Nova vest
Tenis

Subota, 21.04.2012.

17:59

Novak za B92: Želim trofej

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je za B92 da će dati sve od sebe kako bi pobedio u nedeljnom finalu.

Izvor: AG

Autor: AG

Default images

Đoković je posle velike borbe u polufinalu savladao Tomaša Berdiha, a u borbi za trofej verovatno ga očekuje Rafael Nadal.

„Pre svega želim da osvojim ovaj trofej u Monte Karlu, jer je ovo jedan od mojih omiljenih turnira. Ovde živim i imam ovde dosta prijatelja koji dolaze da me podržavaju na mečevima, zaista volim ovaj turnir.“

„Nikada nisam osvojio ovaj trofej, igrao sam jednom u finalu, izgubio sam baš od Nadala... On je pobedio 40 mečeva za redom ovde, tako da je on definitivno poslednji izazov, poslednja prepreka do tog trofeja i ukoliko želim da dođem do tog trofeja moraću da ga pobedim. Ja sam svestan da je njegova omiljena podloga šljaka, on je najbolji igrač ikada u tenisu koji je igrao na ovoj podlozi. Znam kako da igram sa njim, biće sigurno teže nego na drugim podlogama, činjenica je i da nisam u najboljem ritmu ili u najboljoj formi kao što sam bio možda u Majamiju, ali izvlačim iz sebe maksimum svakog dana, trudiću se da verujem u pobedu i da na kraju uspem u tome“, rekao je Đoković za B92.

Uslovi u Monte Karlu su proteklih dana bili loši, Novaka je tokom duela sa Dolgopolovim prekidala kiša, a neverovatno jak vetar bio je prisutan tokom duela sa Berdihom.

„Svaki dan je novi dan i svaki dan donosi neke druge okolnosti. Protiv Dolgopolova je bila specifična situacija gde sam se emotivno malo lošije osećao na terenu, ali prevazišao sam te svoje psihičke probleme i uspeo sam da podignem nivo igre iz dana u dan. Danas sam opet imao oscilacije, imao sam frustraciju na kraju prvog seta gde sam mislim mogao da privedem taj set kraju, ali dozvolio sam mu da se vrati u meč i da dobije taj prvi set. Nekako sam i očekivao da možda neću imati konstantnost na terenu. Iako sam se dosta nervirao, uvek sam pokušavao da se unutar sebe bodrim i da pokušam da dam sve od sebe i na kraju se to isplatilo. Napravio sam krucijalan brejk na 1:0 u drugom setu, taj brejk je promenio momenat meča i onda sam se osetio bolje na terenu.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu