Nova vest
Fudbal

Utorak, 15.06.2010.

22:23

Pobeda Brazila protiv solidne Severne Koreje

Fudbaleri Brazila iskoristili su dve od mnogobrojnih šansi i pobedili Severnu Koreju sa 2:1 u drugom meču grupe G.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Brazilci su dominirali tokom meča, šutirali skoro 30 puta ka golu rivala koji je disciplinovanom igrom u odbrani sjajno čuvao svoj gol.

Ipak, u drugom delu Maikon je na dodavanje Elana u 55. minutu doneo Brazilu 1:0, a asistent je bio strelac drugog gola u 72. Solidni Korejci su dva minuta pre kraja uspeli da smanje na 2:1 preko Jun Nam Džija.

Brazil je sve vreme napadao, Severna Koreja je 55. minuta odlično igrala u odbrani ne dozvolivši „kariokama“ ni jednu stopostotnu šansu i pored skoro 30 šuteva. Ekipa iz Azije nije igrala samo pred svojim golom već je pokušavala da iz polukontri ugrozi Cezara, posebno u prvom poluvremenu, a u finišu su iskoristili opuštanje Brazilaca i postigli gol.

Prvu priliku na meču imao je Jong koji je odlično prošao Bastosa i Žuana, ali je njegov šut lako zaustavio Cezar. U nastavku su pokušali Kjok i Hong, ali golman Intera nije bio ozbiljno ugrožen.

Na drugoj strani, Brazilci su pokušavali na sve načine da stignu do gola rivala, ali su disciplinovani defanzivci Severne Koreje uspevali da zaustave sve napade koje su pokretali Kaka i Elano.

Bastos i Maikon su sjano pojačavali napad sa krila i uz Robinja tražili Fabijana u sredini. Međutim, odbrana, koju je postavio Jong Hun Kim, igrala je perfektno pa golman Ri jedva da je i imao potrebu da interveniše.

Skoro indentična situacija viđena je na terenu i početkom drugog poluvremena, ali su posle desetak Brazilci ipak uspeli da namudre protivnike.

Maikon je dobio sjanu loptu od Elana na desnoj strani kaznenog prostora gde je pobegao čuvarima i skoro sa gol-aut linije savladao Mjong Guk Rija koji je izašao sa gola očekivavši centaršut u sredinu.

Brazilci su posle ovog gola igrali znatno smirenije, ne žureći da ponovo postignu gol, pa su uspeli da nateraju Korejce da se koliko-toliko otvore. To je bilo dovoljno sjajnom tandemu Robinjo – Elano da preko asistenta prvog gola donese sigurnih 2:0 „kariokama“.

Gunga je ovu prednost iskoristio da u nastavku meča odmori ključne igrače, Kaku i Elana, pa je u 73, odnosno 78. minutu u igru uveo Danija Alveša i Nilmara. Napadač Viljareala je u 85. minutu imao odličnu šansu posle asistencije Robinja, ali je njegov udarac sa oko 11 metara zaustavio golman rivala.

Ni posle ova dva gola Severna Koreja se nije predala, pokušala je još nekoliko puta da stigne do gola, a posle sjajne akcije beka Jun Nam Džija u 88. minutu uspela je i da smanji na 2:1 te uvede meč u neizvesnu završnicu.

Brazil: Cezar – Žuan, Lusio, Bastos, Maikon – Melo (Ramireš 84’), Silva – Elano (Dani Alveš 73’), Kaka (Nilmar 78’), Robinjo - Luis Fabijano

Severna Koreja: Mjong Guk Ri – Jun Il Ri, Kvang Čon Ri, Čol Jin Pak, Jun Nam Dži, Jong Hjok Ča – Jong Hak An, Nam Čol Pak, In Guk Mun (Kum Il Kim 80’) – Te Se Jong, Jong Džo Hong

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

88 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu