Nova vest
Tenis

Petak, 17.01.2014.

12:02

Novak za dva sata do Fonjinija

Srpski teniser Novak Đoković ostvario je još jednu rutinsku pobedu na Australijan openu, za dva sata je izašao na kraj sa Denisom Istominom - 6:3, 6:3, 7:5.

Izvor:

Autor:

Default images

Novak je laganom i sigurnom igrom stigao do pobede, iskoristivši pet od osam brejk lopti. U osmini finala čeka ga Italijan Fabio Fonjini

Prvi set rešio je u svoju korist za nešto vise od pola časa igre. U drugom setu videli smo identičan scenario, brejk u četvrtom gemu i lagano privođenje seta kraju, da bi u odlučujućem Novak rešio meč u 12. gemu.

Drugom teniseru sveta ovo je četvrta pobeda u međusobnim duelima, dok je Uzbekistanac ostao samo na jednom osvojenom setu.

Novak u borbi za četvrtfinale igra sa Italijanom Fabijom Fonjinijem,koji je bio bolji od Amerikanca Sema Kverija. Đoković vodi protiv Fonjinija sa 6:0 u međusobnim duelima.

Pre Novaka, na Rod Lejver Areni našla se Ana Ivanović – koja je posle preokreta uspela da savlada Samantu Stosur.

Tok meča:

Međutim, Novak je već u narednom gemu uspeo da stigne do svog šestog brejka, da bi sigurnim servisima i priveo meč kraju i zakazao duel sa Fabijom Fonjinijem - 7:5.

Sve je išlo ka tome da čemo gledati isti finiš kao u prva dva seta, ali je Novak malo zakomplikovao stvari. Prilikom servisa za meč, odservirao je svoju prvu duplu servis grešku i tako omogućio Uzbekistancu da se vrati, a kasnije i napravi prvi brejk na meču - 5:5.

Naredni gem buo je rutinski za Novaka, pa je ubrzo na semaforu Novak imao dva gema viška - 3:1.

Ovoga puta, prvi brejk videli smo u trećem gemu - 2:1.

Ništa se nije promenilo ni u trećem setu. Đoković je nastavio da igra svoju igru, dok se Istomin i dalje trudi da bude što agresivniji, ali mu Novak i iz defanzive zadaje dosta problema.

Do kraja seta videli smo manje-više istu igru, kao i u dosadašnjem toku meča. Novak je sigurnim servisima čuvap brejk prednosti, i lako stigao do identičnog rezultata iz prvog seta, za velika dva seta prednosti - 6:3.

Nije dugo trebalo Đokoviću da stvori prednost i u drugom setu. Istomin se držao to četvrtog gema, ali je onda naš teniser pametnom igrom stigao do tri vezane brejk lopte, a već prvu koristi - 3:1.

Brzo je Istomin izjendačio, da bi ponovo imao problema na svoj servis. I ovoga puta je uspeo da se isčupa, najpre je odservirao as, da bi na gem loptu, posle drugog servisa, Istomin zakucao loptu u mrežu - 2:1.

Uzbekistanac je namučio malo Novaka na otvaranju drugog seta, ali je naš teniser uspeo raznovrsnom igrom da stigne do preokreta i vođstva - 1:0.

Istomin je na kraju seta zatrašio medicinski tajm aut zbog problema sa butnim mišičem.

Nije Novak previše zapinjao do kraja prvog seta. Bez ikakvih problema poveo je sa 5:3, da bi u sledećem gemu pametnom igrom, uz nekoliko grešaka Istomina, završio posao i drugim brejkom stigao do vođstva - 6:3.

Usledila su dva gema bez itgubljenog poena, za sigurnu prednost u prvom setu - 4:2.

Novak je meč počeo sa tri vezane greške, ali je vrlo brzo popravio igru i poleo da diktira tempo. Uzbekistanac je ipak uspeo da povede u gemovima, ali je onda Đoković odličnom serijom stigao do dva vezana gema i prvog brejka u meču - 2:1.

Istominu je nakon kraja prvog seta ukazivana lekarska pomoć, imao je problema sa mišićima nogu, ali je ipak smogao snage da nastavi meč.

Đoković je uvideo da je protivnik nedovoljno spreman, "prošetao" ga je sa jedne na drugu stranu terena, pri čemu je Uzbekistanac napravio dve špage kako bi vratio lopticu. Nevoljno je odmahivao glavom, tako da je veoma moguće da uskoro pruži ruku Novaku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu