Nova vest
Tenis

Sreda, 23.01.2008.

15:25

Federer: ''Đoković je napredovao''

Izvor: Nina Kolundžija

Autor:Nina Kolundžija

Default images

Najbolji teniser sveta i prošlogodišnji šampion Otvorenog prvenstva Australije, Rodžer Federer sastaće se u polufinalu sa srspkim igračem Novakom Đokovićem pošto je u četvrtfinalu bio bolji od Amerikanca Džejmsa Blejka rezultatom 3:0 po setovima 7:5, 7:6, 6:4. ’’Divno je biti na vrhu toliko dugo i biti poređen sa velikanima kao što su Rod Lejver i Pit Sampras’’, rekao je Federer.

Rodžer Federer je do sada osvojio 12 gren slem titula i najbliži je rekordu Pita Samprasa koji ima 14.

Treći nosilac Đoković savladao je Španca Davida Ferera sa 3:0 (6:0, 6:3, 7:5) i jedini je teniser na turniru koji nije izgubio nijedan set. Švajcarac je svestan da mu neće biti lako u polufinalu.

’’Đoković je uradio fenomenalan posao, četiri polufinala gren slem turnira u njegovim godinama, ja nikada nisam bio blizu tome u njegovim godinama. Napradovao je mnogo u poslednjih nekoliko godina’’, rekao je Federer.

Đoković je jedini put pobedio Federera u avgustu prošle godine u finalu turnira Masters serije u Montrealu. Poslednji put igrali su u finalu Otvorenog prvenstva SAD, a Švajcarac je pobedio rezultatom 3:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve