Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 21.06.2010.

22:24

Vilja doneo prvu pobedu Španiji

Reprezentacija Španije zabeležila je prvu pobedu na Mundijalu pošto je sa 2:0 (1:0) savladala Honduras.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Oba gola za "furiju" na "Elis Parku" postigao je David VIlja, prvi u 17, a drugi u 51. minutu. Napadač Barselone je u 61. propustio da realizuje penal.

Španija ima tri boda iz dva meča, a u trećem kolu igra protiv Čilea koji ima maksimalnih šest. Tri boda ima i Švajcarska koja se sastaje sa Hondurasom. Vrlo je verovatno da će se u ovoj grupi napraviti trougao ekipa sa po šest bodova pa će odlučivati gol razlika.

Od prvog minuta Španci su krenuli silovito ka golu rivala, a Del Boske je u prvu postavu uvrstio i Fernanda Toresa. Posle nekoliko bezuspešnih napada, najozbiljniju šansu stvorio je David Vilja koji je sa 20ak metara dobro šutirao ali pogodio samo prečku pa se lopta odbila u polje.

U 16. minutu i Honduras je uspeo da ugrozi gol Ikera Kasiljasa, ali golman Reala, koji je dovio najviše kritika posle poraza od Švajcarske, dobro je reagovao i pokupio loptu pre rivala.

Već u sledećem napadu Španija stiže do vođstva. David Vilja napravio je spektakl. Prošao je između dvojice defanzivaca Hondurasa, okrenuo trećeg i u padu uspeo da pošalje loptu u gornji desni ugao gola rivala.

Španci su nastavili sa dominacijom, ali do kraja poluvremena Fernando Tores i Ćavi nisu uspeli da iskoriste najbolje šanse koje su im se ukazale.

Međutim, posle samo pet minuta igre u drugom poluvremenu Vilja je udvostručio prednost “furije”. Sjajni Navas proigrao je novog napadača Barselone koji je loptu po drugi put na meču poslao u mrežu.

Deset minuta kasnije Vilja je imao priliku i da postigne het-trik. Navas je ponovo probio po desnoj strani, nadmudrio Izagirea kojem je preostalo samo da ga sruši. Vilja je sa bele taćke prevario golmana Valjaderesa kojeg je poslao levo, a loptu desno, međutim ona je prošla pored stative i otišla u gol-aut.

Španija: Kasiljas – Kapdevila, Pujol, Pike, Ramos (Arbeloa 77’) – Buskets, Alonso – Vilja, Ćavi (Fabregas 66’), Navas – Tores (Mata 70’)

Honduras: Valjadares – Izagire, Figeroa, Čaves, Mendosa – Gevara, Vilson Palasios – Espinosa (Velkom 45’), Martines, Tursios (Nunjes 63’)– Suaso (Džeri Palasios 84’)

Grupa H:
1. Čile........................2 2 0 0 2:0 6
2. Španija.................2 1 0 1 2:1 3

3. Švajcarska...........2 1 0 1 1:1 3
4. Honduras.............2 0 0 2 0:3 0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu