Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 21.06.2010.

23:57

Grupa A: Urugvaj – Meksiko (16.00h)

Urugvaj i Meksiko imaju po četiri boda iz prva dva meča u grupi A na SP, ukoliko u međusobnom duelu odigraju nerešeno oba tima će se naći u osmini finala.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Međutim, iako bi im remi osigurao mesto u nastavku takmičenja, drugoplasirani tim bi verovatno išao na Argentinu.

To će sigruno biti jedini motiv dvema reprezentacijama da pokušaju da stignu do pobede, a posebno Meksiku, jer Urugvaju odgovara i remi.

U taboru Meksika najavljuju da neće kalkulisati i da će protiv Urugvaja ići na tri boda kako bi osvojili prvo mesto i izbegli duel sa “gaučosima” koji su ih pre četiri godine u Nemačkoj eliminisali u drugoj fazi takmičenja nakon produžetaka.

"Sombrerosi" su u prve dve utakmice stvorili mnogo šansi, a sve što su promašili na otvaranju protiv selekcije Južne Afrike vratilo im se u duelu sa Francuzima koje su potpuno nadigrali i doveli do ruba eliminacije već u prvom krugu.

Selektor Havijer Agire nada se da će njegovi izabranici uspeti da nametnu ofanzivni stil igre protiv Urugvajaca, koji nisu primili gol u prve dve utakmice i po tome su za sada jedinstveni na Mundijalu u Južnoj Africi.

Odbrambeni fudbaler Meksika Rikardo Osorio očekuje bolju utakmicu od većine prethodnih u kojima su skoro sve ekipe prvenstveno vodile računa o odbrani svog gola.

"Na ovom Svetskom prvenstvu navijači su do sada gledali bojažljiv fudbal, sa malo lepih poteza i prilika za gol. Očekujem da ćemo mi i Urugvajci odigrati sutra na višem nivou", istakao je Osorio.

Selektor Agire neće moći da računa na povređenog napadača Karlosa Velu, kao i na veznog fudbalera Efraima Huaresa koji će pauzirati zbog parnih kartona.

Urugvajci su oduševili svoje pristalice pobedom nad domaćom selekcijom u meču u kome su do izražaja posebno došli taktičko umeće selektora Oskara Tabaresa i individualni kvalitet dvostrukog strelca Dijega Forlana, koji je postigao dva gola i postao junak nacije.

Vezni fudbaler "urusa" Dijego Peres još pre početka šampionata sveta ocenio je da će njegovim saigračima i njemu najteži rival u A grupi biti upravo Meksiko.

"Prema onome što sam video i što znam o kvalitetima meksčikog državnog tima, bilo mi je jasno da ćemo na najvećim iskušenjima biti u duelu sa njima. Ispostavilo se da odučujući meč za plasman u osminu finala igramo baš protiv Meksika", naglasio je Peres, koji je u prve dve utakmice na turniru bio među zapaženijima u urugvajskoj reprezentaciji.

Iskusni stručnjak na klupi Urugvaja je najavio da će izvesti isti tim koji je deklasirao Južnu Afriku u drugom kolu, što znači da će meksička odbrana najviše problema imati prilikom zaustavljanja Forlana i Luisa Suaresa.

"Znamo veoma dobro kvalitete Meksikanaca koji imaju u sastavu veoma brze igrače, teške za čuvanje i markaciju. Smatram da u sutrašnjem okršaju ne mogu ničim da nas iznenade", zaključio je Tabares.

Uoči utakmice koja odlucuje o plasmanu prve dve ekipe u A grupi Urugvaj ima bolju gol-razliku, dok se "sombrerosi" uzdaju u tradiciju, pošto su od 17 utakmica sa sutrašnjim protivnikom izgubili samo tri.

Utakmica Meskiko - Urugvaj igra se od 16 časova na stadionu "Rojal Bafokeng" u Rustenburgu, a sudiće Viktor Kasai (Mađarska) kome će pomagati sunarodnici Gabor Eros i Tibor Vamoš.

Verovatni sastavi:

Meksiko: Oskar Peres, Agilar, Markes, Rodriges, Salsido, Torado, Barera, Osorio, Dos Santos, Franko, Hernandes.

Urugvaj: Muslera, Lugano, Godin, Fusile, Maksi Pereira, Dijego Peres, Rios, Kavani, Alvaro Pereira, Suares, Forlan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu