Nova vest
Fudbal

Utorak, 22.06.2010.

18:08

Suarez doneo prvo mesto Urugvaju

U utakmici poslednjeg kola grupe A Urugvaj je golom Suareza u 43. minutu pobedio Meksiko i zauzeo prvo mesto u grupi.

Izvor:

Autor:

Default images

Maksi Pererira se iz drugog plana probio po desnoj strani i uputio odličan centaršut u sredinu, a Suarez je udarcem glavom savladao golmana Pereza.

U drugoj utakmici grupe A reprezentacija Južne Afrike je pobedila Francusku sa 2:1, ali je ta pobeda bila nedovoljno ubedjiva da bi se Bafana Bafana plasirala u osminu finala.

Pre poslednjeg kola i jednog i drugoj repreyentaciji je bio dovoljon nerešen rezultat za siguran prolaz u osminu finala, pa se spekluisalo da će meč biti završen nerešenim rezultatom, čini se neopravdano jer je i Urugvaju i Meksiku pobeda bila imperativ da bi izbegli Argentinu u osmini finala.

Prva prilka na meču u petom minutu imali su Ugruvajci. Dosuđen je slobodan udaraca na 35 metara od Perezova gola, Maksi Pereira je namestio loptu, ali je njegov šut otišao daleko iznad gola. Samo minut kasnije posle greške Rodrigeza Suarez se našao sam pred golmanom, ali je loše šutirao.

Meksiko je prvu dobru priliku za gol imao u 16. minutu. Blanko je odličnom loptom proigrao Giljerma Franka koji je ušao u šesnaesterac Urugvaja s leve strane, ali trenutak prie nego se odlučio na šut uklizao mu je Lugano i odbio loptu u korner.Šest minuta kasnije Torado pogađa prečku.

Urguvajci su došli do gola u 43. minutu kada se Maksi Pererira iz drugog plana probio po desnoj strani i uputio odličan centaršut u sredinu, a Suarez je udarcem glavom savladao golmana Pereza.

Agire je već na poluvremenu izvršio prvu izmenu, Barera je zamenio Guardada. Meksikanci su igrali ofanzivnije, želeli su da dođu do izjednačenja, jer je Južna Afrika na poluvremenu vodial sa 2:0 protiv Francuske, a pobeda od Bafane Bafane od 4:0 elimisala bi Meksikance.

Odličnu priliku da dođu do izjednačenja Meksikanci su propustili u 65. minutu kada je Barera na desnoj strani predriblao protivnika i loptu ubacio u peterac, a Rodrigez je neometan sa pet metata promašio gol.

Do kraja meča nije bilo većih uzbuđenja, a obe reprezentacije su ovim rezultatom obezbedile plasman u osminu finalu.

Tabela grupe A:

1. Urugvaj 3 2 1 0 4:0 7
2. Meksiko 3 1 1 1 3:2 4

3. Južna Afrika 3 1 1 1 3:5 4
4. Francuska 3 0 1 2 1:4 1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu