Nova vest
Tenis

Subota, 30.08.2014.

21:04

Krunić: Bila mirna, iznenadila sebe

Srpska teniserka Aleksandra Krunić rekla je da je iznenadila sebe staloženošću u pobedi nad vimbldonskom šampionkom Petrom Kvitovom 6:4, 6:4.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images

“Pokušavala sam da ne razmišljam o rezultatu, govorila sam sebi da je sve na njoj. Tako sam pokušavala da skinem pritisak sa svojih ramena jer sam u poslednjih nekoliko godina obično ja tada koja sebi nameće pritisak. Pri rezultatu 5:4 u drugom setu rekla sam sebi, ponovo sam rekla sebi da nemam šta da izgubim i da igram taj gem kao bilo koji drugi. Iznenađujuće, uspela sam da odserviram dva izuzetna servisa. Nisam očekivala da ću biti tako mirna, ali dala sam maksimum da ne razmišljam o terenu na kom igram, broju ljudi, Petri. Samo o tehnici servisa“.

Aleksandra je u intervjuu na terenu rekla da nije očekivala da će pobediti. Na pitanje da li je stvarno tako, odgovorila je:

“Iskreno nisam. Ni protiv Medison. Kada sve vreme igraš manje turnire, ne znaš šta da očekuješ od sebe – ne znam svoje granice. Ipak, mislim da sam ih u ovom meču dostigla, iako Petra nije bila u najboljem izdanju i mnogo je promašivala. Ne znam da li sam je ja naterala na to, ali mislim da ishod ne bi bio isti da je ona igrala najbolje što može. Pokušala sam samo da se držim taktike“, izjavila je 21-godišnja Aleksandra posle najveće pobede u karijeri.

"Imala sam sve na tanjiru"

S obzirom da su teniseri i teniserke iz Srbije imali finansijskih problema na putu ka vrhu, novinare je zanimalo da li je to slučaj i sa Aleksandrom.

“Nikada se nisam mučila, pošto imam sponzora. To je Siniša Bogićević, prijatelj iz detinjstva moga oca. On mi pomaže otkad sam imala 14 godina i mislim da sam ja njemu kao drugo dete. Imal sam sve na tanjiru i mislim da je to razlog što sam se mučila nekoliko godina – to jeste veliki plus, ali može da bude i veliki minus. Kada imaš sve, ne znaš šta ti stvatno treba. Nisam navikla da se za neke stvari borim sama, ali mislim da su sada kockice složile – više slušam sebe, ne druge, i ne razmišljam više o tim stvarima“.

Srbija je poslednjih godina dala mnogo vrhunskih tenisera i teniserki – Đokovića, Tipsarevića, Troickog, Jelenu Janković, Anu Ivanović, Bojanu Jovanovski, Zimonjića...

“Prilično sam bliska sa Jelenom jer smo delili mnogo lepih momenata u FED kupu u dublu. Zapravo, pre neki dan sam Novaka izbacila iz ’tihe sobe’ u teretani pre meča sa Medison, a danas sam ga pre meča takođe videla u teretani. Šalili smo se posle meča, rekao mi je: ’Samo me ti izbacuj ako nastaviš dobro da igraš’. Podržavaju. Nisam imala priliku često da viđam Anu, ali bliska sam sa Jovanovski. Jelena mi je pomogla i oko taktika, mnogo to cenim“, zaključila je Krunićeva

Aleksandra je razgovarala i sa novinarima iz Srbije, a te odgovore pogledajte u blogu Nikole Olića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve