Nova vest
Fudbal

Nedelja, 20.06.2010.

12:44

Radomir Antić: „Velika vera u nas same“

Selektor Srbije Radomir Antić u obraćanju medijima u Južnoj Africi rekao je da njegov tim ima imperativ pobede pred odlučujući meč protiv Australije.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Meč trećeg kola grupe D na Svetskom prvenstvu između Srbije i Australije igra se u sredu od 20.30 časova.

Iako postoje mnoge kalkulacije ’Orlovima’ je za siguran prolazak među 16 najboljih timova na svetu potreban trijumf protiv ’kengura’, a toga je svestan i Antić.

Australija je reprezentacija bez kompleksa, ima sportsku kulturu, što je prisutno u njihovom ponašanju. Iako su i protiv Gane ostali s igračem manje uspeli su da eliminišu taj nedostatak i bili su bliži pobedi nego porazu. O kakvom timu se radi govori i to da je do sada četvrti po pretrčanim metrima, a pošto su dosta vremena igrali sa desetoricom na terenu tom podatku daje specifičnost“.

Srpski selektor naglašava da je odluka o plasmanu u dalje takmičenje u rukama njegovih izabranika, ali da ima puno poštovanje za protivnika.

Mi ćemo učiniti sve da se što bolje pripremimo utakmicu. Moramo da priđemo s velikom ozbiljnošću, jer sami rešavamo sve, jer smo se izborili za taj status. To možemo da postignemo poštovanjem protivnika, ali i verom u nas same“.

Antić je istakao da je selekcija Srbije protiv Nemačke pokazala da je reprezentacija sa karakterom, a ono što raduje je da selektor sada može da računa na sve igrače pred duel sa Australijom.

Pokazali da smo reprezentacija sa karakterom, da nikad nismo zadovoljni postignutim, uvek hoćemo više. Mislim da smo svesni činjenice da može i bolje, ali budite sigurni da Svetsko prvenstvo poziva na oprez, posebno zbog suđenja. Ne treba da tražimo promenu sudije već da menjamo ponašanje u odnosu na sve to. I uz to da imamo veliku veru u nas same“.

U razgovoru sa novinarima Antić je istakao da je njegov cilj samo jedan, a to je pobeda u sredu.

Naša kalkulacija je pobeda. Svakako da je rezultat sa Ganom Australiji dao veru, ali nisam za kalkulacije, pobeda je imerativ“.

Pred meč sa Australijom nekolicina igrača Srbije ima probleme sa žutim kartonima jer bi još jedan dobijen protiv ’kengura’ ugrozio učešće tog člana tima u narednoj rundi, ali Antić nije odlučio da li će zbog toga u sredu odmoriti nekog od igrača-

To je realnost sa kojom smo suočeni. U ovom trenutku nisam još doneo odluku, videćemo. Pozitivna činjenica je da mogu da računam na Lukovića, koji je odigrao kvalitetno prvi meč i sada će nam pojačati fazu odbrane“, rekao je Radomir Antić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

125 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu