Nova vest
Fudbal

Nedelja, 27.06.2010.

23:10

Brajant u Sovetu kao kod kuće

Košarkaška zvezda Kobi Brajant delovao je kao kod kuće tokom svoje prve posete Africi.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Igrač Los Anđeles Lejkersa, s kojima je pre desetak dana osvojio novu titulu šampiona NBA lige, šalio se sa mladim sportistima u Sovetu, razgovarao sa novinarima na tri jezika i pokazao zavidno znanje o fudbalu.

Brajant je u subotu došao u Južnu Afriku i gledao je uživo utakmicu u kojoj je Gana pobedila SAD sa 2:1 u osmini finala Svetskog prvenstva.

Na nedeljnom putu u predgrađu Johanezburga rekao je da je odrastao igrajući fudbal u Italiji i da nikad nije izgubio naklonost prema ovom sportu. Omiljeni igrač mu je Didije Drogba iz Obale Slonovače, a divi se Brazilu i nada se da će moći da gleda tu ekipu protiv Ccilea u osmini finala.

Imaju toliko mnogo individualnog talenta, a igraju kao tim. To je prelepo gledati“, rekao je Brajant.

Pre početka turnira Brajant je predvideo da će Mondijal osvojiti Nemačka, koja je u nedelju pobedila Englesku sa 4:1 u osmini finala.

Brajant je rekao da je ponosan na američku selekciju, kao i da je nastup SAD izazvao do sada nezapamćeno interesovanje za sport u zemlji.

Ponosan sam na naše momke. Imali smo dobre šanse, ali ih nismo iskoristili. Gana jeste. Voleo bih da fudbal postane popularniji u Americi. To je divna igra i mislim da je ovo prvi put da je zaista probudila maštu u Americi iz muške perspektive“, rekao je Brajant.

Jedan od najboljih košarkaša sveta obišao je veliko crnačko predgrađe da bi posetio najnoviji trening centar, koji je nedavno otvorio proizvođač sportske opreme „Najki“, jedan od njegovih sponzora.

Tokom razgovora sa mladim sportistima i mnoštvom novinara, Brajant je dobio šansu da pokaže svoju ljubav prema fudbalu koja potiče iz dana provedenih u Italiji, gde je njegov otac bio profesionalni košarkaš.

Kao klinac sam sanjao da sam fudbaler. Jednog dana sam bio Van Basten, drugog Maradona, trećeg Bađo“, kazao je Brajant.

Zvezda Los Anđeles Lejkersa je dugo navijala za Milan, ali je sada rekao da sada navija za Barselonu. Kada bi igrao fudbal, pretpostavlja da bi zbog dugih ruku bio dobar golman.

Verovatno najveća zvezda NBA lige rekao je da se divi nekolicini vrhunskih fudbalera, kao i da je prijatelj sa nekima od njih. On je uporedio trofeje svetskog prvaka Brazila sa brojem svojih osvojenih NBA prstenova.

Ako osvoje Svetsko prvenstvo, imaće ih šest. Ako mi pobedimo sledeće godine, imaćemo šest i mi. Imaćemo nešto zajedničko“, rekao je Brajant.

Novinare je impresionirao znanjem jezika, pošto je na pitanja na španskom i italijanskom odgovarao bez prevodioca. Jednom izveštaču je kazao da će u duelu Španije i Portugala navijati za Špance zbog svog saigrača i reprezentativca te zemlje Paua Gasola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu