Nova vest
Fudbal

Petak, 25.06.2010.

14:17

Srpski fudbaleri stigli u Beograd

Članovi fudbalske reprezentacije Srbije doputovali su u petak u Beograd razočarani posle eliminacije sa Svetskog prvenstva u Južnoj Africi.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Reprezentativci su takođe obećali da će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine popraviti utisak.

Fudbalere su na aerodromu „Nikola Tesla“ dočekali mnogobrojni novinari i dvadesetak mlađih navijača koji su mahali srpskim zastavama i razvili transparent na kojem je pisalo „Vi ste za nas pobednici“.

Selektor Radomir Antić je novinarima rekao da su igrači uradili sve što je bilo potrebno, ali je nedostajalo sreće da ispune cilj.

Voleo bih da je reprezentacija prošla dalje. Imali smo želju, ali fudbal prema nama nije bio pravedan. Zaslužili smo mnogo više“, rekao je Antić i dodao da je reprezentacija pokazala da nije inferiorna u odnosu na bilo koji tim.

Antić je istakao da je u ekipi bila dobra atmosfera i da se obajvljivanjem fotografija pojedinih igrača kako puše i piju pivo „od ničega pravilo nešto“.

Golman ’Orlova’ Vladimir Stojković istakao je da je reprezentacija sanjala o polufinalu, kao i da generacija koja je učestvovala na ovom šampionatu neće otići bez uspeha.

Kada izgubiš onako kako smo mi izgubili protiv Australiji ostaje žal“, rekao je Danko Lazović i dodao da podatak da se reprezentacija prvi put vraća zajedno pokazuje kakva je atmosfera u timu.

Lazović je ocenio da pre kvalifikacija za Svetsko prvenstvo niko nije verovao da reprezentacija može da ode u Južnu Afriku.

„Sigurno nismo napravili ništa na Mondijalu, ali ova generacija može mnogo“, rekao je Lazović.

Milan Jovanović istakao je da reprezentacija nije napravila rezultat koji su i igrači i navijači očekivali i da zbog toga ostaje žal.

Ostaje žal što nismo u utakmici u kojoj smo bili dominantni dali još jedan gol i otišli dalje, jer nam je sve bilo otvoreno do polufinala“, rekao je Jovanović i dodao da je reprezentacija imala šansu da napravi ono što svi decenijama sanjaju.

Prema njegovim rečima, svi bi ipak trebalo da budu zadovoljni fudbalom koji je naš tim prikazao na Svetskom kupu, a pogotovo pobedom protiv Nemačke.

Fudbalska reprezentacija Srbije završila je takmičenje na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi posle prve faze, sa dva poraza i jednom pobedom, zauzevši četvrto mesto u Grupi D.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

152 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve