Fudbal 125

Nedelja, 20.06.2010.

12:44

Radomir Antić: „Velika vera u nas same“

Selektor Srbije Radomir Antić u obraćanju medijima u Južnoj Africi rekao je da njegov tim ima imperativ pobede pred odlučujući meč protiv Australije.

Radomir Antiæ: „Velika vera u nas same“ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

125 Komentari

Sortiraj po:

nula od igre

pre 13 godina

njemacaka imala 15 udaraca(4 u okvir)-7 kornera-51% posjed lopte, a vi 9 udaraca na gol( 3 u okvir)-1 korner-49%posjed lopte i to sve sa igracem manje njemaca,ako ste dobro gledali onda ste mogli primjetiti da njemci iako sa igracem manje su se poigravali sa srbijom i lijepom pas igrom su dolazili pred vas sesnaesterac kako su htjeli!!

Perica

pre 13 godina

Alo bre ljudi,
ostavite se kalkulacija,jos nismo izasli ni iz grupa a vec je pocelo ako ovaj pobedi onoga sa ovoliko a gol razika je ova....ako mislimo da prodjemo dalje i da se neko seti nasih utakmica za 10 god sa ovog SP moramo da pobedimo ove kengure kako dolikuje, a ne da se provlacimo kroz utakmice kao seka perse.
Antic i momci moraju da odvaljuju svaku narednu utakmicu i da se gleda da se sto dalje dogura bez respekta protivnika inace svaka druga filozofija je cista utopija.
Australopitekusi nisu naivni i tezi su protivnik od Gane nece nas stedeti i dozvoliti zezanje , sto pre im uvalimo dva komada to lakse, zato Srbijo cepaj od prvog minuta.

Bob

pre 13 godina

Biće da ne gledasmo svi istu utakmicu;momci su protiv Nemaca igrali vrlo dobro,bez zezanja.Šta ste očekivali,da im damo 3 komada kao "braća" '98?!Zaboravili ste ko je tada igrao za Hrvatsku,a i Nemačka je bila grupa penzosa na odmoru u Francuskoj!Bolje i slađe od ovoga nije moglo!
U(verovatno)čvrstoj tekmi,dobijamo Australiju,a onda-šta nam Bog da!
SRBIJA!!!!!!

Nemanja

pre 13 godina

@Australijanac

A sta ti sada hoces hoces da kazes sa tvojom porukom, nabrajas tu neke Australijske fraze posto ti srpski ocigledno nije jaca strana. Sta nas uopste zanima Australija i vasa reprezentacija, i ti kao Australijanac bi trebao da budes srecan ako vas potcenimo, a ne da nas upozoravas da to ne cinimo. Sta mi imamo da pitamo nase "komsije" iz Italije, koji u stvari uopste nisu nase komsije. Srbija nema granicu sa Italijom. Idi na neki Australijski forum pa tamo iskazi sav svoj fanatizam u vezi sa vasom ekipom. U sredu uvece mozemo da diskutujemo dalje, tada ce da se obelodani ko ce da misli na 1/8 finala, a ko ce da se vrati korenima t.j ragbiju.

Sparadonna

pre 13 godina

Svim nasim dusebriznicima:

Razlika izmedju Nogometasa i Fudbalera je sledeca:

Nogometasi su u Hrvatskoj a Fudbaleri u Africi.

To dovoljno govori o kvalitetu reprezantcija trenutno a ako ima jos onih koji zive od stare slave vreme je da prestanu.

i btw, Englezi imaju jednu zanimljivu izreku,koju sad direktno upucujem onima kojima blate nasu igru.

To undesrstand others miseries look at their pleasure.

GO GO Srbija

da napomenem i ja

pre 13 godina

Sve nekako mogu progutati ali kada vidim ovdje da se pise da ste vi pobijedili Njemce 1963 ...
(samo napominjem, 20. jun 2010 20:11)

Da ti je toliko stalo do te pobede, znao bi da ih nismo dobili '63. već godinu dana ranije na Mundijalu u Čileu. Takođe bi znao da je pobedonosni gol postigao Petar Radaković- čovek koji je ceo život proveo u Rijeci i igrao za NK Rijeku. Znao bi i da je Dražen Jerković iz Šibenika bio najbolji strelac sa postignuta 4 gola i da je podelio titulu golgetera šampionata. Ali ti ne znaš, zato što te nisu učili. A nisu te učili, zato što su vas učili da se stidite svega što ima veze sa Jugom. Kad je već tako, ostavite nama da se ponosimo njenim sportskim uspesima. Kad je SFRJ pobedila Nemačku '62. neki današnji 60godišnjak tada je imao 10 godina. Ko ste vi da nekome ukidate uspomenu iz detinjstva, ko ste vi da kažete tom čoveku da ta pobeda nije bila njegova?!

Step Back

pre 13 godina

.Vi ste na prvenstvu prvi put i imate jednu pobjedu
(samo napominjem, 20. jun 2010 20:11)

Grešiš dečko. Na prvom Mundijalu 1930. godine nastupila je reprezentacija Kraljevine Jugoslavije sačinjena isključivo od igrača iz Srbije. Na tom Mundijalu smo bili treći tako da smo i vaš "povijesni uspjeh" ostvarili skoro 70 godina pre vas. Hvala lepo i doviđenja.

Step Back

pre 13 godina

Pozdravite mi Milosha Bojanica i vidimo se u kad stignete kod nas u EU za jedno 30,40 godina..
(veljko pg, 20. jun 2010 19:33)

Ako nas prime za 40 godina, vas neće ni za 140 ... Miloš Bojanić pozdravio tebe- kaže "CGorci su moja braća, tamo me najviše vole" ;)

depp

pre 13 godina

Selektori Srbije,pocev od Santraca,pa do Antica :

Do kada ce igrati imena u reprezentaciji ? Ako ubacis Vidica,Milijasa,Pantelica u startnih 11,priznajem,poznajem materiju vise nego Vi !

sasa

pre 13 godina

procitah u nekim novinama antic rece volio bih da sudije dosude penal za nas posto se kod nas nema dileme ko ce ga sutirati?Sve mi se nesto cini da ce milijas i pantelic igrati protiv aus,nije dobro!!

brane

pre 13 godina

Darko KM, 20. jun 2010 20:07

Nemci idu dalje u tom slucaju. Gleda se prvo gol razlika, pa postignuti golovi, pa tek onda medjusobni skor. Nama odgovara i bilo cija pobeda u mecu Gana-Nemacka. S tim sto bi u slucaju pobede Nemacke, Nemci trebali da napune mrezu Ganaca slicno kako su je napunili Australijancima.

Ali dobijamo Australijance, nemoj nis da se sekiras.
Pozdrav iz Novog Sada

Miki

pre 13 godina

sto se tice svih mogucih kombincija na ovom zvanicnom FIFA sajtu su svi odgovori vezani za nasu grupu. Inace mislim da je realno da Srbija pobedi, i takodje da je realno da Nenmsi otkinu Ganu sa barem 2 razlike u kojem slucaju je nama dovoljan i remi.. Srbija prolazi! :) Evo linka za kalkulacije : http://www.fifa.com/worldcup/news/newsid=1251224/index.html#group+d+state+play

NikolaS

pre 13 godina

Febo prijatelju razumem ja da ti hoces da das prijateljski savet. Ne moras doduse da pljujes po reprezentaciji, ne dizu oni sami sebe u nebesa vec to rade pojedinci ovde. Njihove izjave su skroz skromne i na mestu. Bolje ti kritikuj ove navijace ovde, al ne Srbe generalno. Ima nas dosta koji se ne slazemo sa ovima sto dizu reprezentaciju u nebesa pa onda pljuju po njoj posle svakog poraza. Koliko sam uspeo da vidim, ni Hrvatska nije imuna na taj problem. Sta da se radi, dugo smo ziveli zajedno. Ipak imamo mnogo vise toga zajednickog nego razlicitog. Ali nije sad ni ok da se ja pojavim na vasem forumu i da pljujem po Hrvatskoj reprezentaciji ili narodu. Mogu samo na pojedince ili pojedine grupe. Pozdrav

Branislav-Novi Sad

pre 13 godina

Prvo o sreci protiv Nemaca, Imali su je vise nego mi. Bilo im je lakse da igraju. Ostati bez spica je najbenignije moguce. Kako su nervozno poceli videlo se da ce neko dobiti crveni. Mogao je i Podolski, a i Lam. Ono sutiranje Stojkovica na korner liniji na pocetku utakmice od strane Podolskog je lako mogao biti zuti. Drugo bilo im je lakse da igraju jer posle crvenog i gola nisu imali sta da izgube, a morali su mnogo toga da nadoknade. U istom momentu mi imamo celu zadnju liniju pod zutim kartonima. E sad napravili su nekoliko sansi. Pa sta? I mi smo. Poenta je niko nas nije nadigrao. Ni Nemacka ni Gana. Protiv Gane smo imali losu postavku, ali da smo igrali jos tri utakmice bez penala nam ne bi dali gol, a mi njima bi. Mozemo da pobedimo bilo koga na ovom Mundijalu, jedino nisam siguran za Argentinu i Holandiju. Brazil i pored 3:1 sinoc nije pokazao nista, Spanci su precenjeni, Italijanima prosto ne lezimo svi ostali su nula. Protiv Australije ne treba biti potcenjivacki nastrojen, ali ne treba ih ni respektovati odvec. Treba obratiti paznju na ono sto umeju, ali u utakmicu uci sa slikom da smo realno bolji, sto i jesmo. Ako budu bili Orlovi plen im nece izmaci. Ne treba kalkulisati, ne sad nego nikad. Uvek igrati na pobedu ko god da je ispred nas. Nasa odbrana moze da zaustavi bilo koga ako svi iz vezne linije obave i svoje defanzivne zadatke, ali ne treba igrati bunker. Gol mozemo dati bilo kome ako odbrana bude kvalitetno predavala loptu. Utakmica protiv Nemacke je pokazala da svakog mozemo pobediti i mislim da je "rusenje kompleksa velikih" pa jos i protiv Nemaca najveci dobitak ove utakmice. BTW, u sredu sto god da se desi ja cu i dalje navijati za Srbiju, jer bolje od ovoga nemamo. Koliko smo malodusni kao nacija pitanje je da li smo i ovo zasluzili. Dokazimo da jesmo.

Kenny Dalglish

pre 13 godina

@(samo napominjem, 20. jun 2010 20:11)
Srbija je nasledila kontinuitet zajednicke drzave sa Crnom Gorom te joj je ovo trece svetsko prvenstvo i treca pobeda.

sale_bcn

pre 13 godina

Samo tako Antara ma verujemo mi u vas a i izgleda da i Her Firer ima vere u vas takodje

http://www.youtube.com/watch?v=3JE9uVe-iE0

I ja samo da napomenem

pre 13 godina

Za ovoga Jugoslovena
U I Sv ratu smo vas oslobadjali,u drugom preko
90% nob-a su cinili Srbi i isto toliko procenata
u datim zivotima od svih boraca za tu Jugoslaviju,a i sa pravne strane
kao sukcesori mi nasledjujemo sve i prava i obaveze.
Dakle,da trebali su da igraju i bez srama i ustrucavanja su to nasi rezultati a vi koji ste sami zeleli da se separatisete na sve nacine da cutite !
Napred Aniticu i momcima,
Zivela Srbija

Serbinhio

pre 13 godina

@nenavijamzavas

Poztovani Nenavijablablabla,

Molim vas recite mi gde zivite da bih mogao da vas posetim i da vise ne bi postojao.

Pozdrav.

Може и овако, али Антић зна најбоље!

pre 13 godina

1. Стојковић

2. Ивановић
3. Обрадовић
4. Луковић
5. Видић

6. Станковић
7. Нинковић
8. Качар

9. Красић
10. Јовановић
11. Лазовић

ЖИВЕЛИ!!!!

string

pre 13 godina

Sve nekako mogu progutati ali kada vidim ovdje da se pise da ste vi pobijedili Njemce 1963 ili da ste igrali vec u cetvtinalima ili sta ja znam odmah mi se povraca. Pa kako da shvatite da je to bila JUGOSLAVIJA, zemlja sa 6 republika i da ti bosanci slovenci hrvati makedonci i crnogorci nisu trcali za vas nego Jugoslaviju. To je jednostavno nelogicno da od 6 republika svi ti rezultati pripadnu jednoj republici. Jednostavno je lopovski, sugavo, ljigavo... i ne kuzim Srbe koji misle da je to ispravno.Kladim se da svi u ovim ostalim drzavama ne misle da bi bilo pravedno da to pripadne njima.Pitajte recimo Susica, Savicevica, Zdovca, Sukera dali su prolijevali znoj za Srbiju. Bas me zanima odgovor.Vi ste na prvenstvu prvi put i imate jednu pobjedu
(samo napominjem, 20. jun 2010 20:11)

Ae na index da ti odgovorim...ovo je cenzurisano.

string

pre 13 godina

# jos jedna utakmica u kojoj srbija nije blistala ali je ipak na srecu pobijedila,dokazala je kako tesko izlazi na kraju sa reprezentacijama iz top 10.umjesto da im daju tri komada kao hrvatska 1998 god koja isto imala igraca vise idala tri njemcima srbi su stali i umalo sve prosuli,ugledajte se malo na komsije hrvate a i mi crnogorci bi isto trebali koji su u svojoj istoriji pobijedili i engleze i italijane i njemce i to po dva puta i billi bronzani 1998 god a na euro 2008 ih je dijelilo 1 minut do polufinala.nemojte biti toliko tvrdoglavi jer nijeste najpametniji,pozdrav iza crne gore
(milo, 20. jun 2010 19:44)

'Ajde i ti na index...

Australijanac

pre 13 godina

Plakacete vi ako potcenite Australiju...imali ste VELIKU SRECU protiv Nemacke ali posle SUNCA dolazi KISA...cuvajte se...igra traje 90 minuta a to NIJE vas hobi...svi ste zalili zasto Novi Zeland nije u vasoj Grupi posle izvlacenja...sta sada mislite o tome...pitajte vase komsije Italijane...sta ste mislili da se Fudbal igra samo u Evropi...prvo skocite pa tek onda recite HOP...nista nemam protiv Srbije ali ne mogu da shvatim ta podcenjivanja i omalovazavanja za druge Nacionalne Timove koji po vasim "navijacima" nisu niko i nista u Svetskom Fudbalu...sta je vas Nacionalni Tim osvojio do sada (ukljucujuci tu i bivsu Jugoslaviju)...nikada nista izuzev Olimpiske Medalje (pomocu bacanja dinara ili Toss-Coin...neznam kako se to kaze na Srpskom) a to sigurno mladje generacije vasih navijaca i neznaju...prema tome oprez pred utakmicu sa Australijom, oni to vise nego zasluzuju.

Mario Bros

pre 13 godina

Baš mi se dopada ovaj naš balvan fudbal. Meč kakav su imali USA - Engleska, ili Engleska - Alžir ili Slovenija - USA nikada nisam video kod naših, i znam da naši ne mogu toliko da trče, praktično 90 minuta visokog tempa. Zato kada vidim da usporavaju protivnika i postavljaju tu rovosku poziciju gde se svaki igrač mora probijati za parče terena, znam da imamo velike šanse za pobedu.
Zato nas niko neće nabiti 4:0 ovog puta

NikNik

pre 13 godina

Za Feba iz Zagreba,

Puno hvala za prijateljske savete inace neprijateljski orijentisanog komsije, uz mali komentar. Prijatelju, prica da nemate komplekse pije vodu za veliki deo Hrvata koje zaista bas briga sta se desava kod nas i kakve rezultate mi ostvarujemo. Medjutim, ti nisi medju tim Hrvatima i naravno da imas neverovatne komplekse jer visis na srpskim forumima i vestima i solis pamet ljudima koji komentarisu igru svoje zemlje. Hrvatski ekipa naravno da nema komplekse od srpske, jer su realno ostvarili bolje rezultate u zadnjih 20 godina, i to svaki normalan Srbin treba da prizna. I ja licno postujem vasu ekipu, ali mi ni na pamet ne pada da citam vase vesti i komentarisem vasu igru, iako volim da gledam vase utakmice. Gledam bez emocija i uopste se ne radujem kad gubite, niti tugujem kad pobedjujete, jer realno me nista osim par drugara ne vezuje za Hrvatsku. Tako da i tebi toplo preporucujem da gledas sebe i svoje, a nas pusti da sami letimo i padamo. To je sastavni deo navijanja i sporta. Inace je prva utakmica pokazala da smo sami sebi najveci kriticari, tako da nam stvarno tvoji komentari nisu potrebni.
Mislim u ovom trenutku mozes samo sebe da gledas, a za svoje cekas kvalifikacije za evropsko.
Aj pa nas obraduj posle utakmice sa Australijom time sto neces da saljes komentare, a mi cemo ti svi biti jako zahvalni.

zivoblato

pre 13 godina

Poštovani,
Molim za pomoć. Naime neznam za koji rezultat da navijam da vi nebi prošli dalje. Unaprijed hvala.
Vaš nenavijač.

Sale

pre 13 godina

Lik pored Antare na današnjoj konferenciji je rekao da se pred 1/8 finala BRIŠE JEDAN ŽUTI KARTON igračima. Pretpostavljam da to znači da ako neko od naših (daleko bilo) dobije prvi ili drugi žuti, da će ipak igrati sledeću utakmicu osim ako (još dalje bilo) ne dobije direktan crveni.

Dalje, mislim da nećemo podceniti Australijance/Australce/Australijane/Australopitekuse već je naš najveći problem ogroman psihološki pritisak sa kojim se teško nosimo a koji će pred ovu utakmicu biti najveći do sada jer je protivnik na papiru lak a u igri je prolaz dalje. Ako ih Antara u tom smislu spremi mogu i ja da istrčim na teren i pocepaćemo svakog. Ako Bog da i prođemo dalje mislim da ćemo u 1/8 finala odigrati najbolju utakmicu baš zato što će to biti prva utakmica na SP koju ćemo odigrati bez pritiska jer ćemo tada ispuniti proklamovani cilj.

Ova ekipa je odigrala očajno protiv Gane i izgubila, loše protiv Nemačke i dobila što znači da ima ogoroman potencijal koji će Antić osloboditi, nadam se, već u sredu. Sve je u glavi.

Srbin Banja Luka

pre 13 godina

A kako stoje Rvati na SP u JAR-u,FeboZg?Ne mogu ih nigdje naci po grupama,listam vec pola sata svaku grupu i ne mogu ih naci.Znas li ti gdje su?

Ne znam sta ti nije jasno

pre 13 godina

@samo napominjem

Momak, vi ste se odrekli bivse drzave, pljuvali ste je na sav glas, govorili ste da je to bila tamnica vas slobodara Hrvata i inih, 'vasi' teroristi su dizali u vazduh bioskope po Beogradu, ubijali ambasadore, otimali politicare i avione, dizali ustanke... Na kraju ste ostvarili sta ste hteli. Ali, kako Ameri kazu: "Watch out what you wish for, you may get it!" I, sad kad ste uvideli da nikud niste stigli sa svom tom pljuvacinom, sad biste jos i da posrcete sve. To je prosto neverovatno. Srbija se nije odricala Jugoslavije, niti se stidi sto je bila deo Jugoslavije. Tako, pri sukcesiji svi sportski uspesi su prepisani prvo u rubriku SRJ, pa SCG i sada Srbija. Na primer, svi uspesi SCG vode se kao uspesi Srbije, a ne i CG. A, sto se Susica, Sukera i ostalih tice, to se vi izmedju sebe sad razjasnjavajte. Srbi su ionako cinili vecinu svih reprezentacija (dobro, osim skijanja i hokeja na ledu).

Maicon

pre 13 godina

@ samo napominjem

Pošto te baš zanima, a imaš očigledno kratko pamćenje i još kraće obrazovanje, da ti baš odgovorim.
Srbija je, za razliku od tvoje državice koja je PRVI PUT nastala 1991.g,, postojala i pre 1918 g.(nastanka
Kraljevine SHS (Jugoslavije) - kada se tvoj narod prikačio priznavši Aleksandra I i za svog kralja)
kao Kraljevina i Carstvo. Za razliku od tvoje državice koja je u jednom trenutku odlučila da više ne priznaje SFRJ, Srbija se nikad nije otcepila od Jugoslavije i njen je PRAVNI NASLEDNIK u Ujedinjenim Nacijama, a
takođe i u FIFA (i svim drugim organizacijama) koja rezultate bivše države vodi kao rezultate Srbije
(FIFA.com/Statistics and Records/All-time rankings - 11.Srbija, a ti pronađi svoju). Za razliku od tvoje državice, za koju je ceo svet PRVI PUT ČUO krajem 20-veka, i koja u svemu pa i u sportu sve broji od nule, Srbija je postojala oduvek, i oduvek će postojati, tako da je potpuno logično što
ceo svet podrazumeva da su vaši fudbaleri i drugi sportisti "trčali" za rezultate Srbije, ma šta ti sportisti, ili ti kao veoma nebitan pojedinac, mislili o tome.

Ivan

pre 13 godina

@Sve nekako mogu progutati ali kada vidim ovdje da se pise da ste vi pobijedili Njemce 1963 ili da ste igrali vec u cetvtinalima ili sta ja znam odmah mi se povraca. Pa kako da shvatite da je to bila JUGOSLAVIJA, zemlja sa 6 republika i da ti bosanci slovenci hrvati makedonci i crnogorci nisu trcali za vas nego Jugoslaviju. To je jednostavno nelogicno da od 6 republika svi ti rezultati pripadnu jednoj republici. Jednostavno je lopovski, sugavo, ljigavo... i ne kuzim Srbe koji misle da je to ispravno.Kladim se da svi u ovim ostalim drzavama ne misle da bi bilo pravedno da to pripadne njima.Pitajte recimo Susica, Savicevica, Zdovca, Sukera dali su prolijevali znoj za Srbiju. Bas me zanima odgovor.Vi ste na prvenstvu prvi put i imate jednu pobjedu
Ma nemoj??? Sve drugo je nase nasledje, sve lose stvari, a vi samo hocete da prisvojite sportske uspehe? E pa ne moze to tako, ili sve ili nista! I lepo tamo pise: Srbija 5x prvak sveta u kosarci!

Keckom

pre 13 godina

Dobro je što smo izgubili od gane, podigla se kvota sa 4 na 6,28 stavio 200 eurica i prošao
Hvala Jovanovicu i Stojkovicu preznojio sam se :-))
sad jos da budete svetski prvaci da mi dodje i taj tiket....
Bog na nebu Stojković na golu!!!

Arsa

pre 13 godina

Dosta vise mrznje i prepucavanja sa komsijama! Ja sam za vas navijao na EP i tu ne vidim nista lose! Daj boze da se na sledecem EP nadjemo u finalu sa Hrvatskom pa neka pobedi bolji! Ako budemo igrali sa Australijom kao sa Nemackom prolazimo!

jugo

pre 13 godina

VELIKA VERA U NAS SAME

prosto i jednostavno ako prevazigjemo mentalitet i psihicki pristup utakmice dobijamo i kao sta kazu igraci i selektor samo pobeda ako igramo kalkulantski necemo dobiti.

Mislim da se polako posle dve utakmice psihicki oporavljamo to se vidi iz izjave igraca da rezultatski smo se vratili ali da jos uvek postoje slabosti u nasem timu sto je jako dobro kad to oni sami uvude.

Treba i mi navijaci do utakmice u Sredu da zaboravimo na utakmicu sa Nemackom kao i igraci jer treba sve podrediti ka utakmici sa Australijom koja je vrlo neugodna ekipa.
Uostalom kakava iznenagjenja ima na ovom SP-u to je neverovatno, vise Francuzi,Englezi,Nemci,Italijani,Spanci tako da treba stisnuti gas do kraja a posle toga razmisljati za dalje.

Raduje cinjenica da sa meca posle Gane neki od igraca su pricai da nismo igrali lose i da smo nesrecno izgubili a posle pobeed nad nemackom da smo pobedili ali da treba jos dosta toga popraviti i mislim da smo na dobrom putu psiholoski jer tako se i dobijaju utakmice pre svega ako si psihicki jak, jer za fudbal skoro svako ga igra moze neko manje bolje neko ne.

Budimo svi ozbiljni i uspeh uz veru u sebe i zalaganje sigurno nece izostati.

Normalac

pre 13 godina

@(samo napominjem, 20. jun 2010 20:11)

Sledeci put kad ti se povraca prvo se dobro ispovracaj pa onda razmisli da li ces pisati gluposti poput one koju si napisao.

Prva stvar, niko vas nije terao da se odcepljujete, razdruzujete i osamostaljujete od zajednickog zivota sa Srbima.

Druga stvar, niko nije rekao da su ti prethodni uspesi samo uspesi Srbije i niko, ponavljam NIKO vam ne brani da i vi svojatate te uspehe jer na njih svi od Vardara pa do Triglava imaju pravo. To sto ste vi dovoljno neinteligentni da jos uvek u svojim glavama na taj period gledate kao na period mraka i sto niko iz vasih drzava nema hrabrosti da javno kaze da je npr. uspeh iz 1962. uspeh vas Hrvata ili koga vec, to nije nas problem. Ali sve to vam niposto ne daje za pravo da nama Srbima prebacujete to sto te uspehe svojatamo jer na nih imamo isto pravo kao i vi.
Izbaci mrznju iz svog srca, dobro se ispovracaj i videces bice ti mnogo bolje.

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Tako je, ne treba nista kalkulisati, treba ici samo na pobedu a drugi neka kalkulisu. Nakon pobede nad Nemcima verujem da se nasim momcima vratilo samopuzdanje, a nacija je opet svim srcem uz nase Orlove. Napred Srbija!!!

http://www.worldofbasketball.org

Dshn

pre 13 godina

Ako hocemo da budemo svetska repka, moramo da se okanimo turbo folka!!!! Jedan pravi video nase pobede, a ne da gledam "hajlajte" uz karleusu i mitra mirica... Srbende slusaju i Knaana i Matisyahu-a... Go Serbs http://www.youtube.com/watch?v=JU4yxUhTzZk

Yo-Yo

pre 13 godina

FIFA je promenila pravila tako da ako igrač ima jedan žuti karton posle četvrtfinala, on se briše. Ranije su se brisali posle grupne faze. Razlog je navodno da velika imena fudbala ne bi propustila finale u slučaju da dobiju po jedan karton u četvtfinalu i polufinalu.

Nenad89

pre 13 godina

Ljudi, ja smatram da treba da se ugledamo na ‚‚repku'' Hrvatske, pa pogledajte kako ljudi dobro igraju na ovom SP, pravi su uzor za sve ostale reprezentacije!!!

Darko KM

pre 13 godina

Molim Vas da mi neko objasni posto nisam u Srbiji, a pratim svetsko prvenstvo,da li se racuna gol razlika ili medjusobni susret? Interesue me to jer ako i mi i Nemci odigramo nereseno-ko ide dalje?
Hvala unapred

2+2=5

pre 13 godina

Ako je Meksiko pobedio Frncuze, ako je Svajcarska pobedila Spance, ako je i Grcka dobila Nigeriju...pa mozemo i mi Nemacku...
(2+2=5, 17. jun 2010 23:34)

Prolazimo u drugi krug!!!

samo napominjem

pre 13 godina

Sve nekako mogu progutati ali kada vidim ovdje da se pise da ste vi pobijedili Njemce 1963 ili da ste igrali vec u cetvtinalima ili sta ja znam odmah mi se povraca. Pa kako da shvatite da je to bila JUGOSLAVIJA, zemlja sa 6 republika i da ti bosanci slovenci hrvati makedonci i crnogorci nisu trcali za vas nego Jugoslaviju. To je jednostavno nelogicno da od 6 republika svi ti rezultati pripadnu jednoj republici. Jednostavno je lopovski, sugavo, ljigavo... i ne kuzim Srbe koji misle da je to ispravno.Kladim se da svi u ovim ostalim drzavama ne misle da bi bilo pravedno da to pripadne njima.Pitajte recimo Susica, Savicevica, Zdovca, Sukera dali su prolijevali znoj za Srbiju. Bas me zanima odgovor.Vi ste na prvenstvu prvi put i imate jednu pobjedu

lakon

pre 13 godina

Jako je bitno ne podceniti Australiju, razmisljati samo o toj utakmici i bez kalkulacija. Moramo prvi dati gol i to u prvom poluvremenu i da se na odmor ode sa prednoscu. Mislim i da ce biti dosta golova, jer ce obe ekipe igrati otvorenije. Napred Orlovi!!!

veljko pg

pre 13 godina

Ako vec hocemo da budemo iskreni ovo je jedina velika pobjeda Srbije u posledjih 15 godina,dok je Hrvatska za taj isti period dobila Njemacku 2 puta(jednom na svetskom,drugi put na evropskom),Italiju 2 puta(na svetskom) i Englesku 2 puta(u kvalifikacijama za euro 2006)..Opet najiskrenije mislim da ovaj tim moze da zadivi svijet i ubijedjen sam da ide najmanje do chetvrtfinala!Ipak mislim da je najveci problem Srbije paranoichna priroda cijelog naroda("oni nas mrze","oni su ljubomorni na nas" itd.) Pozdravite mi Milosha Bojanica i vidimo se u kad stignete kod nas u EU za jedno 30,40 godina..

milo

pre 13 godina

jos jedna utakmica u kojoj srbija nije blistala ali je ipak na srecu pobijedila,dokazala je kako tesko izlazi na kraju sa reprezentacijama iz top 10.umjesto da im daju tri komada kao hrvatska 1998 god koja isto imala igraca vise idala tri njemcima srbi su stali i umalo sve prosuli,ugledajte se malo na komsije hrvate a i mi crnogorci bi isto trebali koji su u svojoj istoriji pobijedili i engleze i italijane i njemce i to po dva puta i billi bronzani 1998 god a na euro 2008 ih je dijelilo 1 minut do polufinala.nemojte biti toliko tvrdoglavi jer nijeste najpametniji,pozdrav iza crne gore

Aca_USA

pre 13 godina

Dosta o Nemackoj (i prepucavanja sa susedima) to je iza nas. Australija se ne sme podceniti (to su Hrvati iskusili na proslom SP). Da bi se otvorio prostor za Krasica i Jovanovica mi moramo igrati ako i protiv Nemaca 4-5-1.

ToJeStoJe

pre 13 godina

Gospodine Anticu, postujte protivnika, vratite Pantelica odigrajte ga resprektabilno kao protiv Gane i idemo kuci do nedelje. Ili Izadjite kao protiv Nemacke, igrajte bre fudbala i idemo u drugi krug!

Ops

pre 13 godina

Fudbal je jednostavan sport: trči što više i šutiraj, tako igraju sve anglo-saksonske i germanske ekipe.
Time i Australija.
Dakle trčanje i upornost+tehnika gde smo u prednosti su uslov za pobedu u sredu.
Ajmo orlovi!!!

SPORTAS

pre 13 godina

Svaki Srbin pa cak i one najvece patriote koji misle da ce Srbija lako pobjediti Australce su zasljepljeni ljubavi prema svojoj zemlji, Srbija ima veliku priliku za velik rezultat na ovom Svjetskom prvenstvu ali samo ako bude cvrsto stajala na zemlji

Swe

pre 13 godina

Posto moja repka nije na SP ono za mene kao da se uopce ne igra, ali sam ipak pogledao kako susjedi igraju. Mali savjet pred Autraliju je da ju ne podcjenite, a vidim da se krenulo u tom smjeru, jer oni ce itekako ganjati pobjedu i prolaz. U osmini finala Srbija-Slovenija--- to bi bome bilo zanimljivi za gledat meni ovako neutralnom...

Dirty

pre 13 godina

Uz mnogo srece smo u ovoj poziciji, sto je solidan uspeh za zemlju kao sto je Srbja. Ocito da nemamo igrace da igramo 4-4-2 tako da 4-5-1 deluje verovatnije i optimisticnije. Plasman u dalje takmicenje je veliki uspeh i to treba (ako se desi) postovati.

Pale_RS

pre 13 godina

Nema tu puno mudrovanja. Švabe su nam pokazale koko se razbijaju klokani, kratkim pasovma i brzom igrom. Eto gosp. Antiću, znači Žiga na klupu i umjesto njega Lazović a može i Mrđa i sa njim u napadu Jovanović, a Bambi na njegovu poziciju. Formacija 4-2-2-2. i Hard atacking

Sasa

pre 13 godina

Vidim da ima dosta komshija ovde pa bi ih kulturno upitao: da li moze jedna "Danke Dojchland" poshto su oni tu numeru vezbali i dobro je znaju ?
Nemci su imali jednu prechku; mi smo imali prechku i stativu i josh najmanje tri puta smo bili sami ispred nemachkog gola.... Ko ne veruje, neka pogleda utakmicu.
"danke"

Nebojsa

pre 13 godina

Zanimljiv ste narod vi, Srbi...
Citao sam na ovom istom mjestu kako pljujete po svojima kada ste izgubili od Gane, a onda kako igrace i trenera dizete u nebo nakon pobjede protiv Njemacke.
Jedan gol, jedna lopta, jedan potez dovoljni su da svoje predstavnike bacite u blato ili vinete u oblake. A ja sam mislio da se reprezentacija voli, bez obzira na pobjede i poraze.
Vi, makar, nemate (kao mi u Crnoj Gori) problem sa krizom identiteta i ne postavljate pitanje hoce li neki igrac samo setati ili ginuti na terenu. Zato, predlazem vam da svoje momke docekate ponosno cak i ako izgubite od Australije. Pa, vi ste dobili jednu Njemacku! Zapitajte se ko vam je u vašoj drzavi donio toliko radosti u posljednjih pet ili deset godina!?

igor

pre 13 godina

o cemu ti pricas,samo sreca i sudac su vas spasili od njemacke da ne vadite pet puta loptu iz mreze,i sa igracem manje njemci su vas nadigrali!!
(nula od igre, 20. jun 2010 14:32)

hahahahahaaaa
ne nasmejah se bolje duze vreme...

Zvezdas

pre 13 godina

Kartoni se brisu nakon osmine finala. Dakle, od cetvrtine finala pa nadalje je novi ciklus.

FeboZg - Ne znam koje si utakmicu Srbije ti gledao, ali niti Gana niti Nemacka nisu "nadigrale" Srbiju. I, pored ne bas blistave igre, imali smo vise sansi protiv Gane i nesrecno izgubili zbog "rukometa" u sesnaestercu. Gana nista nije uradila u drugom poluvremenu i da su se igrali i produzeci oni ne bi dali gol iz igre - jednostavno, nema ko da ga da, a pozadi smo precvrsti za takve timove.
Protiv Nemaca, prvih 40 minuta, samo udarac Podolskog sa 20 metara i to je to. Imali smo "crni" period od 42-60 minuta, ali to je normalno kad igras sa timom iz svetskog vrha koji mora da da gol. Pritom namerno zaboravljas cetiri velike sanse koje je Srbija promasila u periodu od 65-80 minuta (stativa, precka, Kacar i Kolarov preko gola). Pre toga, Ninkovic, Kolarov iz slobodnog udarca... Dakle, ne moras kao Packe na sportnetu da cinicis - red je da podrzis komsije. I zvanicna statistika podrzava tvrdnju da Nemci nisu bili bolji - to sto je neko zujao po terenu bez lopte, nista ne znaci. Dalje, Nemacki komentatori su svi slozni da je Srbija bila bolja i da je zasluzila pobedu! Toliko, brate.
Sto se sledece utakmice tice, samo hrabro, bolji smo i to cemo i dokazati. Ovi momci vec su nekoliko puta bili u slicnoj situaciji - setimo se kvalifikacija za SP. Igramo sa Rumunima koji i nisu maciji kasalj (a ko je to u danasnjem fudbalu?) i moramo da pobedimo - i, sta, 5:0 kao vrata! Samo napred, bez malodusnosti i uspeh nece izostati. "Balkanski" mentalitet stimulisan od kvazi-novinara ostaviti u hotelskoj sobi. Zasto ovo kazem? Zvanicna statistika pre meca sa Nemackom kaze da smo sa Nemcima igrali (u formi raznih reprezentacija) sa skorom 11-6-18 i gol razlikom od 49:56. Cak 6 puta smo vodili ba poluvremenu i uspevali 4 puta da izgubimo i dva puta da odigramo nereseno. Dakle, nije postojao razlog da se od Nemaca pravi bauk. Osim, onog naseg "Nemac je to, igra do zadnjeg minuta". Tvrdim ovde da bi jedino protiv Argentine iz top 10 mi imali problema, a sa svima ostalima mozemo da igramo.

pivljanin

pre 13 godina

o cemu ti pricas,samo sreca i sudac su vas spasili od njemacke da ne vadite pet puta loptu iz mreze,i sa igracem manje njemci su vas nadigrali!!
(nula od igre, 20. jun 2010 14:32)

A s kim ono Hrvatska igra večeras?

Milosh2107

pre 13 godina

ahahahhahha slusaj ovog: SRECA I SUDAC NAS SPASILI...
hahhahaa a sta je to "sudac" svirao u korist nase reprezentacije?? i o kojoj sreci ti govoris? sreca je sto je Stojkovic odbranio penal?
a Nemci nisu imali srece kada je zigic glavom pogedio precku?

koma@

pre 13 godina

Podatke o pretrčanim kilometrima mogu da se nađu na FIFA sajtu, na izveštaju sa utakmica (ne odmah po završetku), pod stats.
Nigerijci najmanje trče. Naši su bili tu negde pri dnu. Sa Nemačkom oko proseka.

Miki

pre 13 godina

@nula od igre, i ostali pacenici...
Kako su nas to Nemci nadigrali kad su za citavo trajanje utakmice uputili dva suta u okvir gola (od kojih je jedan bio sa penala)? Kada se Inter potpuno panicno branio protiv Barcelone, nakon utakmice svi su velicali José Mourinho-a i njegovu taktiku (koja je bila, podsecam, 4 halfa i tri zadnja vezna). Niko nije ni pomenuo da je Barcelona nadigrala Inter, nego je to pravilno nazivano - jalova ofanziva. Dalje, odnos od 51:49 u posedu lopte takodje govori o prilicno ravnomernoj utakmici. Dalje, ljudi koji su se ikada bavili fudbalom znaju da jedan igrac manje, uobicajne ne predstavlja veliku razliku u 30-35 minuta igre, tek nakon toga tim koji ima igraca vise dobija osetniju prednost, sto se i u nasoj utakmici protiv Nemacke (a i Gane, gde smo najbolje igrali tek posle iskljucenja) primetilo. U zadnjih 15-tak minuta igre imali smo 3-4 zicera. Takve sanse Nemci pred nasim golom nisu imali. I na kraju, ako ti sansom nazivas udarce iz ocaja sa ivice 16 onda ti je ljubomora pomracila mozak. Moras shvatiti, da nam u dva najpopularnija sporta niste ni blizu po kvalitetu, imali ste srecu jednom na SP, i zbog tog rezultata non-stop zamisljate da ste nekakva svetska velesila u fudbalu. Cinjenicno stanje je da osim Modrica i donekle Olica, Vi nemate igraca koji igra u kontinuitetu u nekom od jacih klubova Evrope. Poput nas ste druga klasa u Evropi... Plus, gledajuci unapred, i sedece SP, iz naseg tima, koji je igrao protiv Nemaca jedino Lane i Deki, nece biti u prilici, Vama je pola tima pred ili na 30 godina. Sta ce tek biti kad budete morali da izvrsite smenu generacija (Srna, Olic, Pranjic, Knezevic, da Silva, Klasnic, Leko - najmladji od njih ce imati 32...).

Morar

pre 13 godina

Hajde ipak da se setimo kako smo odigrali od 45 do 70. minuta protiv Nemaca. Lopte su samo fijukale pored Stojkovića a bilo nas je više na terenu. Prema tome oprez, za nas se obično kaže da kad treba da dobijemo, mi ne dobijemo i obrunuto. Nadam se prolazu i utakmici sa Englezima. Bolje oni nego Ameri.

Nebojsa

pre 13 godina

o cemu ti pricas,samo sreca i sudac su vas spasili od njemacke da ne vadite pet puta loptu iz mreze,i sa igracem manje njemci su vas nadigrali!!
(nula od igre, 20. jun 2010 14:32)

A kako vama ide komsija u Africi?

Rutiner

pre 13 godina

Za sve kriticare i pljuvace - mi smo zemlja od nekih 6 miliona, nas Srba nema ni 10 miliona na celoj planeti. Nemacka - top 5 po finansijskoj moci, 83 miliona stanovnika... Alo, bre, bijemo ih u svakom timskom sportu. Jedino se nesto koprcaju u rukometu, u odbojci k'o corava koka kad ubode poneko zrno, a ulazu u sport samo tako. Misle da su Bogom dani za sve, sve ostale gledaju sa nipodastavanjem... More, protiv njih samo cvrsto; igrao sam basket i rukomet sa njima i biju samo tako. A, prvi placu kao strine kad dobiju malko batina i zale se i roditeljima. Po znanju ne mogu da nam prismrde, ali su disciplinovani i rade kao roboti. Rame uz rame su im Francuzi (pogotovu u rukometu regrutuju osobe koje imaju zelju da se biju) i Holandjani. Nema to sportmanship-a i fair play-a ni za pod zub! Zato toliko i pricaju o tim kategorijama.
Ako im pokazes da si cvrst ustuknu dok si rekao "piksla". Takvi su i u obicnom zivotu. I, zato, ne pljujte ove nase momke - oni su najbolje sto imamo u ovom trenu. Podrzite ih i mogu oni jos dve-tri utakmice da odigraju na ovom turniru bez problema - samo da se par rezultata namesti... Da nas Bog pogleda u tom fudbalu bar jednom. Zasluzili smo za sva ona razocaranja i nesrece iz proslosti... Samo sa verom u sebe i bez malodusnosti!!!

toske_srbenda

pre 13 godina

prvo ne razumem odakle vise ovih hrvata na na srpskim sajtovima i sta rade ovde i zbog cega komentarisu nase momke koji se bore i znoje u JA.Hrvati odbijte vise i gledajte kako se predstavlja balkan

veliki strumf

pre 13 godina

(FeboZg, 20. jun 2010 13:20)
Ajde klokane, ushuti!
Idi gledaj tamo tvoje nogometase...
Ah, da, i oni su ispred tv-a, uce od susjeda kako se igra moderan fudbal!

zlio

pre 13 godina

o cemu ti pricas,samo sreca i sudac su vas spasili od njemacke da ne vadite pet puta loptu iz mreze,i sa igracem manje njemci su vas nadigrali!!
(nula od igre, 20. jun 2010 14:32)

Za kaj ti pricas ...AAAAAAAAA da li ti je mozda malo krivo,sto vas nema na SP ...a sta ces dobili smo Pancere, ajd polako se spremajte vi za EP,gledajte malo sebe,a ne nas SRBE ;)

2+2=5

pre 13 godina

Prosta racunica...Ako neko zeli u 1/8 finala mora da pobedi. Ako Gana dobije Nemacku, i nama i Australiji je potrebna pobeda za prolaz, Nemci shvataju da i neresen rezultat nije dovoljan pa ce juriti 3 boda, u tom slucaju ako bude(2-0 za Nemce) nama je dovoljan remi (tada sno na +1 u odnosu na Ganu). A ako Gana i Nemacka odigraju nereseno, a mi dobijemo Australiju...Prvi smo u grupi! Opet kazem, prosta racunica...moramo da pobedimo (s obzirom da su svi zagrejani za pobedu), jer ne zelim da kalkulisem... Zelim vam puno srece!!!

Bos il' hadzija

pre 13 godina

Prvi mec bez sporih i beskorisnih Pantelica i Milijasa i pun pogodak! Ajde jos jednom da vidimo kako cemo igrati bez njih i ako ponovo dobijemo onda trajno na klupu! Vreme je da se neke stvari konacno postave na mesto...

ziccab

pre 13 godina

Nas dvojac bez kormilara na svetskom kupu osvoijo bronzanu medalju, ni jedan jedini komentar jos nema ? Da li je to karakteristicno za "sportsku naciju" koja osim fudbala i tenisa i ne zna da u nas postoje i drugi sportovi , gde smo uspesniji i priznatiji u svetu , nego kod nas, zalosno ali istinito !!!???

nula od igre

pre 13 godina

o cemu ti pricas,samo sreca i sudac su vas spasili od njemacke da ne vadite pet puta loptu iz mreze,i sa igracem manje njemci su vas nadigrali!!

JocaBG

pre 13 godina

Bravo gospodine Anticu..
Samo pobeda i nista vise..
Znam da cete pripremiti ekipu da moze da postigne velike uspehe . Dajte igracima koji imaju zelju da igraju rukomet jednu loptu u kabini da se zezaju i da to vise ne rade na terenu. Nije vise niti smesno nitipotrebno bilo.......

Deki

pre 13 godina

Boze, neka i ispadnemo - najveca satisfakcija mi je sto smo se kvalifikovali, a Hrvati NISU! I sto smo porazili njihove "tate" Nemce. Ostalo nema veze!

Bora

pre 13 godina

Primetio sam da mnogi imaju podatke o pretrcanim kilometrima a ne nalazim ih na sajtu FIFA.com. Da li moze neko da precizira gde mogu da nadjem te podatke.
Jos jedno samo, L'Equipe je posle nase utakmice sa Nemackom imao naslov, "Ne vredi trcati" misleci na nemce naravno koji su posle prvog meca plasili svojim pokrivanjem terena i napadom sa 7 igraca u pojedinim mmomentima, a mislim da je bitno i da se svi slazemo da treba pre svega lopta brzo cirkulise a to sto ovi zuje oko nje a ne dodirnu je nije bitno, zato treba naravno trcati ali i dobro se postavljati kako nasi igraci upravo znaju i da nadomeste manjak trkackih sposobnosti. U svakom slucaju, oni sve to znaju bolje od svih nas i umece da obrate paznju i da daju sve od sebe da pametno odigraju. SRECNO!!!

on

pre 13 godina

nadam se da cemo da pobedimo jer ako ne pobedimo i ne zasluzujemo da idemo dalje. moja ocekivanja su vec ispunjena, zadovoljan sam cak i ako izgubimo.

g4

pre 13 godina

@ nula od igre

A sta je sa stativom Jovanovica i preckom Zigica? Da ne pominjem Kacara koji se nije setio da uradi laznjak kao Piksi 90' sa Spancima.

wlado

pre 13 godina

ok je odigrao lukovic, cak super prvi mec, ali mislim da je subotic kleko ko "kec na deset" protiv panzera, znamo i zasto, i mislim da je odigrao sasvim super !

sve se vraća, sve se plaća

pre 13 godina

Bože Pravde, ako te ima na nebesima čuj naše glase. Molimo te izbaci iz turnira francusku, englesku i nemačku. Francuze zbog onog sramnog izbacivanja iraca, engleze zbog naduvane prepotentnost pred svaki turnir i one nameštene utakmice protiv Ukrajine da izbace hrvate a nemačku zbog bahatost i cmizdriluka posle izgubljene utakmice. Bože Pravde izbaci ih, sve male zemlje će ti biti večno zahvalne.

Trustno1

pre 13 godina

pa da. lepo je sve rekao. Australijanci nisu za potcenjivanje. klasicna sportska nacija bez kompleksa. dosta trce i dosta se trude. sto se nase igre tice, nisam bas toliko kompetentan da iznosim neke analize. ono sto sigurno znam je da moramo dosta da trcimo! bez toga nista. startovi za zuti na sredini terena su nedopustljivi, kao i igranje rukom. ja sam za to da se igra sa jednim klasicnim spicem. ne treba nam vise kad imamo ofanzivna krila, samim tim se i drugim igracima otvara prostor. stankovicu, kacaru, kome god ko bude igrao. nema tu puno filozofije. napad, trcanje, znoj. kad si kvalitetniji, a das maksimum, onda se pobedjuje.

Dejan

pre 13 godina

Na danasnjoj konferenciji je receno da se zute karte brisu posle grupne faze to nije tacno,karte se brisu tek posle cetvrt finala!!!Izgleda da nisu dobro informisani kod nas u reprezentaciji!!

Bogi

pre 13 godina

Gledao sam i na RTS-u, odlični odgovori, odbio je sve naše novinare koji su ga ispitivali o taktici i strategiji za utakmicu sa Australijom. Biće dobro, ako i u naše igrače prenese svoja razmišljanja o protivniku. I bez toga, verujem da su momci svesni svega. Još nešto, ne treba uopšte misliti o protivniku u drugom krugu i kalkulisati na bilo koji način, treba dobiti Australiju!

zvezda zvezda

pre 13 godina

Orlovi, svim srcem vam cela Srbija zeli da pobedite u sredu. Igrajte - Kao Da Sutra Ne Postoji.
Poruka za velikog trenera Antica- molim Vas, nemojte taktizirati zbog cinjenice da nam je cela odbrana opterecena zutim kartonima i da cemo mozda u 1/8 finala igrati bez nekoliko igraca. Najbolji tim i na pobedu!
Hvala vam i na ovome do sada sto ste nas usrecili u poslednje dve godine.

Raziel

pre 13 godina

Evo ovako, malo matematickih pofataka nevezano za ovaj tekst:
Brazil osvojio svetsko prvenstvo 1994, pre toga 1970
1970+1994=3964
Argentina 1986+1978=3964
Nemci 1990+1974=3964
Brazil 2002+1962=3964
Prostom racunicom dobija se:
3964 – 2010=1954
Znaci Nemci! :D
E sad, ako su mogli Italijani proslo prvenstvo da poremete racunicu, mozemo i mi ovo.. ;)

Jah

pre 13 godina

Samo nemoj da bude kao u prvoj i da previse postujemo tim koji je za klasu slabiji od nas. Napadanjem do rezultata, nikako odbranom i kontrama. Mi moramo da kontrolisemo igru, tempo (pa makar bio nas sporiji) i da zavrsimo utakmicu sto pre mozemo. Oni su oslabljeni crvenim kartonom, dok smo mi u punom sastavu. Samo se nadam da ce postava biti slicna prosloj utakmici, jer ne zelim da gledam presporu igru nasih reprezentativaca. Puno srece i igrajte za nas i nasu zemlju.

FeboZg

pre 13 godina

O ćemu priča ovaj Mister..o kakvom pokazanom karakteru on priča??Samo vas je splet okolnosti ostavio još u igri..da je na mjestu Podolskog bio Snajder ili Milito izgubili bi sa igračem više 5:1...Ostavite priće po strani...srbija radi ražanj a klokani su još u šumi..već ste upisali tri boda a tekma još nije ni počela..sjetite se podcjenjivanja Gane pa kako ste završili..nikoga niste nadigrali na ovom prvenstvu..odigrali ste kvalitetno samo 20 minuta u dvije utakmice..Ne govorim vam ovo iz jala,očaja što nas nema..nemamo mi komplexe od nikog,to smo pokazali u nogometu...ali vam dajem dobrosusjedski savjet..šutite,radite u miru i tišini i igrajte disciplinirano..Jučer Kamerun pruži najbolju tekmu na SP-u i odu doma..morate ostati mirni 90 min i strpljivi..što ako vas klokani iznenade i povedu???Polako sa kalkulacijama,šemama itd..šansa je tu..koliko ste velika repka pokažite u kontinuitetu

SSSS

pre 13 godina

Pa zar su oni deca da treba trener da ih pazi na zagrevanju?! I ko bi drugi pravio takav problem nego Pantelic! Sta taj covek trazi na svetskom prvenstvu,jos uvek mi nije jasno!

Nikola

pre 13 godina

Uspeh je vec napravljen-pobeda protiv Nemacke, sada samo hrabro protiv Australije da uzmemo pobedu, pa onda na Amerikance, pa na Paragvaj :) itd... he he

nash

pre 13 godina

Dragi nas selektore!!!! Dzaba nama ako ja verujem u vas, ako puno ljudi veruje u vas, ako samo vi ili jos par igraca verujete u vas! Najvazije je da sami verujete u sebe svaki igrac i koji i gra i koji ne igra! Igrajte pametno i sportski drsko bez straha! Nedajte da vas niko i nista isprovocira i skrene sa puta. Trcite, borite se i dajte sve od sebe i ne brinite i nemislite sta ce biti posle-posle svega toga moze samo nesto fantasticno da se desi i to povlaci jos milion lepih stvari i to ce vam biti nagrada za sve! Svi kao jedan mi, vi, oni...svi!!! Pokazite svima koliko vredite! SRBIJA!

Vidic_5

pre 13 godina

Sto se tice kartona, Obradovic bi morao na teren umesto Kolarova jer ovaj ima zuti, Zigica da odmori koji takodje ima karton, tu da stavi Lazovica i Kacar umesto Kuzmanovica, a vraca se Lukovic posle suspenzije. A mogla bi i neka kombinacija sa Zoranom Tosicem. Uglavnom, da bi igraci odigrali dobro utakmicu sa "Australcima", trebalo bi da selektor malo promesa karte, a samim tim da se smanji rizik od kartona i povreda pred eventualan prolazak grupe i 1/8 finala. NAPRED ORLOVI!!!

Milos

pre 13 godina

Samo identicna taktika kao sa Nemcima...kuzmanovic/kacar umesto milijasa, kacar/ninkovic umesto pantelica kako bismo bili sigurniji u kreiranju napada i pojacali vezni red...zigic u spicu ako se ne snadje kako treba u skoku sa Australijancima treba ga zameniti sa lazovicem/mrdjom koji se bolje snalaze sa loptom i to je to...

analiticar

pre 13 godina

Navijam za ORLOVE ali nisam zaslepljeni navijac. Imam oci da vidim i mozak da razmisljam. Odigraliste ste SLABO sa Ganom, niste imali sportske srece i izgubili ste. Odigrali ste SLABO sa Nemackom imali ste sportske srece i pobedili ste. U obe utakmice pokidali ste mi zivce i skratili neku godinu zivota. Odigrajte DOBRO sa Australijom i sve cu vam oprostiti.
VERUJEM DA TO MOZETE.

Trustno1

pre 13 godina

pa da. lepo je sve rekao. Australijanci nisu za potcenjivanje. klasicna sportska nacija bez kompleksa. dosta trce i dosta se trude. sto se nase igre tice, nisam bas toliko kompetentan da iznosim neke analize. ono sto sigurno znam je da moramo dosta da trcimo! bez toga nista. startovi za zuti na sredini terena su nedopustljivi, kao i igranje rukom. ja sam za to da se igra sa jednim klasicnim spicem. ne treba nam vise kad imamo ofanzivna krila, samim tim se i drugim igracima otvara prostor. stankovicu, kacaru, kome god ko bude igrao. nema tu puno filozofije. napad, trcanje, znoj. kad si kvalitetniji, a das maksimum, onda se pobedjuje.

sve se vraća, sve se plaća

pre 13 godina

Bože Pravde, ako te ima na nebesima čuj naše glase. Molimo te izbaci iz turnira francusku, englesku i nemačku. Francuze zbog onog sramnog izbacivanja iraca, engleze zbog naduvane prepotentnost pred svaki turnir i one nameštene utakmice protiv Ukrajine da izbace hrvate a nemačku zbog bahatost i cmizdriluka posle izgubljene utakmice. Bože Pravde izbaci ih, sve male zemlje će ti biti večno zahvalne.

wlado

pre 13 godina

ok je odigrao lukovic, cak super prvi mec, ali mislim da je subotic kleko ko "kec na deset" protiv panzera, znamo i zasto, i mislim da je odigrao sasvim super !

Nebojsa

pre 13 godina

Zanimljiv ste narod vi, Srbi...
Citao sam na ovom istom mjestu kako pljujete po svojima kada ste izgubili od Gane, a onda kako igrace i trenera dizete u nebo nakon pobjede protiv Njemacke.
Jedan gol, jedna lopta, jedan potez dovoljni su da svoje predstavnike bacite u blato ili vinete u oblake. A ja sam mislio da se reprezentacija voli, bez obzira na pobjede i poraze.
Vi, makar, nemate (kao mi u Crnoj Gori) problem sa krizom identiteta i ne postavljate pitanje hoce li neki igrac samo setati ili ginuti na terenu. Zato, predlazem vam da svoje momke docekate ponosno cak i ako izgubite od Australije. Pa, vi ste dobili jednu Njemacku! Zapitajte se ko vam je u vašoj drzavi donio toliko radosti u posljednjih pet ili deset godina!?

analiticar

pre 13 godina

Navijam za ORLOVE ali nisam zaslepljeni navijac. Imam oci da vidim i mozak da razmisljam. Odigraliste ste SLABO sa Ganom, niste imali sportske srece i izgubili ste. Odigrali ste SLABO sa Nemackom imali ste sportske srece i pobedili ste. U obe utakmice pokidali ste mi zivce i skratili neku godinu zivota. Odigrajte DOBRO sa Australijom i sve cu vam oprostiti.
VERUJEM DA TO MOZETE.

Bos il' hadzija

pre 13 godina

Prvi mec bez sporih i beskorisnih Pantelica i Milijasa i pun pogodak! Ajde jos jednom da vidimo kako cemo igrati bez njih i ako ponovo dobijemo onda trajno na klupu! Vreme je da se neke stvari konacno postave na mesto...

SPORTAS

pre 13 godina

Svaki Srbin pa cak i one najvece patriote koji misle da ce Srbija lako pobjediti Australce su zasljepljeni ljubavi prema svojoj zemlji, Srbija ima veliku priliku za velik rezultat na ovom Svjetskom prvenstvu ali samo ako bude cvrsto stajala na zemlji

FeboZg

pre 13 godina

O ćemu priča ovaj Mister..o kakvom pokazanom karakteru on priča??Samo vas je splet okolnosti ostavio još u igri..da je na mjestu Podolskog bio Snajder ili Milito izgubili bi sa igračem više 5:1...Ostavite priće po strani...srbija radi ražanj a klokani su još u šumi..već ste upisali tri boda a tekma još nije ni počela..sjetite se podcjenjivanja Gane pa kako ste završili..nikoga niste nadigrali na ovom prvenstvu..odigrali ste kvalitetno samo 20 minuta u dvije utakmice..Ne govorim vam ovo iz jala,očaja što nas nema..nemamo mi komplexe od nikog,to smo pokazali u nogometu...ali vam dajem dobrosusjedski savjet..šutite,radite u miru i tišini i igrajte disciplinirano..Jučer Kamerun pruži najbolju tekmu na SP-u i odu doma..morate ostati mirni 90 min i strpljivi..što ako vas klokani iznenade i povedu???Polako sa kalkulacijama,šemama itd..šansa je tu..koliko ste velika repka pokažite u kontinuitetu

Rutiner

pre 13 godina

Za sve kriticare i pljuvace - mi smo zemlja od nekih 6 miliona, nas Srba nema ni 10 miliona na celoj planeti. Nemacka - top 5 po finansijskoj moci, 83 miliona stanovnika... Alo, bre, bijemo ih u svakom timskom sportu. Jedino se nesto koprcaju u rukometu, u odbojci k'o corava koka kad ubode poneko zrno, a ulazu u sport samo tako. Misle da su Bogom dani za sve, sve ostale gledaju sa nipodastavanjem... More, protiv njih samo cvrsto; igrao sam basket i rukomet sa njima i biju samo tako. A, prvi placu kao strine kad dobiju malko batina i zale se i roditeljima. Po znanju ne mogu da nam prismrde, ali su disciplinovani i rade kao roboti. Rame uz rame su im Francuzi (pogotovu u rukometu regrutuju osobe koje imaju zelju da se biju) i Holandjani. Nema to sportmanship-a i fair play-a ni za pod zub! Zato toliko i pricaju o tim kategorijama.
Ako im pokazes da si cvrst ustuknu dok si rekao "piksla". Takvi su i u obicnom zivotu. I, zato, ne pljujte ove nase momke - oni su najbolje sto imamo u ovom trenu. Podrzite ih i mogu oni jos dve-tri utakmice da odigraju na ovom turniru bez problema - samo da se par rezultata namesti... Da nas Bog pogleda u tom fudbalu bar jednom. Zasluzili smo za sva ona razocaranja i nesrece iz proslosti... Samo sa verom u sebe i bez malodusnosti!!!

Raziel

pre 13 godina

Evo ovako, malo matematickih pofataka nevezano za ovaj tekst:
Brazil osvojio svetsko prvenstvo 1994, pre toga 1970
1970+1994=3964
Argentina 1986+1978=3964
Nemci 1990+1974=3964
Brazil 2002+1962=3964
Prostom racunicom dobija se:
3964 – 2010=1954
Znaci Nemci! :D
E sad, ako su mogli Italijani proslo prvenstvo da poremete racunicu, mozemo i mi ovo.. ;)

Jah

pre 13 godina

Samo nemoj da bude kao u prvoj i da previse postujemo tim koji je za klasu slabiji od nas. Napadanjem do rezultata, nikako odbranom i kontrama. Mi moramo da kontrolisemo igru, tempo (pa makar bio nas sporiji) i da zavrsimo utakmicu sto pre mozemo. Oni su oslabljeni crvenim kartonom, dok smo mi u punom sastavu. Samo se nadam da ce postava biti slicna prosloj utakmici, jer ne zelim da gledam presporu igru nasih reprezentativaca. Puno srece i igrajte za nas i nasu zemlju.

Milosh2107

pre 13 godina

ahahahhahha slusaj ovog: SRECA I SUDAC NAS SPASILI...
hahhahaa a sta je to "sudac" svirao u korist nase reprezentacije?? i o kojoj sreci ti govoris? sreca je sto je Stojkovic odbranio penal?
a Nemci nisu imali srece kada je zigic glavom pogedio precku?

Bogi

pre 13 godina

Gledao sam i na RTS-u, odlični odgovori, odbio je sve naše novinare koji su ga ispitivali o taktici i strategiji za utakmicu sa Australijom. Biće dobro, ako i u naše igrače prenese svoja razmišljanja o protivniku. I bez toga, verujem da su momci svesni svega. Još nešto, ne treba uopšte misliti o protivniku u drugom krugu i kalkulisati na bilo koji način, treba dobiti Australiju!

veliki strumf

pre 13 godina

(FeboZg, 20. jun 2010 13:20)
Ajde klokane, ushuti!
Idi gledaj tamo tvoje nogometase...
Ah, da, i oni su ispred tv-a, uce od susjeda kako se igra moderan fudbal!

2+2=5

pre 13 godina

Prosta racunica...Ako neko zeli u 1/8 finala mora da pobedi. Ako Gana dobije Nemacku, i nama i Australiji je potrebna pobeda za prolaz, Nemci shvataju da i neresen rezultat nije dovoljan pa ce juriti 3 boda, u tom slucaju ako bude(2-0 za Nemce) nama je dovoljan remi (tada sno na +1 u odnosu na Ganu). A ako Gana i Nemacka odigraju nereseno, a mi dobijemo Australiju...Prvi smo u grupi! Opet kazem, prosta racunica...moramo da pobedimo (s obzirom da su svi zagrejani za pobedu), jer ne zelim da kalkulisem... Zelim vam puno srece!!!

Swe

pre 13 godina

Posto moja repka nije na SP ono za mene kao da se uopce ne igra, ali sam ipak pogledao kako susjedi igraju. Mali savjet pred Autraliju je da ju ne podcjenite, a vidim da se krenulo u tom smjeru, jer oni ce itekako ganjati pobjedu i prolaz. U osmini finala Srbija-Slovenija--- to bi bome bilo zanimljivi za gledat meni ovako neutralnom...

Zvezdas

pre 13 godina

Kartoni se brisu nakon osmine finala. Dakle, od cetvrtine finala pa nadalje je novi ciklus.

FeboZg - Ne znam koje si utakmicu Srbije ti gledao, ali niti Gana niti Nemacka nisu "nadigrale" Srbiju. I, pored ne bas blistave igre, imali smo vise sansi protiv Gane i nesrecno izgubili zbog "rukometa" u sesnaestercu. Gana nista nije uradila u drugom poluvremenu i da su se igrali i produzeci oni ne bi dali gol iz igre - jednostavno, nema ko da ga da, a pozadi smo precvrsti za takve timove.
Protiv Nemaca, prvih 40 minuta, samo udarac Podolskog sa 20 metara i to je to. Imali smo "crni" period od 42-60 minuta, ali to je normalno kad igras sa timom iz svetskog vrha koji mora da da gol. Pritom namerno zaboravljas cetiri velike sanse koje je Srbija promasila u periodu od 65-80 minuta (stativa, precka, Kacar i Kolarov preko gola). Pre toga, Ninkovic, Kolarov iz slobodnog udarca... Dakle, ne moras kao Packe na sportnetu da cinicis - red je da podrzis komsije. I zvanicna statistika podrzava tvrdnju da Nemci nisu bili bolji - to sto je neko zujao po terenu bez lopte, nista ne znaci. Dalje, Nemacki komentatori su svi slozni da je Srbija bila bolja i da je zasluzila pobedu! Toliko, brate.
Sto se sledece utakmice tice, samo hrabro, bolji smo i to cemo i dokazati. Ovi momci vec su nekoliko puta bili u slicnoj situaciji - setimo se kvalifikacija za SP. Igramo sa Rumunima koji i nisu maciji kasalj (a ko je to u danasnjem fudbalu?) i moramo da pobedimo - i, sta, 5:0 kao vrata! Samo napred, bez malodusnosti i uspeh nece izostati. "Balkanski" mentalitet stimulisan od kvazi-novinara ostaviti u hotelskoj sobi. Zasto ovo kazem? Zvanicna statistika pre meca sa Nemackom kaze da smo sa Nemcima igrali (u formi raznih reprezentacija) sa skorom 11-6-18 i gol razlikom od 49:56. Cak 6 puta smo vodili ba poluvremenu i uspevali 4 puta da izgubimo i dva puta da odigramo nereseno. Dakle, nije postojao razlog da se od Nemaca pravi bauk. Osim, onog naseg "Nemac je to, igra do zadnjeg minuta". Tvrdim ovde da bi jedino protiv Argentine iz top 10 mi imali problema, a sa svima ostalima mozemo da igramo.

Sasa

pre 13 godina

Vidim da ima dosta komshija ovde pa bi ih kulturno upitao: da li moze jedna "Danke Dojchland" poshto su oni tu numeru vezbali i dobro je znaju ?
Nemci su imali jednu prechku; mi smo imali prechku i stativu i josh najmanje tri puta smo bili sami ispred nemachkog gola.... Ko ne veruje, neka pogleda utakmicu.
"danke"

pivljanin

pre 13 godina

o cemu ti pricas,samo sreca i sudac su vas spasili od njemacke da ne vadite pet puta loptu iz mreze,i sa igracem manje njemci su vas nadigrali!!
(nula od igre, 20. jun 2010 14:32)

A s kim ono Hrvatska igra večeras?

Milos

pre 13 godina

Samo identicna taktika kao sa Nemcima...kuzmanovic/kacar umesto milijasa, kacar/ninkovic umesto pantelica kako bismo bili sigurniji u kreiranju napada i pojacali vezni red...zigic u spicu ako se ne snadje kako treba u skoku sa Australijancima treba ga zameniti sa lazovicem/mrdjom koji se bolje snalaze sa loptom i to je to...

JocaBG

pre 13 godina

Bravo gospodine Anticu..
Samo pobeda i nista vise..
Znam da cete pripremiti ekipu da moze da postigne velike uspehe . Dajte igracima koji imaju zelju da igraju rukomet jednu loptu u kabini da se zezaju i da to vise ne rade na terenu. Nije vise niti smesno nitipotrebno bilo.......

Deki

pre 13 godina

Boze, neka i ispadnemo - najveca satisfakcija mi je sto smo se kvalifikovali, a Hrvati NISU! I sto smo porazili njihove "tate" Nemce. Ostalo nema veze!

Nikola

pre 13 godina

Uspeh je vec napravljen-pobeda protiv Nemacke, sada samo hrabro protiv Australije da uzmemo pobedu, pa onda na Amerikance, pa na Paragvaj :) itd... he he

zvezda zvezda

pre 13 godina

Orlovi, svim srcem vam cela Srbija zeli da pobedite u sredu. Igrajte - Kao Da Sutra Ne Postoji.
Poruka za velikog trenera Antica- molim Vas, nemojte taktizirati zbog cinjenice da nam je cela odbrana opterecena zutim kartonima i da cemo mozda u 1/8 finala igrati bez nekoliko igraca. Najbolji tim i na pobedu!
Hvala vam i na ovome do sada sto ste nas usrecili u poslednje dve godine.

Nebojsa

pre 13 godina

o cemu ti pricas,samo sreca i sudac su vas spasili od njemacke da ne vadite pet puta loptu iz mreze,i sa igracem manje njemci su vas nadigrali!!
(nula od igre, 20. jun 2010 14:32)

A kako vama ide komsija u Africi?

Vidic_5

pre 13 godina

Sto se tice kartona, Obradovic bi morao na teren umesto Kolarova jer ovaj ima zuti, Zigica da odmori koji takodje ima karton, tu da stavi Lazovica i Kacar umesto Kuzmanovica, a vraca se Lukovic posle suspenzije. A mogla bi i neka kombinacija sa Zoranom Tosicem. Uglavnom, da bi igraci odigrali dobro utakmicu sa "Australcima", trebalo bi da selektor malo promesa karte, a samim tim da se smanji rizik od kartona i povreda pred eventualan prolazak grupe i 1/8 finala. NAPRED ORLOVI!!!

Miki

pre 13 godina

@nula od igre, i ostali pacenici...
Kako su nas to Nemci nadigrali kad su za citavo trajanje utakmice uputili dva suta u okvir gola (od kojih je jedan bio sa penala)? Kada se Inter potpuno panicno branio protiv Barcelone, nakon utakmice svi su velicali José Mourinho-a i njegovu taktiku (koja je bila, podsecam, 4 halfa i tri zadnja vezna). Niko nije ni pomenuo da je Barcelona nadigrala Inter, nego je to pravilno nazivano - jalova ofanziva. Dalje, odnos od 51:49 u posedu lopte takodje govori o prilicno ravnomernoj utakmici. Dalje, ljudi koji su se ikada bavili fudbalom znaju da jedan igrac manje, uobicajne ne predstavlja veliku razliku u 30-35 minuta igre, tek nakon toga tim koji ima igraca vise dobija osetniju prednost, sto se i u nasoj utakmici protiv Nemacke (a i Gane, gde smo najbolje igrali tek posle iskljucenja) primetilo. U zadnjih 15-tak minuta igre imali smo 3-4 zicera. Takve sanse Nemci pred nasim golom nisu imali. I na kraju, ako ti sansom nazivas udarce iz ocaja sa ivice 16 onda ti je ljubomora pomracila mozak. Moras shvatiti, da nam u dva najpopularnija sporta niste ni blizu po kvalitetu, imali ste srecu jednom na SP, i zbog tog rezultata non-stop zamisljate da ste nekakva svetska velesila u fudbalu. Cinjenicno stanje je da osim Modrica i donekle Olica, Vi nemate igraca koji igra u kontinuitetu u nekom od jacih klubova Evrope. Poput nas ste druga klasa u Evropi... Plus, gledajuci unapred, i sedece SP, iz naseg tima, koji je igrao protiv Nemaca jedino Lane i Deki, nece biti u prilici, Vama je pola tima pred ili na 30 godina. Sta ce tek biti kad budete morali da izvrsite smenu generacija (Srna, Olic, Pranjic, Knezevic, da Silva, Klasnic, Leko - najmladji od njih ce imati 32...).

g4

pre 13 godina

@ nula od igre

A sta je sa stativom Jovanovica i preckom Zigica? Da ne pominjem Kacara koji se nije setio da uradi laznjak kao Piksi 90' sa Spancima.

toske_srbenda

pre 13 godina

prvo ne razumem odakle vise ovih hrvata na na srpskim sajtovima i sta rade ovde i zbog cega komentarisu nase momke koji se bore i znoje u JA.Hrvati odbijte vise i gledajte kako se predstavlja balkan

Dejan

pre 13 godina

Na danasnjoj konferenciji je receno da se zute karte brisu posle grupne faze to nije tacno,karte se brisu tek posle cetvrt finala!!!Izgleda da nisu dobro informisani kod nas u reprezentaciji!!

zlio

pre 13 godina

o cemu ti pricas,samo sreca i sudac su vas spasili od njemacke da ne vadite pet puta loptu iz mreze,i sa igracem manje njemci su vas nadigrali!!
(nula od igre, 20. jun 2010 14:32)

Za kaj ti pricas ...AAAAAAAAA da li ti je mozda malo krivo,sto vas nema na SP ...a sta ces dobili smo Pancere, ajd polako se spremajte vi za EP,gledajte malo sebe,a ne nas SRBE ;)

SSSS

pre 13 godina

Pa zar su oni deca da treba trener da ih pazi na zagrevanju?! I ko bi drugi pravio takav problem nego Pantelic! Sta taj covek trazi na svetskom prvenstvu,jos uvek mi nije jasno!

Pale_RS

pre 13 godina

Nema tu puno mudrovanja. Švabe su nam pokazale koko se razbijaju klokani, kratkim pasovma i brzom igrom. Eto gosp. Antiću, znači Žiga na klupu i umjesto njega Lazović a može i Mrđa i sa njim u napadu Jovanović, a Bambi na njegovu poziciju. Formacija 4-2-2-2. i Hard atacking

nash

pre 13 godina

Dragi nas selektore!!!! Dzaba nama ako ja verujem u vas, ako puno ljudi veruje u vas, ako samo vi ili jos par igraca verujete u vas! Najvazije je da sami verujete u sebe svaki igrac i koji i gra i koji ne igra! Igrajte pametno i sportski drsko bez straha! Nedajte da vas niko i nista isprovocira i skrene sa puta. Trcite, borite se i dajte sve od sebe i ne brinite i nemislite sta ce biti posle-posle svega toga moze samo nesto fantasticno da se desi i to povlaci jos milion lepih stvari i to ce vam biti nagrada za sve! Svi kao jedan mi, vi, oni...svi!!! Pokazite svima koliko vredite! SRBIJA!

Aca_USA

pre 13 godina

Dosta o Nemackoj (i prepucavanja sa susedima) to je iza nas. Australija se ne sme podceniti (to su Hrvati iskusili na proslom SP). Da bi se otvorio prostor za Krasica i Jovanovica mi moramo igrati ako i protiv Nemaca 4-5-1.

Nenad89

pre 13 godina

Ljudi, ja smatram da treba da se ugledamo na ‚‚repku'' Hrvatske, pa pogledajte kako ljudi dobro igraju na ovom SP, pravi su uzor za sve ostale reprezentacije!!!

Step Back

pre 13 godina

.Vi ste na prvenstvu prvi put i imate jednu pobjedu
(samo napominjem, 20. jun 2010 20:11)

Grešiš dečko. Na prvom Mundijalu 1930. godine nastupila je reprezentacija Kraljevine Jugoslavije sačinjena isključivo od igrača iz Srbije. Na tom Mundijalu smo bili treći tako da smo i vaš "povijesni uspjeh" ostvarili skoro 70 godina pre vas. Hvala lepo i doviđenja.

2+2=5

pre 13 godina

Ako je Meksiko pobedio Frncuze, ako je Svajcarska pobedila Spance, ako je i Grcka dobila Nigeriju...pa mozemo i mi Nemacku...
(2+2=5, 17. jun 2010 23:34)

Prolazimo u drugi krug!!!

Bora

pre 13 godina

Primetio sam da mnogi imaju podatke o pretrcanim kilometrima a ne nalazim ih na sajtu FIFA.com. Da li moze neko da precizira gde mogu da nadjem te podatke.
Jos jedno samo, L'Equipe je posle nase utakmice sa Nemackom imao naslov, "Ne vredi trcati" misleci na nemce naravno koji su posle prvog meca plasili svojim pokrivanjem terena i napadom sa 7 igraca u pojedinim mmomentima, a mislim da je bitno i da se svi slazemo da treba pre svega lopta brzo cirkulise a to sto ovi zuje oko nje a ne dodirnu je nije bitno, zato treba naravno trcati ali i dobro se postavljati kako nasi igraci upravo znaju i da nadomeste manjak trkackih sposobnosti. U svakom slucaju, oni sve to znaju bolje od svih nas i umece da obrate paznju i da daju sve od sebe da pametno odigraju. SRECNO!!!

Dirty

pre 13 godina

Uz mnogo srece smo u ovoj poziciji, sto je solidan uspeh za zemlju kao sto je Srbja. Ocito da nemamo igrace da igramo 4-4-2 tako da 4-5-1 deluje verovatnije i optimisticnije. Plasman u dalje takmicenje je veliki uspeh i to treba (ako se desi) postovati.

ziccab

pre 13 godina

Nas dvojac bez kormilara na svetskom kupu osvoijo bronzanu medalju, ni jedan jedini komentar jos nema ? Da li je to karakteristicno za "sportsku naciju" koja osim fudbala i tenisa i ne zna da u nas postoje i drugi sportovi , gde smo uspesniji i priznatiji u svetu , nego kod nas, zalosno ali istinito !!!???

igor

pre 13 godina

o cemu ti pricas,samo sreca i sudac su vas spasili od njemacke da ne vadite pet puta loptu iz mreze,i sa igracem manje njemci su vas nadigrali!!
(nula od igre, 20. jun 2010 14:32)

hahahahahaaaa
ne nasmejah se bolje duze vreme...

ToJeStoJe

pre 13 godina

Gospodine Anticu, postujte protivnika, vratite Pantelica odigrajte ga resprektabilno kao protiv Gane i idemo kuci do nedelje. Ili Izadjite kao protiv Nemacke, igrajte bre fudbala i idemo u drugi krug!

on

pre 13 godina

nadam se da cemo da pobedimo jer ako ne pobedimo i ne zasluzujemo da idemo dalje. moja ocekivanja su vec ispunjena, zadovoljan sam cak i ako izgubimo.

Maicon

pre 13 godina

@ samo napominjem

Pošto te baš zanima, a imaš očigledno kratko pamćenje i još kraće obrazovanje, da ti baš odgovorim.
Srbija je, za razliku od tvoje državice koja je PRVI PUT nastala 1991.g,, postojala i pre 1918 g.(nastanka
Kraljevine SHS (Jugoslavije) - kada se tvoj narod prikačio priznavši Aleksandra I i za svog kralja)
kao Kraljevina i Carstvo. Za razliku od tvoje državice koja je u jednom trenutku odlučila da više ne priznaje SFRJ, Srbija se nikad nije otcepila od Jugoslavije i njen je PRAVNI NASLEDNIK u Ujedinjenim Nacijama, a
takođe i u FIFA (i svim drugim organizacijama) koja rezultate bivše države vodi kao rezultate Srbije
(FIFA.com/Statistics and Records/All-time rankings - 11.Srbija, a ti pronađi svoju). Za razliku od tvoje državice, za koju je ceo svet PRVI PUT ČUO krajem 20-veka, i koja u svemu pa i u sportu sve broji od nule, Srbija je postojala oduvek, i oduvek će postojati, tako da je potpuno logično što
ceo svet podrazumeva da su vaši fudbaleri i drugi sportisti "trčali" za rezultate Srbije, ma šta ti sportisti, ili ti kao veoma nebitan pojedinac, mislili o tome.

Step Back

pre 13 godina

Pozdravite mi Milosha Bojanica i vidimo se u kad stignete kod nas u EU za jedno 30,40 godina..
(veljko pg, 20. jun 2010 19:33)

Ako nas prime za 40 godina, vas neće ni za 140 ... Miloš Bojanić pozdravio tebe- kaže "CGorci su moja braća, tamo me najviše vole" ;)

Morar

pre 13 godina

Hajde ipak da se setimo kako smo odigrali od 45 do 70. minuta protiv Nemaca. Lopte su samo fijukale pored Stojkovića a bilo nas je više na terenu. Prema tome oprez, za nas se obično kaže da kad treba da dobijemo, mi ne dobijemo i obrunuto. Nadam se prolazu i utakmici sa Englezima. Bolje oni nego Ameri.

NikNik

pre 13 godina

Za Feba iz Zagreba,

Puno hvala za prijateljske savete inace neprijateljski orijentisanog komsije, uz mali komentar. Prijatelju, prica da nemate komplekse pije vodu za veliki deo Hrvata koje zaista bas briga sta se desava kod nas i kakve rezultate mi ostvarujemo. Medjutim, ti nisi medju tim Hrvatima i naravno da imas neverovatne komplekse jer visis na srpskim forumima i vestima i solis pamet ljudima koji komentarisu igru svoje zemlje. Hrvatski ekipa naravno da nema komplekse od srpske, jer su realno ostvarili bolje rezultate u zadnjih 20 godina, i to svaki normalan Srbin treba da prizna. I ja licno postujem vasu ekipu, ali mi ni na pamet ne pada da citam vase vesti i komentarisem vasu igru, iako volim da gledam vase utakmice. Gledam bez emocija i uopste se ne radujem kad gubite, niti tugujem kad pobedjujete, jer realno me nista osim par drugara ne vezuje za Hrvatsku. Tako da i tebi toplo preporucujem da gledas sebe i svoje, a nas pusti da sami letimo i padamo. To je sastavni deo navijanja i sporta. Inace je prva utakmica pokazala da smo sami sebi najveci kriticari, tako da nam stvarno tvoji komentari nisu potrebni.
Mislim u ovom trenutku mozes samo sebe da gledas, a za svoje cekas kvalifikacije za evropsko.
Aj pa nas obraduj posle utakmice sa Australijom time sto neces da saljes komentare, a mi cemo ti svi biti jako zahvalni.

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Tako je, ne treba nista kalkulisati, treba ici samo na pobedu a drugi neka kalkulisu. Nakon pobede nad Nemcima verujem da se nasim momcima vratilo samopuzdanje, a nacija je opet svim srcem uz nase Orlove. Napred Srbija!!!

http://www.worldofbasketball.org

koma@

pre 13 godina

Podatke o pretrčanim kilometrima mogu da se nađu na FIFA sajtu, na izveštaju sa utakmica (ne odmah po završetku), pod stats.
Nigerijci najmanje trče. Naši su bili tu negde pri dnu. Sa Nemačkom oko proseka.

Branislav-Novi Sad

pre 13 godina

Prvo o sreci protiv Nemaca, Imali su je vise nego mi. Bilo im je lakse da igraju. Ostati bez spica je najbenignije moguce. Kako su nervozno poceli videlo se da ce neko dobiti crveni. Mogao je i Podolski, a i Lam. Ono sutiranje Stojkovica na korner liniji na pocetku utakmice od strane Podolskog je lako mogao biti zuti. Drugo bilo im je lakse da igraju jer posle crvenog i gola nisu imali sta da izgube, a morali su mnogo toga da nadoknade. U istom momentu mi imamo celu zadnju liniju pod zutim kartonima. E sad napravili su nekoliko sansi. Pa sta? I mi smo. Poenta je niko nas nije nadigrao. Ni Nemacka ni Gana. Protiv Gane smo imali losu postavku, ali da smo igrali jos tri utakmice bez penala nam ne bi dali gol, a mi njima bi. Mozemo da pobedimo bilo koga na ovom Mundijalu, jedino nisam siguran za Argentinu i Holandiju. Brazil i pored 3:1 sinoc nije pokazao nista, Spanci su precenjeni, Italijanima prosto ne lezimo svi ostali su nula. Protiv Australije ne treba biti potcenjivacki nastrojen, ali ne treba ih ni respektovati odvec. Treba obratiti paznju na ono sto umeju, ali u utakmicu uci sa slikom da smo realno bolji, sto i jesmo. Ako budu bili Orlovi plen im nece izmaci. Ne treba kalkulisati, ne sad nego nikad. Uvek igrati na pobedu ko god da je ispred nas. Nasa odbrana moze da zaustavi bilo koga ako svi iz vezne linije obave i svoje defanzivne zadatke, ali ne treba igrati bunker. Gol mozemo dati bilo kome ako odbrana bude kvalitetno predavala loptu. Utakmica protiv Nemacke je pokazala da svakog mozemo pobediti i mislim da je "rusenje kompleksa velikih" pa jos i protiv Nemaca najveci dobitak ove utakmice. BTW, u sredu sto god da se desi ja cu i dalje navijati za Srbiju, jer bolje od ovoga nemamo. Koliko smo malodusni kao nacija pitanje je da li smo i ovo zasluzili. Dokazimo da jesmo.

Ops

pre 13 godina

Fudbal je jednostavan sport: trči što više i šutiraj, tako igraju sve anglo-saksonske i germanske ekipe.
Time i Australija.
Dakle trčanje i upornost+tehnika gde smo u prednosti su uslov za pobedu u sredu.
Ajmo orlovi!!!

NikolaS

pre 13 godina

Febo prijatelju razumem ja da ti hoces da das prijateljski savet. Ne moras doduse da pljujes po reprezentaciji, ne dizu oni sami sebe u nebesa vec to rade pojedinci ovde. Njihove izjave su skroz skromne i na mestu. Bolje ti kritikuj ove navijace ovde, al ne Srbe generalno. Ima nas dosta koji se ne slazemo sa ovima sto dizu reprezentaciju u nebesa pa onda pljuju po njoj posle svakog poraza. Koliko sam uspeo da vidim, ni Hrvatska nije imuna na taj problem. Sta da se radi, dugo smo ziveli zajedno. Ipak imamo mnogo vise toga zajednickog nego razlicitog. Ali nije sad ni ok da se ja pojavim na vasem forumu i da pljujem po Hrvatskoj reprezentaciji ili narodu. Mogu samo na pojedince ili pojedine grupe. Pozdrav

Dshn

pre 13 godina

Ako hocemo da budemo svetska repka, moramo da se okanimo turbo folka!!!! Jedan pravi video nase pobede, a ne da gledam "hajlajte" uz karleusu i mitra mirica... Srbende slusaju i Knaana i Matisyahu-a... Go Serbs http://www.youtube.com/watch?v=JU4yxUhTzZk

da napomenem i ja

pre 13 godina

Sve nekako mogu progutati ali kada vidim ovdje da se pise da ste vi pobijedili Njemce 1963 ...
(samo napominjem, 20. jun 2010 20:11)

Da ti je toliko stalo do te pobede, znao bi da ih nismo dobili '63. već godinu dana ranije na Mundijalu u Čileu. Takođe bi znao da je pobedonosni gol postigao Petar Radaković- čovek koji je ceo život proveo u Rijeci i igrao za NK Rijeku. Znao bi i da je Dražen Jerković iz Šibenika bio najbolji strelac sa postignuta 4 gola i da je podelio titulu golgetera šampionata. Ali ti ne znaš, zato što te nisu učili. A nisu te učili, zato što su vas učili da se stidite svega što ima veze sa Jugom. Kad je već tako, ostavite nama da se ponosimo njenim sportskim uspesima. Kad je SFRJ pobedila Nemačku '62. neki današnji 60godišnjak tada je imao 10 godina. Ko ste vi da nekome ukidate uspomenu iz detinjstva, ko ste vi da kažete tom čoveku da ta pobeda nije bila njegova?!

I ja samo da napomenem

pre 13 godina

Za ovoga Jugoslovena
U I Sv ratu smo vas oslobadjali,u drugom preko
90% nob-a su cinili Srbi i isto toliko procenata
u datim zivotima od svih boraca za tu Jugoslaviju,a i sa pravne strane
kao sukcesori mi nasledjujemo sve i prava i obaveze.
Dakle,da trebali su da igraju i bez srama i ustrucavanja su to nasi rezultati a vi koji ste sami zeleli da se separatisete na sve nacine da cutite !
Napred Aniticu i momcima,
Zivela Srbija

samo napominjem

pre 13 godina

Sve nekako mogu progutati ali kada vidim ovdje da se pise da ste vi pobijedili Njemce 1963 ili da ste igrali vec u cetvtinalima ili sta ja znam odmah mi se povraca. Pa kako da shvatite da je to bila JUGOSLAVIJA, zemlja sa 6 republika i da ti bosanci slovenci hrvati makedonci i crnogorci nisu trcali za vas nego Jugoslaviju. To je jednostavno nelogicno da od 6 republika svi ti rezultati pripadnu jednoj republici. Jednostavno je lopovski, sugavo, ljigavo... i ne kuzim Srbe koji misle da je to ispravno.Kladim se da svi u ovim ostalim drzavama ne misle da bi bilo pravedno da to pripadne njima.Pitajte recimo Susica, Savicevica, Zdovca, Sukera dali su prolijevali znoj za Srbiju. Bas me zanima odgovor.Vi ste na prvenstvu prvi put i imate jednu pobjedu

Yo-Yo

pre 13 godina

FIFA je promenila pravila tako da ako igrač ima jedan žuti karton posle četvrtfinala, on se briše. Ranije su se brisali posle grupne faze. Razlog je navodno da velika imena fudbala ne bi propustila finale u slučaju da dobiju po jedan karton u četvtfinalu i polufinalu.

string

pre 13 godina

Sve nekako mogu progutati ali kada vidim ovdje da se pise da ste vi pobijedili Njemce 1963 ili da ste igrali vec u cetvtinalima ili sta ja znam odmah mi se povraca. Pa kako da shvatite da je to bila JUGOSLAVIJA, zemlja sa 6 republika i da ti bosanci slovenci hrvati makedonci i crnogorci nisu trcali za vas nego Jugoslaviju. To je jednostavno nelogicno da od 6 republika svi ti rezultati pripadnu jednoj republici. Jednostavno je lopovski, sugavo, ljigavo... i ne kuzim Srbe koji misle da je to ispravno.Kladim se da svi u ovim ostalim drzavama ne misle da bi bilo pravedno da to pripadne njima.Pitajte recimo Susica, Savicevica, Zdovca, Sukera dali su prolijevali znoj za Srbiju. Bas me zanima odgovor.Vi ste na prvenstvu prvi put i imate jednu pobjedu
(samo napominjem, 20. jun 2010 20:11)

Ae na index da ti odgovorim...ovo je cenzurisano.

nula od igre

pre 13 godina

o cemu ti pricas,samo sreca i sudac su vas spasili od njemacke da ne vadite pet puta loptu iz mreze,i sa igracem manje njemci su vas nadigrali!!

lakon

pre 13 godina

Jako je bitno ne podceniti Australiju, razmisljati samo o toj utakmici i bez kalkulacija. Moramo prvi dati gol i to u prvom poluvremenu i da se na odmor ode sa prednoscu. Mislim i da ce biti dosta golova, jer ce obe ekipe igrati otvorenije. Napred Orlovi!!!

Ne znam sta ti nije jasno

pre 13 godina

@samo napominjem

Momak, vi ste se odrekli bivse drzave, pljuvali ste je na sav glas, govorili ste da je to bila tamnica vas slobodara Hrvata i inih, 'vasi' teroristi su dizali u vazduh bioskope po Beogradu, ubijali ambasadore, otimali politicare i avione, dizali ustanke... Na kraju ste ostvarili sta ste hteli. Ali, kako Ameri kazu: "Watch out what you wish for, you may get it!" I, sad kad ste uvideli da nikud niste stigli sa svom tom pljuvacinom, sad biste jos i da posrcete sve. To je prosto neverovatno. Srbija se nije odricala Jugoslavije, niti se stidi sto je bila deo Jugoslavije. Tako, pri sukcesiji svi sportski uspesi su prepisani prvo u rubriku SRJ, pa SCG i sada Srbija. Na primer, svi uspesi SCG vode se kao uspesi Srbije, a ne i CG. A, sto se Susica, Sukera i ostalih tice, to se vi izmedju sebe sad razjasnjavajte. Srbi su ionako cinili vecinu svih reprezentacija (dobro, osim skijanja i hokeja na ledu).

string

pre 13 godina

# jos jedna utakmica u kojoj srbija nije blistala ali je ipak na srecu pobijedila,dokazala je kako tesko izlazi na kraju sa reprezentacijama iz top 10.umjesto da im daju tri komada kao hrvatska 1998 god koja isto imala igraca vise idala tri njemcima srbi su stali i umalo sve prosuli,ugledajte se malo na komsije hrvate a i mi crnogorci bi isto trebali koji su u svojoj istoriji pobijedili i engleze i italijane i njemce i to po dva puta i billi bronzani 1998 god a na euro 2008 ih je dijelilo 1 minut do polufinala.nemojte biti toliko tvrdoglavi jer nijeste najpametniji,pozdrav iza crne gore
(milo, 20. jun 2010 19:44)

'Ajde i ti na index...

veljko pg

pre 13 godina

Ako vec hocemo da budemo iskreni ovo je jedina velika pobjeda Srbije u posledjih 15 godina,dok je Hrvatska za taj isti period dobila Njemacku 2 puta(jednom na svetskom,drugi put na evropskom),Italiju 2 puta(na svetskom) i Englesku 2 puta(u kvalifikacijama za euro 2006)..Opet najiskrenije mislim da ovaj tim moze da zadivi svijet i ubijedjen sam da ide najmanje do chetvrtfinala!Ipak mislim da je najveci problem Srbije paranoichna priroda cijelog naroda("oni nas mrze","oni su ljubomorni na nas" itd.) Pozdravite mi Milosha Bojanica i vidimo se u kad stignete kod nas u EU za jedno 30,40 godina..

Sparadonna

pre 13 godina

Svim nasim dusebriznicima:

Razlika izmedju Nogometasa i Fudbalera je sledeca:

Nogometasi su u Hrvatskoj a Fudbaleri u Africi.

To dovoljno govori o kvalitetu reprezantcija trenutno a ako ima jos onih koji zive od stare slave vreme je da prestanu.

i btw, Englezi imaju jednu zanimljivu izreku,koju sad direktno upucujem onima kojima blate nasu igru.

To undesrstand others miseries look at their pleasure.

GO GO Srbija

Nemanja

pre 13 godina

@Australijanac

A sta ti sada hoces hoces da kazes sa tvojom porukom, nabrajas tu neke Australijske fraze posto ti srpski ocigledno nije jaca strana. Sta nas uopste zanima Australija i vasa reprezentacija, i ti kao Australijanac bi trebao da budes srecan ako vas potcenimo, a ne da nas upozoravas da to ne cinimo. Sta mi imamo da pitamo nase "komsije" iz Italije, koji u stvari uopste nisu nase komsije. Srbija nema granicu sa Italijom. Idi na neki Australijski forum pa tamo iskazi sav svoj fanatizam u vezi sa vasom ekipom. U sredu uvece mozemo da diskutujemo dalje, tada ce da se obelodani ko ce da misli na 1/8 finala, a ko ce da se vrati korenima t.j ragbiju.

Bob

pre 13 godina

Biće da ne gledasmo svi istu utakmicu;momci su protiv Nemaca igrali vrlo dobro,bez zezanja.Šta ste očekivali,da im damo 3 komada kao "braća" '98?!Zaboravili ste ko je tada igrao za Hrvatsku,a i Nemačka je bila grupa penzosa na odmoru u Francuskoj!Bolje i slađe od ovoga nije moglo!
U(verovatno)čvrstoj tekmi,dobijamo Australiju,a onda-šta nam Bog da!
SRBIJA!!!!!!

Kenny Dalglish

pre 13 godina

@(samo napominjem, 20. jun 2010 20:11)
Srbija je nasledila kontinuitet zajednicke drzave sa Crnom Gorom te joj je ovo trece svetsko prvenstvo i treca pobeda.

nula od igre

pre 13 godina

njemacaka imala 15 udaraca(4 u okvir)-7 kornera-51% posjed lopte, a vi 9 udaraca na gol( 3 u okvir)-1 korner-49%posjed lopte i to sve sa igracem manje njemaca,ako ste dobro gledali onda ste mogli primjetiti da njemci iako sa igracem manje su se poigravali sa srbijom i lijepom pas igrom su dolazili pred vas sesnaesterac kako su htjeli!!

milo

pre 13 godina

jos jedna utakmica u kojoj srbija nije blistala ali je ipak na srecu pobijedila,dokazala je kako tesko izlazi na kraju sa reprezentacijama iz top 10.umjesto da im daju tri komada kao hrvatska 1998 god koja isto imala igraca vise idala tri njemcima srbi su stali i umalo sve prosuli,ugledajte se malo na komsije hrvate a i mi crnogorci bi isto trebali koji su u svojoj istoriji pobijedili i engleze i italijane i njemce i to po dva puta i billi bronzani 1998 god a na euro 2008 ih je dijelilo 1 minut do polufinala.nemojte biti toliko tvrdoglavi jer nijeste najpametniji,pozdrav iza crne gore

Normalac

pre 13 godina

@(samo napominjem, 20. jun 2010 20:11)

Sledeci put kad ti se povraca prvo se dobro ispovracaj pa onda razmisli da li ces pisati gluposti poput one koju si napisao.

Prva stvar, niko vas nije terao da se odcepljujete, razdruzujete i osamostaljujete od zajednickog zivota sa Srbima.

Druga stvar, niko nije rekao da su ti prethodni uspesi samo uspesi Srbije i niko, ponavljam NIKO vam ne brani da i vi svojatate te uspehe jer na njih svi od Vardara pa do Triglava imaju pravo. To sto ste vi dovoljno neinteligentni da jos uvek u svojim glavama na taj period gledate kao na period mraka i sto niko iz vasih drzava nema hrabrosti da javno kaze da je npr. uspeh iz 1962. uspeh vas Hrvata ili koga vec, to nije nas problem. Ali sve to vam niposto ne daje za pravo da nama Srbima prebacujete to sto te uspehe svojatamo jer na nih imamo isto pravo kao i vi.
Izbaci mrznju iz svog srca, dobro se ispovracaj i videces bice ti mnogo bolje.

Ivan

pre 13 godina

@Sve nekako mogu progutati ali kada vidim ovdje da se pise da ste vi pobijedili Njemce 1963 ili da ste igrali vec u cetvtinalima ili sta ja znam odmah mi se povraca. Pa kako da shvatite da je to bila JUGOSLAVIJA, zemlja sa 6 republika i da ti bosanci slovenci hrvati makedonci i crnogorci nisu trcali za vas nego Jugoslaviju. To je jednostavno nelogicno da od 6 republika svi ti rezultati pripadnu jednoj republici. Jednostavno je lopovski, sugavo, ljigavo... i ne kuzim Srbe koji misle da je to ispravno.Kladim se da svi u ovim ostalim drzavama ne misle da bi bilo pravedno da to pripadne njima.Pitajte recimo Susica, Savicevica, Zdovca, Sukera dali su prolijevali znoj za Srbiju. Bas me zanima odgovor.Vi ste na prvenstvu prvi put i imate jednu pobjedu
Ma nemoj??? Sve drugo je nase nasledje, sve lose stvari, a vi samo hocete da prisvojite sportske uspehe? E pa ne moze to tako, ili sve ili nista! I lepo tamo pise: Srbija 5x prvak sveta u kosarci!

Perica

pre 13 godina

Alo bre ljudi,
ostavite se kalkulacija,jos nismo izasli ni iz grupa a vec je pocelo ako ovaj pobedi onoga sa ovoliko a gol razika je ova....ako mislimo da prodjemo dalje i da se neko seti nasih utakmica za 10 god sa ovog SP moramo da pobedimo ove kengure kako dolikuje, a ne da se provlacimo kroz utakmice kao seka perse.
Antic i momci moraju da odvaljuju svaku narednu utakmicu i da se gleda da se sto dalje dogura bez respekta protivnika inace svaka druga filozofija je cista utopija.
Australopitekusi nisu naivni i tezi su protivnik od Gane nece nas stedeti i dozvoliti zezanje , sto pre im uvalimo dva komada to lakse, zato Srbijo cepaj od prvog minuta.

Може и овако, али Антић зна најбоље!

pre 13 godina

1. Стојковић

2. Ивановић
3. Обрадовић
4. Луковић
5. Видић

6. Станковић
7. Нинковић
8. Качар

9. Красић
10. Јовановић
11. Лазовић

ЖИВЕЛИ!!!!

sasa

pre 13 godina

procitah u nekim novinama antic rece volio bih da sudije dosude penal za nas posto se kod nas nema dileme ko ce ga sutirati?Sve mi se nesto cini da ce milijas i pantelic igrati protiv aus,nije dobro!!

Srbin Banja Luka

pre 13 godina

A kako stoje Rvati na SP u JAR-u,FeboZg?Ne mogu ih nigdje naci po grupama,listam vec pola sata svaku grupu i ne mogu ih naci.Znas li ti gdje su?

Serbinhio

pre 13 godina

@nenavijamzavas

Poztovani Nenavijablablabla,

Molim vas recite mi gde zivite da bih mogao da vas posetim i da vise ne bi postojao.

Pozdrav.

brane

pre 13 godina

Darko KM, 20. jun 2010 20:07

Nemci idu dalje u tom slucaju. Gleda se prvo gol razlika, pa postignuti golovi, pa tek onda medjusobni skor. Nama odgovara i bilo cija pobeda u mecu Gana-Nemacka. S tim sto bi u slucaju pobede Nemacke, Nemci trebali da napune mrezu Ganaca slicno kako su je napunili Australijancima.

Ali dobijamo Australijance, nemoj nis da se sekiras.
Pozdrav iz Novog Sada

Arsa

pre 13 godina

Dosta vise mrznje i prepucavanja sa komsijama! Ja sam za vas navijao na EP i tu ne vidim nista lose! Daj boze da se na sledecem EP nadjemo u finalu sa Hrvatskom pa neka pobedi bolji! Ako budemo igrali sa Australijom kao sa Nemackom prolazimo!

Darko KM

pre 13 godina

Molim Vas da mi neko objasni posto nisam u Srbiji, a pratim svetsko prvenstvo,da li se racuna gol razlika ili medjusobni susret? Interesue me to jer ako i mi i Nemci odigramo nereseno-ko ide dalje?
Hvala unapred

Keckom

pre 13 godina

Dobro je što smo izgubili od gane, podigla se kvota sa 4 na 6,28 stavio 200 eurica i prošao
Hvala Jovanovicu i Stojkovicu preznojio sam se :-))
sad jos da budete svetski prvaci da mi dodje i taj tiket....
Bog na nebu Stojković na golu!!!

sale_bcn

pre 13 godina

Samo tako Antara ma verujemo mi u vas a i izgleda da i Her Firer ima vere u vas takodje

http://www.youtube.com/watch?v=3JE9uVe-iE0

Sale

pre 13 godina

Lik pored Antare na današnjoj konferenciji je rekao da se pred 1/8 finala BRIŠE JEDAN ŽUTI KARTON igračima. Pretpostavljam da to znači da ako neko od naših (daleko bilo) dobije prvi ili drugi žuti, da će ipak igrati sledeću utakmicu osim ako (još dalje bilo) ne dobije direktan crveni.

Dalje, mislim da nećemo podceniti Australijance/Australce/Australijane/Australopitekuse već je naš najveći problem ogroman psihološki pritisak sa kojim se teško nosimo a koji će pred ovu utakmicu biti najveći do sada jer je protivnik na papiru lak a u igri je prolaz dalje. Ako ih Antara u tom smislu spremi mogu i ja da istrčim na teren i pocepaćemo svakog. Ako Bog da i prođemo dalje mislim da ćemo u 1/8 finala odigrati najbolju utakmicu baš zato što će to biti prva utakmica na SP koju ćemo odigrati bez pritiska jer ćemo tada ispuniti proklamovani cilj.

Ova ekipa je odigrala očajno protiv Gane i izgubila, loše protiv Nemačke i dobila što znači da ima ogoroman potencijal koji će Antić osloboditi, nadam se, već u sredu. Sve je u glavi.

Australijanac

pre 13 godina

Plakacete vi ako potcenite Australiju...imali ste VELIKU SRECU protiv Nemacke ali posle SUNCA dolazi KISA...cuvajte se...igra traje 90 minuta a to NIJE vas hobi...svi ste zalili zasto Novi Zeland nije u vasoj Grupi posle izvlacenja...sta sada mislite o tome...pitajte vase komsije Italijane...sta ste mislili da se Fudbal igra samo u Evropi...prvo skocite pa tek onda recite HOP...nista nemam protiv Srbije ali ne mogu da shvatim ta podcenjivanja i omalovazavanja za druge Nacionalne Timove koji po vasim "navijacima" nisu niko i nista u Svetskom Fudbalu...sta je vas Nacionalni Tim osvojio do sada (ukljucujuci tu i bivsu Jugoslaviju)...nikada nista izuzev Olimpiske Medalje (pomocu bacanja dinara ili Toss-Coin...neznam kako se to kaze na Srpskom) a to sigurno mladje generacije vasih navijaca i neznaju...prema tome oprez pred utakmicu sa Australijom, oni to vise nego zasluzuju.

Mario Bros

pre 13 godina

Baš mi se dopada ovaj naš balvan fudbal. Meč kakav su imali USA - Engleska, ili Engleska - Alžir ili Slovenija - USA nikada nisam video kod naših, i znam da naši ne mogu toliko da trče, praktično 90 minuta visokog tempa. Zato kada vidim da usporavaju protivnika i postavljaju tu rovosku poziciju gde se svaki igrač mora probijati za parče terena, znam da imamo velike šanse za pobedu.
Zato nas niko neće nabiti 4:0 ovog puta

Miki

pre 13 godina

sto se tice svih mogucih kombincija na ovom zvanicnom FIFA sajtu su svi odgovori vezani za nasu grupu. Inace mislim da je realno da Srbija pobedi, i takodje da je realno da Nenmsi otkinu Ganu sa barem 2 razlike u kojem slucaju je nama dovoljan i remi.. Srbija prolazi! :) Evo linka za kalkulacije : http://www.fifa.com/worldcup/news/newsid=1251224/index.html#group+d+state+play

jugo

pre 13 godina

VELIKA VERA U NAS SAME

prosto i jednostavno ako prevazigjemo mentalitet i psihicki pristup utakmice dobijamo i kao sta kazu igraci i selektor samo pobeda ako igramo kalkulantski necemo dobiti.

Mislim da se polako posle dve utakmice psihicki oporavljamo to se vidi iz izjave igraca da rezultatski smo se vratili ali da jos uvek postoje slabosti u nasem timu sto je jako dobro kad to oni sami uvude.

Treba i mi navijaci do utakmice u Sredu da zaboravimo na utakmicu sa Nemackom kao i igraci jer treba sve podrediti ka utakmici sa Australijom koja je vrlo neugodna ekipa.
Uostalom kakava iznenagjenja ima na ovom SP-u to je neverovatno, vise Francuzi,Englezi,Nemci,Italijani,Spanci tako da treba stisnuti gas do kraja a posle toga razmisljati za dalje.

Raduje cinjenica da sa meca posle Gane neki od igraca su pricai da nismo igrali lose i da smo nesrecno izgubili a posle pobeed nad nemackom da smo pobedili ali da treba jos dosta toga popraviti i mislim da smo na dobrom putu psiholoski jer tako se i dobijaju utakmice pre svega ako si psihicki jak, jer za fudbal skoro svako ga igra moze neko manje bolje neko ne.

Budimo svi ozbiljni i uspeh uz veru u sebe i zalaganje sigurno nece izostati.

zivoblato

pre 13 godina

Poštovani,
Molim za pomoć. Naime neznam za koji rezultat da navijam da vi nebi prošli dalje. Unaprijed hvala.
Vaš nenavijač.

depp

pre 13 godina

Selektori Srbije,pocev od Santraca,pa do Antica :

Do kada ce igrati imena u reprezentaciji ? Ako ubacis Vidica,Milijasa,Pantelica u startnih 11,priznajem,poznajem materiju vise nego Vi !

nula od igre

pre 13 godina

o cemu ti pricas,samo sreca i sudac su vas spasili od njemacke da ne vadite pet puta loptu iz mreze,i sa igracem manje njemci su vas nadigrali!!

FeboZg

pre 13 godina

O ćemu priča ovaj Mister..o kakvom pokazanom karakteru on priča??Samo vas je splet okolnosti ostavio još u igri..da je na mjestu Podolskog bio Snajder ili Milito izgubili bi sa igračem više 5:1...Ostavite priće po strani...srbija radi ražanj a klokani su još u šumi..već ste upisali tri boda a tekma još nije ni počela..sjetite se podcjenjivanja Gane pa kako ste završili..nikoga niste nadigrali na ovom prvenstvu..odigrali ste kvalitetno samo 20 minuta u dvije utakmice..Ne govorim vam ovo iz jala,očaja što nas nema..nemamo mi komplexe od nikog,to smo pokazali u nogometu...ali vam dajem dobrosusjedski savjet..šutite,radite u miru i tišini i igrajte disciplinirano..Jučer Kamerun pruži najbolju tekmu na SP-u i odu doma..morate ostati mirni 90 min i strpljivi..što ako vas klokani iznenade i povedu???Polako sa kalkulacijama,šemama itd..šansa je tu..koliko ste velika repka pokažite u kontinuitetu

samo napominjem

pre 13 godina

Sve nekako mogu progutati ali kada vidim ovdje da se pise da ste vi pobijedili Njemce 1963 ili da ste igrali vec u cetvtinalima ili sta ja znam odmah mi se povraca. Pa kako da shvatite da je to bila JUGOSLAVIJA, zemlja sa 6 republika i da ti bosanci slovenci hrvati makedonci i crnogorci nisu trcali za vas nego Jugoslaviju. To je jednostavno nelogicno da od 6 republika svi ti rezultati pripadnu jednoj republici. Jednostavno je lopovski, sugavo, ljigavo... i ne kuzim Srbe koji misle da je to ispravno.Kladim se da svi u ovim ostalim drzavama ne misle da bi bilo pravedno da to pripadne njima.Pitajte recimo Susica, Savicevica, Zdovca, Sukera dali su prolijevali znoj za Srbiju. Bas me zanima odgovor.Vi ste na prvenstvu prvi put i imate jednu pobjedu

analiticar

pre 13 godina

Navijam za ORLOVE ali nisam zaslepljeni navijac. Imam oci da vidim i mozak da razmisljam. Odigraliste ste SLABO sa Ganom, niste imali sportske srece i izgubili ste. Odigrali ste SLABO sa Nemackom imali ste sportske srece i pobedili ste. U obe utakmice pokidali ste mi zivce i skratili neku godinu zivota. Odigrajte DOBRO sa Australijom i sve cu vam oprostiti.
VERUJEM DA TO MOZETE.

veljko pg

pre 13 godina

Ako vec hocemo da budemo iskreni ovo je jedina velika pobjeda Srbije u posledjih 15 godina,dok je Hrvatska za taj isti period dobila Njemacku 2 puta(jednom na svetskom,drugi put na evropskom),Italiju 2 puta(na svetskom) i Englesku 2 puta(u kvalifikacijama za euro 2006)..Opet najiskrenije mislim da ovaj tim moze da zadivi svijet i ubijedjen sam da ide najmanje do chetvrtfinala!Ipak mislim da je najveci problem Srbije paranoichna priroda cijelog naroda("oni nas mrze","oni su ljubomorni na nas" itd.) Pozdravite mi Milosha Bojanica i vidimo se u kad stignete kod nas u EU za jedno 30,40 godina..

milo

pre 13 godina

jos jedna utakmica u kojoj srbija nije blistala ali je ipak na srecu pobijedila,dokazala je kako tesko izlazi na kraju sa reprezentacijama iz top 10.umjesto da im daju tri komada kao hrvatska 1998 god koja isto imala igraca vise idala tri njemcima srbi su stali i umalo sve prosuli,ugledajte se malo na komsije hrvate a i mi crnogorci bi isto trebali koji su u svojoj istoriji pobijedili i engleze i italijane i njemce i to po dva puta i billi bronzani 1998 god a na euro 2008 ih je dijelilo 1 minut do polufinala.nemojte biti toliko tvrdoglavi jer nijeste najpametniji,pozdrav iza crne gore

Nebojsa

pre 13 godina

Zanimljiv ste narod vi, Srbi...
Citao sam na ovom istom mjestu kako pljujete po svojima kada ste izgubili od Gane, a onda kako igrace i trenera dizete u nebo nakon pobjede protiv Njemacke.
Jedan gol, jedna lopta, jedan potez dovoljni su da svoje predstavnike bacite u blato ili vinete u oblake. A ja sam mislio da se reprezentacija voli, bez obzira na pobjede i poraze.
Vi, makar, nemate (kao mi u Crnoj Gori) problem sa krizom identiteta i ne postavljate pitanje hoce li neki igrac samo setati ili ginuti na terenu. Zato, predlazem vam da svoje momke docekate ponosno cak i ako izgubite od Australije. Pa, vi ste dobili jednu Njemacku! Zapitajte se ko vam je u vašoj drzavi donio toliko radosti u posljednjih pet ili deset godina!?

toske_srbenda

pre 13 godina

prvo ne razumem odakle vise ovih hrvata na na srpskim sajtovima i sta rade ovde i zbog cega komentarisu nase momke koji se bore i znoje u JA.Hrvati odbijte vise i gledajte kako se predstavlja balkan

sve se vraća, sve se plaća

pre 13 godina

Bože Pravde, ako te ima na nebesima čuj naše glase. Molimo te izbaci iz turnira francusku, englesku i nemačku. Francuze zbog onog sramnog izbacivanja iraca, engleze zbog naduvane prepotentnost pred svaki turnir i one nameštene utakmice protiv Ukrajine da izbace hrvate a nemačku zbog bahatost i cmizdriluka posle izgubljene utakmice. Bože Pravde izbaci ih, sve male zemlje će ti biti večno zahvalne.

Raziel

pre 13 godina

Evo ovako, malo matematickih pofataka nevezano za ovaj tekst:
Brazil osvojio svetsko prvenstvo 1994, pre toga 1970
1970+1994=3964
Argentina 1986+1978=3964
Nemci 1990+1974=3964
Brazil 2002+1962=3964
Prostom racunicom dobija se:
3964 – 2010=1954
Znaci Nemci! :D
E sad, ako su mogli Italijani proslo prvenstvo da poremete racunicu, mozemo i mi ovo.. ;)

nula od igre

pre 13 godina

njemacaka imala 15 udaraca(4 u okvir)-7 kornera-51% posjed lopte, a vi 9 udaraca na gol( 3 u okvir)-1 korner-49%posjed lopte i to sve sa igracem manje njemaca,ako ste dobro gledali onda ste mogli primjetiti da njemci iako sa igracem manje su se poigravali sa srbijom i lijepom pas igrom su dolazili pred vas sesnaesterac kako su htjeli!!

SSSS

pre 13 godina

Pa zar su oni deca da treba trener da ih pazi na zagrevanju?! I ko bi drugi pravio takav problem nego Pantelic! Sta taj covek trazi na svetskom prvenstvu,jos uvek mi nije jasno!

Pale_RS

pre 13 godina

Nema tu puno mudrovanja. Švabe su nam pokazale koko se razbijaju klokani, kratkim pasovma i brzom igrom. Eto gosp. Antiću, znači Žiga na klupu i umjesto njega Lazović a može i Mrđa i sa njim u napadu Jovanović, a Bambi na njegovu poziciju. Formacija 4-2-2-2. i Hard atacking

Deki

pre 13 godina

Boze, neka i ispadnemo - najveca satisfakcija mi je sto smo se kvalifikovali, a Hrvati NISU! I sto smo porazili njihove "tate" Nemce. Ostalo nema veze!

Australijanac

pre 13 godina

Plakacete vi ako potcenite Australiju...imali ste VELIKU SRECU protiv Nemacke ali posle SUNCA dolazi KISA...cuvajte se...igra traje 90 minuta a to NIJE vas hobi...svi ste zalili zasto Novi Zeland nije u vasoj Grupi posle izvlacenja...sta sada mislite o tome...pitajte vase komsije Italijane...sta ste mislili da se Fudbal igra samo u Evropi...prvo skocite pa tek onda recite HOP...nista nemam protiv Srbije ali ne mogu da shvatim ta podcenjivanja i omalovazavanja za druge Nacionalne Timove koji po vasim "navijacima" nisu niko i nista u Svetskom Fudbalu...sta je vas Nacionalni Tim osvojio do sada (ukljucujuci tu i bivsu Jugoslaviju)...nikada nista izuzev Olimpiske Medalje (pomocu bacanja dinara ili Toss-Coin...neznam kako se to kaze na Srpskom) a to sigurno mladje generacije vasih navijaca i neznaju...prema tome oprez pred utakmicu sa Australijom, oni to vise nego zasluzuju.

Nenad89

pre 13 godina

Ljudi, ja smatram da treba da se ugledamo na ‚‚repku'' Hrvatske, pa pogledajte kako ljudi dobro igraju na ovom SP, pravi su uzor za sve ostale reprezentacije!!!

zivoblato

pre 13 godina

Poštovani,
Molim za pomoć. Naime neznam za koji rezultat da navijam da vi nebi prošli dalje. Unaprijed hvala.
Vaš nenavijač.

Vidic_5

pre 13 godina

Sto se tice kartona, Obradovic bi morao na teren umesto Kolarova jer ovaj ima zuti, Zigica da odmori koji takodje ima karton, tu da stavi Lazovica i Kacar umesto Kuzmanovica, a vraca se Lukovic posle suspenzije. A mogla bi i neka kombinacija sa Zoranom Tosicem. Uglavnom, da bi igraci odigrali dobro utakmicu sa "Australcima", trebalo bi da selektor malo promesa karte, a samim tim da se smanji rizik od kartona i povreda pred eventualan prolazak grupe i 1/8 finala. NAPRED ORLOVI!!!

Bos il' hadzija

pre 13 godina

Prvi mec bez sporih i beskorisnih Pantelica i Milijasa i pun pogodak! Ajde jos jednom da vidimo kako cemo igrati bez njih i ako ponovo dobijemo onda trajno na klupu! Vreme je da se neke stvari konacno postave na mesto...

Rutiner

pre 13 godina

Za sve kriticare i pljuvace - mi smo zemlja od nekih 6 miliona, nas Srba nema ni 10 miliona na celoj planeti. Nemacka - top 5 po finansijskoj moci, 83 miliona stanovnika... Alo, bre, bijemo ih u svakom timskom sportu. Jedino se nesto koprcaju u rukometu, u odbojci k'o corava koka kad ubode poneko zrno, a ulazu u sport samo tako. Misle da su Bogom dani za sve, sve ostale gledaju sa nipodastavanjem... More, protiv njih samo cvrsto; igrao sam basket i rukomet sa njima i biju samo tako. A, prvi placu kao strine kad dobiju malko batina i zale se i roditeljima. Po znanju ne mogu da nam prismrde, ali su disciplinovani i rade kao roboti. Rame uz rame su im Francuzi (pogotovu u rukometu regrutuju osobe koje imaju zelju da se biju) i Holandjani. Nema to sportmanship-a i fair play-a ni za pod zub! Zato toliko i pricaju o tim kategorijama.
Ako im pokazes da si cvrst ustuknu dok si rekao "piksla". Takvi su i u obicnom zivotu. I, zato, ne pljujte ove nase momke - oni su najbolje sto imamo u ovom trenu. Podrzite ih i mogu oni jos dve-tri utakmice da odigraju na ovom turniru bez problema - samo da se par rezultata namesti... Da nas Bog pogleda u tom fudbalu bar jednom. Zasluzili smo za sva ona razocaranja i nesrece iz proslosti... Samo sa verom u sebe i bez malodusnosti!!!

ziccab

pre 13 godina

Nas dvojac bez kormilara na svetskom kupu osvoijo bronzanu medalju, ni jedan jedini komentar jos nema ? Da li je to karakteristicno za "sportsku naciju" koja osim fudbala i tenisa i ne zna da u nas postoje i drugi sportovi , gde smo uspesniji i priznatiji u svetu , nego kod nas, zalosno ali istinito !!!???

Dejan

pre 13 godina

Na danasnjoj konferenciji je receno da se zute karte brisu posle grupne faze to nije tacno,karte se brisu tek posle cetvrt finala!!!Izgleda da nisu dobro informisani kod nas u reprezentaciji!!

ToJeStoJe

pre 13 godina

Gospodine Anticu, postujte protivnika, vratite Pantelica odigrajte ga resprektabilno kao protiv Gane i idemo kuci do nedelje. Ili Izadjite kao protiv Nemacke, igrajte bre fudbala i idemo u drugi krug!

Dshn

pre 13 godina

Ako hocemo da budemo svetska repka, moramo da se okanimo turbo folka!!!! Jedan pravi video nase pobede, a ne da gledam "hajlajte" uz karleusu i mitra mirica... Srbende slusaju i Knaana i Matisyahu-a... Go Serbs http://www.youtube.com/watch?v=JU4yxUhTzZk

2+2=5

pre 13 godina

Prosta racunica...Ako neko zeli u 1/8 finala mora da pobedi. Ako Gana dobije Nemacku, i nama i Australiji je potrebna pobeda za prolaz, Nemci shvataju da i neresen rezultat nije dovoljan pa ce juriti 3 boda, u tom slucaju ako bude(2-0 za Nemce) nama je dovoljan remi (tada sno na +1 u odnosu na Ganu). A ako Gana i Nemacka odigraju nereseno, a mi dobijemo Australiju...Prvi smo u grupi! Opet kazem, prosta racunica...moramo da pobedimo (s obzirom da su svi zagrejani za pobedu), jer ne zelim da kalkulisem... Zelim vam puno srece!!!

Morar

pre 13 godina

Hajde ipak da se setimo kako smo odigrali od 45 do 70. minuta protiv Nemaca. Lopte su samo fijukale pored Stojkovića a bilo nas je više na terenu. Prema tome oprez, za nas se obično kaže da kad treba da dobijemo, mi ne dobijemo i obrunuto. Nadam se prolazu i utakmici sa Englezima. Bolje oni nego Ameri.

Nikola

pre 13 godina

Uspeh je vec napravljen-pobeda protiv Nemacke, sada samo hrabro protiv Australije da uzmemo pobedu, pa onda na Amerikance, pa na Paragvaj :) itd... he he

pivljanin

pre 13 godina

o cemu ti pricas,samo sreca i sudac su vas spasili od njemacke da ne vadite pet puta loptu iz mreze,i sa igracem manje njemci su vas nadigrali!!
(nula od igre, 20. jun 2010 14:32)

A s kim ono Hrvatska igra večeras?

veliki strumf

pre 13 godina

(FeboZg, 20. jun 2010 13:20)
Ajde klokane, ushuti!
Idi gledaj tamo tvoje nogometase...
Ah, da, i oni su ispred tv-a, uce od susjeda kako se igra moderan fudbal!

Sasa

pre 13 godina

Vidim da ima dosta komshija ovde pa bi ih kulturno upitao: da li moze jedna "Danke Dojchland" poshto su oni tu numeru vezbali i dobro je znaju ?
Nemci su imali jednu prechku; mi smo imali prechku i stativu i josh najmanje tri puta smo bili sami ispred nemachkog gola.... Ko ne veruje, neka pogleda utakmicu.
"danke"

Serbinhio

pre 13 godina

@nenavijamzavas

Poztovani Nenavijablablabla,

Molim vas recite mi gde zivite da bih mogao da vas posetim i da vise ne bi postojao.

Pozdrav.

depp

pre 13 godina

Selektori Srbije,pocev od Santraca,pa do Antica :

Do kada ce igrati imena u reprezentaciji ? Ako ubacis Vidica,Milijasa,Pantelica u startnih 11,priznajem,poznajem materiju vise nego Vi !

Trustno1

pre 13 godina

pa da. lepo je sve rekao. Australijanci nisu za potcenjivanje. klasicna sportska nacija bez kompleksa. dosta trce i dosta se trude. sto se nase igre tice, nisam bas toliko kompetentan da iznosim neke analize. ono sto sigurno znam je da moramo dosta da trcimo! bez toga nista. startovi za zuti na sredini terena su nedopustljivi, kao i igranje rukom. ja sam za to da se igra sa jednim klasicnim spicem. ne treba nam vise kad imamo ofanzivna krila, samim tim se i drugim igracima otvara prostor. stankovicu, kacaru, kome god ko bude igrao. nema tu puno filozofije. napad, trcanje, znoj. kad si kvalitetniji, a das maksimum, onda se pobedjuje.

Milos

pre 13 godina

Samo identicna taktika kao sa Nemcima...kuzmanovic/kacar umesto milijasa, kacar/ninkovic umesto pantelica kako bismo bili sigurniji u kreiranju napada i pojacali vezni red...zigic u spicu ako se ne snadje kako treba u skoku sa Australijancima treba ga zameniti sa lazovicem/mrdjom koji se bolje snalaze sa loptom i to je to...

on

pre 13 godina

nadam se da cemo da pobedimo jer ako ne pobedimo i ne zasluzujemo da idemo dalje. moja ocekivanja su vec ispunjena, zadovoljan sam cak i ako izgubimo.

Dirty

pre 13 godina

Uz mnogo srece smo u ovoj poziciji, sto je solidan uspeh za zemlju kao sto je Srbja. Ocito da nemamo igrace da igramo 4-4-2 tako da 4-5-1 deluje verovatnije i optimisticnije. Plasman u dalje takmicenje je veliki uspeh i to treba (ako se desi) postovati.

Mario Bros

pre 13 godina

Baš mi se dopada ovaj naš balvan fudbal. Meč kakav su imali USA - Engleska, ili Engleska - Alžir ili Slovenija - USA nikada nisam video kod naših, i znam da naši ne mogu toliko da trče, praktično 90 minuta visokog tempa. Zato kada vidim da usporavaju protivnika i postavljaju tu rovosku poziciju gde se svaki igrač mora probijati za parče terena, znam da imamo velike šanse za pobedu.
Zato nas niko neće nabiti 4:0 ovog puta

NikNik

pre 13 godina

Za Feba iz Zagreba,

Puno hvala za prijateljske savete inace neprijateljski orijentisanog komsije, uz mali komentar. Prijatelju, prica da nemate komplekse pije vodu za veliki deo Hrvata koje zaista bas briga sta se desava kod nas i kakve rezultate mi ostvarujemo. Medjutim, ti nisi medju tim Hrvatima i naravno da imas neverovatne komplekse jer visis na srpskim forumima i vestima i solis pamet ljudima koji komentarisu igru svoje zemlje. Hrvatski ekipa naravno da nema komplekse od srpske, jer su realno ostvarili bolje rezultate u zadnjih 20 godina, i to svaki normalan Srbin treba da prizna. I ja licno postujem vasu ekipu, ali mi ni na pamet ne pada da citam vase vesti i komentarisem vasu igru, iako volim da gledam vase utakmice. Gledam bez emocija i uopste se ne radujem kad gubite, niti tugujem kad pobedjujete, jer realno me nista osim par drugara ne vezuje za Hrvatsku. Tako da i tebi toplo preporucujem da gledas sebe i svoje, a nas pusti da sami letimo i padamo. To je sastavni deo navijanja i sporta. Inace je prva utakmica pokazala da smo sami sebi najveci kriticari, tako da nam stvarno tvoji komentari nisu potrebni.
Mislim u ovom trenutku mozes samo sebe da gledas, a za svoje cekas kvalifikacije za evropsko.
Aj pa nas obraduj posle utakmice sa Australijom time sto neces da saljes komentare, a mi cemo ti svi biti jako zahvalni.

string

pre 13 godina

# jos jedna utakmica u kojoj srbija nije blistala ali je ipak na srecu pobijedila,dokazala je kako tesko izlazi na kraju sa reprezentacijama iz top 10.umjesto da im daju tri komada kao hrvatska 1998 god koja isto imala igraca vise idala tri njemcima srbi su stali i umalo sve prosuli,ugledajte se malo na komsije hrvate a i mi crnogorci bi isto trebali koji su u svojoj istoriji pobijedili i engleze i italijane i njemce i to po dva puta i billi bronzani 1998 god a na euro 2008 ih je dijelilo 1 minut do polufinala.nemojte biti toliko tvrdoglavi jer nijeste najpametniji,pozdrav iza crne gore
(milo, 20. jun 2010 19:44)

'Ajde i ti na index...

nash

pre 13 godina

Dragi nas selektore!!!! Dzaba nama ako ja verujem u vas, ako puno ljudi veruje u vas, ako samo vi ili jos par igraca verujete u vas! Najvazije je da sami verujete u sebe svaki igrac i koji i gra i koji ne igra! Igrajte pametno i sportski drsko bez straha! Nedajte da vas niko i nista isprovocira i skrene sa puta. Trcite, borite se i dajte sve od sebe i ne brinite i nemislite sta ce biti posle-posle svega toga moze samo nesto fantasticno da se desi i to povlaci jos milion lepih stvari i to ce vam biti nagrada za sve! Svi kao jedan mi, vi, oni...svi!!! Pokazite svima koliko vredite! SRBIJA!

Bora

pre 13 godina

Primetio sam da mnogi imaju podatke o pretrcanim kilometrima a ne nalazim ih na sajtu FIFA.com. Da li moze neko da precizira gde mogu da nadjem te podatke.
Jos jedno samo, L'Equipe je posle nase utakmice sa Nemackom imao naslov, "Ne vredi trcati" misleci na nemce naravno koji su posle prvog meca plasili svojim pokrivanjem terena i napadom sa 7 igraca u pojedinim mmomentima, a mislim da je bitno i da se svi slazemo da treba pre svega lopta brzo cirkulise a to sto ovi zuje oko nje a ne dodirnu je nije bitno, zato treba naravno trcati ali i dobro se postavljati kako nasi igraci upravo znaju i da nadomeste manjak trkackih sposobnosti. U svakom slucaju, oni sve to znaju bolje od svih nas i umece da obrate paznju i da daju sve od sebe da pametno odigraju. SRECNO!!!

SPORTAS

pre 13 godina

Svaki Srbin pa cak i one najvece patriote koji misle da ce Srbija lako pobjediti Australce su zasljepljeni ljubavi prema svojoj zemlji, Srbija ima veliku priliku za velik rezultat na ovom Svjetskom prvenstvu ali samo ako bude cvrsto stajala na zemlji

Ivan

pre 13 godina

@Sve nekako mogu progutati ali kada vidim ovdje da se pise da ste vi pobijedili Njemce 1963 ili da ste igrali vec u cetvtinalima ili sta ja znam odmah mi se povraca. Pa kako da shvatite da je to bila JUGOSLAVIJA, zemlja sa 6 republika i da ti bosanci slovenci hrvati makedonci i crnogorci nisu trcali za vas nego Jugoslaviju. To je jednostavno nelogicno da od 6 republika svi ti rezultati pripadnu jednoj republici. Jednostavno je lopovski, sugavo, ljigavo... i ne kuzim Srbe koji misle da je to ispravno.Kladim se da svi u ovim ostalim drzavama ne misle da bi bilo pravedno da to pripadne njima.Pitajte recimo Susica, Savicevica, Zdovca, Sukera dali su prolijevali znoj za Srbiju. Bas me zanima odgovor.Vi ste na prvenstvu prvi put i imate jednu pobjedu
Ma nemoj??? Sve drugo je nase nasledje, sve lose stvari, a vi samo hocete da prisvojite sportske uspehe? E pa ne moze to tako, ili sve ili nista! I lepo tamo pise: Srbija 5x prvak sveta u kosarci!

Swe

pre 13 godina

Posto moja repka nije na SP ono za mene kao da se uopce ne igra, ali sam ipak pogledao kako susjedi igraju. Mali savjet pred Autraliju je da ju ne podcjenite, a vidim da se krenulo u tom smjeru, jer oni ce itekako ganjati pobjedu i prolaz. U osmini finala Srbija-Slovenija--- to bi bome bilo zanimljivi za gledat meni ovako neutralnom...

da napomenem i ja

pre 13 godina

Sve nekako mogu progutati ali kada vidim ovdje da se pise da ste vi pobijedili Njemce 1963 ...
(samo napominjem, 20. jun 2010 20:11)

Da ti je toliko stalo do te pobede, znao bi da ih nismo dobili '63. već godinu dana ranije na Mundijalu u Čileu. Takođe bi znao da je pobedonosni gol postigao Petar Radaković- čovek koji je ceo život proveo u Rijeci i igrao za NK Rijeku. Znao bi i da je Dražen Jerković iz Šibenika bio najbolji strelac sa postignuta 4 gola i da je podelio titulu golgetera šampionata. Ali ti ne znaš, zato što te nisu učili. A nisu te učili, zato što su vas učili da se stidite svega što ima veze sa Jugom. Kad je već tako, ostavite nama da se ponosimo njenim sportskim uspesima. Kad je SFRJ pobedila Nemačku '62. neki današnji 60godišnjak tada je imao 10 godina. Ko ste vi da nekome ukidate uspomenu iz detinjstva, ko ste vi da kažete tom čoveku da ta pobeda nije bila njegova?!

zlio

pre 13 godina

o cemu ti pricas,samo sreca i sudac su vas spasili od njemacke da ne vadite pet puta loptu iz mreze,i sa igracem manje njemci su vas nadigrali!!
(nula od igre, 20. jun 2010 14:32)

Za kaj ti pricas ...AAAAAAAAA da li ti je mozda malo krivo,sto vas nema na SP ...a sta ces dobili smo Pancere, ajd polako se spremajte vi za EP,gledajte malo sebe,a ne nas SRBE ;)

Zvezdas

pre 13 godina

Kartoni se brisu nakon osmine finala. Dakle, od cetvrtine finala pa nadalje je novi ciklus.

FeboZg - Ne znam koje si utakmicu Srbije ti gledao, ali niti Gana niti Nemacka nisu "nadigrale" Srbiju. I, pored ne bas blistave igre, imali smo vise sansi protiv Gane i nesrecno izgubili zbog "rukometa" u sesnaestercu. Gana nista nije uradila u drugom poluvremenu i da su se igrali i produzeci oni ne bi dali gol iz igre - jednostavno, nema ko da ga da, a pozadi smo precvrsti za takve timove.
Protiv Nemaca, prvih 40 minuta, samo udarac Podolskog sa 20 metara i to je to. Imali smo "crni" period od 42-60 minuta, ali to je normalno kad igras sa timom iz svetskog vrha koji mora da da gol. Pritom namerno zaboravljas cetiri velike sanse koje je Srbija promasila u periodu od 65-80 minuta (stativa, precka, Kacar i Kolarov preko gola). Pre toga, Ninkovic, Kolarov iz slobodnog udarca... Dakle, ne moras kao Packe na sportnetu da cinicis - red je da podrzis komsije. I zvanicna statistika podrzava tvrdnju da Nemci nisu bili bolji - to sto je neko zujao po terenu bez lopte, nista ne znaci. Dalje, Nemacki komentatori su svi slozni da je Srbija bila bolja i da je zasluzila pobedu! Toliko, brate.
Sto se sledece utakmice tice, samo hrabro, bolji smo i to cemo i dokazati. Ovi momci vec su nekoliko puta bili u slicnoj situaciji - setimo se kvalifikacija za SP. Igramo sa Rumunima koji i nisu maciji kasalj (a ko je to u danasnjem fudbalu?) i moramo da pobedimo - i, sta, 5:0 kao vrata! Samo napred, bez malodusnosti i uspeh nece izostati. "Balkanski" mentalitet stimulisan od kvazi-novinara ostaviti u hotelskoj sobi. Zasto ovo kazem? Zvanicna statistika pre meca sa Nemackom kaze da smo sa Nemcima igrali (u formi raznih reprezentacija) sa skorom 11-6-18 i gol razlikom od 49:56. Cak 6 puta smo vodili ba poluvremenu i uspevali 4 puta da izgubimo i dva puta da odigramo nereseno. Dakle, nije postojao razlog da se od Nemaca pravi bauk. Osim, onog naseg "Nemac je to, igra do zadnjeg minuta". Tvrdim ovde da bi jedino protiv Argentine iz top 10 mi imali problema, a sa svima ostalima mozemo da igramo.

koma@

pre 13 godina

Podatke o pretrčanim kilometrima mogu da se nađu na FIFA sajtu, na izveštaju sa utakmica (ne odmah po završetku), pod stats.
Nigerijci najmanje trče. Naši su bili tu negde pri dnu. Sa Nemačkom oko proseka.

Milosh2107

pre 13 godina

ahahahhahha slusaj ovog: SRECA I SUDAC NAS SPASILI...
hahhahaa a sta je to "sudac" svirao u korist nase reprezentacije?? i o kojoj sreci ti govoris? sreca je sto je Stojkovic odbranio penal?
a Nemci nisu imali srece kada je zigic glavom pogedio precku?

Darko KM

pre 13 godina

Molim Vas da mi neko objasni posto nisam u Srbiji, a pratim svetsko prvenstvo,da li se racuna gol razlika ili medjusobni susret? Interesue me to jer ako i mi i Nemci odigramo nereseno-ko ide dalje?
Hvala unapred

zvezda zvezda

pre 13 godina

Orlovi, svim srcem vam cela Srbija zeli da pobedite u sredu. Igrajte - Kao Da Sutra Ne Postoji.
Poruka za velikog trenera Antica- molim Vas, nemojte taktizirati zbog cinjenice da nam je cela odbrana opterecena zutim kartonima i da cemo mozda u 1/8 finala igrati bez nekoliko igraca. Najbolji tim i na pobedu!
Hvala vam i na ovome do sada sto ste nas usrecili u poslednje dve godine.

wlado

pre 13 godina

ok je odigrao lukovic, cak super prvi mec, ali mislim da je subotic kleko ko "kec na deset" protiv panzera, znamo i zasto, i mislim da je odigrao sasvim super !

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Tako je, ne treba nista kalkulisati, treba ici samo na pobedu a drugi neka kalkulisu. Nakon pobede nad Nemcima verujem da se nasim momcima vratilo samopuzdanje, a nacija je opet svim srcem uz nase Orlove. Napred Srbija!!!

http://www.worldofbasketball.org

Jah

pre 13 godina

Samo nemoj da bude kao u prvoj i da previse postujemo tim koji je za klasu slabiji od nas. Napadanjem do rezultata, nikako odbranom i kontrama. Mi moramo da kontrolisemo igru, tempo (pa makar bio nas sporiji) i da zavrsimo utakmicu sto pre mozemo. Oni su oslabljeni crvenim kartonom, dok smo mi u punom sastavu. Samo se nadam da ce postava biti slicna prosloj utakmici, jer ne zelim da gledam presporu igru nasih reprezentativaca. Puno srece i igrajte za nas i nasu zemlju.

g4

pre 13 godina

@ nula od igre

A sta je sa stativom Jovanovica i preckom Zigica? Da ne pominjem Kacara koji se nije setio da uradi laznjak kao Piksi 90' sa Spancima.

igor

pre 13 godina

o cemu ti pricas,samo sreca i sudac su vas spasili od njemacke da ne vadite pet puta loptu iz mreze,i sa igracem manje njemci su vas nadigrali!!
(nula od igre, 20. jun 2010 14:32)

hahahahahaaaa
ne nasmejah se bolje duze vreme...

Nebojsa

pre 13 godina

o cemu ti pricas,samo sreca i sudac su vas spasili od njemacke da ne vadite pet puta loptu iz mreze,i sa igracem manje njemci su vas nadigrali!!
(nula od igre, 20. jun 2010 14:32)

A kako vama ide komsija u Africi?

Miki

pre 13 godina

@nula od igre, i ostali pacenici...
Kako su nas to Nemci nadigrali kad su za citavo trajanje utakmice uputili dva suta u okvir gola (od kojih je jedan bio sa penala)? Kada se Inter potpuno panicno branio protiv Barcelone, nakon utakmice svi su velicali José Mourinho-a i njegovu taktiku (koja je bila, podsecam, 4 halfa i tri zadnja vezna). Niko nije ni pomenuo da je Barcelona nadigrala Inter, nego je to pravilno nazivano - jalova ofanziva. Dalje, odnos od 51:49 u posedu lopte takodje govori o prilicno ravnomernoj utakmici. Dalje, ljudi koji su se ikada bavili fudbalom znaju da jedan igrac manje, uobicajne ne predstavlja veliku razliku u 30-35 minuta igre, tek nakon toga tim koji ima igraca vise dobija osetniju prednost, sto se i u nasoj utakmici protiv Nemacke (a i Gane, gde smo najbolje igrali tek posle iskljucenja) primetilo. U zadnjih 15-tak minuta igre imali smo 3-4 zicera. Takve sanse Nemci pred nasim golom nisu imali. I na kraju, ako ti sansom nazivas udarce iz ocaja sa ivice 16 onda ti je ljubomora pomracila mozak. Moras shvatiti, da nam u dva najpopularnija sporta niste ni blizu po kvalitetu, imali ste srecu jednom na SP, i zbog tog rezultata non-stop zamisljate da ste nekakva svetska velesila u fudbalu. Cinjenicno stanje je da osim Modrica i donekle Olica, Vi nemate igraca koji igra u kontinuitetu u nekom od jacih klubova Evrope. Poput nas ste druga klasa u Evropi... Plus, gledajuci unapred, i sedece SP, iz naseg tima, koji je igrao protiv Nemaca jedino Lane i Deki, nece biti u prilici, Vama je pola tima pred ili na 30 godina. Sta ce tek biti kad budete morali da izvrsite smenu generacija (Srna, Olic, Pranjic, Knezevic, da Silva, Klasnic, Leko - najmladji od njih ce imati 32...).

Ops

pre 13 godina

Fudbal je jednostavan sport: trči što više i šutiraj, tako igraju sve anglo-saksonske i germanske ekipe.
Time i Australija.
Dakle trčanje i upornost+tehnika gde smo u prednosti su uslov za pobedu u sredu.
Ajmo orlovi!!!

lakon

pre 13 godina

Jako je bitno ne podceniti Australiju, razmisljati samo o toj utakmici i bez kalkulacija. Moramo prvi dati gol i to u prvom poluvremenu i da se na odmor ode sa prednoscu. Mislim i da ce biti dosta golova, jer ce obe ekipe igrati otvorenije. Napred Orlovi!!!

Yo-Yo

pre 13 godina

FIFA je promenila pravila tako da ako igrač ima jedan žuti karton posle četvrtfinala, on se briše. Ranije su se brisali posle grupne faze. Razlog je navodno da velika imena fudbala ne bi propustila finale u slučaju da dobiju po jedan karton u četvtfinalu i polufinalu.

Keckom

pre 13 godina

Dobro je što smo izgubili od gane, podigla se kvota sa 4 na 6,28 stavio 200 eurica i prošao
Hvala Jovanovicu i Stojkovicu preznojio sam se :-))
sad jos da budete svetski prvaci da mi dodje i taj tiket....
Bog na nebu Stojković na golu!!!

Може и овако, али Антић зна најбоље!

pre 13 godina

1. Стојковић

2. Ивановић
3. Обрадовић
4. Луковић
5. Видић

6. Станковић
7. Нинковић
8. Качар

9. Красић
10. Јовановић
11. Лазовић

ЖИВЕЛИ!!!!

Branislav-Novi Sad

pre 13 godina

Prvo o sreci protiv Nemaca, Imali su je vise nego mi. Bilo im je lakse da igraju. Ostati bez spica je najbenignije moguce. Kako su nervozno poceli videlo se da ce neko dobiti crveni. Mogao je i Podolski, a i Lam. Ono sutiranje Stojkovica na korner liniji na pocetku utakmice od strane Podolskog je lako mogao biti zuti. Drugo bilo im je lakse da igraju jer posle crvenog i gola nisu imali sta da izgube, a morali su mnogo toga da nadoknade. U istom momentu mi imamo celu zadnju liniju pod zutim kartonima. E sad napravili su nekoliko sansi. Pa sta? I mi smo. Poenta je niko nas nije nadigrao. Ni Nemacka ni Gana. Protiv Gane smo imali losu postavku, ali da smo igrali jos tri utakmice bez penala nam ne bi dali gol, a mi njima bi. Mozemo da pobedimo bilo koga na ovom Mundijalu, jedino nisam siguran za Argentinu i Holandiju. Brazil i pored 3:1 sinoc nije pokazao nista, Spanci su precenjeni, Italijanima prosto ne lezimo svi ostali su nula. Protiv Australije ne treba biti potcenjivacki nastrojen, ali ne treba ih ni respektovati odvec. Treba obratiti paznju na ono sto umeju, ali u utakmicu uci sa slikom da smo realno bolji, sto i jesmo. Ako budu bili Orlovi plen im nece izmaci. Ne treba kalkulisati, ne sad nego nikad. Uvek igrati na pobedu ko god da je ispred nas. Nasa odbrana moze da zaustavi bilo koga ako svi iz vezne linije obave i svoje defanzivne zadatke, ali ne treba igrati bunker. Gol mozemo dati bilo kome ako odbrana bude kvalitetno predavala loptu. Utakmica protiv Nemacke je pokazala da svakog mozemo pobediti i mislim da je "rusenje kompleksa velikih" pa jos i protiv Nemaca najveci dobitak ove utakmice. BTW, u sredu sto god da se desi ja cu i dalje navijati za Srbiju, jer bolje od ovoga nemamo. Koliko smo malodusni kao nacija pitanje je da li smo i ovo zasluzili. Dokazimo da jesmo.

Step Back

pre 13 godina

.Vi ste na prvenstvu prvi put i imate jednu pobjedu
(samo napominjem, 20. jun 2010 20:11)

Grešiš dečko. Na prvom Mundijalu 1930. godine nastupila je reprezentacija Kraljevine Jugoslavije sačinjena isključivo od igrača iz Srbije. Na tom Mundijalu smo bili treći tako da smo i vaš "povijesni uspjeh" ostvarili skoro 70 godina pre vas. Hvala lepo i doviđenja.

Nemanja

pre 13 godina

@Australijanac

A sta ti sada hoces hoces da kazes sa tvojom porukom, nabrajas tu neke Australijske fraze posto ti srpski ocigledno nije jaca strana. Sta nas uopste zanima Australija i vasa reprezentacija, i ti kao Australijanac bi trebao da budes srecan ako vas potcenimo, a ne da nas upozoravas da to ne cinimo. Sta mi imamo da pitamo nase "komsije" iz Italije, koji u stvari uopste nisu nase komsije. Srbija nema granicu sa Italijom. Idi na neki Australijski forum pa tamo iskazi sav svoj fanatizam u vezi sa vasom ekipom. U sredu uvece mozemo da diskutujemo dalje, tada ce da se obelodani ko ce da misli na 1/8 finala, a ko ce da se vrati korenima t.j ragbiju.

JocaBG

pre 13 godina

Bravo gospodine Anticu..
Samo pobeda i nista vise..
Znam da cete pripremiti ekipu da moze da postigne velike uspehe . Dajte igracima koji imaju zelju da igraju rukomet jednu loptu u kabini da se zezaju i da to vise ne rade na terenu. Nije vise niti smesno nitipotrebno bilo.......

Aca_USA

pre 13 godina

Dosta o Nemackoj (i prepucavanja sa susedima) to je iza nas. Australija se ne sme podceniti (to su Hrvati iskusili na proslom SP). Da bi se otvorio prostor za Krasica i Jovanovica mi moramo igrati ako i protiv Nemaca 4-5-1.

2+2=5

pre 13 godina

Ako je Meksiko pobedio Frncuze, ako je Svajcarska pobedila Spance, ako je i Grcka dobila Nigeriju...pa mozemo i mi Nemacku...
(2+2=5, 17. jun 2010 23:34)

Prolazimo u drugi krug!!!

Normalac

pre 13 godina

@(samo napominjem, 20. jun 2010 20:11)

Sledeci put kad ti se povraca prvo se dobro ispovracaj pa onda razmisli da li ces pisati gluposti poput one koju si napisao.

Prva stvar, niko vas nije terao da se odcepljujete, razdruzujete i osamostaljujete od zajednickog zivota sa Srbima.

Druga stvar, niko nije rekao da su ti prethodni uspesi samo uspesi Srbije i niko, ponavljam NIKO vam ne brani da i vi svojatate te uspehe jer na njih svi od Vardara pa do Triglava imaju pravo. To sto ste vi dovoljno neinteligentni da jos uvek u svojim glavama na taj period gledate kao na period mraka i sto niko iz vasih drzava nema hrabrosti da javno kaze da je npr. uspeh iz 1962. uspeh vas Hrvata ili koga vec, to nije nas problem. Ali sve to vam niposto ne daje za pravo da nama Srbima prebacujete to sto te uspehe svojatamo jer na nih imamo isto pravo kao i vi.
Izbaci mrznju iz svog srca, dobro se ispovracaj i videces bice ti mnogo bolje.

Srbin Banja Luka

pre 13 godina

A kako stoje Rvati na SP u JAR-u,FeboZg?Ne mogu ih nigdje naci po grupama,listam vec pola sata svaku grupu i ne mogu ih naci.Znas li ti gdje su?

string

pre 13 godina

Sve nekako mogu progutati ali kada vidim ovdje da se pise da ste vi pobijedili Njemce 1963 ili da ste igrali vec u cetvtinalima ili sta ja znam odmah mi se povraca. Pa kako da shvatite da je to bila JUGOSLAVIJA, zemlja sa 6 republika i da ti bosanci slovenci hrvati makedonci i crnogorci nisu trcali za vas nego Jugoslaviju. To je jednostavno nelogicno da od 6 republika svi ti rezultati pripadnu jednoj republici. Jednostavno je lopovski, sugavo, ljigavo... i ne kuzim Srbe koji misle da je to ispravno.Kladim se da svi u ovim ostalim drzavama ne misle da bi bilo pravedno da to pripadne njima.Pitajte recimo Susica, Savicevica, Zdovca, Sukera dali su prolijevali znoj za Srbiju. Bas me zanima odgovor.Vi ste na prvenstvu prvi put i imate jednu pobjedu
(samo napominjem, 20. jun 2010 20:11)

Ae na index da ti odgovorim...ovo je cenzurisano.

I ja samo da napomenem

pre 13 godina

Za ovoga Jugoslovena
U I Sv ratu smo vas oslobadjali,u drugom preko
90% nob-a su cinili Srbi i isto toliko procenata
u datim zivotima od svih boraca za tu Jugoslaviju,a i sa pravne strane
kao sukcesori mi nasledjujemo sve i prava i obaveze.
Dakle,da trebali su da igraju i bez srama i ustrucavanja su to nasi rezultati a vi koji ste sami zeleli da se separatisete na sve nacine da cutite !
Napred Aniticu i momcima,
Zivela Srbija

Kenny Dalglish

pre 13 godina

@(samo napominjem, 20. jun 2010 20:11)
Srbija je nasledila kontinuitet zajednicke drzave sa Crnom Gorom te joj je ovo trece svetsko prvenstvo i treca pobeda.

Sparadonna

pre 13 godina

Svim nasim dusebriznicima:

Razlika izmedju Nogometasa i Fudbalera je sledeca:

Nogometasi su u Hrvatskoj a Fudbaleri u Africi.

To dovoljno govori o kvalitetu reprezantcija trenutno a ako ima jos onih koji zive od stare slave vreme je da prestanu.

i btw, Englezi imaju jednu zanimljivu izreku,koju sad direktno upucujem onima kojima blate nasu igru.

To undesrstand others miseries look at their pleasure.

GO GO Srbija

Bob

pre 13 godina

Biće da ne gledasmo svi istu utakmicu;momci su protiv Nemaca igrali vrlo dobro,bez zezanja.Šta ste očekivali,da im damo 3 komada kao "braća" '98?!Zaboravili ste ko je tada igrao za Hrvatsku,a i Nemačka je bila grupa penzosa na odmoru u Francuskoj!Bolje i slađe od ovoga nije moglo!
U(verovatno)čvrstoj tekmi,dobijamo Australiju,a onda-šta nam Bog da!
SRBIJA!!!!!!

Bogi

pre 13 godina

Gledao sam i na RTS-u, odlični odgovori, odbio je sve naše novinare koji su ga ispitivali o taktici i strategiji za utakmicu sa Australijom. Biće dobro, ako i u naše igrače prenese svoja razmišljanja o protivniku. I bez toga, verujem da su momci svesni svega. Još nešto, ne treba uopšte misliti o protivniku u drugom krugu i kalkulisati na bilo koji način, treba dobiti Australiju!

Arsa

pre 13 godina

Dosta vise mrznje i prepucavanja sa komsijama! Ja sam za vas navijao na EP i tu ne vidim nista lose! Daj boze da se na sledecem EP nadjemo u finalu sa Hrvatskom pa neka pobedi bolji! Ako budemo igrali sa Australijom kao sa Nemackom prolazimo!

jugo

pre 13 godina

VELIKA VERA U NAS SAME

prosto i jednostavno ako prevazigjemo mentalitet i psihicki pristup utakmice dobijamo i kao sta kazu igraci i selektor samo pobeda ako igramo kalkulantski necemo dobiti.

Mislim da se polako posle dve utakmice psihicki oporavljamo to se vidi iz izjave igraca da rezultatski smo se vratili ali da jos uvek postoje slabosti u nasem timu sto je jako dobro kad to oni sami uvude.

Treba i mi navijaci do utakmice u Sredu da zaboravimo na utakmicu sa Nemackom kao i igraci jer treba sve podrediti ka utakmici sa Australijom koja je vrlo neugodna ekipa.
Uostalom kakava iznenagjenja ima na ovom SP-u to je neverovatno, vise Francuzi,Englezi,Nemci,Italijani,Spanci tako da treba stisnuti gas do kraja a posle toga razmisljati za dalje.

Raduje cinjenica da sa meca posle Gane neki od igraca su pricai da nismo igrali lose i da smo nesrecno izgubili a posle pobeed nad nemackom da smo pobedili ali da treba jos dosta toga popraviti i mislim da smo na dobrom putu psiholoski jer tako se i dobijaju utakmice pre svega ako si psihicki jak, jer za fudbal skoro svako ga igra moze neko manje bolje neko ne.

Budimo svi ozbiljni i uspeh uz veru u sebe i zalaganje sigurno nece izostati.

Ne znam sta ti nije jasno

pre 13 godina

@samo napominjem

Momak, vi ste se odrekli bivse drzave, pljuvali ste je na sav glas, govorili ste da je to bila tamnica vas slobodara Hrvata i inih, 'vasi' teroristi su dizali u vazduh bioskope po Beogradu, ubijali ambasadore, otimali politicare i avione, dizali ustanke... Na kraju ste ostvarili sta ste hteli. Ali, kako Ameri kazu: "Watch out what you wish for, you may get it!" I, sad kad ste uvideli da nikud niste stigli sa svom tom pljuvacinom, sad biste jos i da posrcete sve. To je prosto neverovatno. Srbija se nije odricala Jugoslavije, niti se stidi sto je bila deo Jugoslavije. Tako, pri sukcesiji svi sportski uspesi su prepisani prvo u rubriku SRJ, pa SCG i sada Srbija. Na primer, svi uspesi SCG vode se kao uspesi Srbije, a ne i CG. A, sto se Susica, Sukera i ostalih tice, to se vi izmedju sebe sad razjasnjavajte. Srbi su ionako cinili vecinu svih reprezentacija (dobro, osim skijanja i hokeja na ledu).

Maicon

pre 13 godina

@ samo napominjem

Pošto te baš zanima, a imaš očigledno kratko pamćenje i još kraće obrazovanje, da ti baš odgovorim.
Srbija je, za razliku od tvoje državice koja je PRVI PUT nastala 1991.g,, postojala i pre 1918 g.(nastanka
Kraljevine SHS (Jugoslavije) - kada se tvoj narod prikačio priznavši Aleksandra I i za svog kralja)
kao Kraljevina i Carstvo. Za razliku od tvoje državice koja je u jednom trenutku odlučila da više ne priznaje SFRJ, Srbija se nikad nije otcepila od Jugoslavije i njen je PRAVNI NASLEDNIK u Ujedinjenim Nacijama, a
takođe i u FIFA (i svim drugim organizacijama) koja rezultate bivše države vodi kao rezultate Srbije
(FIFA.com/Statistics and Records/All-time rankings - 11.Srbija, a ti pronađi svoju). Za razliku od tvoje državice, za koju je ceo svet PRVI PUT ČUO krajem 20-veka, i koja u svemu pa i u sportu sve broji od nule, Srbija je postojala oduvek, i oduvek će postojati, tako da je potpuno logično što
ceo svet podrazumeva da su vaši fudbaleri i drugi sportisti "trčali" za rezultate Srbije, ma šta ti sportisti, ili ti kao veoma nebitan pojedinac, mislili o tome.

Sale

pre 13 godina

Lik pored Antare na današnjoj konferenciji je rekao da se pred 1/8 finala BRIŠE JEDAN ŽUTI KARTON igračima. Pretpostavljam da to znači da ako neko od naših (daleko bilo) dobije prvi ili drugi žuti, da će ipak igrati sledeću utakmicu osim ako (još dalje bilo) ne dobije direktan crveni.

Dalje, mislim da nećemo podceniti Australijance/Australce/Australijane/Australopitekuse već je naš najveći problem ogroman psihološki pritisak sa kojim se teško nosimo a koji će pred ovu utakmicu biti najveći do sada jer je protivnik na papiru lak a u igri je prolaz dalje. Ako ih Antara u tom smislu spremi mogu i ja da istrčim na teren i pocepaćemo svakog. Ako Bog da i prođemo dalje mislim da ćemo u 1/8 finala odigrati najbolju utakmicu baš zato što će to biti prva utakmica na SP koju ćemo odigrati bez pritiska jer ćemo tada ispuniti proklamovani cilj.

Ova ekipa je odigrala očajno protiv Gane i izgubila, loše protiv Nemačke i dobila što znači da ima ogoroman potencijal koji će Antić osloboditi, nadam se, već u sredu. Sve je u glavi.

Miki

pre 13 godina

sto se tice svih mogucih kombincija na ovom zvanicnom FIFA sajtu su svi odgovori vezani za nasu grupu. Inace mislim da je realno da Srbija pobedi, i takodje da je realno da Nenmsi otkinu Ganu sa barem 2 razlike u kojem slucaju je nama dovoljan i remi.. Srbija prolazi! :) Evo linka za kalkulacije : http://www.fifa.com/worldcup/news/newsid=1251224/index.html#group+d+state+play

NikolaS

pre 13 godina

Febo prijatelju razumem ja da ti hoces da das prijateljski savet. Ne moras doduse da pljujes po reprezentaciji, ne dizu oni sami sebe u nebesa vec to rade pojedinci ovde. Njihove izjave su skroz skromne i na mestu. Bolje ti kritikuj ove navijace ovde, al ne Srbe generalno. Ima nas dosta koji se ne slazemo sa ovima sto dizu reprezentaciju u nebesa pa onda pljuju po njoj posle svakog poraza. Koliko sam uspeo da vidim, ni Hrvatska nije imuna na taj problem. Sta da se radi, dugo smo ziveli zajedno. Ipak imamo mnogo vise toga zajednickog nego razlicitog. Ali nije sad ni ok da se ja pojavim na vasem forumu i da pljujem po Hrvatskoj reprezentaciji ili narodu. Mogu samo na pojedince ili pojedine grupe. Pozdrav

sale_bcn

pre 13 godina

Samo tako Antara ma verujemo mi u vas a i izgleda da i Her Firer ima vere u vas takodje

http://www.youtube.com/watch?v=3JE9uVe-iE0

sasa

pre 13 godina

procitah u nekim novinama antic rece volio bih da sudije dosude penal za nas posto se kod nas nema dileme ko ce ga sutirati?Sve mi se nesto cini da ce milijas i pantelic igrati protiv aus,nije dobro!!

brane

pre 13 godina

Darko KM, 20. jun 2010 20:07

Nemci idu dalje u tom slucaju. Gleda se prvo gol razlika, pa postignuti golovi, pa tek onda medjusobni skor. Nama odgovara i bilo cija pobeda u mecu Gana-Nemacka. S tim sto bi u slucaju pobede Nemacke, Nemci trebali da napune mrezu Ganaca slicno kako su je napunili Australijancima.

Ali dobijamo Australijance, nemoj nis da se sekiras.
Pozdrav iz Novog Sada

Step Back

pre 13 godina

Pozdravite mi Milosha Bojanica i vidimo se u kad stignete kod nas u EU za jedno 30,40 godina..
(veljko pg, 20. jun 2010 19:33)

Ako nas prime za 40 godina, vas neće ni za 140 ... Miloš Bojanić pozdravio tebe- kaže "CGorci su moja braća, tamo me najviše vole" ;)

Perica

pre 13 godina

Alo bre ljudi,
ostavite se kalkulacija,jos nismo izasli ni iz grupa a vec je pocelo ako ovaj pobedi onoga sa ovoliko a gol razika je ova....ako mislimo da prodjemo dalje i da se neko seti nasih utakmica za 10 god sa ovog SP moramo da pobedimo ove kengure kako dolikuje, a ne da se provlacimo kroz utakmice kao seka perse.
Antic i momci moraju da odvaljuju svaku narednu utakmicu i da se gleda da se sto dalje dogura bez respekta protivnika inace svaka druga filozofija je cista utopija.
Australopitekusi nisu naivni i tezi su protivnik od Gane nece nas stedeti i dozvoliti zezanje , sto pre im uvalimo dva komada to lakse, zato Srbijo cepaj od prvog minuta.