Nova vest
Fudbal

Utorak, 15.06.2010.

17:55

Bez golova u derbiju prvog kola

Reprezentacije Portugala i Obale Slonovače odigrale su nerešeno, bez golova u prvom meču grupe H koji je predstavljao i derbi prvog kola.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Ceo meč bio je izuzetno čvrst sa minimalnim brojem gol šansi. Najbolju priliku imao je Kristijano Ronaldo koji je sa skoro 30 metara pogodio stativu.

To je bio i jedini udarac Portugalaca u okvir gola, dok su "slonovi" imali jedan više. U drugom meču grupe, od 20.30h igraju Brazil i Severna Koreja.

Iako je reprezentacija Portugala u prvih dvadeset minuta zabeležila posed lopte od preko 60 odsto, nisu stvorili nijednu šansu u pritvničkom šesnaestercu.

Na poluvreme se otišlo sa deprimirajućim podatkom da od 21. minuta nije viđen nijedan šut ka golu, dok je jedina impresivna prilika bila upravo Ronaldov udarac, kada je lopta pogodila stativu.

Drugo poluvreme donelo je dinamičniju igru i veću borbu, a prvi udarac u okvir gola uputio je Žervinjo, međutim, Eduardo je izbacio loptu u korner. Posle udarca iz ugla Tiote je ostao sam u šesnaestercu ali je loše procenio let lopte pa nije uspeo da ponovo ugrozi Eduarda.

Nekoliko minuta kasnije ponovo je Obala Slonovače bila bliža golu. Jaja Ture je pronašao Kalua, ali je njegov šut sa ivice kaznenog prostora lako zaustavio golman Portugala.

Portugal je u međuvremenu pokušavao da preko Ronalda stigne do gola rivala, ali su najskuplji igrač na svetu i njegovi saigrači bili nemoćni protiv odbrane rivala. Prvi korner izveli su tek u 60. minutu.

U nastavku meča u igru je ušao i Didije Drogba koji je u 92. minutu stvorio dosta pometnje u kaznenom prostoru rivala, ali njegovu loptu u petercu niko nije stigao.

Obala Slonovače: Beri – Zokora, Kolo Ture, Tiene, Demel - Jaja Ture, Tiote, Ebue - Žervinjo (Keita 82'), Dindan - Kalu (Drogba 66')

Portugal: Eduardo – Alveš, Karvaljo, Kontrao, Mendeš - Mireleš, Deko (Tijago 62'), Dani (55') - Liedson, Ronaldo

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu