Nova vest
Tenis

Subota, 21.04.2012.

18:01

MK: Rafa u finalu, osmi put

Rafael Nadal igraće protiv Novaka Đokovića u nedeljnom finalu turnira Masters 1000 serije u Monte Karlu.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Nadal je do osmog uzastopnog finala na ovom turniru došao pobedivši Žila Simona sa 2:0, po setovima 6:3, 6:4.

Iako po rezultatu deluje da je Maljorčanin rutinski došao do 41. uzastopne pobede na ovom turniru, uopšte nije bilo tako.

Raspoloženi Francuz, koji je ove nedelje igrao Top10 tenis, imao je puno prilika i u prvom i u drugom setu, ali u odlučujućim poenima je posustao.

Simon je tokom celog duela imao čak sedam brejk prilika, ali je Šapanac svih sedm neutralizovao. Sa druge strane Nadal je napravio dva brejka iz pet prilika ( po jedan u oba seta) i obezbedio je novo finale u Monte Karlu.

Najveću priliku Simon je propustio u sedmom gemu prvog seta kada je pri rezultatu 3:3 imao dve vezane brejk šanse. Nadal je dobio taj i dva naredna gema i poveo je sa 1:0 u setovima.

Činilo se da će Francuz pasti psihološki, ali je odigrao veoma dobro i u nastavku. Ipak, Nadal je u trećem gemu uspeo da napravi brejk i da ga uz puno problema sačuva do kraja za pobedu i plasman u finale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu