Nova vest
Tenis

Četvrtak, 26.01.2006.

09:06

AO: U finalu Enan- Arden i Morezmo

Izvor: Željko Čačija

Autor:Željko Čačija

Default images

Prva finalistkinja otvorenog prvenstva Australije je Belgijanka Žastin Enan Arden. Ona je u tri seta 4:6 ; 6:1 i 6:4; savladala četvrtog nosioca Mariju Šarapovu. Ovo je bila 13. pobeda u nizu na Melburn parku kao i 22. u Australiji. Poslednji poraz u Melburnu Enan je doživela u polufinalu AO 2003. od Venus Vilijams.

Prevagu u meču donele su tri brejk lopte koje je u drugom setu osvojila Arden. U odlučujućem setu teniserke su bile koncentrisanije i osvajale su svoje servise, ali je Žastin uspela da oduzme servis protivnici u 6. gemu i tako prleomi meč u svoju korist.

U drugom meču polufinala posle velike borbe i izjednačene igre u trećem setu, Kim Klajsters je prilikom vraćanja lopte povredila zglob i morala da preda meč.

Klajsters je preuzela kontrolu u prvom setu, napravivši brejk u četvrtom gemu, ali je Morezmo odmah uzvratila. Obe teniserke su od tog momenta držale svoj servis do dvanaestog gema, kada je Morezmo odservirala dvostruku servis grešku i poklonila protivnici prvi set

Rešena da ispravi kardinalnu grešku, Morezmo je agresivnom igrom oduzela servis protivnici u trećem i petom gemu. Klajsters je prokockala šanse da uzvrati pa je taj set završen rezultatom 6:2 za Francuskinju.

U trećem setu Morezmo je odmah brejkovala Kim, ali se Belgijanka nije predavala. Izjadnačila je rezultat u četvrtom gemu i vodila 40:0 u petom, ali je povredila zglob i Morezmo je uspela da joj oduzme servis. Klajsters je odmah zatražila pomoć lekara ali je zbog težine povrede morala da odustane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve