Nova vest
Tenis

Petak, 27.01.2006.

19:47

Neizvesno žensko finale na AO

Izvor: Aleksandar Stojanović

Autor:Aleksandar Stojanović

Default images

Sedam godina od kako je ušla u prvo i jedino Gren Slem finale u karijeri Ameli Morezmo će ponovo dobiti priliku da se bori za titulu na jednom od četiri najveća teniska turnira.

Treći nosilac iz Francuske za protivnicu će imati četvorostruku Gren Slem pobednicu Belgijanku Žastin Enan Arden.

Enan Arden, pobednica na Australian Openu 2004, prošle godine nije branila titulu zbog povrede desnog kolena. Osmi nosilac je igrala jako dobro na turniru. Izbacila je prvog nosioca Amerikanku Linzi Devenport u tri seta u četvrtfinalu a posle četvrtog nosioca Ruskinju Mariju Šarapovu u polufinalu u četvrtak 4-6, 6-1, 6-4.

23-ogodišnja Enan-Arden je izgubila prvo Gren Slem finale od Venus Vilijams na Vimbldonu 2001. ali je od tad dobila četiri naredna finalna meča uključujući i pobedu od 6-1, 6-1 protiv Francuskinje Meri Pirs na Otvorenom prvenstvu Francuske prošle godine.

Morezmo je baš u Melburnu izašla na veliku scenu. Kao 19-ogodišnjakinja izgubila je finale od Martine Hingis. Do ove godine nije igrala nijedno Gren Slem finale.

Ona je u četvrtak dobila meč protiv Kim Klajsters posle predaje Belgijanke pri rezultatu 5-7, 6-2, 3-2 s tim da se Klajstersova povredila tokom poslednjeg poena u petom gemu.

Enan-Arden vodi 4-3 u medjusobnim dvobojima protiv Morezmo a pobedila je u tri od prethodna četiri meča uključujući pobedu od 6-3, 6-3 u finalu Olimpijskih igara u Atini 2004.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve