Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 08.07.2010.

19:42

Van Marvik: "Španci igraju atraktivnije"

Selektor Holandije Bert van Marvik ocenio je da će jedina prednost Španije u finalnoj utakmici Svetskog prvenstva biti atraktivnija igra.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

"Igramo dobro. I Španija igra dobro, ali mnogo atraktivnije. Mi bismo želeli da igramo tako. Kada izgube loptu svi istovremeno krenu za njom. I njihove 'zvezde', takođe. U tome su odlični", rekao je Van Marvik.

Holandija i Španija u nedelju od 20.30 u Johanesburgu igraju u finalu Svetskog prvenstva. Holanđani su u polufinalu pobedili Urugvaj sa 3:2, dok je aktuelni evropski šampion Španija bila bolja od Nemačke sa 1:0.

Van Marvik je rekao da njegova ekipa mora da popravi igru pred protivničkim golom i da pred nedeljnu utakmicu nema problema sa sastavom tima. Holandija je u nokaut fazi Mundijala postigla sedam golova, a Španija tri.

"Protiv Urugvaja smo bili malo nespretni. Imali smo sjajne napade, ali smo zaboravili da postignemo golove. Mislim da se to može promeniti u nedelju”.

Prvi strelac šampionata sa pet golova Vesli Snajder izjavio je da Holanđani moraju da imaju više hrabrosti kada su u posedu lopte i da igraju bolje u završnici napada.

"Pobedili smo u svim kvalifikacionim utakmicama za Mundijal, kao i u svim utakmicama u Južnoj Africi. Nećemo dozvoliti Španiji da nas sada pobedi, u poslednjem meču".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu