici gore i veoma prosecan (top 15) igrac.). Kao i Davidenko, i Gonzalez moze biti prvi jedino ako svi ispred stradaju od smrtonosnog virusa. Ova dvojica su tipican primer KONKURENCIJE koju je ExFed imao u poslednjih 4-5 godina)


I tako redom. Ako se brojevi malo pazljivije prouce, uocice se sledece:

1. U pocetku karijere (do 22. godine zivota), Federer je bio daleko od nekoga ko je obecavao neprikosnovenost. Poredjenja radi, svi danasnji mladi lavovi, imaju bolje rezultate ako se uzmu u obzir godine zivota u kojima ih postizu.

2.Pozitivan skor u mecevima protiv odlazecih superzvezda (Sampras,Agassi, Ivanisevic), kada su ti igraci vec bili u poodmaklim teniskim godinama. Ivanisevic oko 30, Agassi 33, Sampras 30.). Inace oderan u 3 prva meca od Agassija, sto je jos jedan dokaz da nije bio nista posebno do neke 22. godine. U prilog tome ide i negativan skor sa Hewittom 7 poraza od prvih 9 meceva. Slicno je i sa Nalbandianom koji dobija prvih 5, a bogami, poceo je opet...poslednja dva takodje :).

3. Definitivno je ovo pocetak Rogerovog kraja. Vec sada treba da drhti na pomisao da ce se sastati sa Noletom, Murrayom, Tsongom, Canasom (iako je Canas vec u godinama), Nalbijem, Nadalom (necu spominjati Fisha). Ima tu jos mladih lavova ali neka ovde bude kraj. I na kraju, neshvatljivo je proglasiti nekoga za najboljeg tenisera u istoriji te igre, a da je tek na sredini karijere. Neka iga kao i Agassi do 35. pa da vidimo :).

Federer jeste najbolji igrac danasnjice, ali samo zbog vec pobrojanih razloga. Jednostavno je imao srecu da sazri u vreme kada su stari odlazili a novih nije bilo. Sada su dosli. Pocinju lepa vremena :)

P.S. Igrac koji nema trenera, mora da je jako prepotentan, ili misli da nema sta vise da nauci na taktickom i tehnickom planu. Uvek se moze uciti i napredovati.

Mr As

pre 16 godina

Zovem se Novak,
zovu me Nole,
gde si sada druže Rafa,
Ole, Ole,
da vidiš zašto
zbog mene ljudi
Srbiju vole.

Zovem se Novak
dete od pliša
danas ću ljudi
da preslišam Fish-a

GoranSD

pre 16 godina

@ smena 2008

Slažem se da je izraz "najbolji svih vremena¡relativna stvar i izraz potrebe medija da uvek prave nove heroje.Titule i brojke ne pokazuju koliko je realno neko bio bolji.Zbog konkurencije a i tenis se menjao,način igranja,pa i reketi i sl.Činjenica je takođe da su možda Lendlovi uspesi sa najvećom težinom jer su bili u vremenu kad su nastajali i već bili zreli igrači Beker i Edberg dok još Mekinro nije bio za staro gvožđe a već su se pojavili Agasi i Sampras.Već je Sampras svoje rekorde postizao u nešto slabijoj konkurenciji.Samo nemojmo potcenjivati ni Federerove uspehe.Hjuit a pogotovu Safin su igrači šampionskog formata..Nadal koga Federer drži iza leđa već tri godine bi u bilo kojoj konkurenciji bio prvi igrač sa svojom snagom i neverovatnim stilom.Upravo to vreme provedeno iza leđa Federeru je negde ubilo Nadalovo samopouzdanje i možda formiralo Nadala kao večito drugog igrača.Pojava Đokovića je definitivno ugrozila Federera i sad je pitanje koliko Novak može i koiko Federer ima snage i motiva da opstane na mestu br.1.Sem eventualno Mareja još nema igrača koji su u stanju da ugroze prvu trojicu.
Jedno je sigurno.Federer je verovatno najkopletniji igrač svih vremena sa najlepšim stilom.I u tome se razlikuje od većine koji pretnduju na titulu "najbolji svih vremena".Možda je upravo to a i lakoća i elegancija sa kojom je ostvarivao svoje pobede razlog zbog kojeg se on razlikuje od ostalih.Novak,recimo,će možda biti uspešniji(nadam se) teniser ali ovo što sam rekao za Federera ostaje.
Uostalom ja bih ipak malo sačekao sa EX-FedEx.

Petar-Beograd :)

pre 16 godina

Nole svaka cast...ipak najbitnije je da osvojis turnira....steta sto nije prosao svajcarac,uplasio se :)...samo visoko TRI prsta :)

Monteiko

pre 16 godina

Nole,pravi si predator, lukav i brz, instinktivan, prava ZVER...Kad uzmes turnir, pokazi se u majici sa licem kosova i srbije..

Zikson

pre 16 godina

Nole, neka te Bog čuva i sreća prati na svakom koraku !
Budi uvek to što jesi:kulturan, fin, normalan i pre svega ČOVEK.
Valjda će neko i naučiti nešto od tebe, a ima mnogo toga da se nauči. SAMO NAPRED, LJUDINO !!!

Flame

pre 16 godina

Sto cu uzivati gledajuci Noleta.Razbice onog Fisa.Taman da osveti sve one nesportske servise u dublu kad su on i serena igrali protiv Zikija i POVREDJENE Jelene.Seljak joj je servirao najjace sto je mogao.Neka, sve ce to doci na svoje.

nataly

pre 16 godina

U dosta stvari se slazem sa smena 2008ali i sa goran SD....
U pravu je smena kad kaze konkurenciju u vreme Lendla,Bekera,Samprasa,Agasija bila ostra i da bi Fedexu bilo mnogo teze da osvaja toliki br.granslemova u takvoj konkurenciji.Prosto ne mogu da verujem da bi cifra bila tolika.Ostaje da Fedex ima leprsav stil i tehniku.
Poenta i nije ko je najbolji...sto rekao Goran SD,igra se drugaciji tenis,drugaciji su reketi...Osim toga ,mislim da bi jedino realno bilo da uporedjivanje da su bili igracki savrmenici,i da bi to na jedini nacin bila validna procena ko je najbolji?
Mada mislim.s druge strane...nekako Fedex vise nije dominantan (bar sto se tice pocetka godine)...videcemo nastavak sezone.Ali,ono sto mislim je da Nole ima potencijala da mu se priblizi ove godine...Ko se ikad bavio sportom moze da vidi da Nole ima onu zicu koja je potrebna za vrhunske sportiste.Nole je mnogo vise ucinio za svoje godine(u mnogo jacoj konkurenciji )nego Federer u njegovim godinama.Ali,opet cemo sacekati bar desetak godina da vidimo ko je ko!Nadam se da ce Nole uspeti u trofejima nadmasiti i Samprasa i Federera.Obzirom na godine i na vec osvojeno to mi daje za pravo.Ali,s druge strane,cekajmo...mozda se pojavi neki novi vrhunski majstor koji ce ih sve nadmasiti.U svakom slucaju,ove godine(do sad) sto je pokazao--Nole ubedljivo vodi (nije stvar u osvojenim bodovima)..nego kad gledate,ima najvise sigurnosti.
I jos jedna mla opaska.A,mozda je Fedex namerno izgubio..da bi mu sledece godine bilo lakse da brani poene!!!!Znate...morace i on da se muci da osvaja(pa ko veli covek...lakse braniti polufinale nego finale..a i zaradi bodove).
Ajde Nole...mislim da je ova godina tvoja

Rebel

pre 16 godina

E lepo mu je pokazao kako stoje stvari-ubedljivo.Pre meca Nadal je rekao da Nole nije tako talentovan kao npr. Federer-e vala bas-lepo ga je ucutkao

marko

pre 16 godina

Kao sto je vec napisao GoranSD, Federer se smatra za najveceg zato sto je (bio:)) najkompletniji igrac. A to nema veze ni sa mojim pamcenjem ni sa konkurencijom pa ni sa brojem osvojenih titula. Kvalitet njegove igre bi bio isto ovako impresivan i da je igrao u jacoj konkurenciji (mozda cak i bolji zbog motivacije). Verovatno bi osvoji nekoliko titula manje ali to ne bi promenilo cinjenicu da igra najbolje. Zaista mi nije jasno otkud ovoliko omalovazavanje njegovog tenisa?

straja

pre 16 godina

NOLE,izvini se Nadalu,jer nije bilo lepo to sto si uradio...moras pustiti i druge da igraju tenis...a ne ti sve poene da uzmes!!!NOLE SRBINE!!!

Andra

pre 16 godina

@Smena 2008:
Mislim da nacin na koji rezonujes da Roger nije najbolji svih vremena nije dobar. Sve je jako prosto, teniseri su igrali u razlicitim erama, ali je cinjenica da su danas teniseri pre svega fizicki superiorniji. Nijedan od onih koje si nabrojao tesko da bi nesto znacajnije napravio u danasnjoj konkurenciji. Isto mislim da je samo prividno da Roger nekoliko godina nije imao pravu konkurenciju, pre ce biti da su Rafael i on bili tokliko superiorni u odnosu na ostale pa se to tako cinilo. Steta je sto ne postoje parametri pomocu kojih mozemo da izmerimo ko je najbolji ikada, ali mislim da je najpriblizniji primer atletika i plivanje. Sreca da mozemo da merimo vreme, inace bi za neke Mark Spic i dalje bio najbolji plivac svih vremena, a Karl Luis najbolji sprinter, a prava istina je da bi danas bili prosecni u najbolju ruku. Slicno je i sa tenisom. Pozz