Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 21.06.2010.

18:00

Minimalac Čilea sa igračem više

Fudbaleri Čilea zabeležili su drugu pobedu na SP pošto su golom Marka Gonzalesa savladali Švajcarsku 1:0 (0:0).

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Čile je dominiorao protiv tima koji je u prvoj rundi savladao Španiju, a tome je doprineo i crveni karton Valona Behramija još u 30. minutu meča.

Čile je propustio nekoliko stopostotnih gol prilika u poslednjih desetak minuta, a u nadoknadi vremena Derdiok je propustio šansu meča za Švajcarsku koja ni jednom nije šutirala u okvir gola.

Prvu priliku na utakmici Čile je imao u desetom minutu kada je na odbijenu loptu naleteo Karmona, odlično šutirao sa dvadesetak metara iskosa s desne strane, ali je golman Benaljo dobro odbranio.

Ključni trenutak utakmice bio je kada je švajcarski reprezentativac Valon Behrami u 31. minutu dobio direktan crveni karton zbog namernog udaranja laktom Artura Vidala.

Čileanci su od tada imali više loptu u posedu i pokušavali da probiju odbranu Švajcarske, ali jedinu pravu priliku u prvom poluvremenu imali su u 40. minutu kada je Sančes šutirao iz kaznenog prostora, ali je Benjalo ponovo odbranio.

Na početku drugog poluvremena Čile je postigao gol preko Sančesa, ali je on poništen jer su trojica fudbalera tog tima bila u ofsajdu.

Čileanci do gola dolaze tek u 75. minutu i to pre svega zbog greške odbrane i golmana Benalje, koji je brzopleto istrčao daleko od svog gola, Mareljes je uspeo da pobegne po desnoj strani i precizno centrira skoro iz mrtvog ugla, a Gonzalesu nije bilo teško da loptu pošalje u praznu mrežu.

U nastavku, Čile je, zahvaljući tome što je imao igrača više, kontrolisao igru, držao loptu, ali nije bilo većih šansi. Jedinu veliku priliku propustio je Paredes u 84. minutu kada je izašao sam ispred Benalje, ali je šutirao preko gola.

U 90. minutu iznenada se ukazala šansa za Švajcarsku, posle jednog od retkih napada na utakmici. Derdiok je imao čistu situaciju, dobio je loptu na penalu, ali je, iako neometan, šutirao pored leve stative.

Čileanci sada imaju šest bodova, a u trećem kolu igraju protiv prvaka Evrope Španije koja više ne sme da dozvoli kikseve. Ovo je druga uzastopna pobeda Čilea na SP, a prethodnu su zabeležili još 1962. godine. Švajcarska ima po pobedu i poraz, a u trećem kolu igra protiv Hondurasa. U preostalom meču drugog kola Grupe H kasnije se u Johanesburgu sastaju Španija i Honduras.

Stadion: Nelson Mandela bej, Sudije: Halil al Gamdi (Saudijska Arabija), Hasan Kamranifar (Iran), Saleh al Marzuki (Ujedinjeni Arapski Emirati)

Švajcarska: Benaljo - Lihštajner, Grihting, 5. Fon Bergen, Cigler - Behrami, Inler, Hugel, Fernandes (Bunjaku 77') - Frej (Barneta 42'), Nkufo (Derdiok 68')

Čile: Bravo - Isla, Medel, Ponse, Vidal (Gonzales 46') - Karmona, Hara, Fernandes (Paredes 65'), Suaso (Valdivia 46'), Bosežur, Sančes

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu