Nova vest
Tenis

Utorak, 09.09.2014.

02:48

Nišikori: Pokazao sam šta mogu

Japanski teniser Kei Nišikori razočaran je nastupom u svom prvom Gren slem finalu, ali je zadovoljan kako je igrao u prethodne dve nedelje u Njujorku.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

Nišikori, koji do sada nijednom nije igrao polufinale na nekom od GS turnira, eliminisao je Raonića, Vavrinku i Đokovića, ali je u finalu izgubio od Marina Čilića sa ubedljivih 6:3, 6:3, 6:3.

“Ovo je bio jedan od mojih najgorih mečeva, ali i on je bio veoma brz i veoma agresivan. Bio sam malo nervozan zbog prvog finala, a i telo mi je bilo teško. Nisam mogao da se izborim sa njegovom ofanzivnom igrom, ali ovo iskustvo nesumnjivo će mi pomoći za sledeću sezonu“, izjavio je 24-godišnji Nišikori.

Uprkos porazu, Japanac može da bude prezadovoljan ostvarenim u Njujorku.

“Sada jesam razočaran, ali iza mene su dve dobre nedelje. Pokazao sam svoj potencijal i pokazao sam da mogu da pobedimsvakoga. Ako nastavim vredno da radim i da trudim, mislim da ću imati još ovakvih šansi“, dodao je Nišikori.

Japanac je na najnovijoj ATP listi osmi teniser sveta, što je njegov najbolji plasman u karijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu