Nova vest
Tenis

Sreda, 14.03.2012.

08:11

Izvanredna Ana izbacila Karolinu!

Ana Ivanović plasirala se u četvrtfinale turnira u Indijan Velsu, pobedom protiv doskorašnje svetske teniserke broj 1 Karoline Voznijacki u dva seta – 6:3, 6:2.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Pobednica Indijan Velsa iz 2008. će se u četvrtfinalu sastati sa Francuskinjom Marion Bartoli, koja je bila bolja od Čehinje Lucie Safarove 6:1, 6:4

Srpska teniserka je pokazala da je u Kaliforniju stigla u sjajnoj formi, koja joj je pomogla da treći put u karijeri pobedi Dankinju i osveti joj se za prošlomesečni poraz u Dubaiju.

Ani je za pobedu bilo potrebno samo sat i deset minuta.

"Mislim da tokom duela nisam mnogo grešila, osim u prvih nekoliko gemova na svoj servis”, rekla je Ivanovićeva posle duela.

Forhend je tokom celog meča savršeno slušao kao u danima kada je i ona sama bila prva na WTA listi, pa je Voznijacki često izgledala prilično nemoćno.

U pretposlednjem gemu meča naša teniserka branila je servis na spektakularan način, sa dva uzastopna riterna koje je Karo ispratila samo pogledom, da bi brejk napravila vrhunskim drop volejom. U poslednjem gemu Ani su pripali svi poeni, za proslavu entuzijasta, koji su do zaista kasno ostali na poprištu borbe (meč je okončan malo pred ponoć po lokalnom vremenu).

Pobednica Indijan Velsa iz 2008. godine igrala je vrlo uverljivo sa osnovne linije, a Dankinji nije dozvolila više od dva brejka (oba u uvodnom delu meča), uz 64% servisa i tri as udarca.

Sa druge strane, Ivanovićeva je oduzela rivalki pet puta servis, tri puta u prvom, dva puta u drugom setu.

Koliko je Ana igrala sigurno pokazuje i podatak da u drugom setu Voznijacki nije imala nijednu priliku da napravi 'brejk'.

Četvrtfinalni meč Ivanović - Bartoli na programu je u četvrtak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

99 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu